| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
FIAT - Półka na deskę rozdzielczą - Ducato II
MILUŚ - 2014-11-17, 12:17 Temat postu: Półka na deskę rozdzielczą - Ducato II Witam ;
Mam pytanie do posiadaczy poniższej półki w ducato II przed liftem :
Na ile jest ona praktyczna ?
Endi - 2014-11-17, 12:39
Mam identyczny z małą różnicą kształtu podstawy. Taki niby organizer ale przydatny. W czasie jazdy przykrywam go serwtką lub ręcznikiem, gdyż wszelkie pierdoły podskakują i hałasują niemożliwie... tak było w np. Macedonii
MILUŚ - 2014-11-17, 14:33
OK ; a jak jest z możliwością przewozu kawy ? Bo na zdjęciach które są na aukcjach tej półki widać tylko......puszki coca-coli Czy trzymadełko jest na tyle głębokie ,że kubek kawy w trakcie jazdy utrzyma się "w siodle" ? Czy trzeba w tej półce za 130 złotych w tym celu wycinać i pogłębiać otwory ?
SlawekEwa - 2014-11-17, 14:38
Te otwory na kubki mam wyłożone dookoła takę gąbką jak do ocieplania rur co i wtedy kubeczki czy szklaneczki siedzą mocno poza tym reszta zdaje egzamin na okulary, telefon, długopis, notes i inne szpeje.
MILUŚ - 2014-11-17, 15:47
OK; skoro nie odradzacie to sobie taką na sprawię
Dzięki za opinie
StasioiJola - 2014-11-18, 10:25
Kupuj, kupuj Miluś - mamy taką i zdaje egzamin na kubki do napojów i kawkę!Oraz moc innych niepotrzebnych pierdółek - Joluś wyłożyła ja taka cieniutką mata antypoślizgową i nic w czsie jazdy nie brzęczy!!
MILUŚ - 2014-11-18, 11:58
| StasioiJola napisał/a: | | Kupuj, kupuj Miluś - ............. |
Kupuj , kupuj.............póki co to mi z allegro półka znikneła
A ...........jeszcze nasuneło mi się jedno pytanie Czy ta półka nie zasłania otworów nawiewowych przedniej szyby ?
zbyszekwoj - 2014-11-18, 12:13
Ja też zastanawiałem się nad tą półką ale jak zauważyłem u kolegów to zawsze te rupiecie w niej znajdujące się, sprawiały wrażenie bałaganu. To tylko taka estetyka. Ja na okulary itp. planuję zrobic pułeczkę nad głową na tym plastiku, łatwiej sięgnąć w czasie jazdy. Ale jak ktoś pije podczas jazdy kawę , ja się zatrzytmuję.
StasioiJola - 2014-11-18, 12:17
Nie, nie zasłania - ponieważ nie dochodzi do nawiewów!!
MILUŚ - 2014-11-18, 13:06
| zbyszekwoj napisał/a: | ............Ale jak ktoś pije podczas jazdy kawę ............ |
A ja wręcz uwielbiam poranną drugą kawkę soo..biee... sąą...czyy..ć w trakcie jazdy
Bronek - 2014-11-18, 14:24
Rawic - 2014-11-18, 15:03
| MILUŚ napisał/a: | Mam pytanie do posiadaczy poniższej półki w ducato II przed liftem :
Na ile jest ona praktyczna ? | jeśli nie blokuje airbag-u to można jak ktoś takie gadżety lubi, jak dla mnie w Ducato jest wystarczająca ilość półek, skrytek, a uchwyty na kubki lepiej jak są niżej bo można zalać kawą tablicę i zrobić poważne zwarcie
donald - 2014-11-18, 15:07
Bronek sle tu mowa o półce a nie leżance..mam z tej samej serii ale o dwie trzecie mniejszą. .dywanik skutecznie tlumi i nic nie brzeczy..a kawę mam w specjalnym uchwycie na drzwiach
SlawekEwa - 2014-11-18, 15:26
| Rawic napisał/a: | | jeśli nie blokuje airbag-u to można jak ktoś takie gadżety lubi, jak dla mnie |
W Dukato II przed liftem airbag
| Rawic napisał/a: | | a uchwyty na kubki lepiej jak są niżej bo można zalać kawą tablicę i zrobić poważne zwarcie |
Bez przesady tam nikt nie stawia wiaderka z kawą to nie klawiatura laptoka.
zbyszekwoj - 2014-11-18, 16:48
Bronek ma uchwycik niżej do termosiku.
MILUŚ - 2014-11-18, 16:55
| zbyszekwoj napisał/a: | | Bronek ma .............. |
Bronek nie ma............Ducaciaka II .............a tu jest mowa o półce do takowego
SlawekEwa - 2014-11-18, 17:17
| MILUŚ napisał/a: | | Bronek nie ma............Ducaciaka II |
No jednak zawsze musi
Bronek - 2014-11-18, 18:24
Nieważne dwa czy trzy . I tak musiałem przerabiać . Przednia rolety kolidowała , twórca półeczki nie przewidział Chodziło mi o pokazanie , że zupka , kompocik, drugie danie .....spokojnie się zmieszczą
uchwytów mam z pięć
Półkę pokazałem , bo jest pokryta materiałem i fajnie rzepy trzymają .
Kosztowała coś koło stówy. Ale boczne podpory to już mój patent. Każdy na jej bazie może ją zamocować do niemal każdego dostarczają. Trochę tylko cierpliwości z przymiarkami , wyrzynarka itd..... Szablony kształtu z kartonu by ładnie leżała na desce . Ja ją jeszcze " prymitywnie" wkrętami przywaliłem . Nie mam litości dla swojego dostawczaka.
Kupić ro sobie gotową każdy może , ale robić to nie ma komu. I to nie grzechoczący plastik.
Poduszkę prawą mam wyłączoną.......... Wacik na kolanach
zbyszekwoj - 2014-11-18, 18:39
| SlawekEwa napisał/a: | | MILUŚ napisał/a: | | Bronek nie ma............Ducaciaka II |
No jednak zawsze musi |
A kto mu zabroni jak ma i półeczka" rychdyg" [czy jakoś tak się mówi]
zbyszekwoj - 2014-11-18, 18:42
Co prawda Obiad na Bronkowej półeczce tylko pasażer może zjeść,ale za to nogi można wyciągnąć.
Track222 - 2014-11-18, 18:46
| Bronek napisał/a: | ................Chodziło mi o pokazanie , że zupka , kompocik, drugie danie .....
........ |
To jakiś nowoczesny kamper masz jak nie ma stolika i trzeba posiłki spożywać w szoferce!!!
Rawic - 2014-11-18, 19:10
[quote="SlawekEwa"] | Rawic napisał/a: | airbag
| Rawic napisał/a: | | a uchwyty na kubki lepiej jak są niżej bo można zalać kawą tablicę i zrobić poważne zwarcie |
Bez przesady tam nikt nie stawia wiaderka z kawą to nie klawiatura laptoka. | z tym airbag-iem ja tak ogólnie przestrzegam, patrząc na zdjęcia nowszych modeli.
a że uchwyty na kawę powinny być poniżej tablicy to jest normalne, ciekaw jestem skutków np. jak mała kawka wleje się do gniazda zapalniczki. Z tej półeczki na stromych zakrętach będą wylatywać przedmioty, dekoncentrując kierowcę i mogą być powodem wypadku.
Comsio - 2014-11-18, 20:07
Mam takową jest
A ta Bronkowa to ful wypas jest z szufladką na takie tam ,
SlawekEwa - 2014-11-18, 20:51
| Rawic napisał/a: | | Z tej półeczki na stromych zakrętach będą wylatywać przedmioty, dekoncentrując kierowcę i mogą być powodem wypadku. |
Czy masz taką półkę?
zbyszekwoj - 2014-11-18, 21:47
Kiedyś dekoncentrowały mnie laski z boku, teraz chyba założę sobie półkę. Ciekawe czy będzie tak samo?
dyha - 2014-11-18, 21:59
A ja mam po domowemu.Półka na całej szerokości deski rozdzielczej ze sklejki co została po budowie blaszaka,koszyki przyśrubowane ,zegar opasany taśmą na rzep i......mnóstwo miejsca na rzeczy potrzebne bardziej lub mniej.
janusz - 2014-11-18, 22:00
| Rawic napisał/a: | | Z tej półeczki na stromych zakrętach |
nie
| Rawic napisał/a: | | będą wylatywać przedmioty, dekoncentrując kierowcę |
joko - 2014-11-18, 22:06
Ja zastosowałem taki stolik , ale montuję go tylko jak jest potrzebny . Normalnie jeździ sobie zapięty w specjalnie dla niego przygotowanym miejscu pod fotelem, a moja żona zakłada go na uchwyt jak pije sobie kawkę w czasie jazdy, potrzebuje rozłożyć jakiś przewodnik (może być rozłożony i zablokowany pod dowolnym kątem), albo laptopa.
Takich porozkładanych po desce rozdzielczej dupereli nie toleruję bo mnie to wnerwia w czasie jazdy. Na takie sprzęty jak okulary, długopisy, telefony, etc.etc. są specjalne uchwyty lub schowki , więc nie za bardzo nawet wiem co można by do takiego segregatorka powrzucać , z rzeczy które w czasie jazdy są tak niezbędne że nie można by ich wyjąć z takiego uchwytu lub schowka.
Poza wszystkim to takie rozkładanie gratów powoduje zwyczajny bałagan i wrażenie nieładu, nawet jak jest to segregator.
janusz - 2014-11-18, 22:13
We Fordzie stoliczek jest seryjny w wyposażeniu podstawowym.
joko - 2014-11-18, 22:23
| janusz napisał/a: | We Fordzie stoliczek jest seryjny w wyposażeniu podstawowym. |
Ale Janusz, jakbym miał z powodu seryjnego stoliczka jeździć Fordem ...... to już wolałem założyć we własnym zakresie
janusz - 2014-11-18, 22:32
| joko napisał/a: | | jakbym miał z powodu seryjnego stoliczka jeździć Fordem |
A co masz przeciw Fordu?
Żeby było trochę w temacie - i jego stoliczkowi?
Co Ford ma gorzej niż np Fiat?
MILUŚ - 2014-11-18, 22:43
| janusz napisał/a: | ..................
Co Ford ma gorzej niż np Fiat? |
Bo ford g..no wort a fiat jego brat
Żeby nie było .............mam drugiego forda i............piątego fiata
P.S a jak Was tak czytam to ...........półeczkę sobie sam zrobię
joko - 2014-11-18, 22:50
| Cytat: | | .półeczkę sobie sam zrobię |
Będzie najlepsza .... bo na miarę szyta
Rawic - 2014-11-18, 23:05
| joko napisał/a: | Na takie sprzęty jak okulary, długopisy, telefony, etc.etc. są specjalne uchwyty lub schowki , więc nie za bardzo nawet wiem co można by do takiego segregatorka powrzucać , z rzeczy które w czasie jazdy są tak niezbędne że nie można by ich wyjąć z takiego uchwytu lub schowka.
. | No można mieć kosmetyki: szminki, pudry, waciki, szczotki do włosów, lakiery do paznokci czy bibeloty jeśli są niezbędne podczas jazdy, czego to ludzie nie wymyślą
Rawic - 2014-11-18, 23:09
| SlawekEwa napisał/a: | | Rawic napisał/a: | | Z tej półeczki na stromych zakrętach będą wylatywać przedmioty, dekoncentrując kierowcę i mogą być powodem wypadku. |
Czy masz taką półkę? | nie mam i nie chcę mieć. Jak raczkowałem jako kierowca to miałem różne głupawe pomysły ale już z nich wyrosłem
SlawekEwa - 2014-11-18, 23:14
| Rawic napisał/a: | | nie mam i |
to nie pisz czego nie wiesz, bo to też głupawy pomysł
zbyszekwoj - 2014-11-19, 08:02
Joko, możesz przybliżyć nam temat twojej półeczki.Jak wejść w posiadanie takiego ustrojstwa?
Rawic - 2014-11-19, 08:08
| SlawekEwa napisał/a: | | to nie pisz czego nie wiesz, bo to też głupawy pomysł | a od czego jest wyobraźnia
Rawic - 2014-11-19, 08:12
| zbyszekwoj napisał/a: | | Joko, możesz przybliżyć nam temat twojej półeczki.Jak wejść w posiadanie takiego ustrojstwa? | podaj adres na pw to wyślę Ci taka samą gratis
zbyszekwoj - 2014-11-19, 08:45
Dzięki bardzo już podaję.
joko - 2014-11-19, 09:26
| zbyszekwoj napisał/a: | Joko, możesz przybliżyć nam temat twojej półeczki.Jak wejść w posiadanie takiego ustrojstwa? |
Sklep Tchibo z tego co pamiętam, ale widzę że Zbyszek się już zaoferował
Coś tam przerabiałem jeżeli chodzi o sam uchwyt do zamocowania na desce rozdzielczej, bo to jest oryginalnie do mocowania na oparciu siedzenia przedniego w osobówce , ale mało skomplikowana sprawa.
Bronek - 2014-11-19, 10:02
Joko a ty airbaga to masz ????
Fajnie co kamper to inne ustrojstwo , a kążde najlepsze.
Rawic tu spoko ale ..... mam w drzwiach też uchwycik i wylazłem w "benzyniarni" by zatankować . Trzasnąłem drzwiami a kawka wypełniała do połowy kubek . Reszty nie będę opisywał .... liczę na wyobraźnię
Rawic - 2014-11-19, 10:56
| Bronek napisał/a: | | Rawic tu spoko ale ..... mam w drzwiach też uchwycik i wylazłem w "benzyniarni" by zatankować | a kto to montuje uchwyty do kawowego kubka na drzwiach ? kto ? nie spodziewałem się tego po Tobie Bronek.
Bronek - 2014-11-19, 11:02
Ja...I to uchwyt nie do kubka .
Źle postawione pytanie
Winno być .
Kto wkłada kubek z kawa do uchwytu na długopisy , piloty i inne drobiazgi , ???
zbyszekwoj - 2014-11-19, 11:11
Jeszcze nawiązując do powyższych wątków chciałbym zadać pytanie .Jak to jest, że jak podobała mi się Alfa to wszyscy mi odradzali że broń boże bo to Fiat. Dzisiaj wszyscy chcą mieć kampera na Fiacie i krytykują np. Forda. A dlaczego jest tak mało na Mercu?
Kotek - 2014-11-19, 12:17
| Bronek napisał/a: | | Kto wkłada kubek z kawa do uchwytu na długopisy , piloty i inne drobiazgi , ??? |
No kto? Gapa?
joko - 2014-11-19, 12:56
| Bronek napisał/a: | Joko a ty airbaga to masz ????
|
No mam w kierownicy a żona ma dwa .... własne
| zbyszekwoj napisał/a: | | Jak to jest, że jak podobała mi się Alfa to wszyscy mi odradzali |
Bo byli zazdrośni że takie ładne sobie chciałeś kupić i Ci dlatego odradzali
| zbyszekwoj napisał/a: | | Dzisiaj wszyscy chcą mieć kampera na Fiacie i krytykują np. Forda. A dlaczego jest tak mało na Mercu? |
Bo Ducatek im najlepiej wyszedł i się mniej sypie jak Fordzik, a Mesi jest mało bo to ekskluzywne i drogie bydle
Bronek - 2014-11-19, 16:27
| joko napisał/a: | Bronek napisał/a:
Joko a ty airbaga to masz ????
No mam w kierownicy a żona ma dwa .... własne
|
Masz lepiej ......... ja jak wyłączałem w menu , to tłumaczyłem: że Wacika zabije , cycki w swej konsystencji w miarę "joko tako" razem z mięciutkim Wacikiem tworzą system bezpieczeństwa .... itd itp ...
I jak sobie silikonik wstawi to już nic jej nie grozi ...
Szkoda ,że szczęki jeszcze nie wyjmuje , ale z czasem i ten parametr się spełni ...
Ty możesz zrzucić winę na producenta ,że przysknerzył ......
Ad rem : kubka . To takie siateczkowe cylindry są fajne , idealne w Ducato w końcu uchwytu drzwi .
To pierwotnie wyposażenie było biurowe , lecz sprawdza się "joko " trzymacz kubka" -(z polskiego).
Poniważ najczęściej " lewa ruka swabodnaja" i tym samym idealna do trzymania szklanicy.
Jak walnąłem wrotami z kawą w drzwiach to poleciało po całości . .. Szyba naprzeciwko tez trafiona .
No cóż zdarza się , to nie śmierć czy kalectwo .
A ja mam nauczkę ....... by dopijać kawkę przed otwarciem drzwi
SlawekEwa - 2014-11-19, 22:42
| Bronek napisał/a: | | Ad rem : kubka . |
Wystarczy pomyśleć i kupić taki kubek z którego kawa się nie wylewa
jarek73 - 2014-11-19, 22:58
Super rozwiązanie dla CT Będzie zniżka zapraszam www.klubsalamandra.pl wiem że to kryptoreklama ale jak ktoś coś potrzebuje to będzie taniej tak z sympati
Bronek - 2014-11-20, 06:48
No.. moj też był zamykany.
I co z tego jak mu wieczka nie założyłem
Te "dziubkowate" kubki pozbawiają aromatu.
Wiem tu stare pierniki i czas by o tym myśleć.
Póki, co wolę kaczkę i basen , niż taki kubek do kawy.
SlawekEwa - 2014-11-20, 07:12
| Bronek napisał/a: | No.. moj też był zamykany.
I co z tego jak mu wieczka nie założyłem |
No to rzeczywiście pozostaje tylko
| Bronek napisał/a: | | wolę kaczkę i basen , |
zbyszekwoj - 2014-11-20, 09:56
No, pomyślałem że kaczka jako awaryjny sprzęt przydała by się do alkowy. Czy są jakieś specjalne modele?
Bronek - 2014-11-20, 10:52
O czym to ja pisałem ?????
a...
CEWNIK w aklowie do słupka i dalej po szybie . bardzo ładnie czyści muchy . . Dodatkowy włącznik wycieraczek i spryskiwacza . Jak w kibelku . Robisz i spłukujesz.
A swoją wieśniaczą półkę polecam . Nawet powiem ,że zastanawiałem się czy jej blatu nie powiększyć . O jej przydatności świadczy fakt ,że zawsze jest na niej bałagan i pełno gratów papierów ,żarcia .
Jak ktoś lubi się czuć jak w domu , a tam ma podobnie ., to POLECAM >
zbyszekwoj - 2014-11-20, 12:31
Ten pomysł z deską do prasowania też dobry ,bo może mieć charakter wieloczynnościowy.
Endi - 2014-11-20, 15:22
Szklanka, kubek - obojętnie. U mnie kawusia stoi na podstawce odśrodkowej i tańcuje jak...kelner z tacą między stolikami
Na ....hamujjj !!!! też reaguje
Bronek - 2014-11-20, 16:45
Kubek z JULI poznaję , fajne są . Tych czarnych, to nawet myć nie trzeba .
Ale "kosmiczna" lewitująca podstawka , jak busola ??? Ciekawe.
Skąd toto ??
Endi - 2014-11-21, 11:34
| Bronek napisał/a: | | ...Skąd toto ?? |
Zakup sprzed paru lat, ale chyba FeuVert w Szczecinie. Szukać w sklepach akcesoria samochodowe do ciężarówek.
zbyszekwoj - 2014-11-25, 10:53
To ja teraz dzięki Rawicowi, też mam taką półkę jak Joko. Muszę tylko dokombinować taki zaczep. Do wiosny mam czas.
A dla Zbyszka wirtualne
MILUŚ - 2014-11-30, 15:23
Wczoraj w drodze powrotnej byłem u " Braci Klaja " w Bieruniu oglądnąć i organoleptycznie stwierdzić czy to pasuje do ......moich kubeczków i..............
Mimo ,że " towar macany należy do macanta " ja sobie tą półeczkę odpuściłem i odradzam innym zakup . Materiał za wiotki ; otwory na kubki za płytkie i za dużej średnicy
vincent - 2014-12-27, 10:10
dzięki za informacje. rozwiałeś moje wątpliwości, też mi się wydawała za płytka jak na moje kubki kawowe xl leci piwko za dobre rady
|
|