|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Austria - Karta Ziemi Salzburskiej
Paweł Rakoczy - 2014-12-16, 20:02 Temat postu: Karta Ziemi Salzburskiej Witam
Wybieram się w przyszłym roku do Austrii w rejon Salzburga i mam prośbę czy ktoś może mi wyjaśnić czy Karta Ziemi Salzburskiej uprawnia do bezpłatnego korzystania z wyciągów,kolejek, wejść do muzeów,komunikacji miejskiej itd.czy tylko do zniżek.
bryzby - 2014-12-17, 14:14
Część jest darmowych a część zniżek. Kupując kartę otrzymujesz wykaz miejsc z określeniem formy korzystania. Z mojego doświadczenia wynika,że trudno wykorzystać wszystkie gratisy i zniżki.
andi at - 2014-12-17, 16:06
Jeszcze z tego nie korzystałem,tu masz http://www.salzburgerland...ystycznych.html
Jak miałem na dolna austerie i wieden to już po wjechaniu 2 wyciągami to mi se zwracały koszty.Musiałem mieć zdjęcie do karty,nie wiem jak jest z tamta karta,ale na pewno warto.Jak chcesz porozmawiać to na skype andiat1
Paweł Rakoczy - 2014-12-21, 18:32
Dzięki za odpowiedź na moje pytanie .Jeszcze się zastanowię nad wykupem tej karty bo w zasadzie w planach mam tylko dwie kolejki (wyciągi) zwiedzanie Salzburga w zasadzie tylko pieszo tzn z zewnątrz bo z psem nie wejdzie się do muzeów.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Paweł
|
|