Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Blokada drzwi lodówki.

rigg - 2014-12-18, 09:00
Temat postu: Blokada drzwi lodówki.
Witam.

Może u kogoś leży niepotrzebny suwak do zablokowania drzwi lodówki?
Znalazłem w necie zestaw naprawczy, ale 80 plus przesyłka za kawałek plastiku :-/
Na zdjęciu w ramce...

gino - 2014-12-18, 09:03

a co się uszkodziło..
pytam, bo u Pawcia go ''sposobem'' naprawiłem.. działa do dzisiaj :spoko

rigg - 2014-12-18, 09:11

gino napisał/a:
a co się uszkodziło..
pytam, bo u Pawcia go ''sposobem'' naprawiłem.. działa do dzisiaj :spoko

Nie ma plastiku w ogóle, lodówka jest z zamrażarką i do niej suwak jest, wiec żeby odblokować czy zablokować muszę otworzyć zamrażarkę i stalowy haczyk palcem blokuje.
Niemiec albo zepsuł albo zgubił.....

koko - 2014-12-18, 10:15

Pożycz Oryginał i daj na drukarkę 3D
Rawic - 2014-12-18, 11:02

rigg napisał/a:

Nie ma plastiku w ogóle, lodówka jest z zamrażarką i do niej suwak jest, wiec żeby odblokować czy zablokować muszę otworzyć zamrażarkę i stalowy haczyk palcem blokuje.
Niemiec albo zepsuł albo zgubił.....
strasznie badziewne są te zamki do lodówek, ja przerobiłem na elektromagnes, który blokuje lodówkę w momencie uruchomienia silnika, jedyny mankament to, że podczas jazdy nie można otworzyć lodówki, ale po pierwsze nie wolno a po drugie po co ?
gino - 2014-12-18, 11:15

Rawic napisał/a:
a po drugie po co ?
żeby np.w Grecji napić się zimnej wody na autostradzie :ok
krzlac - 2014-12-18, 12:45

Przerabiałem to. Żona poszła w czasie jazdy po "co nieco" do lodówki, a ja musiałem awaryjnie przyhamować. Widziałem jej sekundowy LOT w lusterku wstecznym. W drugiej sekundzie miałem przed oczami już tylko koniec urlopu i szpital. Na szczęście skończyło się na dwóch siniakach. PRZESTRZEGAM PRZED CHODZENIEM PO KAMPERZE W CZASIE JAZDY zwłaszcza na austradach. Podoba mi się pomysł z tym zamkiem elektromagnetycznym. Nalepiej byłoby założyć szlaban za siedzeniami otwierany dopiero po wyłączeniu stacyjki.
gino - 2014-12-18, 14:33

krzlac napisał/a:
Przerabiałem to

jak ktoś ma pecha, to mu cegła na głowę spadnie, w drewnianym kościele...

ale nie o wypadkach tu mowa..tylko o zamknięciu.. :spoko

Bronek - 2014-12-18, 15:04

Gdzieś pisałem że lusterko mi niepotrzene. Wisi na nim nawigacja.

Po co się denerwować . :wyszczerzony:

Kobiety są silniejsze od nas, zawsze te parę siniaków możemy przypisać sobie.
"Patrzcie jak ją krótko trzymam......" :box ,

a Ona powie :"zobacznie , jak bije to kocha"

krzlac - 2014-12-18, 15:11

Bronek, tak się tego widoku przestraszyłem, że w pierwszej kolejności wyrzuciłem lusterko. I tak w nim nic nie było widać. Wina całego zajścia oczywiście była moja - "po co hamowałeś?'
Pawcio - 2014-12-18, 19:37

Cytat:
jak ktoś ma pecha, to mu cegła na głowę spadnie, w drewnianym kościele...

Prawda.

Bronek napisał/a:
Gdzieś pisałem że lusterko mi niepotrzene. Wisi na nim nawigacja.

A mi się czasem przydaje.. Monitoruję jak się dzieci piorą.. jak się żoneczka nachyla.... :szeroki_usmiech

Bronek - 2014-12-18, 20:59

Pawcio napisał/a:
nachyla

Po co? Jak prowadzisz.

Socale - 2014-12-18, 21:00
Temat postu: Re: Blokada drzwi lodówki.
rigg napisał/a:

...
80 plus przesyłka za kawałek plastiku
...

Maaatko..... to mój kamper w samych plastikowych detalach to ze 4 miliony jest wart...
Niech ktoś spróbuje uzasadnić tą cenę !!

janusz - 2014-12-18, 21:06

krzlac napisał/a:
Przerabiałem to. Żona poszła w czasie jazdy po "co nieco" do lodówki, a ja musiałem awaryjnie przyhamować.

A nie mogłeś zwolnić jak wystała z fotela i poszła do tyłu?
Ja w takiej sytuacji zwalniam i siniaków nie ma. :haha:
Siniaki, wina lodówki. :-P

ARCADARKA - 2014-12-18, 21:07
rigg napisał/a:
Witam.

Może u kogoś leży niepotrzebny suwak do zablokowania drzwi lodówki?
Znalazłem w necie zestaw naprawczy, ale 80 plus przesyłka za kawałek plastiku :-/
Na zdjęciu w ramce...

A co byś chciał za jeden złotych,kupić i jeszcze rabat dla CT ,,,,,,normalnie kaszana się robi normalnie przeszedłeś sam siebie :haha: :haha: :haha: a jeszcze do tego sporo klakierów,,,aż nie wieżę
no w tym wątku już nie wytrzymałem :shock: :shock: :shock:

janusz - 2014-12-18, 21:09

ARCADARKA napisał/a:
A co byś chciał za jeden złotych,kupić

Darku nie przesadzajmy, za złotówkę to nie ale za dychę?
Na prawdę uważasz, że to więcej warte?

Gewehr - 2014-12-18, 21:15

Warte więcej, bo do karawaningu :ok
ARCADARKA - 2014-12-18, 21:16

Gewehr napisał/a:
Warte więcej, bo do karawaningu :ok

no,no a to kosztuje ,,trza się pogodzić :bigok :bigok :bigok :bigok a plastik ,trza wiedzieć ,czy w lewo ,czy w prawo przesuwać :haha: :haha: :haha:

janusz - 2014-12-18, 21:17

Gewehr napisał/a:
Warte więcej,

Eee, cena wyższa bo do karawaningu a warte tyle samo co nie do karawaningu. I tak sdjełano w Chinach. :haha:

rigg - 2014-12-18, 21:57
[quote="ARCADARKA"]
rigg napisał/a:
Witam.

A co byś chciał za jeden złotych,kupić i jeszcze rabat dla CT ,,,,,,normalnie kaszana się robi normalnie przeszedłeś sam siebie :haha: :haha: :haha: a jeszcze do tego sporo klakierów,,,aż nie wieżę

Wcześniej poszukiwałem info gdzie mogę klapkę do gniazda wody kupić i pewien dżentelmen,
znalazł w garażu i mi wysłał, bo mu nie potrzebne była....
Wiec postanowiłem ponownie zapytać, zanim kupie, ale widzę, że temat troche zboczył z toru i niektórych gryzie....

Gewehr - 2014-12-18, 22:00

To wydmuszka plastykowa. Kaszt jej pozyskania, nie więcej jak 25 centów. Teraz wystarczy doliczyć koszt transportu, magazynowania i kolejnych pośredników. W tym momencie mamy już dwa- trzy euro. Dokładamy jeszcze tylko ideologię o karawaningu i na koniec wychodzi nam 20 euro :haha: Kroją nas i nic na to, nie poradzimy. Mały popyt i "bogata" klientela, rodzi takie ceny.
ARCADARKA - 2014-12-18, 22:09
[quote="rigg"]
ARCADARKA napisał/a:
rigg napisał/a:
Witam.

Wcześniej poszukiwałem info gdzie mogę klapkę do gniazda wody kupić i pewien dżentelmen,
znalazł w garażu i mi wysłał, bo mu nie potrzebne była....
Wiec postanowiłem ponownie zapytać, zanim kupie, ale widzę, że temat troche zboczył z toru i niektórych gryzie....

Nic nie gryzie ,,, :bigok ,,,,,,nie potrzebna była ,,,,,,,,,dobry jesteś :haha: :haha: :haha: Wesołych Świąt user,,, TRZYM SIĘ ,,,, :bigok :bigok :bigok

rigg - 2014-12-18, 22:13
[quote="ARCADARKA"][quote="rigg"][quote="ARCADARKA"]
rigg napisał/a:
Witam. ,,, :bigok ,,,,,,nie potrzebna była ,,,,,,,,,dobry jesteś :haha: :haha: :haha: Wesołych Świąt user,,,,,,, :bigok :bigok :bigok

Skoro kolega "zbychu" oddał za darmo i jeszcze poniósł koszt wysyłki to chyba jej nie potrzebował??
Wesołych!

Rawic - 2014-12-18, 22:29

gino napisał/a:
Rawic napisał/a:
a po drugie po co ?
żeby np.w Grecji napić się zimnej wody na autostradzie :ok
Nauczyłem się od Greków, przed wyjściem z domu mrozić wodę mineralną w plastikowej butelce, następnie to co stopnieje wypić i czekać na stopniny czyli nową czystą, bezbakteryjną wodę. Butelkę lodu trzymam w kieszeni drzwi, tuż pod ręką, polecam ten grecki patent. :ok
Bronek - 2014-12-18, 22:31

skobelek i kłódeczka........
w wersji bogatej szyfrowana.

Mam i by taniej , zostawię na trasie ok . Kartuz,, :mikolaj :mikolaj :mikolaj :spoko

Ps. Niesporczaki na biegunie kilometr po powierzchnią, żyją. To i sraczkę prehistoryczną wywołać mogą.

E tam . By kranówę mrozić i na randkę się spóżnić, Wolę Koncern Nestle itp wesprzeć.

rigg - 2014-12-18, 22:34

Bronek napisał/a:
skobelek i kłódeczka........
w wersji bogatej szyfrowana.

Mam i by taniej , zostawię na trasie ok . Kartuz,, :mikolaj :mikolaj :mikolaj :spoko

Bardziej w stronę półwyspu jak byś jechał, to chętnie przytule :mikolaj

Socale - 2014-12-18, 22:40

Rawic napisał/a:

...
polecam ten grecki patent. :ok

Protestuję, to nie Grecki a mój patent. Choć był już znany, to kiedyś sam na niego wpadłem, dla mnie jest więc mój :)
:spoko

Rawic - 2014-12-18, 22:51

Bronek napisał/a:
Ps. Niesporczaki na biegunie kilometr po powierzchnią, żyją.
oj, kilometr pod powierzchnią to chyba trochę gorąco jest, nie ugotowały się jeszcze tam :diabelski_usmiech
Bronek - 2014-12-19, 00:06

Rawic napisał/a:
Bronek napisał/a:
Ps. Niesporczaki na biegunie kilometr po powierzchnią, żyją.
oj, kilometr pod powierzchnią to chyba trochę gorąco jest, nie ugotowały się jeszcze tam :diabelski_usmiech

Są w sklepie tzw. "Ciepłe lody"

aczkolwiek..... :spoko

Średnia miąższość (grubość) pokrywy lodowej wynosi 1829m, maksymalna zaś dochodzi do 4776m. Ogromny nacisk takiej masy lodu wcisnął znajdujący się pod nim ląd średnio o 600m pod poziom morza.
[[/b]

Rawic - 2014-12-19, 08:00

Bronek napisał/a:
Są w sklepie tzw. "Ciepłe lody"
Bronek to by Eskimosom lodówkę bez blokady sprzedał, pełną ciepłych lodów :ok
krzlac - 2014-12-19, 20:12
ARCADARKA napisał/a:
w tym wątku już nie wytrzymałem

SPOKOJNIE! Wszak idą Święta.