| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Blokada drzwi lodówki.
rigg - 2014-12-18, 09:00 Temat postu: Blokada drzwi lodówki. Witam.
Może u kogoś leży niepotrzebny suwak do zablokowania drzwi lodówki?
Znalazłem w necie zestaw naprawczy, ale 80 plus przesyłka za kawałek plastiku
Na zdjęciu w ramce...
gino - 2014-12-18, 09:03
a co się uszkodziło..
pytam, bo u Pawcia go ''sposobem'' naprawiłem.. działa do dzisiaj
rigg - 2014-12-18, 09:11
| gino napisał/a: | a co się uszkodziło..
pytam, bo u Pawcia go ''sposobem'' naprawiłem.. działa do dzisiaj |
Nie ma plastiku w ogóle, lodówka jest z zamrażarką i do niej suwak jest, wiec żeby odblokować czy zablokować muszę otworzyć zamrażarkę i stalowy haczyk palcem blokuje.
Niemiec albo zepsuł albo zgubił.....
koko - 2014-12-18, 10:15
Pożycz Oryginał i daj na drukarkę 3D
Rawic - 2014-12-18, 11:02
| rigg napisał/a: |
Nie ma plastiku w ogóle, lodówka jest z zamrażarką i do niej suwak jest, wiec żeby odblokować czy zablokować muszę otworzyć zamrażarkę i stalowy haczyk palcem blokuje.
Niemiec albo zepsuł albo zgubił..... | strasznie badziewne są te zamki do lodówek, ja przerobiłem na elektromagnes, który blokuje lodówkę w momencie uruchomienia silnika, jedyny mankament to, że podczas jazdy nie można otworzyć lodówki, ale po pierwsze nie wolno a po drugie po co ?
gino - 2014-12-18, 11:15
| Rawic napisał/a: | | a po drugie po co ? | żeby np.w Grecji napić się zimnej wody na autostradzie
krzlac - 2014-12-18, 12:45
Przerabiałem to. Żona poszła w czasie jazdy po "co nieco" do lodówki, a ja musiałem awaryjnie przyhamować. Widziałem jej sekundowy LOT w lusterku wstecznym. W drugiej sekundzie miałem przed oczami już tylko koniec urlopu i szpital. Na szczęście skończyło się na dwóch siniakach. PRZESTRZEGAM PRZED CHODZENIEM PO KAMPERZE W CZASIE JAZDY zwłaszcza na austradach. Podoba mi się pomysł z tym zamkiem elektromagnetycznym. Nalepiej byłoby założyć szlaban za siedzeniami otwierany dopiero po wyłączeniu stacyjki.
gino - 2014-12-18, 14:33
| krzlac napisał/a: | | Przerabiałem to |
jak ktoś ma pecha, to mu cegła na głowę spadnie, w drewnianym kościele...
ale nie o wypadkach tu mowa..tylko o zamknięciu..
Bronek - 2014-12-18, 15:04
Gdzieś pisałem że lusterko mi niepotrzene. Wisi na nim nawigacja.
Po co się denerwować .
Kobiety są silniejsze od nas, zawsze te parę siniaków możemy przypisać sobie.
"Patrzcie jak ją krótko trzymam......" ,
a Ona powie :"zobacznie , jak bije to kocha"
krzlac - 2014-12-18, 15:11
Bronek, tak się tego widoku przestraszyłem, że w pierwszej kolejności wyrzuciłem lusterko. I tak w nim nic nie było widać. Wina całego zajścia oczywiście była moja - "po co hamowałeś?'
Pawcio - 2014-12-18, 19:37
| Cytat: | | jak ktoś ma pecha, to mu cegła na głowę spadnie, w drewnianym kościele... |
Prawda.
| Bronek napisał/a: | | Gdzieś pisałem że lusterko mi niepotrzene. Wisi na nim nawigacja. |
A mi się czasem przydaje.. Monitoruję jak się dzieci piorą.. jak się żoneczka nachyla....
Bronek - 2014-12-18, 20:59
| Pawcio napisał/a: | | nachyla |
Po co? Jak prowadzisz.
Socale - 2014-12-18, 21:00 Temat postu: Re: Blokada drzwi lodówki.
| rigg napisał/a: |
...
80 plus przesyłka za kawałek plastiku
... |
Maaatko..... to mój kamper w samych plastikowych detalach to ze 4 miliony jest wart...
Niech ktoś spróbuje uzasadnić tą cenę !!
janusz - 2014-12-18, 21:06
| krzlac napisał/a: | | Przerabiałem to. Żona poszła w czasie jazdy po "co nieco" do lodówki, a ja musiałem awaryjnie przyhamować. |
A nie mogłeś zwolnić jak wystała z fotela i poszła do tyłu?
Ja w takiej sytuacji zwalniam i siniaków nie ma.
Siniaki, wina lodówki.
ARCADARKA - 2014-12-18, 21:07 Temat postu: Re: Blokada drzwi lodówki.
| rigg napisał/a: | Witam.
Może u kogoś leży niepotrzebny suwak do zablokowania drzwi lodówki?
Znalazłem w necie zestaw naprawczy, ale 80 plus przesyłka za kawałek plastiku
Na zdjęciu w ramce... |
A co byś chciał za jeden złotych,kupić i jeszcze rabat dla CT ,,,,,,normalnie kaszana się robi normalnie przeszedłeś sam siebie a jeszcze do tego sporo klakierów,,,aż nie wieżę
no w tym wątku już nie wytrzymałem
janusz - 2014-12-18, 21:09
| ARCADARKA napisał/a: | | A co byś chciał za jeden złotych,kupić |
Darku nie przesadzajmy, za złotówkę to nie ale za dychę?
Na prawdę uważasz, że to więcej warte?
Gewehr - 2014-12-18, 21:15
Warte więcej, bo do karawaningu
ARCADARKA - 2014-12-18, 21:16
| Gewehr napisał/a: | Warte więcej, bo do karawaningu |
no,no a to kosztuje ,,trza się pogodzić a plastik ,trza wiedzieć ,czy w lewo ,czy w prawo przesuwać
janusz - 2014-12-18, 21:17
| Gewehr napisał/a: | | Warte więcej, |
Eee, cena wyższa bo do karawaningu a warte tyle samo co nie do karawaningu. I tak sdjełano w Chinach.
rigg - 2014-12-18, 21:57 Temat postu: Re: Blokada drzwi lodówki. [quote="ARCADARKA"] | rigg napisał/a: | Witam.
A co byś chciał za jeden złotych,kupić i jeszcze rabat dla CT ,,,,,,normalnie kaszana się robi normalnie przeszedłeś sam siebie a jeszcze do tego sporo klakierów,,,aż nie wieżę
no w tym wątku już nie wytrzymałem |
Wcześniej poszukiwałem info gdzie mogę klapkę do gniazda wody kupić i pewien dżentelmen,
znalazł w garażu i mi wysłał, bo mu nie potrzebne była....
Wiec postanowiłem ponownie zapytać, zanim kupie, ale widzę, że temat troche zboczył z toru i niektórych gryzie....
Gewehr - 2014-12-18, 22:00
To wydmuszka plastykowa. Kaszt jej pozyskania, nie więcej jak 25 centów. Teraz wystarczy doliczyć koszt transportu, magazynowania i kolejnych pośredników. W tym momencie mamy już dwa- trzy euro. Dokładamy jeszcze tylko ideologię o karawaningu i na koniec wychodzi nam 20 euro Kroją nas i nic na to, nie poradzimy. Mały popyt i "bogata" klientela, rodzi takie ceny.
ARCADARKA - 2014-12-18, 22:09 Temat postu: Re: Blokada drzwi lodówki. [quote="rigg"] | ARCADARKA napisał/a: | | rigg napisał/a: | Witam.
no w tym wątku już nie wytrzymałem |
Wcześniej poszukiwałem info gdzie mogę klapkę do gniazda wody kupić i pewien dżentelmen,
znalazł w garażu i mi wysłał, bo mu nie potrzebne była....
Wiec postanowiłem ponownie zapytać, zanim kupie, ale widzę, że temat troche zboczył z toru i niektórych gryzie.... |
Nic nie gryzie ,,, ,,,,,,nie potrzebna była ,,,,,,,,,dobry jesteś Wesołych Świąt user,,, TRZYM SIĘ ,,,,
rigg - 2014-12-18, 22:13 Temat postu: Re: Blokada drzwi lodówki. [quote="ARCADARKA"][quote="rigg"][quote="ARCADARKA"] | rigg napisał/a: | Witam. ,,, ,,,,,,nie potrzebna była ,,,,,,,,,dobry jesteś Wesołych Świąt user,,,,,,, |
Skoro kolega "zbychu" oddał za darmo i jeszcze poniósł koszt wysyłki to chyba jej nie potrzebował??
Wesołych!
Rawic - 2014-12-18, 22:29
| gino napisał/a: | | Rawic napisał/a: | | a po drugie po co ? | żeby np.w Grecji napić się zimnej wody na autostradzie | Nauczyłem się od Greków, przed wyjściem z domu mrozić wodę mineralną w plastikowej butelce, następnie to co stopnieje wypić i czekać na stopniny czyli nową czystą, bezbakteryjną wodę. Butelkę lodu trzymam w kieszeni drzwi, tuż pod ręką, polecam ten grecki patent.
Bronek - 2014-12-18, 22:31
skobelek i kłódeczka........
w wersji bogatej szyfrowana.
Mam i by taniej , zostawię na trasie ok . Kartuz,,
Ps. Niesporczaki na biegunie kilometr po powierzchnią, żyją. To i sraczkę prehistoryczną wywołać mogą.
E tam . By kranówę mrozić i na randkę się spóżnić, Wolę Koncern Nestle itp wesprzeć.
rigg - 2014-12-18, 22:34
| Bronek napisał/a: | skobelek i kłódeczka........
w wersji bogatej szyfrowana.
Mam i by taniej , zostawię na trasie ok . Kartuz,, |
Bardziej w stronę półwyspu jak byś jechał, to chętnie przytule
Socale - 2014-12-18, 22:40
| Rawic napisał/a: |
...
polecam ten grecki patent. |
Protestuję, to nie Grecki a mój patent. Choć był już znany, to kiedyś sam na niego wpadłem, dla mnie jest więc mój
Rawic - 2014-12-18, 22:51
| Bronek napisał/a: | | Ps. Niesporczaki na biegunie kilometr po powierzchnią, żyją. | oj, kilometr pod powierzchnią to chyba trochę gorąco jest, nie ugotowały się jeszcze tam
Bronek - 2014-12-19, 00:06
| Rawic napisał/a: | | Bronek napisał/a: | | Ps. Niesporczaki na biegunie kilometr po powierzchnią, żyją. | oj, kilometr pod powierzchnią to chyba trochę gorąco jest, nie ugotowały się jeszcze tam |
Są w sklepie tzw. "Ciepłe lody"
aczkolwiek.....
Średnia miąższość (grubość) pokrywy lodowej wynosi 1829m, maksymalna zaś dochodzi do 4776m. Ogromny nacisk takiej masy lodu wcisnął znajdujący się pod nim ląd średnio o 600m pod poziom morza.
[[/b]
Rawic - 2014-12-19, 08:00
| Bronek napisał/a: | | Są w sklepie tzw. "Ciepłe lody" | Bronek to by Eskimosom lodówkę bez blokady sprzedał, pełną ciepłych lodów
krzlac - 2014-12-19, 20:12 Temat postu: Re: Blokada drzwi lodówki.
| ARCADARKA napisał/a: | | w tym wątku już nie wytrzymałem |
SPOKOJNIE! Wszak idą Święta.
|
|