|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Zagraniczne - Gdzie Sylwester?
Johny_Walker - 2014-12-20, 00:08 Temat postu: Gdzie Sylwester? Za granicą zaliczyłem już Sylwester w:
Berlinie - zabawa na otwartym powietrzu w okolicach Bramy Brandenburskiej
Rzymie - j.w. na via Fiori Imperiali
Budapeszcie - po złożeniu życzeń można pocałować każdą dziewczynę na ulicy (a ja k..wa o tym nie wiedziałem!)
Bali - za daleko kamperem.
Gdzie się wybrać w tym roku? Chodzi o to aby się bawić na ulicy z miejscowymi, a nie jakieś sztywne imprezy zamknięte. Wyjazd oczywiście kamperem.
Myślę o:
Praga, Drezno lub Berlin, Wrocław, Poznań bo blisko, Monachium, Insbruck, Wiedeń bo niewiele dalej. Budapeszt bo bym wycałował wszystkie fajne laseczki.
Co proponujecie?
Tadeusz - 2014-12-20, 00:25
Zdecydowanie Amsterdam.
Przed siedzibą królowej Beatrix na de Dam spędziłem Sylwestra w międzynarodowym towarzystwie.
Wesoło, kolorowo, głośno. Powiedziałbym nawet, że hucznie.
Johny_Walker - 2014-12-20, 04:22
W Amsterdamie w tym roku już spędziliśmy sporo czasu. Ale dzięki za propozycję. Nie wykluczam że pojedziemy trzeci raz.
zbyszekwoj - 2014-12-20, 09:35
Nie polecam Monachium. Na planowane 100 tyś. ludzi przyszło pół miliona. Scisk był taki ,że nie można było sie ruszyć z miejsca. Jedyny plus że na drugi dzień jest konkurs czterech skoczni w Garmisch. Ale kto z naszych się zakwalifikuje do 30 ?
szymek1967 - 2014-12-20, 09:52
Johny_Walker napisał/a: | W Amsterdamie w tym roku już spędziliśmy sporo czasu. Ale dzięki za propozycję. Nie wykluczam że pojedziemy trzeci raz. |
dzony
a chodzi;es po czerwonej dzielnicy,e ?
grzybki probowaliscie ?
ps. tam dopiero są jaja co ?
Comsio - 2014-12-20, 09:54
Mam do 7-01 wolne przy takiej pogodzie ,tylko na Podlasie ,Kartacze, pierogi i troszkę dla ciała i ducha http://www.ultram.pl/druskienniki-aquapark/
Johny_Walker - 2014-12-20, 11:35
szymek1967 napisał/a: |
a chodzi;es po czerwonej dzielnicy,e ?
grzybki probowaliscie ?
ps. tam dopiero są jaja co ? |
Chodziliśmy. O mało nas do kanału nie wrzucili za robienie zdjęć na tle burdeli.
Dragów nie próbowałem, bo unikam takich rzeczy. Zwłaszcza w podróży.
slawwoj - 2014-12-20, 14:39
Ja w kwestii formalnej - Druskienniki to nie Podlasie
Comsio - 2014-12-20, 17:06
slawwoj napisał/a: |
Ja w kwestii formalnej - Druskienniki to nie Podlasie |
Ale wszystkie drogi prowadzą przez nap; Drohiczyn, Bielsk P, Hajnówkę, Białystok. A 27 (sobota)mam pieczenie Dzika w Puszczy w okolicach Czarnej B. Odwiedzić Familię ,popić wódeczki, (bimberku) może spotkam tam prawdziwą zimę
Thom - 2014-12-26, 19:53
U mnie wyszło spontanicznie... kierunek Paryż wyjeżdżamy jutro tj. 27.12 a wracamy kilka dni po Nowym Roku...
yaro 65 - 2014-12-27, 10:26
Powtórz ten wyjazd
Cytat: | Budapeszcie - po złożeniu życzeń można pocałować każdą dziewczynę na ulicy |
artanek - 2014-12-27, 13:34 Temat postu: Re: Gdzie Sylwester?
Johny_Walker napisał/a: | Za granicą zaliczyłem już Sylwester w:
Berlinie - zabawa na otwartym powietrzu w okolicach Bramy Brandenburskiej
Rzymie - j.w. na via Fiori Imperiali
Budapeszcie - po złożeniu życzeń można pocałować każdą dziewczynę na ulicy (a ja k..wa o tym nie wiedziałem!)
Bali - za daleko kamperem.
Gdzie się wybrać w tym roku? Chodzi o to aby się bawić na ulicy z miejscowymi, a nie jakieś sztywne imprezy zamknięte. Wyjazd oczywiście kamperem.
Myślę o:
Praga, Drezno lub Berlin, Wrocław, Poznań bo blisko, Monachium, Insbruck, Wiedeń bo niewiele dalej. Budapeszt bo bym wycałował wszystkie fajne laseczki.
Co proponujecie? | Budapeszt.
janus - 2014-12-27, 22:59
Budapeszt?
http://www.idokep.hu/
chris_voyager - 2014-12-27, 23:11
Januszu - czyli miałeś na myśli że śnieg i zimno? Jeśli tak to mamy podobne obawy. Może Italia ?
Johny_Walker - 2014-12-28, 02:09
Ojej. Całowanie na mrozie może być niezdrowe. Budapeszt innym razem.
janus - 2014-12-28, 07:57
chris_voyager napisał/a: |
Januszu - czyli miałeś na myśli że śnieg i zimno? Jeśli tak to mamy podobne obawy. Może Italia ? |
No, trochę cieplej ma być
http://www.meteo.it/previsioni/Venezia/istat-27042
DAKOTA - 2014-12-28, 10:10
witam
ale wam zazdraszczam
http://www.eltiempo.es/tarifa.html
i pozdrawiam
DAKOTA
DI STEFANO - 2015-11-25, 05:57
Miały być Święta i Sylwester z serdecznymi Przyjaciółmi.
Zwiedzanie,kamperownie,tańce,zabawy,swawole,zabawa sylwestrowa pod wieżą E. ......
ale......
no właśnie,
....u Nich teraz trochę niebezpiecznie.
Gdzie teraz jechać????
Dziś w rozmowach nocą padła propozycja Węgier..
Myślę,że moich francuskich przyjaciół namówię na kilkunastodniowy odpoczynek w tym sympatycznym kraju.
Panie,Panowie
Ja z prośbą,
macie jakieś namiary term z kampingiem na którym można mile wypocząć w okresie Świąt i przywitać Nowy Rok.
Już teraz dzięki za pomoc.
Stefan
|
|