Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kamperowanie - ku przestrodze - Trzy ciała w przyczepie kempingowej.

sator - 2014-12-30, 13:49
Temat postu: ku przestrodze - Trzy ciała w przyczepie kempingowej.
http://www.tvn24.pl/trzy-...d,502202,s.html

Ciała dwóch mężczyzn i kobiety odnaleziono w przyczepie kempingowej przy ul. Piastowskiej w Poznaniu. Prawdopodobnie osoby te zatruły się tlenkiem węgla.

Policja o tragicznym odkryciu przy brzegu Warty została powiadomiona po godz. 9. Informacje przekazał syn małżeństwa, które znajdowało się w przyczepie.
- Przekazano nam, że w przyczepie kempingowej znajdują się zwłoki trzech osób. Ofiary mają od 52 do 58 lat - tłumaczy Andrzej Borowiak, rzecznik wielkopolskiej policji.

Zabił ich czad?
Policja podejrzewa, że przebywający w przyczepie ogrzewali się piecykiem z butlą gazową i to prawdopodobnie zatrucie tlenkiem węgla było przyczyną zgonów. Na miejscu pracują policja i prokurator.

qdlaty_78 - 2015-01-09, 17:09

Przykra sprawa.Dlatego jaki czujnik polecacie?
Argo - 2015-01-09, 19:01
Temat postu: Re: ku przestrodze - Trzy ciała w przyczepie kempingowej.
sator napisał/a:
Zabił ich czad?
Policja podejrzewa, że przebywający w przyczepie ogrzewali się piecykiem z butlą gazową i to prawdopodobnie zatrucie tlenkiem węgla było przyczyną zgonów. Na miejscu pracują policja i prokurator.

Nie czad, sekcja wykazała, że zmarli z deficytu tlenu. Przyczepa była zbyt szczelna (pozbawiona wentylacji).

HENRYCZEK - 2015-01-09, 19:26

qdlaty_78 napisał/a:
Przykra sprawa.Dlatego jaki czujnik polecacie?

Co nieco Tutaj

Tadeusz - 2015-01-09, 19:34

Kilka takich przypadków zdarzyło się na jachtach kabinowych. Ja sam znam trzy takie wypadki.

Wszystkie one spowodowane zostały deficytem tlenu.

Johny_Walker - 2015-01-09, 20:40

Czad też był, ale to bez znaczenia bo wcześniej zdążyli umrzeć z powodu hypoksji.

Warto wiedzieć gdzie są otwory wentylacyjne. U mnie są w suficie łazienki i szafce nad kuchnią oraz w dnie przedziału butli.

Socale - 2015-01-09, 21:16

Kilka lat temu, mój dosyć dobry znajomy w łódce/żaglówce/jachcie, tak samo.
:(
Johny_Walker napisał/a:

...

Warto wiedzieć gdzie są otwory wentylacyjne. U mnie są w suficie łazienki i szafce nad kuchnią oraz w dnie przedziału butli.

Mało! Za mało.
Poznaj swój -dom- zanim Cię straci.
.
Wracając do tematu, może grzali się i pozatykali gdzie wiało zimnem?
Tematu może za bardzo nie znali, bo ludzie starsi mało liczą się ze skutkami swoich improwizowanych pomysłów.