| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kamperowanie - ku przestrodze - Trzy ciała w przyczepie kempingowej.
sator - 2014-12-30, 13:49 Temat postu: ku przestrodze - Trzy ciała w przyczepie kempingowej. http://www.tvn24.pl/trzy-...d,502202,s.html
Ciała dwóch mężczyzn i kobiety odnaleziono w przyczepie kempingowej przy ul. Piastowskiej w Poznaniu. Prawdopodobnie osoby te zatruły się tlenkiem węgla.
Policja o tragicznym odkryciu przy brzegu Warty została powiadomiona po godz. 9. Informacje przekazał syn małżeństwa, które znajdowało się w przyczepie.
- Przekazano nam, że w przyczepie kempingowej znajdują się zwłoki trzech osób. Ofiary mają od 52 do 58 lat - tłumaczy Andrzej Borowiak, rzecznik wielkopolskiej policji.
Zabił ich czad?
Policja podejrzewa, że przebywający w przyczepie ogrzewali się piecykiem z butlą gazową i to prawdopodobnie zatrucie tlenkiem węgla było przyczyną zgonów. Na miejscu pracują policja i prokurator.
qdlaty_78 - 2015-01-09, 17:09
Przykra sprawa.Dlatego jaki czujnik polecacie?
Argo - 2015-01-09, 19:01 Temat postu: Re: ku przestrodze - Trzy ciała w przyczepie kempingowej.
| sator napisał/a: | Zabił ich czad?
Policja podejrzewa, że przebywający w przyczepie ogrzewali się piecykiem z butlą gazową i to prawdopodobnie zatrucie tlenkiem węgla było przyczyną zgonów. Na miejscu pracują policja i prokurator. |
Nie czad, sekcja wykazała, że zmarli z deficytu tlenu. Przyczepa była zbyt szczelna (pozbawiona wentylacji).
HENRYCZEK - 2015-01-09, 19:26
| qdlaty_78 napisał/a: | | Przykra sprawa.Dlatego jaki czujnik polecacie? |
Co nieco Tutaj
Tadeusz - 2015-01-09, 19:34
Kilka takich przypadków zdarzyło się na jachtach kabinowych. Ja sam znam trzy takie wypadki.
Wszystkie one spowodowane zostały deficytem tlenu.
Johny_Walker - 2015-01-09, 20:40
Czad też był, ale to bez znaczenia bo wcześniej zdążyli umrzeć z powodu hypoksji.
Warto wiedzieć gdzie są otwory wentylacyjne. U mnie są w suficie łazienki i szafce nad kuchnią oraz w dnie przedziału butli.
Socale - 2015-01-09, 21:16
Kilka lat temu, mój dosyć dobry znajomy w łódce/żaglówce/jachcie, tak samo.
| Johny_Walker napisał/a: |
...
Warto wiedzieć gdzie są otwory wentylacyjne. U mnie są w suficie łazienki i szafce nad kuchnią oraz w dnie przedziału butli. |
Mało! Za mało.
Poznaj swój -dom- zanim Cię straci.
.
Wracając do tematu, może grzali się i pozatykali gdzie wiało zimnem?
Tematu może za bardzo nie znali, bo ludzie starsi mało liczą się ze skutkami swoich improwizowanych pomysłów.
|
|