|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Podwozia - technika i eksploatacja - Zakłady naprawcze, serwisy
Jerzy - 2008-03-06, 09:38 Temat postu: Zakłady naprawcze, serwisy Ten temat poświęcony jest kontaktom z warsztatami od napraw silnika i podwozia...
jaco - 2008-06-10, 22:22
Witam,
Poszukuję dobrego, taniego serwisu, warsztatu, gdzie sprawdzą mi kompresję na tłokach, stan turbo sprężarki, pomp olejowo-paliwowych, "wytrzęsą" zawieszenie, sprawdzą hamulce...- takie w miare ogólne i podstawowe sprawdzenie auta, które pozwoli mi podjąć ostateczną decyzję o zakupie.
Dodam, że szukam czegoś w okolicach Okęcia. Wiecie, ile może wynieść mnie taki przegląd?
Pozdrawiam,
f68 - 2008-06-11, 06:16
kolego jak chcesz tak kompleksowo sprawdzić w okolicach okęcia sa 2 sposoby
1. stań w miarę blisko pasa startowego a najlepiej na nim pod trajektorą lądowania jak przetrzyma ladowanie mozesz go brać bez problemu
2. w izbie celnej zgłoś że w środku moga byc narkotyki wtedy rozbiorą ci go i jak nic nie znajda będa musieli złożyć więc będziesz miał remont za darmo
a tak na serio w warszawie za taka usługę zapłacisz kupe kasy znacznie wiecej niz u nas
no i nie wiem czy od ręki da sie umówić na ogledziny bo to "stolyca i czeba poczekać"
pojedź na stacje diagnostyczną tam ci noga sprawdzić
eler1 - 2008-06-11, 10:07
jaco napisał/a: | kompresję na tłokach, | to trzeba wtryski wyjąć jaco napisał/a: | stan turbo sprężarki | wystarczy zdjąć przewód przy kolektorze ssącym przy silniku i jeżeli jest totalnie zalany to do remontu a jak wilgotno to ok. bo turbo zawsze troszkę oleju puszcza. jaco napisał/a: | pomp paliwowych | to już zależy jakim masz sprzęt zamiar kupić bo jak to jakiś common rail to wystarczy podpiąć się pod komputer i podstawowe dane spradzić ale jeżeli to zwykły TD to trzeba wyciągać pompę na stanowisko i 400zł cię szarpnie lub więcej jaco napisał/a: | "wytrzęsą" zawieszenie, sprawdzą hamulce...- takie w miare ogólne i podstawowe sprawdzenie auta, które pozwoli mi podjąć ostateczną decyzję o zakupie. | to jechać na stację diagnostyczną i przy okazji sprawdzą jakość spalin - może i trochę to powie o wtryskach i pompie
jaco - 2008-06-11, 12:12
Wielkie dzięki:-) Tak trzeba będzie zrobić.
Trzymajcie się!
|
|