Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kamperowanie - o higienie w kamperze

Johny_Walker - 2015-01-06, 13:42

U mnie na 2+1 wody wystarcza na 3 dni, a jeśli trochę oszczędzić to prawie na 4.
Z tym myciem to jest tak że starzy ludzie często się nie myją. Nie wiem dlaczego. My młodzi ich nie zrozumiemy.

koko - 2015-01-06, 15:42

Starzy ludzie kąpią się codziennie na campingach na które młode sknery nie mogą patrzeć
Nie muszą upuszczać wody żeby mieć prawidłowe DMC
Ponadto Starsi mniej śmierdzą z natury mniej jadu i rujowego smrodku.
A teraz pytanie jak zachowujecie się na drodze po której się poruszacie i wyskakują kundle obszczekujące . Krzywdy specjalnie nie czynią obnażają tylko swoje charakterki.
Czy jechać dalej i nie zwracać uwagi?Czy podać jakiś ochłap ?. Czy podtruć. ?
Bo odszczekiwać mi nie wypada co powiedzą sąsiedzi:spoko

Wieluniak_1 - 2015-01-06, 16:11

Mój Hymer ma DMC 2800, a masa własna to 2400. Szału więc nie mam. Dojdą rowery (4), klucze , podnośniki i po ładunku. Wodę użytkową zabieram około 50 ltr (tylko na drogę, co by się ochlapać, kubki umyć itp.) plus do picia w butelkach. Już się oduczyliśmy zabierać dużo jedzenia (tylko coś lekkiego, na drogę, ewentualnie jakiś pyszny bigosik od Babuni) jak zauważyliśmy to raczej w całej europie ceny żywności są podobne - szkoda masy.

koko napisał/a:

Starzy ludzie kąpią się codziennie na campingach na które młode sknery nie mogą patrzeć

Proszę nie generalizować!!! Ja (38 wiosen) unikam postojów na dziko, lubię kempingi, nawet podczas podróży do miejsca docelowego. Jak śmigam do CRO , to albo na strzała albo nocleg na stacji.I tu woda w zbiornikach się przydaje. Jak na Bałkany/Grecja to stajemy po drodze na kempingach, wtedy zbiorniki tak 50%.

Bronek - 2015-01-06, 16:43

Co ze mną musibyc nie tak.....
Jak jesteśmy na kempingu, często żona idzie pod kempingowy natrysk a ja lubię w kamperze.
Z kibelka korzystamy swojego. Chćbym miał latać z kuwetą 2x dziennie.
Owszem, po sezonie bez tłoku też czasem prysznic kempingowy.
Nie zarzekam się , ale lubię własny sraczyk.

Koko ma rację samce po 50tce mogą bliżej samic podejść, bo te tak nas nie wyczuwają. I to ułatwia atak. :mrgreen:
Nasze własne Panie , też myślą, że jak nie "walimy" testosteronem , to nie muszą nas już tak pilnować.
:mrgreen:

Johny_Walker - 2015-01-06, 16:53

Byłem w biedasklepie. Było parę starszych osób. Niektórzy śmierdzieli naftaliną, starą szafą i niewietrzonymi ubraniami. To była ta czyściejsza grupa. Bukiet zapachowy drugiej był wzbogacony odorem niemytego od wielu dni ciała.
Kiedyś bywałem w wielu obcych domach. W pokojach babć zawsze był zapaszek...
To moja wina że ulegam stereotypom. Wszystko przez niepoprawnie nieuszkodzony tytoniem węch niepalącego. Obiecuję że na kempingu wstrzymam oddech widząc Carthago. :haha:

koko - 2015-01-06, 17:19

no i było hau hau
Johny_Walker - 2015-01-06, 17:24

Za mną nie szczekają, bo na wodzie nie oszczędzam. Próbowałeś?. :)
MAWI - 2015-01-06, 17:25

Johny_Walker napisał/a:
biecuję że na kempingu wstrzymam oddech widząc Carthago. :haha:

Kolego Johny ,czy ty masz jakiś problem?

Johny_Walker - 2015-01-06, 17:26

A czy to za mną biegają psy po kempingu?
Bronek - 2015-01-06, 17:41

:szeroki_usmiech Ja jak zwkle pozytywnie myślę, że nie taki diabeł straszny jak go malują.
Jest lepiej , zużycie mydła rośnie, wolno ale rośnie.

A ponieważ przy okazji i ludzie się bogacą, to i Carthago przybędzie, a Johny się udusi od wstrzymywania oddechu.
Poleży w słońcu i zaśmierdnie.

Czyli Carthago będzie znów przyczyną smrodu.
To się zgadza.
Racja Carthago jest przyczyną wszystkiego.

A tak to ani Hymer ani Carhago mi sie nie podobają,

Pierwszy w wersji półintegra to taki Opel Manta lub Maluch ze spoilerem.
Drugi, ma brzydką nazwę.

koko - 2015-01-06, 17:42

Johny_Walker napisał/a:

Wiesiek ręce opadają :stop:

Johny_Walker - 2015-01-06, 17:47

koko napisał/a:
Johny_Walker napisał/a:

Wiesiek ręce opadają :stop:

Ty możesz traktować innych jak psy, ale kiedy ktoś odwraca to już kulisz ogon pod siebie?

piotr.sto - 2015-01-06, 18:38

Panowie, może już dosyć! Wydaje mi się, że Wasza dyskusja nie ma za wiele wspólnego z ważeniem kamperów w Austrii!
A tak poz tym (a propos psów)... od jakiegoś czasu z przykrością stwierdzam, że to forum - właśnie poprzez takie "dyskusje" - schodzi na psy...

zbyszekwoj - 2015-01-06, 18:58

" Częste mycie skraca życie
skóra się ściera i człowiek umiera"

" Mądrzy ludzie żyją w brudzie"

My starzy hołdujemy zasadzie, że 100% facet powinien pachnieć dobrą wodą kolońską, tytoniem i końskim łajnem. Dlatego korzystamy z prysznica 2 razy w roku, w swięta Bożego Narodzenia i Wielkanocy. Dlatego możemy ładowac mniej wody i nie mamy problemu z wagą. Daję pod rozwagę JW, gdyż to duża oszczędność. :roll:

koko - 2015-01-06, 19:10

piotr.sto napisał/a:
Panowie, może już dosyć! Wydaje mi się, że Wasza dyskusja nie ma za wiele wspólnego z ważeniem kamperów w Austrii!
A tak poz tym (a propos psów)... od jakiegoś czasu z przykrością stwierdzam, że to forum - właśnie poprzez takie "dyskusje" - schodzi na psy...

Masz zupełną rację prześledz posty (nie tak dużo) czy użyłem czyjegoś nicku czy pisałem głupoty pisałem merytorycznie od wczoraj Inni Mają parcie na szkło byle mi wbić szpilkę.
Ilu forumowiczy zna osobiście adwersarza co zrobił dla społeczności camperowej zorganizował zlot poprowadził wyjazd grupowy pomógł komuś ja to wszystko zrobiłem i aktywni w wyjazdach znają mnie i powtarzamy wyjazdy,pobyty w tym samym i zmieniającym się gronie
W jego postach powtarza się przemiennie koko i carthago ma jakieś problemy jego sprawa od tej chwili włączam ignoruj :stop:

@ndrzej - 2015-01-06, 19:26

Johny_Walker napisał/a:
Z tym myciem to jest tak że starzy ludzie często się nie myją. Nie wiem dlaczego. My młodzi ich nie zrozumiemy.

Życzę ci, abyś należał do tych wyjątków, albo... nie doczekał starości! :evil:

Cyryl - 2015-01-06, 19:39

Johny_Walker napisał/a:
...Z tym myciem to jest tak że starzy ludzie często się nie myją. Nie wiem dlaczego. My młodzi ich nie zrozumiemy...Było parę starszych osób. Niektórzy śmierdzieli naftaliną, starą szafą i niewietrzonymi ubraniami...

a ja prowadziłem kiedyś taki amatorski zespół siatkówki MDK Nowy Dwór (10 lat utrzymałem ich w I lidze Otwartych Mistrzostw Wrocławia, 45 zespołów), oczywiście za darmo, dopłacając do tego.
gdy zaczynałem z nimi byli to chłopcy w klasach maturalnych lub zaczynający studia. otóż największym moim osiągnięciem było to, że gdy zaczynałem to po treningu kąpałem się tylko ja, a po 3 latach wszyscy.

natomiast już dawno temu, za komuny był problem ze starymi ludźmi, że nieefektywni, że trzeba płacić emerytury itp.
i wtedy jeden z obradujących powiedział: przecież można problem starych ludzi bardzo prosto rozwiązać - zabijajmy ich za młodu!

a propos zużycia wody: mi zbiornik 140l wystarcza, gdy jestem z dzieciakiem sam na dwa wyjazdy weekendowe od soboty południa do niedzieli popołudnia, czasem muszę uzupełniać konewkę, dwie, natomiast gdy jadę z żoną zbiornik jest osuszany w 24h.
gdy jestem w Starych Jabłonkach na WorldTourze, gdzie korzystamy z WC, łazienki oraz myjemy naczynia w obiektach kempingu, gdy jestem sam lub z kolegą wody wystarcza mi na całą imprezę czyli 5 dni, gdy jestem z żoną po 3 dniach zbiornik pusty.

joko - 2015-01-06, 19:54

MAWI napisał/a:
Johny_Walker napisał/a:
biecuję że na kempingu wstrzymam oddech widząc Carthago. :haha:

Kolego Johny ,czy ty masz jakiś problem?

Janko pisze czasem z sensem, bywa że i mądrze ...... ale jak czasem dopieprzy , to nie trzeba być psychologiem , żeby się zorientować że albo Jaśka ktoś kiedyś bardzo skrzywdził , albo w życiu ma dość stromo ..... i teraz to wychodzi , między wierszami :-/

Socale - 2015-01-06, 20:02

My dzikie są, każdy w sezonie weekend w lesie/na łące/nad wodą aby poza zasięgiem GSM najlepiej...
Bez wzięcia prysznica nie wleze do łóżka.
Choćbym pił Soplicę, Ducha Puszczy, czy nawet Johny Walker'a jak uda mi się ukraść i choćbym nie wiem jak był nayebbany. Muszę.
Nienawidzę własnego smrodu, mix potu, alkoholu i dymu z ogniska.
Na prysznic zużywam może z 3-5 litrów.
Nie muszę oszczędzać, ale nie lubię marnować, wody, żarcia, prądu, papieru, złotówek...

Bronek - 2015-01-06, 20:11

Cytuję klasyka :
"MYJCIE SIĘ DZIEWCZYNY, bo nie znacie dnia i godziny"

i drugie : " Prawdziwy milicjant (historyczne), powinien mieć białą koszulę, krawat, wyprasowane spodnie.
I lekko trącić alkoholem."

Forum jest świetne, zawsze znajdziemy powód do...... czegokolwiek

Koko nie ma sensu dodawać do ignorowanych kogokolwiek , to tylko wydłuża czytanie tych postów. :spoko

Ignorowany pokazuje się, że coś napiał a Ty nie widzisz.... i słabość ludzka..... Potem wyrzuty...
Może powstać:
Tzw. "trójkąt dramatyczny" jak nic.

Trzy jego "boki" :
Dobry, alltruista
Ofiara, bo uległ pokusie
Agresor zły na siebie.
Oczywiście żartowałem :ok
Dla psychiki lepiej nie ignorować

zbyszekwoj - 2015-01-06, 20:17

[quote="Cyryl"] 5 dni, gdy jestem z żoną po 3 dniach zbiornik pusty.[/quote

Wychodzi z tego, że albo kolega się nie myje ,albo twoja żona z myciem przesadza. Moja znajoma zachorowała i poszła do ginekologa . Ten stwierdził że za często się myje i wypłukuje florę bakteryjną która zabezpiecza przed infekcjami. Trzeba by to skonsultować z Bronkiem, ale mówię ku przestrdze. :chacha2 :haha:

zbyszekwoj - 2015-01-06, 20:20

Bronek napisał/a:
"MYJCIE SIĘ DZIEWCZYNY, bo nie znacie dnia i godziny"

Brudna to brudna byle pieszczocha. :haha:

Cyryl - 2015-01-06, 20:20

Bronek wydaje mi się, że to jest wzorowane na hemingway'owskim ideale mężczyzny:
nieogolony, nieumyty, przepalony, skacowany i lekko trącący moczem.

tom-cio - 2015-01-06, 20:20

kurde ,ale fajne to forum,w lecie jakoś nie było takich ciekawych dyskusji :haha: ,a u mnie właśnie woda zamarzła,znowu :gwm
Tadeusz - 2015-01-06, 20:21

Mam dla Was wiersz Jana Brzechwy. To tak dla rozluźnienia, chociaż ze zbytnim rozliżnieniem również może być kłopot. :-P

Dla nieWarszawiaków wyjaśniam, że w wierszyku występują nazwy: Czyste i Bródno - są to rejony warszawskich dzielnic. :szeroki_usmiech

Brudas

Józio oświadczył: "Woda mi zbrzydła,
Dość już mam szczotki, wstręt mam do mydła!"
I odtąd przybrał wygląd straszydła.

Płakała matka i ojciec gryzł się:
"Ten Józio wszystkie soki z nas wyssie,
Od dwóch tygodni już się nie myje,
Czarne ma ręce, nogi i szyję,
Twarz ma od ucha brudną do ucha,
Czy kto takiego widział smolucha?
Poradźcie, ludzie, pomóżcie, ludzie,
Przecież nie można żyć w takim brudzie!"

Józio na prośby wszelkie był głuchy,
Lepił się z brudu jak lep na muchy,
Czego się dotknął, tam była plama,
Wołał: "Niech mama myje się sama,
Tato niech kąpie się nieustannie,
Stryjek i wujek niech siedzą w wannie,
Niech się szorują, a ja tymczasem
Będę brudasem! Chcę być brudasem!"

Przezwał go stryjek: "Józio-niemyjek",
Wujek doń mówił: "niemyty ryjek",
Błagała ciotka: "Józiu mój złoty,
Myj się!" Lecz Józio nie miał ochoty.
Wyniósł się w końcu z domu na Czystem
I zawiadomił rodziców listem,
Że myć się nie ma zamiaru, trudno!
I poszedł mieszkać - dokąd? - na Bródno.

Autor: Jan Brzechwa

Bronek - 2015-01-06, 20:25

Krótko.
Baba kłamie, tak jak każda (np. wszystkie przytyły po tabletkach lub ciąży ?, żadna nie zchudła jak przestała się rozmnażać lub odstawila prochy)???

Wersja druga... głupi ginekolog!!! lub głupio się wyraził.

Wersja trzecia, ginekolog jak Napoleon lubi jak mu jedzie....... Ponoć zapowiadał Wódz Francuzów swój przyjazd aby Pani W wstrzymała się od toalety ?

Ale jak z maszynówy posty to odp. na post. zbyszekwoj

@ndrzej - 2015-01-06, 20:29

Tak więc Józio zestarzał się, chodzi po lumpeksach i śmierdzi! :evil:

Ale co w tych lumpeksach robi JW? :haha:

jawi13 - 2015-01-06, 20:33

Johny_Walker napisał/a:
U mnie na 2+1 wody wystarcza na 3 dni, a jeśli trochę oszczędzić to prawie na 4.
Czego jeszcze ludzie nie wymyślą żeby tylko istnieć na Tym forum.Ilu jeszcze muszą obrazić żeby czuć się lepiej i uważać się za lepszych i madrzejszych od innych.
slawwoj - 2015-01-06, 20:38

zbyszekwoj napisał/a:
Moja znajoma zachorowała i poszła do ginekologa . Ten stwierdził że za często się myje i wypłukuje florę bakteryjną która zabezpiecza przed infekcjami. Trzeba by to skonsultować z Bronkiem, ale mówię ku przestrdze. :chacha2 :haha:

Jestem pod wrażeniem z czego zwierzają Ci się znajome... :wow :wow :wow

Bronek - 2015-01-06, 20:38

jawi13 napisał/a:
Czego jeszcze ludzie nie wymyślą żeby tylko istnieć na Tym forum.Ilu jeszcze muszą obrazić żeby czuć się lepiej i uważać się za lepszych i madrzejszych od innych.

Mnie martwi co innego! :shock: :shock:

Gdy to okaże się prawdą , nie tylko wyobrażeniem :mrgreen:

Trzeba wiać!

Bronek - 2015-01-06, 20:40

poszły dwa posty. Ten jest dla ilosci :oops:
janusz - 2015-01-06, 20:51

Bronek napisał/a:

Forum jest świetne, zawsze znajdziemy powód do...... czegokolwiek

:brawo:

Bo to forum jest jak małżeństwo, możesz powiedzieć wszystko i prawie o wszystkim ale za moment dowiesz się, że nie masz racji. :spoko

Tadeusz - 2015-01-06, 20:53

janusz napisał/a:
Bo to forum jest jak małżeństwo, możesz powiedzieć wszystko i prawie o wszystkim ale za moment dowiesz się, że nie masz racji.

Masz rację. :haha: :haha: :haha:

janusz - 2015-01-06, 20:58

Tadeusz napisał/a:
Masz rację. :haha: :haha: :haha:

Jak wrócą z urlopu ci co teraz są na urlopie to się dowiesz, że nie mam racji. :haha:

Socale - 2015-01-06, 21:00

A zauważyliście, że w jakimkolwiek temacie by nie zagadać, tam zaraz od zróżnicowań gorąco się robi ?
janusz - 2015-01-06, 21:07

Socale napisał/a:
A zauważyliście, że w jakimkolwiek temacie by nie zagadać, tam zaraz od zróżnicowań gorąco się robi ?

Bo to forum dyskusyjne. Jak dyskutować gdy wszyscy są jednego zdania. :niewiem:
Gdy wszyscy jedno piszą to jest wtedy forum wzajemnej adoracji. Są takie. :haha:

Bronek - 2015-01-06, 21:14

Socale napisał/a:

Jednomyślni są w partiach, organizacjach, kosciłachitd. (oficjalnie)
Normalny wolny świat jest zróżnicowany.

Trzeba umiec z tym żyć, tolerować.

Niekiedy niestety.

Pamiętasz wyklad tu cytowany.... o kamperze jako spełnieniu marzeń. Jest tam w pierwszej części fragment, że stabilizacja i brak zmian kolorytu, różnic to zły kierunek. Życie jest różnorodne dynamiczne, a niestety nie zawsze po naszej myśli....

Tadeusz - 2015-01-06, 21:43

Bronek napisał/a:
Życie jest różnorodne dynamiczne, a niestety nie zawsze po naszej myśli.

I to by było na tyle. :bigok

gryz3k - 2015-01-06, 22:00

Dziwi mnie nieco ten podział na "starych" i "młodych". Ja uważam, że jest tak jak mówił bodaj Pawlak, że ludzie to dzielą się na mądrych i głupich. 2 dni temu tłumaczyłem mojej siostrzenicy, że jak pożyje to zobaczy, że z równą łatwością można znaleźć młodych głupich jak i starych głupich. To samo tyczy się mądrych.
Mój najstarszy kolega ma 97 lat a najmłodsi kilkanaście. I z jednymi i drugimi rozmawia mi się równie dobrze. :spoko

Moim uczniom często powtarzam, że są mądrzejsi ode mnie a wiem o niektórych rzeczach więcej bo miałem więcej czasu żeby się nauczyć.

Socale - 2015-01-06, 22:02

Bronek napisał/a:

...
Pamiętasz wyklad tu cytowany.... o kamperze jako spełnieniu marzeń.
...

Niemal na pamięć, hymnu godne.

Bronek - 2015-01-06, 22:11

Konkludując, higiena nie zawsze oznacza mydło

I tak od mycia tyłka przeszliśmy niemal do katharsis

Jeny, aż się przestraszylem... jaki to ja... Niechcialem, tak to przed śmiercią mialem powiedzieć 8-) :zastrzelic :zastrzelic

Johny_Walker - 2015-01-06, 22:21

zbyszekwoj napisał/a:
Dlatego możemy ładowac mniej wody i nie mamy problemu z wagą. Daję pod rozwagę JW, gdyż to duża oszczędność. :roll:

Oszczędność? Obiecuję poważnie się temu przyjrzeć! :idea:

zbyszekwoj - 2015-01-07, 10:53

Bronek napisał/a:
poszły dwa posty. Ten jest dla ilosci :oops:

Już i tak nie będziesz superkombatantem, To ja musze ciągnąć. :kawka:

Bronek - 2015-01-07, 11:12

Nie ma opcji kasowania.
Po drugie, dla mnie nie powinno być takiego rankingu. Może sucha informacja o ilości postów. Lub w zależności od czasu na forum w powiązaniu z aktywnością . Tylko czy warto takimi duperelami w ogóle się zajmować.
Piwa to jeszcze Ok, jako wyraz poparcia bez pisania postu i są dla wygody.
"Pomógł"to opcja konkretna , ale mało wyeksponowana i nie każdy forumowicz korzystający z dobrodziejstwa informacji wie ,że może kliknąć.

A to stopniowanie , to takie Facebokowe dla ... :-/ :mrgreen:

Poprawia ego .. jak potrzeba komuś.

Ignorowanie tematów dział dobrze ..
Ignorowanie userów nie , bo wyświetla się info ,że taki ignorowany napisał . Wiec ... powoduje frustrację ignorującego , który "zabił" gościa a ten ma epitafium. :mrgreen:

A tak w ogóle to się czuję dobrze , :bajer

gino - 2015-01-07, 14:29

przeczytałem ten ''przepychankowy'' temat, który zresztą sam wyodrębniłem z innego tematu..
i wiecie co...

kurcze blade, przecież po to mamy kamperki, aby z nich korzystać tak, JAK SAMI CHCEMY

jednemu pasuje leżakowanie w tłumie innemu w zaciszu
jednemu pasuje używanie wody w zimie innemu nie pasuje
jeden korzysta ze swojej toalety, inny nie korzysta
ot..takie są nasze kaprysy, i wara innym od naszych wyborów

niech każdy w swoim kamperku robi to, na co ma ochotę a nie to, co ktoś na FORUM UWAŻA ZA GŁUPIE

Dlatego moim skromnym zdaniem, kłótnie typu '' mój wybór jest ''bardziejszy'' od wyboru Twojego'' są całkowicie pozbawiona sensu

:spoko

zbyszekwoj - 2015-01-07, 14:53

No ale dyskusja zeszła na "kto się myje to krócej żyje".Może przejdziemy teraz na temat inny.
(90% mężczyzn codziennie się goli. To trzeba potępić tych co im się nie chce,dając za przykład kolegę z aministracji. Ja na przykład żeby być w porządku golę twarz tylko w połowie. Ale niektórzy nie pokazując palcami golą twarz razem z głową .To jak w końcu jest prawidłowo? :szeroki_usmiech

gino - 2015-01-07, 15:04

zbyszekwoj napisał/a:
To jak w końcu jest prawidłowo?

prawidłowo jest tak..jak sobie wymyślisz
Twój zarost, Twoja maszynka do golenia..
więc niech każdy korzysta z tego tak, jak chce :spoko

moskit - 2015-01-07, 15:26

Witam
Czytając wpadłem na cudowny pomysł (pewnie nie ja pierwszy)
wyrzućmy ze swoich domków na kółkach
toaletę - można w krzaki
zbiornik wody 100 litrów i natrysk- można w rzece
lodówkę 160 litrów - można coś sobie upolować
kuchnie- można na ognisku
zbiornik paliwa 80 litrów - można tankować co 50 km(co 50 są na autostradach stacje)
sprzęt turystyczny -po co, kiedyś nie było, można na pieńku
po co czterech towarzyszy podróży - tylko absorbują
i tak dalej..................
tylko po cholerę każdy kupuje kamperka z tym wszystkim.

ŻEBY Z TEGO KORZYSTAĆ!!!!!!!!!!!!!
Po to producent zamontował zbiornik na paliw 80 litrów aby jeździć dalej
toalety aby z nich korzystać bez obrzydzenia-gdzieś tam
natryski aby się umyć samemu lub kogoś lub coś
Lodówkę aby w niej trzymać wszelakie produkty spożywcze i nie tylko
kuchnie aby nie patrzeć na podłe jadło w niektórych lokalach
garaż na sprzęt turystyczny aby usiąść w fotelu przy małym zimnym co nieco i patrzeć na otoczenie
A towarzyszy podróży bo człek jest zwierzęciem stadnym i kiepsko się czuje samemu i dlatego producent przewidział ileś tam miejsc homologowanych

I tak pewnie wszyscy rozumują caravaning, co wszystkie posty potwierdzają
A fragment o myciu to traktujmy jako takie "harcowanie" aby wmieść trochę śmiechu w nudne zimowe dni w oczekiwaniu na kamperowe rozwinięcie skrzydeł.
A tak poważnie to dla zwierząt wszyscy strasznie "capimy" tylko ich wrodzony spokój i trochę inny język nie pozwala na głośne tego mówienie, lub udajemy że tego nie słyszymy i nie rozumiemy

W Nowym Roku 2015 życzę spełnienia wszystkich planów podróży tych dużych i małych, bliskich i dalekich co Wam i sobie życzę :mikolaj

Pozdrawiam Moskit
Niestety Carthago
We Włoszech oglądałem Concorda 12 mb i na dwie osoby i po co?
tylko było jedno łoże

Bronek - 2015-01-07, 15:26

Prawidłowo...
może :

Opalarki,?
Skubanie pensetą
Depilacja "wielkopowierzchniowa" np woskiem
Depilacja mechaniczna
Szał... laserowa.

Golenie to wyraz braku higieny.
Jak można? No chyba, jedynie brzytwą i po pijaku.

Bronek - 2015-01-07, 15:31

Ad komar Tu Polska!

(Culex pipens pipens czy Anopheles maculipenis?)

Zgoda......
100% prawie
Ja żonie śmierdzę, bo wynosi ok drugiej w nocy.
A na jej miejsce przychodzą koty.

PS.
Pod wpływem TV zaproponowałem jej zrobienie sobie tatuażu.....

moskit - 2015-01-07, 15:59

Bronek napisał/a:

Zgoda......
100% prawie
Ja żonie śmierdzę, bo wynosi ok drugiej w nocy.

Bo lubią ciepełko. Na ugniecione i wygrzane to i nasz chętnie wskakuje
Ale z tą zamianą to musisz być czujny.
Ile to chłop musi stresu wytrzymać aby w stadzie żyć?
Bronek duchem jestem z tobą.

Techniczna naprawa cytatu. WB

toscaner - 2015-01-07, 16:31

gino napisał/a:

Dlatego moim skromnym zdaniem, kłótnie typu '' mój wybór jest ''bardziejszy'' od wyboru Twojego'' są całkowicie pozbawiona sensu

Gino, bo niektórzy pomimo, że mają 40 czy 70 lat nadal nie wyrośli z piaskownicy. Jedynie zabawki większe.

Bronek - 2015-01-07, 16:48

Tatoo " Jestem własnością Bronka "
się nie spodobało ????
Dzisiaj już spię tylko z kotami :wyszczerzony:

Tadeusz - 2015-01-07, 16:51

Bronek napisał/a:
Dzisiaj już spię tylko z kotami

Ło matko...!

Z drugiej strony...TOBIE się nie dziwię. :szeroki_usmiech :ok :haha:

Bronek - 2015-01-07, 16:55

Cel uświeca środki.
JESTEM WOLNYM >>>> :bukiet: :bigok

janusz - 2015-01-07, 16:55

Bronek napisał/a:
Pod wpływem TV zaproponowałem jej zrobienie sobie tatuażu.....

W którym miejscu o ile wolno zapytać?
Bronek napisał/a:

Toksoplazmoza jest wszędzie uważaj, przecież najlepiej wiesz czym taki kot może zarazić.
I koty podobno przegryzają ludziom krtanie na śpiku. :diabelski_usmiech :dziadek: :rip

kimtop - 2015-01-07, 17:17

janusz napisał/a:
W którym miejscu o ile wolno zapytać?

Może tutaj? Łopuskiego 1, Kołobrzeg tel. 94 354 24 15 :haha:

Bronek - 2015-01-07, 18:08

A propos higieny kamperowej, by powrócić choć na chwile do tematu.
Na "warchlaczka" też można.
GDY jeździłem w pięknych czasach na różne obozy z "dzikimi" typu latryna i micha, warunkami, metoda była jedna wyrwać, poki niezaśmierdną (dniemy), czyli w dwa dni. POTEM tylko po pijaku.

Na Łopuskiego w Kołobrzegu Szpital jest. Tam teraz to tylko mogą mnie zawieść nieprzytomnego. Żywego mnie nie wezmą.
Aczkolwiek kilkanaście lat kiedyś szedłem tam z ochotą.
TE czasy nigdy nie wrócą.

zbyszekwoj - 2015-01-07, 18:21

Bronek napisał/a:
GDY jeździłem w pięknych czasach na różne obozy z "dzikimi" typu latryna i micha, warunkami,

A mówią że tylko młodzi biorą codziennie prysznic. Wtedy byłeś młody i nie brałeś. Ja tez nie brałem bo nie miałem prysznica jak 80%mieszkańców. A teraz mam w domu 3 łazienki plus jedna w domu letniskowym, no i w kamperze i też codziennie nie biorę z lenistwa. Jutro idę do spa to se wezmę z przyjemnością.

Tadeusz - 2015-01-07, 18:37

zbyszekwoj napisał/a:
se wezmę z przyjemnością.

Każdy bierze z przyjemnością. :szeroki_usmiech :haha:

Bronek - 2015-01-07, 18:37

PO POLSKU 8 W
wiara w wiagrę wróci wiarę w wykorzystanie wody

Martin B - 2015-01-07, 18:39

Aua... :? :? :? Temat higiena w camperze.Moim zdaniem dosc wazny temat i ciekawy dla nowych camperowiczow! Cztery strony z czego jedna "produktywna" by cos dopisac musialem pare minut stracic :-/ i po co???? na czytanie tematycznie i informatywnie absolutnie bzdurnych postow .Mialem nadzieje ze w 2015 bedzie lepiej :gwm mamy tutaj na forum inne strony gdzie mozna o "dupie maryni"pisac problemy mozna dyskutowac to jest moim zdaniem cel ktore ma forum :idea: ale tematy zasmiecac ,bo w domu nic do roboty i nuda uwazam za niekolegialne zachowanie !! PS. Moskit podzielam Twoje zdanie :ok :ok
kimtop - 2015-01-07, 18:40

Co wy tak wszyscy o tym prysznicu? Przecież do soboty jeszcze kilka dni :diabelski_usmiech
SlawekEwa - 2015-01-07, 18:46

Martin B napisał/a:
Cztery strony z czego jedna "produktywna" by cos dopisac musialem pare minut stracic i po co????

Martin B napisał/a:
ale tematy zasmiecac ,bo w domu nic do roboty i nuda

To widać :haha:

Bronek - 2015-01-07, 19:01

Taka ładna z lekka już... Modelka o imieniu Klaudia reklamując niemieckiego Opla stwierdziła, że Niemcy poczucia humoru nie mają.

DODAM, bo wiem, że to prawda.
Ale Ci z lat emigracji za chlebem, wolnością, czasem starają sie bardziej.i przesadzają , Mniej więcej tak za 3 pokolenia ich wnukom przejdzie, bo Ci już nie będą musieli nic udowadniać. :bigok

Tu wiele jest konkretów tylko nie formie instrukcji obsługi.

Pół ślązak jestem.... Jakby co

salut - 2015-01-07, 19:09

Tadeusz napisał/a:
Mam dla Was wiersz Jana Brzechwy. To tak dla rozluźnienia, chociaż ze zbytnim rozliżnieniem również może być kłopot. :-P

Dla nieWarszawiaków wyjaśniam, że w wierszyku występują nazwy: Czyste i Bródno - są to rejony warszawskich dzielnic. :szeroki_usmiech

Brudas

Józio oświadczył: "Woda mi zbrzydła,
Dość już mam szczotki, wstręt mam do mydła!"
I odtąd przybrał wygląd straszydła.

Płakała matka i ojciec gryzł się:
"Ten Józio wszystkie soki z nas wyssie,
Od dwóch tygodni już się nie myje,
Czarne ma ręce, nogi i szyję,
Twarz ma od ucha brudną do ucha,
Czy kto takiego widział smolucha?
Poradźcie, ludzie, pomóżcie, ludzie,
Przecież nie można żyć w takim brudzie!"

Józio na prośby wszelkie był głuchy,
Lepił się z brudu jak lep na muchy,
Czego się dotknął, tam była plama,
Wołał: "Niech mama myje się sama,
Tato niech kąpie się nieustannie,
Stryjek i wujek niech siedzą w wannie,
Niech się szorują, a ja tymczasem
Będę brudasem! Chcę być brudasem!"

Przezwał go stryjek: "Józio-niemyjek",
Wujek doń mówił: "niemyty ryjek",
Błagała ciotka: "Józiu mój złoty,
Myj się!" Lecz Józio nie miał ochoty.
Wyniósł się w końcu z domu na Czystem
I zawiadomił rodziców listem,
Że myć się nie ma zamiaru, trudno!
I poszedł mieszkać - dokąd? - na Bródno.

Autor: Jan Brzechwa

Tadziu, jak mogłeś tak mnie zdemaskować ?

Tadeusz - 2015-01-07, 19:24

salut napisał/a:
Tadziu, jak mogłeś tak mnie zdemaskować ?

Józiu, to z sympatii. :ok

Martin B - 2015-01-07, 20:17

Dzieki Bronku :bukiet: :bukiet: :bukiet: cholernie mi glupio :oops: :oops: :oops: przez ten cholerny dziki zachod calkiem zglupialem bo myslalem do tej pory ze jestem zameldowany w camperforum a w zeczywistosci wyladowalem w comicforum :-P jeszcze raz dzieki za otwarcie mi oczu...moze teraz cos zrozumiem bo czy wierzysz czy nie lubie sie posmiac najlepiej z siebie samego ....taki stary durak jestem :haha: :haha: :haha:
ps.humor nie zna granic !!!! ludzie ktorzy cos innego sadza sa moim zdaniem ograniczeni !! :spoko :spoko :spoko

Bronek - 2015-01-07, 20:23

MARTIN B jestem pełen podziwu, jeśli to prawda to masz rzadką i wielce pożądaną cechę.
Pelen szacunek
Pisaliśmy "stereo"
DLA CIEBIE a dla mnie tłumaczenie, że jako główny zamulacz, też nie wszysko mi s ię udaje :oops: :oops:

Lista wiadomości wyciągniętych pobieżnie z 5 stron tego niby off wątku:
1. Napełnione zbiorniki przeciętnie dla 2/3 osob wystarczają od 2ch do 4rech dni.
2. Są ludzie co preferują infrastrukturę kempingu.
3.W przypadku niektórych marek np. Hymer trzeba do jazdy wykazać się logistyką przy zabieraniu wody i ładunku (DMC)
4.Inna grupa preferuje korzystanie w pełni z kampera jako niemal jedynego sposobu na załatwianie spraw higieny.
5.wyliczono, że można wziąć prysznic zużywając np tylko 3l wody.
6.Posty obyczjowe, kulturalne, poetyckie.. TO TEŻ HIGIENA! UMYSŁU!!! nie tylko dupa podpada pod higieniczny tryb życia. O
7.Forum to Forum a nie kamper lub nasze życie (Gino)
A po z tym to wątek wydzielony, przypadkowy.
Nowi niech nie myślą, że na wszystko jest recepta.
I w tak intymnym temacie liczy się skutek, to nie ważne czy osiągnięty jest przy pomocy liścia , czy trojwarstwowego Velvet. :mrgreen:

janusz - 2015-01-07, 20:43

Czemu Wy tak o braniu tego prysznica, jeden wyrzuca kierunkowskaz, drugi wrzuca bieg, trzeci zabiera prysznic. Rozumiecie coś z tego? :haha:
Socale - 2015-01-07, 21:00

Bronek napisał/a:
PO POLSKU 8 W
wiara w wiagrę wróci wiarę
...

Sildenafil Bronek, Sildenafil to samo a taniocha.
Viagra droga za nazwę.
Polecam z autopsji.
:evil: to mało.

Bronek - 2015-01-07, 21:14

Z tymi preparatami to jak zabieraniem wody.

Po co brać jak niewykorzystasz...

TRZEBA się upewnić czy warto w ogóle napełniać zbiornik.

Socale - 2015-01-07, 21:29

Bronek napisał/a:

...

Po co brać jak niewykorzystasz...

Współczuje, u mnie nic się nie marnuje :kwiatek

Bronek - 2015-01-07, 22:15

Nie pytam, nie drążę, ,

Szacun, też próbowałem nic nie marnować.

Recycling skończył sie dwójką dzieci.

Biznesowo takie postępowanie się per saldo nie opłaca.

zbyszekwoj - 2015-01-08, 11:24

Ta wajagra jak mawiają amerykanie to nie dla skner. Mój znajomy jak zażył to był sprawny przez całą dobę. A jak się wykosztował to próbował wykorzystac sprawę kilka razy. Niestety serce wysiłku nie wytrzymało i zszedł na zawał. :chacha2
Bronek - 2015-01-08, 11:28

Piękna śmierć.

Kto mieczem ..... :idea:

Socale - 2015-01-08, 11:38

zbyszekwoj napisał/a:

...
znajomy jak zażył to był sprawny przez całą dobę. A jak się wykosztował to próbował wykorzystac sprawę kilka razy. Niestety serce wysiłku nie wytrzymało i zszedł na zawał. ...

Głównym składnikiem Viagry jest Sildenafil.
Był opracowany i przeznaczony do leczenia ciśnienia płucnego u ludzi, jednak jego działanie o wiele skuteczniej objawiało się podatnością na erekcję.
Nie ma wpływu na pracę serca, nie stwierdzono przypadków zawałów bezpośrednio związanych z zażyciem leku.
Nie powoduje znacznego wzrostu ciśnienia tętniczego.
Technicznie w organiźmie lek ten wspomaga działanie milionów "zaworków" w naczyniach gąbczastych które w naszym wieku są po prostu "nieszczelne" i dają upust tłoczonej krwi.
Lek nie działa mimowolnie, czynnikiem pobudzającym działanie zawsze jest podniecenie, choćby myśl o sexie.
Nie działa przy alkoholu i po obfitym tłustym posiłku.
Początek działania na czczo po kwadransie, koniec działania nawet po 12h
Taki wykładzik z pamięci więc wybaczcie nie precyzję.

Pigułki są różne, 100, 50...
Ja sobie wyregulowałem na 33, czyli setkę dzielę na 3 i ogień.
Polecam bo różnice w cenie są kolosalne.
Warto wcześniej udać się do lekarza na wywiad dokładnie w tym celu, bez farmazonów - będzie łatwiej.
Miłej zabawy.

slawwoj - 2015-01-08, 11:44

Bronek napisał/a:

Z kibelka korzystamy swojego. Chćbym miał latać z kuwetą 2x dziennie.
Nie zarzekam się , ale lubię własny sraczyk.

Ależ to ciekawe - rzekłbym - wręcz pasjonujące.

krzlac - 2015-01-08, 11:47

Socale napisał/a:

To kto ten lek dopuścił do sprzeaży? :lol:

moskit - 2015-01-08, 11:47

No to na higienę duszy wskoczono.
I jeszcze raz potwierdza się wyposażenie kamperka zapomniałem o apteczce pierwszej pomocy
choć dla niektórych "ostatniej pomocy" :-P

janusz - 2015-01-08, 11:54

Socale napisał/a:
setkę dzielę na 3 i ogień

I wzrok poprawia się! :dziadek:

yuras - 2015-01-08, 12:00

krzlac napisał/a:
Socale napisał/a:

To kto ten lek dopuścił do sprzeaży? :lol:

To kiedy go zażywać ? W ramadan?

Cyryl - 2015-01-08, 12:01

Socale napisał/a:
...Nie działa przy alkoholu...

sprawę gotowości już rozwiązaliśmy, ale teraz skąd wziąć dziewczyny na które będzie można patrzeć na trzeźwo?

janusz - 2015-01-08, 12:06

Cyryl napisał/a:
ale teraz skąd wziąć dziewczyny

Socale napisał/a:
Lek nie działa mimowolnie, czynnikiem pobudzającym działanie zawsze jest podniecenie, choćby myśl o sexie.

Po co do tego dziewczyna? Z nimi to tylko kłopoty, znowu będzie chciała kieckę nową kupić. Nie warto. Można przeczytać jakąś książkę o.

Tadeusz - 2015-01-08, 12:36

janusz napisał/a:
Po co do tego dziewczyna? Z nimi to tylko kłopoty, znowu będzie chciała kieckę nową kupić. Nie warto. Można przeczytać jakąś książkę o

Jaką?

Poproszę o instrukcje. :-P

StasioiJola - 2015-01-08, 13:06

Kamasutrę - Tadziu - kamasutrę - całkiem ciekawe są tam propozycje!!! :ok :haha: :haha:

Nawet nie trzeba czytać - wystarczy pooglądać!! :-P

janusz - 2015-01-08, 13:22

StasioiJola napisał/a:
Kamasutrę - Tadziu - kamasutrę

Ot i mądrego warto posłuchać. :idea

yuras - 2015-01-08, 17:58

janusz napisał/a:
. Można przeczytać jakąś książkę
StasioiJola napisał/a:
Kamasutrę
StasioiJola napisał/a:
wystarczy pooglądać!!

Wystarczy LUTEINA!!!

zbyszekwoj - 2015-01-08, 18:09

Socale napisał/a:
Ja sobie wyregulowałem na 33,

Od razu widac że weteran. Kombatanci już nie dzielą :-P

Tadeusz - 2015-01-08, 18:16

zbyszekwoj napisał/a:
Od razu widac że weteran. Kombatanci już nie dzielą

Kombatanci wcale nie potrzebują!. :ok

yaro 65 - 2015-01-08, 18:25

Cytat:
Pigułki są różne, 100, 50...

Z obserwacji moich dorosłych znajomych , po czasie
rośnie nos i narasta wada słuchu :spoko

można się domyślić czy kto się ratuje ;)

zbyszekwoj - 2015-01-08, 18:30

yaro 65 napisał/a:
rośnie nos i

Co na wystawie to i w sklepie :haha:

Tadeusz - 2015-01-08, 18:38

zbyszekwoj napisał/a:
Co na wystawie to i w sklepie

Bywa, że reklama kłamie. :szeroki_usmiech

gryz3k - 2015-01-08, 19:19

Tadeusz napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:
Od razu widac że weteran. Kombatanci już nie dzielą

Kombatanci wcale nie potrzebują!. :ok

Bravo :-P

@ndrzej - 2015-01-08, 19:36

Tadeusz napisał/a:
janusz napisał/a:
Po co do tego dziewczyna? Z nimi to tylko kłopoty, znowu będzie chciała kieckę nową kupić. Nie warto. Można przeczytać jakąś książkę o

Jaką?

Poproszę o instrukcje. :-P

Tadziu, wypróbowany sposób: szklanka wody

- zamiast... :-P :haha: :haha: :haha:

tadek27 - 2015-01-08, 19:59

Widzę ,że temat higieny zszedł na wspomagacze :diabelski_usmiech
jeszcze z dwie strony i będą doplacze :spoko :spoko :spoko

Tadeusz - 2015-01-08, 20:13

tadek27 napisał/a:
Widzę ,że temat higieny zszedł na wspomagacze :diabelski_usmiech
jeszcze z dwie strony i będą doplacze :spoko :spoko :spoko

A potem towarzystwo się wypali. :szeroki_usmiech

zbyszekwoj - 2015-01-08, 20:17

Wszystko jest zależne. Częstotliwość współżycia wiąże się z częstotliwością korzystania z prysznica. :haha:
krimar - 2015-01-08, 20:20

albo odwrotnie

@ndrzej napisał/a:
Tadziu, wypróbowany sposób: szklanka wody

- zamiast... :-P :haha: :haha: :haha:

spaliłeś ten dowcip, w oryginale była butelka coli (i nie chodziło o zawartość)

chemik - 2015-01-08, 20:26

Odnośnie weteranów:
Dwa byki pasą się na łące - stary i młody. Młody biega, hasa, szczypie trawę tu i tam. Stary ze zwieszonym łbem powoli żuje trawę. Młody podbiega do starego i mówi :
- tam za płotem pasą się jałówki. Pobiegnijmy i przeskoczmy przez ogrodzenie i pokryjmy po jednej !
Na to stery byk:
- Po pierwsze - nigdzie nie pobiegniemy, tylko wolno pójdziemy!
- po drugie - nie będziemy nigdzie skakać , bom stary - tam obok jest furtka !
- po trzecie - nie po jednej , ale wszystkie! :diabelski_usmiech

i taka jest różnica między weteranem a młodym !

gino - 2015-01-08, 20:40

zbyszekwoj napisał/a:
Częstotliwość współżycia wiąże się z częstotliwością korzystania z prysznica. :haha:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

MAWI - 2015-01-08, 20:44

zbyszekwoj napisał/a:
szystko jest zależne. Częstotliwość współżycia wiąże się z częstotliwością korzystania z prysznica. :haha:

Znam takich ,co częściej się kąpią,

zbyszekwoj - 2015-01-08, 20:52

MAWI napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:
szystko jest zależne. Częstotliwość współżycia wiąże się z częstotliwością korzystania z prysznica. :haha:

Należy im tylko współczuć. :-P

janusz - 2015-01-08, 21:23

Ostatnie restrykcje przeciw kopaniu się pod prysznicem w zrozumieniu tego wątku zostaję zniesione przez UE.

KE napisał/a:
KE: Pigułki "dzień po" mogą być sprzedawane bez recepty w całej UE

:plem: :plem: :plem: :plem:
Jak tak można niweczyć męskie wysiłki. :evil:

Socale - 2015-01-08, 22:33

zbyszekwoj napisał/a:
MAWI napisał/a:

Należy im tylko współczuć. :-P

Ale można temu zaradzić :lala: :2kc

:satan

Brat - 2015-01-09, 10:53

Temat wydaje się ciekawy a nie widzę tu żadnego wpisu napisanego merytorycznie .... ;)
Bronek - 2015-01-09, 11:00

Brat napisał/a:
Temat wydaje się ciekawy a nie widzę tu żadnego wpisu napisanego merytorycznie .... ;)

Fakt.
Pisz! Czekamy :szeroki_usmiech
A gdybyś nie dał rady sam.....
Wywołam używając zaklęcia : znienawidzone przez wielu Carthago przybywaj! :ok

Brat - 2015-01-09, 11:04

Nie dam rady ... ;)
Mam tylko Tabberta a i to starego ... ;) do obejrzenia w zimie, czyli za tydzień ;)

OldPiernik - 2015-01-09, 11:11

Przy okazji prysznica (cytat z bash):

<llio> ja na przykład żałuję że nie mam prysznica
<llio> bardzo chciałbym z dziewczyną wypróbować :)
<zerco> nie warto, próbowałem
<zerco> wszystko w porządku, fajnie a jak tylko zacząłem sikać to taki opierdziel dostałem
<zerco> szkoda gadać

Johny_Walker - 2015-01-09, 11:14

Brat napisał/a:

Z kim tu merytorycznie, jak połowa starych pierników się myje tylko w święta, a reszta w sobotę? ;)

@ndrzej - 2015-01-09, 11:34

Johny_Walker napisał/a:
Brat napisał/a:

Z kim tu merytorycznie, jak połowa starych pierników się myje tylko w święta, a reszta w sobotę? ;)

Znasz to zapewne z obserwacji swoich rodziców? :diabelski_usmiech

Johny_Walker - 2015-01-09, 11:41

Dowiedziałem się o tym z forum. Zgadnij którego. :)
@ndrzej - 2015-01-09, 12:38

Johny_Walker napisał/a:

Gdyby nie ten Twój wcześniejszy wpis, może bym uwierzył... :bajer

Witek G - 2015-01-09, 12:54

Dajcie już spokój !!!
jedno z mądrzejszych powiedzeń to takie, że "zgoda buduje a niezgoda rujnuje"
niech chociaż nasze forum będzie normalne a więc pełne życzliwych rad i merytorycznych wpisów

Tadeusz - 2015-01-09, 13:04

Witek G napisał/a:
Dajcie już spokój !!!
jedno z mądrzejszych powiedzeń to takie, że "zgoda buduje a niezgoda rujnuje"
niech chociaż nasze forum będzie normalne a więc pełne życzliwych rad i merytorycznych wpisów

Witku, na szczęście to forum nie jest pozbawione życzliwych rad i merytorycznych wpisów, ale o tej porze roku niektórzy użytkownicy stłamszeni nudą wczesnej zimy, rozpoczynają harce. Można ich olewać i wtedy nie będą mieli z kim się sprzeczać a można dać się wrobić w takie przepychanki.
Wybór należy do nas. :szeroki_usmiech

zbyszekwoj - 2015-01-09, 14:11

@ndrzej napisał/a:
My młodzi ich nie zrozumiemy.

Z tego wynika że JW to młody, a ja myślałem z wypowiedzi ,że dziadek starszy ode mnie. :roll:

I tak to jest jak ktos sie tajniaczy. Niedługo okaże się że ten hymer prosto z fabryki wyjechał 25 lat temu :haha:

Cyryl - 2015-01-09, 14:28

zbyszekwoj napisał/a:
@ndrzej napisał/a:
My młodzi ich nie zrozumiemy.

Z tego wynika że JW to młody, a ja myślałem z wypowiedzi ,że dziadek starszy ode mnie. :roll:

I tak to jest jak ktos sie tajniaczy. Niedługo okaże się że ten hymer prosto z fabryki wyjechał 25 lat temu :haha:

i jeszcze, że jest trepem rodem z PRL oraz starą panną jednocześnie.

yuras - 2015-01-09, 14:55

Hymer prosto z fabryki...
gino - 2015-01-09, 14:59

yuras napisał/a:
Hymer prosto z fabryki...

''ten'' hymer...już nie taki nowiutki....kalendarzowo drugi roczek mu leci :haha:

Socale - 2015-01-09, 20:20

zbyszekwoj napisał/a:

...
hymer prosto z fabryki wyjechał
...

Jak każdy nasz ukochany kamperek :)
.
.

Komplecik - 2015-01-09, 20:35

gino napisał/a:

''ten'' hymer...już nie taki nowiutki....kalendarzowo drugi roczek mu leci :haha:

Eeeeeeh modelowo zaraz 10 latek stuknie, tego się juz nie produkuje ;) sorki Johny :spoko

jawi13 - 2015-01-09, 20:36

Poszukuje sie kogoś z forumowiczów kto tego Hymera JW widział I i potwierdzi jego istnienie oczywiście oprócz samego JW
Johny_Walker - 2015-01-09, 20:57

Widzieli. Nie powiem kto.
krzlac - 2015-01-09, 21:11

Panowie, koniec docinek, czas na wieczorne mycie - tym bardziej, że piątek!
jawi13 - 2015-01-09, 21:19

krzlac napisał/a:
Ja tam sie nie myję ,bo to już 50 na karku.czekam do następnych świat.
zbyszekwoj - 2015-01-10, 10:36

krzlac napisał/a:

Piątek to nie sobota. Ale byłem wczoraj w SPA przy okazji biorę płyn i shampon ,wielka oszczędność w budżecie domowym. To chyba w tym tygodniu mam odpust?

Przy okazji polecam SPA Orkana w Lublinie, w dni powszednie dla brudasów ( czyt. seniorów) zniżka 15 zł. Można parkowac kamperem. :spoko

krzlac - 2015-01-10, 10:45

A teraz się tu natychmiast przyznać! Kto się wczoraj wykąpał?
zbyszekwoj - 2015-01-10, 10:54

krzlac napisał/a:

Do wiosny laba , spuściłem wodę w kamperze. :haha:

wlodo - 2015-01-10, 14:53

Przy tych rozmówkach o higienie...
Prawie zawsze kampery mają klapy serwisowe dla wyjmowania kotka z zewnątrz. Zabudowujący blaszaki tak,że ma być niewidoczne że to kamper,mają dylemat-wycinać czy nie.Powiedzcie jak to jest z wyciąganiem kasety-można ją wyciągać do środka auta czy nie.Mogą się pojawić jakieś zabrudzenia,zapachy lub inne niespodzianki? :haha:

Rav - 2015-01-10, 15:02

krzlac napisał/a:

JW przekalkulował i zapewne tylko się przetarł - co oszczędził to jego!

Johny_Walker - 2015-01-10, 15:15

Przypominam że dziś sobota. Pora na mycie żeby jutro w kościele mniej śmierdzieć.
Nie dotyczy posiadaczy Carthago - obowiązkowe mycie dopiero na Wielkanoc. :bigok

janusz - 2015-01-10, 17:12

Johny_Walker napisał/a:
żeby jutro w kościele mniej śmierdzieć.

Czemu akurat w kościele nie należy śmierdzieć?

zbyszekwoj - 2015-01-10, 17:19

janusz napisał/a:
Johny_Walker napisał/a:

Z tego wynika , że ci co nie chodzą do kościoła nie muszą się myć.

Johny_Walker - 2015-01-10, 17:34

janusz napisał/a:
Johny_Walker napisał/a:

Ksiądz podobno lubi jak pachną. Może potwierdzi ktoś kto chodzi?

Johny_Walker - 2015-01-10, 17:35

zbyszekwoj napisał/a:
janusz napisał/a:
Johny_Walker napisał/a:

I nie muszą kupować butów. Bo nie chodzą do kościoła.

Bronek - 2015-01-10, 17:49

wlodo napisał/a:
Przy tych rozmówkach o higienie...
Prawie zawsze kampery mają klapy serwisowe dla wyjmowania kotka z zewnątrz. Zabudowujący blaszaki tak,że ma być niewidoczne że to kamper,mają dylemat-wycinać czy nie.Powiedzcie jak to jest z wyciąganiem kasety-można ją wyciągać do środka auta czy nie.Mogą się pojawić jakieś zabrudzenia,zapachy lub inne niespodzianki? :haha:

Moim zdaniem tak, ale na wszelki wypadek przestrzeń powinna być odizolowana od wnętrza Np.szczelnymi drzwiczkami z wentylacja na zewnątrz. Da się.
Prościej można duży kompakt kupić niestacjonarny.

janusz - 2015-01-10, 17:49

Johny_Walker napisał/a:
Ksiądz podobno lubi jak pachną.

Ksiądz nie ma z tym problemu, jakieś zioła palą w kadzielnicach. Jak kościelny dobierze dobrą mieszankę to mucha nie siada. :haha:

slawwoj - 2015-01-10, 17:50

Jeden śmieszny człowieczek (jw)całe forum przewraca do góry nogami. :spin: :spin: :spin:

Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego tylu mądrych ludzi daje się prowokować i wciągać w głupie utarczki słowne ?!

Tadeusz - 2015-01-10, 17:56

slawwoj napisał/a:
Jeden śmieszny człowieczek (jw)całe forum przewraca do góry nogami. :spin: :spin: :spin:

Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego tylu mądrych ludzi daje się prowokować i wciągać w głupie utarczki słowne ?!

W imię poprawności. :szeroki_usmiech

Podobno wolność słowa jest święta i nawet jak nas obrażają to nic nie wskóramy bo w internecie wszystko wolno.

slawwoj - 2015-01-10, 18:01

Tu ciśnie się cytat z Lema: Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Johny_Walker - 2015-01-10, 18:10

slawwoj napisał/a:
Tu ciśnie się cytat z Lema: Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.

Też nie wiedziałem.
Apropos jakie książki Lema czytałeś i którą najbardziej lubisz?

Socale - 2015-01-10, 20:28

zbyszekwoj napisał/a:
janusz napisał/a:
Johny_Walker napisał/a:

Zatem koledze zawieszonemu mogę śmiało z ręki jeść :ok

slawwoj napisał/a:
Jeden śmieszny człowieczek (jw)całe forum przewraca do góry nogami.
...
dlaczego tylu mądrych ludzi daje się prowokować i wciągać w głupie utarczki słowne ?!

Sławoj... zabawa przede wszystkim. Nie przejmuj się, JW intryguje, podpuszcza, se igra, choć "jak się na Niego napatrzę to tak nienawidzę że..." A to ziomek egoistycznie wredny ale niemożny, nieszkodliwy jest, taki mały blefer - nie mylić z belfer bo do tego określenia kto ma prawo? Tadeusz wie.
Na to my udajemy żeśmy się w maliny dali zagonić i coś się dzieje, czasem a nawet często padnie kilka mądrych słów, to dobrze.
Dzony, co ty na to? Tylko nie próbuj tego potwierdzić!
.
Ale jeśli Cię coś uraziło (bo bywa) to żądaj przeprosin, wówczas wylezie całe ziółko a i honor okazany bezcenny.
Tadeusz napisał/a:
...
bo w internecie wszystko wolno.

Teoretycznie. Jest już wiele paragrafów za "działalność internetową" i wcale mnie to nie powstrzymuje by być sobą.

tom-cio - 2015-01-11, 19:16

Panowie,co Wy piszecie,bez Johnego to nuda by byla jak fiks.Przeciez prawie wogole nikt o niczym nie pisze a tak JW tematy podtrzymuje i mozna se np takiego glupiego posta nabić :szeroki_usmiech
Tadeusz - 2015-01-11, 19:24

tom-cio napisał/a:
Panowie,co Wy piszecie,bez Johnego to nuda by byla jak fiks.Przeciez prawie wogole nikt o niczym nie pisze a tak JW tematy podtrzymuje i mozna se np takiego glupiego posta nabić :szeroki_usmiech

Rzeczywiście. :-P

ahaed - 2015-01-11, 19:57

Ja pierdzielę.

Siedzę na kilku forach. Akwaryści, kociarze, maniacy sprzętu audio itd, itd. Zero prysznica pod ręką. No ale wychodzi na jedno. Jako jedyni macie łazienki obok siebie i jesteście największymi trolami ;p
A ja chce kampera. Nosz kurde. Zacznę od niemycia sie, potem poszuka sie gotówki na zakup blaszanki :) .

;)
ps: żart: gdyby ktoś nie zajarzył ;)

Bronek - 2015-01-11, 20:04

Jesteśmy bohatetami. Posty niektórych, mogą w dzisiejszych czasach sprowokować....

Wolność słowa, czsem kosztuje.

A ja wiem co teraz robi milczący ostatnio jeden z nas? Może majstruje coś........ przy kamperze.
Taki kamper z 2x 11 propanu!

Jakby ktoś niezajarzyl

janusz - 2015-01-11, 20:12

ahaed napisał/a:
jesteście największymi trolami

Żebyś wiedział, jak trolujemy na zlotach. Nieraz do białego rana i tematy nie tylko takie delikatne jak tutaj. :haha:

ahaed - 2015-01-11, 20:17

Jezu, no dobra. Nawet bez kampera się nie myje jajek raz na dzien. Wielkie halo....
Tadeusz - 2015-01-11, 20:34

ahaed napisał/a:
Nawet bez kampera się nie myje jajek raz na dzien. Wielkie halo....

Naprawdę? :szeroki_usmiech

zbyszekwoj - 2015-01-11, 21:17

Tadeusz napisał/a:
ahaed napisał/a:

Jak się nie używa to nie trza myć. :haha: :haha:

WINNICZKI - 2015-01-11, 21:19

Panowie .a jak wy uważacie. Warto jest przepalać kampera w zimie.Ja tak robie,raz na miesiąc,a WY?
:bigok

zbyszekwoj - 2015-01-11, 21:19

Tadeusz napisał/a:
ahaed napisał/a:

Jak się nie używa to nie trza myć. :haha: :haha:

Holandia bliżej cywilizacji,

Ahmed - 2015-01-11, 21:22

Stare przysłowie mówi. :

„Dzieci dzielą się na czyste i szczęśliwe” może faktycznie coś w tym jest :bajer

http://m.newsweek.pl/czes...,92919,1,1.html

Brat - 2015-01-11, 21:37

Tadeusz napisał/a:
ahaed napisał/a:

Naprawdę. W Holandii ... ;)

Brat - 2015-01-11, 21:42

oskp napisał/a:
Stare przysłowie mówi. :
„Dzieci dzielą się na czyste i szczęśliwe” może faktycznie coś w tym jest :bajer
http://m.newsweek.pl/czes...,92919,1,1.html
No i szkoda tym razem, że szymka nie ma z nami ...
Wyjaśnił by i uzasadnił ... ;)
Cytat:
Brud lubił św. Franciszek, nigdy się nie umyła św. Agnieszka, a św. Olimpia wchodziła do balii z wodą tylko wtedy, gdy zmusiła ją do tego choroba. Święty Hieronim mówił, że ten, kogo polano święconą wodą w czasie chrztu, nie musi się kąpać po raz drugi.

Ahmed - 2015-01-11, 21:53

Brat napisał/a:
No i szkoda tym razem, że szymka nie ma z nami ...
Wyjaśnił by i uzasadnił ... ;)

Także żałuję :spoko

Johny_Walker - 2015-01-11, 22:40

WINNICZKI napisał/a:
Panowie .a jak wy uważacie. Warto jest przepalać kampera w zimie.Ja tak robie,raz na miesiąc,a WY?

Przepalać czyli rozgrzać silnik, przejechać się kilka km? Chyba warto.

Zapalić i niech pochodzi aż się zagrzeje? Dałbym sobie spokój, bo w taki sposób nie pomagasz oponom, łożyskom itp.

kimtop - 2015-01-11, 22:43

WINNICZKI napisał/a:
Warto jest przepalać kampera w zimie.Ja tak robie,raz na miesiąc,a WY?

Przepalać nie warto.

Ale warto raz w miesiącu umyć :haha:

SlawekEwa - 2015-01-11, 22:46

kimtop napisał/a:
Ale warto raz w miesiącu umyć

Wkraczamy w temat "Higiena kampera".

Johny_Walker - 2015-01-11, 22:54

SlawekEwa napisał/a:
kimtop napisał/a:
Ale warto raz w miesiącu umyć

Wkraczamy w temat "Higiena kampera".

Mój jest zawsze umyty.

Rav - 2015-01-11, 22:56

WINNICZKI napisał/a:

Warto choćby po to, by odparowała wilgoć ze skrzyni korbowej, a olej na nowo całość przesmarował (redukujesz ryzyko wystąpienia korozji na elementach metalowych). Jeśli dodatkowo zruszasz łożyska to tym bardziej ok.

Lepiej tylko nie przepalać go przy potężnych mrozach, a raczej w dni, kiedy jest w okolicach "0",

janusz - 2015-01-11, 22:57

SlawekEwa napisał/a:
"Higiena kampera".

Jeśli na takiej myjni to i zahaczymy o główny problem tego tematu, można chyba uznać jako branie prysznica.

janek50 - 2015-01-12, 00:37

widziałem temat higieny w kamperze od dłuższego czasu ale nie wchodziłem bo nie mam jeszcze takowego ,ale dziś zajrzałem do tematu i powiem jedno , dawno się tak nie uśmiałem jak dziś z waszych wypowiedzi. Któryś z kolegów pisał że jak jedzie z żona sam bez dzieci to wody mu starcza na 24 godziny , chyba, wytłumaczenie jest tylko jedno bo się po prostu więcej poci , przy dzieciach nie ma tej swobody. :haha: :haha: :haha:

janusz, ja jednak nie skorzystam z takiej myjni, powód jest tylko jeden, strasznie rysują lakier tymi swoimi pazurkami, że nawet kolor korektor nie jest w stanie tego zamalować i żona od razu wie gdzie auto myłem. :haha: :haha: :haha:

janusz - 2015-01-12, 10:11

janek50 napisał/a:
i żona od razu wie

Nie no, ale to żona na podwórku przed domem myje auto. Ty w tym czasie gotujesz obiad, cerujesz skarpetki i pomagasz dzieciom w odrabianiu lekcji. Teraz tak jest modnie. :-P

Tadeusz - 2015-01-12, 10:20

janusz napisał/a:
Nie no, ale to żona na podwórku przed domem myje auto. Ty w tym czasie gotujesz obiad,

Wszystko się zgadza. Nawet marka auta.

Zresztą od razy poznałem kto to. :ok :haha:

zbyszekwoj - 2015-01-12, 11:47

Tadeusz napisał/a:
Zresztą od razy poznałem kto to.

Ty Tadeusz to masz oko , ja od tyłu nie od razu poznałem. Uważaj tylko czy Halszka nie trzyma patelni w ręku. :haha: :haha: :haha:

janek50 - 2015-01-12, 12:05

hmmmmmmm Jasiu ,co by ci tu powiedzieć, po pierwsze primo , nie znam twojej żony,
po drugie primo jeżeli to twoja żona to wcześnie cię dopadła andropauza.

a wiesz kiedy mężczyznę dopada andropauza??? jak zmienia stary model na młodszy.

janusz - 2015-01-12, 13:07

Dementuję plotki które rozsiewa Tadeusz. To nie jest moja żona. Moja jest w innej tonacji. To jest przykładowa żona która myje się razem z samochodem żeby nie marnować wody. Wszak w kamperze jej ilość jest ograniczona. Jeśli taką przykładową żonę przyzwyczai się do oszczędzania wody to 100 kamperowych litrów wystarczy na dwa tygodnie. :hide:
Mutek - 2015-01-12, 13:34

Janusz próbujesz coś zakamuflować. Ja bym na twoim miejscu przez jakiś czas nie wyłaził z pod tego stołka!!!!

Ale to tylko rada :spoko :spoko :spoko

Tadeusz - 2015-01-12, 13:38

janusz napisał/a:
To nie jest moja żona. Moja jest w innej tonacji.

Rzeczywiście. :szeroki_usmiech

Przyjrzałem się dokładniej. :szeroki_usmiech

Gdzie jej do Halinki. :ok

leszek1234 - 2015-01-12, 14:22

janek50 napisał/a:

a wiesz kiedy mężczyznę dopada andropauza??? jak zmienia stary model na młodszy.

od dawna "niemłode" kobiety próbują przepychać taką wersję. Że też to łyknąłeś.. :shock:

Johny_Walker - 2015-01-12, 15:29

leszek1234 napisał/a:
janek50 napisał/a:

od dawna "niemłode" kobiety próbują przepychać taką wersję. Że też to łyknąłeś.. :shock:

Otóż to! Spójrzmy na Berlusconiego, czy Marcinkiewicza... upss. ;)

zbyszekwoj - 2015-01-12, 15:48

Johny_Walker napisał/a:
Otóż to! Spójrzmy na Berlusconiego, czy Marcinkiewicza... upss.

Marcinkiewicz to raczej zły przykład...wraca do starej żony. :placze2

eMKa - 2015-01-12, 22:28

zbyszekwoj napisał/a:
Johny_Walker napisał/a:

ale tak na logikę to ta "stara" teraz będzie nowa żona :)

Comsio - 2015-01-12, 22:48

W takim razie Marcinkiewicz będzie miał teraz dwie :roll:
Och to jeszcze ma z pół wiadra, tego towaru :mikolaj

janek50 - 2015-01-12, 22:49

leszek1234 napisał/a:
janek50 napisał/a:

nie kobiety mi to mówią, tylko znam to z autopsji, przykłady znajomych co ich andropauza szybko dorwała. Nie zawsze im to wychodziło na dobre , zwłaszcza jak na rozwodzie rozprawę prowadziła pani sędzia.

leszek1234 - 2015-01-13, 08:57

Janek50 - ależ to najczęściej dawany przykład oddziaływania freudowskiego mechanizmu racjonalizacji - tzw. efekt kwaśnych winogron ;) Obrzydzamy sobie nieosiągalny cel;)
Tadeusz - 2015-01-13, 09:24

leszek1234 napisał/a:
Obrzydzamy sobie nieosiągalny cel;)

O tak. Musimy się napatrzeć i im dłużej patrzymy tym bardziej wzmagamy w sobie niechęć. :haha: :haha:

zbyszekwoj - 2015-01-13, 09:33

eMKa napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:
Johny_Walker napisał/a:

ale tak na logikę to ta "stara" teraz będzie nowa żona :)

Każda po 3 miesiącach będzie taka sama , a u nowej taki minus ,że teściowa dłużej będzie żyła. :gwm :haha:

janusz - 2015-01-13, 10:25

leszek1234 napisał/a:
Obrzydzamy sobie nieosiągalny cel

Tadeusz napisał/a:
Musimy się napatrzeć i im dłużej patrzymy tym bardziej wzmagamy w sobie niechęć.

Ale to przeważnie tak jest, tylko to patrzenie to nie jakieś tam kilka, kilkanaście miesięcy ale kilka, kilkanaście lat. Później to już tylko przyzwyczajenie pozostaje albo ta andropauza o której pisze janek50. :hide:

zbyszekwoj - 2015-01-13, 11:16

Ja jednak widzę kolegów wciąż zakochanych w swoich żonach od 40 lat :hello
Tadeusz - 2015-01-13, 11:30

janusz napisał/a:
Później to już tylko przyzwyczajenie pozostaje albo ta andropauza o której pisze janek50. :hide:

zbyszekwoj napisał/a:
Ja jednak widzę kolegów wciąż zakochanych w swoich żonach od 40 lat :hello

Hej, chłopaki. Mnie też takie długie patrzenie nie doprowadziło do andropauzy. Już 52-gi rok tak się patrzę i patrzę i co? I nic.

Im moja bogdanka starsza, tym bardziej kochana. Jak stare wino.

Nie wiem tylko dlaczego o naszych kochanych Paniach rozmawiamy w wątku o higienie w kamperze. :szeroki_usmiech

:haha:

WINNICZKI - 2015-01-13, 12:24

Ho,ho ale temat sie rozchwiał :gwm :banan ,Janusz po marce auta wyraźnie widać,że to nie Twoja żona tylko Szymka. Szymek jeździ VW. A co sie tyczy przepalania kampera to akurat mam odwrotne zdanie niż KIMTOP .Rure należy dokładnie przepalić rozgrzewając cały układ wydechowy tak aby ,nie zbierała sie w nim wilgoć z racji kondensowania pary i nie korodował układ wydechowy. Czy może lepiej wylot z rury wydechowej zatkać szmatą i nie przepalać auta :idea: :wyszczerzony: ?
Cyryl - 2015-01-13, 12:25

Tadeusz napisał/a:
...Nie wiem tylko dlaczego o naszych kochanych Paniach rozmawiamy w wątku o higienie w kamperze. :szeroki_usmiech :haha:

nie wiem czy byłyby bardziej zadowolone, gdybyśmy o nich pisali w temacie: "Problem z napełnianiem butli."

zbyszekwoj - 2015-01-13, 14:38

Tadeusz napisał/a:
Już 52-gi rok tak się patrzę

Tu jest mowa o żonach , anie o koleżankach ze starszaków w przedszkolu :haha:

janek50 - 2015-01-13, 16:27

Jasiu , ale już wyjdź z pod tego stołka, nie bój się nic nie powiemy twojej żonie.
darek 61 - 2015-01-15, 12:53

można i tak,higiena zaczyna się po 6 minucie.

https://www.youtube.com/watch?v=Ulsu64RnhJw

albo tak

https://www.youtube.com/watch?v=DxrTZPjEkV4

Johny_Walker - 2015-01-15, 13:51

O! Mój Kipor. :-)
zbyszekwoj - 2015-01-15, 14:19

Sprawdź, jak go ruskie pokazują to może już nie twój. :diabelski_usmiech
jawi13 - 2015-01-15, 14:47

szkoda że ta blondynka nie zażywała śnieżnej kąpieli.