Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Sprzęt turystyczny i akcesoria - Najlepsza Polska Antena DVBt

Socale - 2015-01-06, 21:37
Temat postu: Najlepsza Polska Antena DVBt
Vitaycie.

Wpadła w moje ręce szeroko rekomendowana - słusznie zresztą, antena rodzimej produkcji firmy Telmor model Digit pasywna/bierna wbrew kolorystyce: Niebieska.
Ciekawość zmusiła mnie by ją rozebrać. w środku ani śladu aktywności, nawet jest naklejka: Bierna.
Postanowiłem zrobić istotny tuning.
Przy tej okazji dla Was, fotki zrobiłem.

O ile wszystko jest w miarę jasne , to zwróćcie uwagę na pozornie zlepione do kupy blaszki. Jak się okazuje ich łączenia są naprzemienne a to oznacza że ktoś nad tym myślał, stąd taka jej detaliczna cena.
Antenę wyposażyłem w sygnalizację zasilania oraz we wzmacniacz jaki akurat miałem.

Działa doskonale, jutro/pojutrze zrobię test i porównanie z "Pętlą Socala"
Ciekawy jestem wyniku.

kimtop - 2015-01-06, 21:43

Miałem taką na kamperze, ale po roku wywaliłem bo to jest antena kierunkowa.Teraz mam ufo i jest o.k.
Comsio - 2015-01-06, 21:53

Mam takową nie narzekam , ale to chyba dla tego ;) że mało korzystam z TV. :spoko
Socale - 2015-01-06, 21:55

kimtop napisał/a:
Miałem taką na kamperze, ale po roku wywaliłem bo to jest antena kierunkowa.Teraz mam ufo i jest o.k.

Zgadza się.
Dlatego spodziewam się że moja "Pętla Socala" wygra pod względem "nie kręcenie masztem"
:)

Adamcuk - 2015-01-07, 18:40

mama taką i działa wszędzie bez problemu :spoko
a jeśli anteny nie podłączysz, to media od OJCA DYREKTORA będą działać :haha:

matro - 2015-01-08, 12:56

:spoko fajny design :spoko

Mam i używam natomiast popularną koronę i jak dla mnie jest OK :spoko

MAWI - 2015-01-08, 17:36

A ja ma zwykła dużą siatkową za 35 zł.Działa super.Nawet w Łebie na Ambre. a tam byle co nie dział .Kto był to potwierdzi. :spoko :spoko :spoko
Witek G - 2015-01-09, 13:07

a jaka jest wasza opinia o takiej antenie i zestawie ?

http://allegro.pl/telewiz...4963540649.html