Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Motor Show - O organizacji Motor Show 2015.

Tadeusz - 2015-01-21, 11:00
Temat postu: O organizacji Motor Show 2015.
Koleżanki i Koledzy.

Przed nami wielkie wydarzenie dla miłośników motoryzacji i karawaningu - Motor Show.

Obecnie ustalam szczegóły organizacyjne z Dyrekcją MTP.

Lada dzień ogłoszę warunki uczestnictwa.

Teraz możemy porozmawiać o naszym udziale w zlocie. Proponujemy ustawienie naszego namiotu o długości 12 m z przeznaczeniem na wieczorne spotkania i nasze relacje połączone z wyświetlaniem zdjęć z wypraw.

Wraz z Jurkiem (slajd), przygotowującym fotogramy na wystawy z wypraw karawaningowych, prosimy o zgłaszanie się do wygłoszenia takiej relacji ilustrowanej zdjęciami. Zdjęcia można przygotować na jakimkolwiek nośniku.

W tym wątku możemy zgłaszać również pomysły i chęci do współpracy organizacyjnej, pomocy przy organizacji wystawy itp.

łoś - 2015-01-22, 17:26

Drogi Tadeuszu.
Jestem chętny do współpracy w opracowaniu skalnego miasta.
:spoko

Tadeusz - 2015-01-22, 17:46

łoś napisał/a:
Drogi Tadeuszu.
Jestem chętny do współpracy w opracowaniu skalnego miasta.

Bogusiu, znakomity pomysł. Proszę, przygotuj zdjęcia na pendrive. Ja również przygotuję i razem poopowiadamy o tym pięknym miejscu.

Oczywiście przy dobrym trunku, w atmosferze wieczornego posiadu przyjaciół w namiocie.

Tadeusz - 2015-01-22, 19:27

Oto współpraca medialna ze strony www.
Tadeusz - 2015-01-22, 19:45

Oto link do wirtualnego spaceru po terenie MTP:

http://wirtualna-wycieczka.mtp.pl/

Należy najwpierw kliknąć na polską flagę i można rozpocząć spacer. :spoko

Tadeusz - 2015-01-26, 22:57

W poniższym pliku zawarta jest obszena informacja prasowa Międzynarodowych Targów Poznańskich na temat Salonu Caravaningowego w ramach Motor Show.

Zachęcam do lektury.

toscaner - 2015-01-27, 15:23

W którym miejscu (temacie) można się będzie zapisać?
Tadeusz - 2015-01-27, 15:38

toscaner napisał/a:
W którym miejscu (temacie) można się będzie zapisać?

Wkleiłem już zaproszenie na zlot tu:

http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=20646

Podane tam są wszystkie warunki.

Zapisy przyjmuję na adres mailowy: halszka20@wp.pl

Po potwierdzeniu mailem z mojej strony należy dokonać wpłaty na podane konto i wówczas załoga jest wpisywana na listę.

Zapraszam do udziału.

Pozdrawiam. :spoko

CAMELKI - 2015-01-27, 21:09

AHOJ . właśnie przeczytaliśmy wiaodomość o poznaniu moto show 2015 ,i już wysłaliśmy nasze zgłoszenie do miłego zobaczenia :pifko
bryzby - 2015-01-28, 14:24

Przelew wysłany, do zobaczenia w Poznaniu.
CAMELKI - 2015-01-28, 19:48

:ok AHOJ przelew wysłany odliczamy już dni do kolejnego super spotkania :pifko
frólik - 2015-01-28, 20:03

Ja również zrobiłem przelew. Do zobaczenia na targach, będzie wreszcie okazja się poznać :spoko
bryzby - 2015-01-29, 22:02

Mam pytanie ,kiedy pojawi się lista uczestników jako potwierdzenie wpłat i gwarancji uczestnictwa w zlocie?
Tadeusz - 2015-01-29, 22:12

bryzby napisał/a:
Mam pytanie ,kiedy pojawi się lista uczestników jako potwierdzenie wpłat i gwarancji uczestnictwa w zlocie?

Zbyszku, potwierdzenie zgłoszenia otrzymałeś a potwierdzenie udziału będzie na liście pojutrze. :ok

bryzby - 2015-01-30, 08:36

Tadeusz napisał/a:
bryzby napisał/a:

Zbyszku, potwierdzenie zgłoszenia otrzymałeś a potwierdzenie udziału będzie na liście pojutrze. :ok

OK. :spoko

tadek27 - 2015-02-01, 17:49

Przelew poszedł :spoko :spoko :spoko
Bronek - 2015-02-02, 17:12

Zgodnie z sugestią Tadeusza :!: , zamiast tu potwierdzać dokonanie przelewu, lepiej przesłać w mailu załącznik potwierdzenia z banku .
Oczywiście jeśli ktoś to robi via internet.

Ułatwia to pracę. :!:

Tadeusz - 2015-02-08, 13:11

Koledzy, zaszokowało mnie tempo zapisów na zlot Motor Show.

Muszę przerwać zapisy z powodu przekroczenia limitu chętnych.

Jeśli uda mi się powiększyć teren pod zlot o dodatkową powierzchnię, przyjmiemy następne załogi.

Zgłoszenia napływające od dziś nie będą na razie rozpatrywane, za co przepraszam i proszę o wyrozumiałość.

Pozdrawiam.

miciurin - 2015-02-09, 20:58

Tadeusz napisał/a:
Koledzy, zaszokowało mnie tempo zapisów na zlot Motor Show.

Muszę przerwać zapisy z powodu przekroczenia limitu chętnych

Widzę,że nie ma mnie na liście a pieniążki wpłaciłem i przesłałem potwierdzenie mailem.
Obym znalazł się w tej 50 :shock:

Tadeusz - 2015-02-09, 21:27

miciurin napisał/a:
Widzę,że nie ma mnie na liście a pieniążki wpłaciłem i przesłałem potwierdzenie mailem.

Obym znalazł się w tej 50

Piotrze, wpisy na listę sa po wglądzie do przelewów bankowych w Credit Agricole. W sobotę i niedzielę w banku nie wykonują żadnych operacji, dlatego dopiero dziś mogłem listę uzupełnić.

Oczywiście jesteś uczestnikiem zlotu. :ok

Do zobaczenia w Poznaniu. :spoko

miciurin - 2015-02-09, 21:39

Tadeusz napisał/a:
Oczywiście jesteś uczestnikiem zlotu.

Do zobaczenia w Poznaniu.

Dziękuję :spoko

mazurnik60 - 2015-02-21, 12:42
Temat postu: zlot w Poznaniu
Mazurnik60 do listy na Motor Show w Poznaniu[/quote]
PAWELUS - 2015-02-27, 14:42

Witam Organizatorów zlotu!Wiem,że lista ma już 59 załogi,ale może jest możliwość wpisania się na jakąś listę rezerwową?Zawsze ktoś może odpaść.Wczoraj wysłałem swoje dane na podany przez Tadeusza adres,ale niestety nie dostałem żadnej odpowiedzi.Może trzeba wpłacić to wtedy jest większa szansa?? Będę wdzięczny za odpowiedź.Pozdrawiam
major_pna - 2015-02-27, 19:51

czy są jakieś informacje odnośnie powiększenia miejsca dla zlotowiczów? Może jeszcze znajdą się wolne miejsca :) Dołączam się do chętnych!
aroo59 - 2015-02-27, 20:09
Temat postu: Motor Show 2015
Ja też ogryzam paznokcie ale szanse " marne".
ogrodnik - 2015-02-28, 15:51
Temat postu: witam
Nam też zabrakło miejsca. Mozę my 'zesłańcy' spotkamy się na innej miejscówce w Poznaniu?

pozdro

aroo59 - 2015-02-28, 18:36
Temat postu: Re: Motor Show 2015
Dobra myśl, już zaczynam szukać.
Tadeusz - 2015-03-01, 11:17

Koledzy, limit miejsc wyczerpwł się niestety. ale jest szansa na uzyskanie dodatkowego placyku. Wkrótce otrzymacie informację na ten temat.

Bardzo proszę, nie poganiajcie mnie, bom stary i tchu mi brakuje. :-P :szeroki_usmiech

Zrobię wszystko co mogę, by koledzy z listy rezerwowej również na Motor Show byli z nami.

Cierpliwość popłaca. :bukiet:

PAWELUS - 2015-03-01, 13:57

Bardzo dziękujemy za nadziejęa ona umiera ostatnia.
A propos tej starości - Tadeusz jesteś bardzo młody duchem,
a to jest najważniejsze.Pozdrawiam .

aroo59 - 2015-03-02, 19:31
Temat postu: Re: Motor Show 2015
Dzięki za nadzieję. Oby nie była podobna do prezydenckiej. :lol:
matro - 2015-03-03, 01:31

:spoko Pewnie spotkam Was wszystkich ;)
Nie chcę niczego reklamować ale nie mogę też przemilczeć faktu, że udało mi się wygrać dwie wejściówki na MS, w konkursie organizowanym na Facebooku przez "CampRest-wycieczki i zwiedzanie" z Żywca :spoko
Konkursy są co piątek, temat przewodni konkursów to caravaning ;) Do wygrania jest jeszcze 8 biletów :spoko

bryzby - 2015-03-03, 15:07

matro napisał/a:
udało mi się wygrać dwie wejściówki na MS

Masz farta. :spoko

slajd - 2015-03-08, 10:24

Drodzy uczestnicy Zlotu,
w związku z organizacja wystawy foto.prosbe mamy :szeroki_usmiech
Byście przeszukali forum w celu namierzenia zdjeć nadających sie Waszym
zdaniem do prezentacji podczas trwania Motor Show.
Planujemy, jak co roku zreszta pokazania sobie i reszcie świata zdjeć
z naszych Złotów, wspólnych wycieczek kamperowych i niekamperowych
by podzielić sie z innymi nasza wrażliwością na otaczający nas świat :ok
Zdjęcia można kopiować w to miejsce, lub podawac linki relacji.
Zatem do dzieła :spoko

matro - 2015-03-09, 00:10

bryzby napisał/a:
matro napisał/a:
udało mi się wygrać dwie wejściówki na MS

Masz farta. :spoko

...aaatam farta :lol: :spoko Po prostu mi się chciało szeroko odpowiedzieć na pytanie ;)

...i przypominam, że konkurs trwa ;)

Tadeusz - 2015-03-10, 09:50

Koledzy.

W wyniku starań moich i współpracującej ze mną pani Pauliny z MTP udało się uzyskać jeszcze troszkę powierzchni pod kampery.

Niestety, tylko kilka kamperów możemy zaprosić dodatkowo.

Na liście rezerwowej jest ich aż 18. Za dużo.

Mailami powiadomię kolegów o przyjęciu na zlot według kolejności zgłoszeń.

Powiadomienia wyślę jeszcze dzisiaj.

Aby przyjąć na zlot dodatkowe kampery zmuszeni zostaliśmy do podjęcia decyzji o rezygnacji z rozstawienia naszego namiotu, który miał służyć integracji i prezentacji naszych zdjęć z wypraw.

Wybraliśmy to rozwiązanie z żalem, ale prośby naszych Kolegów o przyjęcie na zlot wydały się nam ważniejsze.

Niestety, nie wszyscy chętni zmieszczą się na placu. Przepraszam zawiedzionych. :bukiet:

slawwoj - 2015-03-10, 15:06

Tadeusz napisał/a:

Aby przyjąć na zlot dodatkowe kampery zmuszeni zostaliśmy do podjęcia decyzji o rezygnacji z rozstawienia naszego namiotu, który miał służyć integracji i prezentacji naszych zdjęć z wypraw.

Wybraliśmy to rozwiązanie z żalem,

Szkoda. Może sytuacja się powtórzyć z lat poprzednich gdzie osoby siedzące przy kamperach były później przedmiotem krytyki i kpin na forum.

A tak myk do namiotu - i czego gały nie widzą ...

Moim zdaniem spóźnialscy znaleźliby sobie miejsce gdzie indziej a z chęcią przyszliby do namiotu do swoich.

Specjalnie zamierzaliśmy przyjechać we czwartek aby pomóc go rozłozyć.

Tadeusz - 2015-03-10, 15:49

slawwoj napisał/a:

Można i tak: myk do kampera - i czego gały nie widzą... :ok

slawwoj - 2015-03-10, 16:01

Tadeusz napisał/a:
slawwoj napisał/a:

Można i tak: myk do kampera - i czego gały nie widzą... :ok

A co to za integracja w kamperze.

No chyba że w cudzym :hide:

wbobowski - 2015-03-10, 16:36

slawwoj napisał/a:
A co to za integracja w kamperze.
No chyba że w cudzym

Integrować się można wszędzie i każdy sposób.
Zależy to tylko od chęci.

ogrodnik - 2015-03-11, 20:35

witam
Tadeusz jesteśmy Ci wdzięczni za możliwość uczestniczenia w tej imprezie. Czekaliśmy do końca w nadziei że coś wymyślisz. Mam nadzieję że brak namiotu nie ograniczy możliwości integracji :) To my się załapaliśmy z listy rezerwowej, nie bijcie od razu od bramy jak przyjedziemy :) Kaska poszła mam nadzieje że dostałeś potwierdzenie.

pozdro

Hobbysta - 2015-03-12, 11:18

Nawet z rezerwowej się nie załapałem
Może ktoś podpowie gdzie mogę coś znaleźć w pobliżu
Chętnie się dołączę do kilku załóg

Tworki - 2015-03-16, 11:40

My wdepniemy tym razem bez campera ale chętnie poznamy "starszych" kolegów i koleżanki z forum, zobaczymy jak wygląda to na żywo. Też udało się nam wygrać bilety na camprest - ostatnich dwóch nikt nie złapał, widać chętnych brak a szkoda, zawsze to parę złotych w kieszeni :) Pozdrawiamy i do zobaczenia!
Kocio - 2015-03-16, 12:02

Szkoda ze nie będzie namiotu ,ale za to będzie więcej załóg.Z integracją sobie poradzimy :pifko :pifko
Tadeusz - 2015-03-25, 15:34

Kochani.

Jak co roku, na zlocie macie możliwośc dokonania przeglądu instalacji gazowych i dokonania napraw.
Firma ALPO jest do Waszej dyspozycji przez cały okres zlotu.

Naprawy urządzeń dotyczą nie tylko gazu, urządzeń elektrycznych również.

toscaner - 2015-03-25, 16:09

Tadziu tak z ciekawości, bo zerknąłem w google i:
http://dobrymechanik.pl/mechanicy/lubon/alpo.html

Opinii: 8 negatywnych, 3 pozytywne.

Pytam, bo mnie instalacja gazowa by interesowała i te negatywne trochę zniechęcają.

Tadeusz - 2015-03-25, 17:15

Robercie, tak to jest w internecie.

Kilku naszych kolegów zajmuje się naprawami i serwisem. Jesteśmy zadowoleni z poziomu ich pracy, a mimo to zdarzają się krytyczne uwagi.

W Poznaniu naprawiono już wiele instalacji w czasie trwania zlotu i słyszałem wyłącznie pochwały.

brams - 2015-03-25, 17:17

Pozwól, że i ja odpowiem.
Dzisiaj pojechałem do firmy Alpo. Oprócz przeglądu gazowego poprosiłem o uruchomienia lodówki na 12V, bo coś z nią było w zeszłym roku nie "teges". Ponieważ byłem umówiony tylko na przegląd, a poszukiwanie przyczyny problemu trochę się przeciągało- z Lubonia do domu odwiozła mnie ....Darka żona.
Jutro, zapewne, będę miał kampera do odbioru. Misie takie podejście podoba.

Kotek - 2015-03-25, 20:13

brams napisał/a:

Misie takie podejście podoba.

I Kotkowi też. :haha:
Osobiście znamy Darka i lubimy, widzieliśmy Go przy robocie u innych i u nas, jesteśmy zadowoleni na 100%. :kwiatki:

wictor - 2015-03-25, 22:06

tez dolaczam sie do zadowolonych caly szacun za cierpliwosc i doprwadzenie do dzalalnosci calego sprzetu ale znowu cos wyskoczylo moze znowu Mu sie uda.Do zobaczeniu Darku.
Tadeusz - 2015-03-27, 09:03

Jestem zawiedziony brakiem odzewu na prośbę Jurka w sprawie zdjęć do naszej wystawy na Motor Show.
Nie sądziłem że zaproponowanie kilku zdjęć z naszych spotkań lub wypraw jest trudnym przedsięwzięciem.

Szkoda.

Jak zwykle zadziałamy sami.

slawwoj - 2015-03-27, 09:07

W jakiej rozdzielczości ? O jakiej max wadze ?
Czy można wysłac na Twój priv ?

Tadeusz - 2015-03-27, 09:27

Rozdzielczość może być pełna.

Wysyłać można bezpośrednio do Jurka (slajd).

Adres e-mail: fotoslajd@gmail.com

Tadeusz - 2015-03-27, 09:40

Oto garść informacji na temat motocykli na Motor Show.

Przekazane zostało nam przez Biuro prasowe MTP.

Motocykl to pojazd mechaniczny napędzany silnikiem spalinowym, jednośladowy,
w którym dwa koła jezdne umieszczono jedno za drugim. Przeznaczony do przewozu jednej lub dwóch osób, a w celu zwiększenia ich liczby, niekiedy stosuje się wózek boczny tzw. przyczepkę. Bywają też i 3-kołowe mające 2 tylne koła oraz coraz bardziej popularne pojazdy terenowe przypominające motocykl z czterema dużymi kołami zwane quadami.

Taką definicję podaje Słownik języka polskiego, i pewnie ma rację, ale co tam definicje, lepiej przyjść na targi Motor Show i sprawdzić empirycznie. Blisko 35 motocyklowych marek, zaprezentuje kilkaset motocyklowych produktów. Wśród nich prawdzie perełki. Będące symbolem buntu i wolności modele Harlay Davidson, nowoczesne Suzuki, klasyczne Junaki, oldskulowy jednoślad The Heist czy stylowe Yamahy. Zgodnie z obietnicą prezentujemy pierwszą odsłonę motocyklowych nowości. Wyrażamy nadzieję, że poniższy pierwszy zestaw zachęci Was do odwiedzenia targów Motor Show. Jeśli nie, to wyczekujcie kolejnych wieści, które nadejdą już
w przyszłym tygodniu.
---------------------
Suzuki Motor Company

Choć historia firmy Suzuki nie od początku związana była z motoryzacją, to od zawsze łączyła w sobie takie elementy jak innowacyjność, nowoczesność i wysoką jakość produktów. Od zawsze też niezależnie od profilu swojej działalności starała się sprostać potrzebom rynku i dlatego dzisiaj, po ponad 100 latach istnienia, Suzuki jest jedną z największych motoryzacyjnych firm, która co rusz zachwyca nowymi pomysłami. Na targach Motor Show, wśród oferty japończyków każdy fan jednośladów znajdzie coś dla siebie. Zarówno początkujący kierowca, jak i ten w którego żyłach zamiast krwi płynie benzyna: GSX-S1000, Suzuki ADDRESS, V-Strom 650XT, Suzuki DF300, DF30A oraz DF25A, DF2.5 i DF2.5L.
Pawilon 8A, na stoisko numer 10

Tadeusz - 2015-03-27, 09:49

Cd. informacji:

Oldskulowy jednoślad THE HEIST

Basowy dźwięk silnika, niskie zawieszenie, chromowane wykończenia, brak zbędnych osłon. Cleveland Motorcycles, amerykański producent jednośladów, podczas targów Motor Show zaprezentuje nowość na sezon motocyklowy 2015. Nowość sezonu 2015 będzie dostępna na stoisku firmy Lidor/Cleveland Motorcycles. HEIST to softowa wersja choppera, który mimo niewielkiej pojemności 125 cm³, dostarcza wiele emocji. THE HEIST to pierwszy model Cleveland Motorcycles sprowadzony na polski rynek. Czy spotka się z uznaniem zwolenników jednośladów
o mniejszych silnikach? Przyjemny dla oka design połączony z jakością i sensowną ceną może sugerować, że tak. Czas pokaże. Sprawdź jak wygląda nowość zza oceanu.

Pawilon 7, na stoisko numer 17

---------------------------------------------------------

Yamaha na wystawie Motor Show Poznań

Tegoroczna edycja targów Motor Show Poznań będzie wyjątkowa! Yamaha Motor Polska oficjalnie włącza się w poznańskie targi, wystawiając nie jedno, ale dwa stoiska. Jedno z nich jest dedykowane miłośnikom jednośladów, a drugie skierowane do kierowców samochodowych posiadających wyłącznie prawo jazdy kategorii B.

Yamaha Motor Polska wraz z wielkopolskim dealerem, firmą Motocykle Polska, podczas tegorocznej edycji Motor Show zaprezentuje najważniejsze nowości motocyklowe tego sezonu. Na stoisku motocyklowym najważniejszą premierą będzie oczywiście najnowsza generacja YZF-R1 – rewolucyjnego motocykla klasy Supersport, najbardziej zbliżonego wizualnie i technologicznie do maszyn z mistrzostw świata MotoGP spośród dostępnych na rynku jednośladów.

Pawilon 7A, stoisko numer 8, Pawilon 6A, stoisko numer 8

---------------------------------------------- \

Żeński pierwiastek targów Motor Show

W salonie motocyklowym nie zabranie przedstawicielek płci pięknej. Podczas Motor Show będzie okazja spotkać się z pierwszą polską stunt girl, Ewą Pieniakowską! Ewa zapoczątkowała stunt riding motocyklowy w żeńskim wydaniu na polskiej scenie sportów motorowych. Łamiąc stereotypy wkroczyła w zdominowany przez mężczyzn motocyklowy stunt. Jako pierwsza kobieta
w historii Polski wystartowała w zawodach stuntridingu, od zawsze organizowanych z udziałem wyłącznie męskich zawodników. Spotkanie odbędzie na stoisku Speed Ladies. Będzie czas na wspólne zdjęcia, pytania, rozmowy i autografy.

Pawilon 7A, stoisko numer 14A

---------------------------------------------

Nowa kolekcja Junak 2015 na Motor Show

Po kilku miesiącach przygotowań Junak udostępnia swoją kolekcję motocykli, skuterów
i motorowerów na sezon 2015. Podczas Motor Show zaprezentują kilkanaście nowości, zwłaszcza
z segmentu 125 ccm. To długo wyczekiwany przez wszystkich moment. Zmiana przepisów (na mocy której, każdy kto ma prawo jazdy kat. B będzie mógł prowadzić motocykl do 125 ccm) dała możliwość rozwoju kolekcji w tym kierunku, stąd też tak liczna kolekcja. Znajdziemy wśród nich zarówno sportowe propozycje z manualną skrzynią biegów, jak również np. klasyczny M16 125 czy Vintage 125

Pawilon 8, stoisko nr 11

-------------------------------------------------------------

Wczoraj Ameryka, jutro Motor Show

Harley-Davidson spełniając marzenia o wolności zrodzone na drogach świata, dostarcza na rynek niezwykłe motocykle i doświadczenia. Kilka z nich zostanie zaprezentowanych podczas targów Motor Show. Zobaczymy między innymi wyjątkowe motocykle Street 750 w wersji custom, zmodyfikowane w zakresie stylizacji i tuningu, a zbudowane przez polskich dealerów, które uczestniczą w europejskim konkursie The Battle of the Kings. A także Harley-Davidson® Road Glide® Special - motocykl turystyczny z owiewką w kształcie nosa rekina, który niedawno trafił do sprzedaży na europejski rynek.

Pawilon 7A, stoisko nr 2

CORONAVIRUS - 2015-03-27, 10:23

Tadziu ...jak już o motocyklach na tej imprezie /zlocie to prosze o info jak na bramkach traktowany jest motocykl , który na teren targów/zlotu wjechał na rampie za kamperem? Chodzi mi o to czy nie będzie problemów z wjazdem na targi po wycieczce miejskiej , numery rej przypisane do zlotowicza to numery kampera a nie jednośladu :)
TURTL - 2015-03-27, 11:37

Odnośnie tych zdjęć dla Jurka... Wcześniej było napisane że nie będzie namiotu, w którym miała być też wystawa owych zdjęć, może dlatego brak przesłanych fotek ?
Tadeusz - 2015-03-27, 15:31

BIORCA napisał/a:
jak już o motocyklach na tej imprezie /zlocie to prosze o info jak na bramkach traktowany jest motocykl , który na teren targów/zlotu wjechał na rampie za kamperem?

Załatwimy ten problem pozytywnie. Na bramie będą łaskawi. :szeroki_usmiech

TURTL napisał/a:
Odnośnie tych zdjęć dla Jurka... Wcześniej było napisane że nie będzie namiotu, w którym miała być też wystawa owych zdjęć, może dlatego brak przesłanych fotek ?

Otóż nie.

Wystawa nie miała być w namiocie. Rokrocznie organizujemy je na hali targowej nr 3 wśród eksponowanych kamperów. Powierzchnia pod wystawę jest nam użyczana przez dyrekcję Motor Show gratis.

TURTL - 2015-03-27, 16:10

Zasugerowałem się tym wpisem ale zaraz coś przekopie i myślę, że jaieś zdjęcia będą się nadawały:

Tadeusz napisał/a:
Koledzy.

Wybraliśmy to rozwiązanie z żalem, ale prośby naszych Kolegów o przyjęcie na zlot wydały się nam ważniejsze.

Niestety, nie wszyscy chętni zmieszczą się na placu. Przepraszam zawiedzionych. :bukiet:

Tadeusz - 2015-03-27, 16:54

Turtl, rozumiem teraz powiązanie namiotu z naszą wystawą.

Rzeczywiście, ci koledzy, którzy na zlotach poznanńskich nie bywali, mogli na podstawie moich słów wyciągnąć taki wniosek.

Chodziło jednak o to, że namiot nasz, służący nam doskonale na wielu zlotach do integracji, umożliwia prywatne prezentacje przeźrocy i filmów z naszych wypraw i wycieczek.

Wystawa na hali jest naszym wkładem w Motor Show.

Mimo braku namiotu proponuję przygotować na dowolnych nośnikach pamięci swoją propozycję prezentacji. Między kamperami znajdziemy miejsce na oglądanie i pogawędkę.

Wieczory są dla nas. :ok

Brat - 2015-04-04, 18:54

Tadeusz, wspominałeś w innym wątku o wejściówkach i zawieszkach. Czy potrzebne będą do tego informacje personalne ? Dzieciaków do 8 lat także ?
Fux - 2015-04-04, 18:58

Wiadomo, kto z Producentów kamperów się wystawia?
dobek44 - 2015-04-04, 19:38

http://www.motorshow.pl/p..._caravaningowy/
burton - 2015-04-06, 11:27

Witam,
Kampera dopiero odbieram w czerwcu ale chciałbym wziąć pierwszy raz udział w zlocie.
Jak to wygląda, siedzicie jakoś do późna razem? Nie wiem czy wracać w sobotę wieczorem czy brać hotel i zostać do niedzieli...

Fux - 2015-04-06, 13:22

dobek44 napisał/a:
http://www.motorshow.pl/pl/galeria_zdjec_2014/salon_caravaningowy/

Grazie.

Gośka - 2015-04-06, 14:14

Witam Koleżanki i Kolegów !
Bilety na „Motor Show” już kupione. Jesteśmy z pod poznania więc naszego Camperka zostawimy pod domem, ale może mi się uda z Wami spotkać. Miło by było :)

Do zobaczenia w Poznaniu.
Życzę Wam pięknej pogody i miłej zabawy. :spoko

pejpel - 2015-04-08, 10:05

Czy na teren Targów/ zlotu można wjechać już w czwartek wieczorem? Będziemy ruszać w czwartek wieczorem z Wwy. Niby wiem, że jest napisane wjazd od piątku 10.04, ale z drugiej strony ta impreza będzie już trwać w czwartek, ma byś jakiś dzień dla mediów i wystawców chyba. Albo ew czy ktoś poleci fajne miejsce na nocleg w Poznaniu? Do zobaczenia
Tadeusz - 2015-04-08, 10:41

Mamy uzgodniony wjazd od piątku. Na bramie będzie lista uczestników.

Jest również lista na kilka kamperów mających prawo wjazdu w czwartek. Są to organizatorzy i pomocnicy w organizacji naszej wystawy fotograficznej. Lista jest już w administracji Targów.
Szkoda, że tak późno zgłosiłeś akces na wcześniejszy wjazd.

Jeśli dostanę sygnał, że jesteś przy bramie, postaram się pomóc w uzyskaniu zgody na wjazd.

W pobliżu jest parking MTP. W razie niepowodzenia pozostaje w odwodzie. :)

poptek - 2015-04-08, 14:02

burton napisał/a:
Witam,
Kampera dopiero odbieram w czerwcu ale chciałbym wziąć pierwszy raz udział w zlocie.
Jak to wygląda, siedzicie jakoś do późna razem? Nie wiem czy wracać w sobotę wieczorem czy brać hotel i zostać do niedzieli...

Tomek dobrze Ci radzę bierz hotel, na pewno się przyda. :diabelski_usmiech

My zostajemy do niedzieli. :spoko

marcincin - 2015-04-08, 15:15

Może ktoś polecić "zielony" parking pod Poznaniem (wlot od Wrocławia) gdzie można zanocować? Planuję wyjazd z Wrocławia w sobotę po południu - chciałbym zanocować gdzieś pod miastem (może nad jakąś wodą) - rano w niedzielę planuję podjechać na targi.
dobek44 - 2015-04-08, 15:36

Parking przy termach Maltańskich przy ul. Warszawskiej. Obok camping.
Fux - 2015-04-08, 17:46

Uwaga na ograniczenie DMC na wiadukcie na Ratajach przed samym rondem.
Należy od strony Kórnika zjechać na Franowie w prawo koło giełdy rolno-ogrodniczej.

krzlac - 2015-04-08, 19:04

Fux napisał/a:
Uwaga na ograniczenie DMC na wiadukcie na Ratajach przed samym rondem.

To nie przekroczenie DMC Was zgubi lecz szerokość auta. Ta uwaga dotyczy wjazdu od strony Katowic. Aby ograniczyć ruch ciężarówek zainstalowano tam betonowe bramki zwężające.
Ze względu na szerokość nie prześlizgnie tam się żadna integra, półintegra ani alkowa. Szanse mają lylko kampery-blaszanki. Objazd tak jak wskazał poprzednik. I naprawdę proszę nie próbować - zaklinowanie i poździerane boki murowane.

Fux - 2015-04-08, 19:11

Mandat gratis; niebiescy pilnują.
PAWELUS - 2015-04-08, 19:42

Witam !
Do której godziny można w piątek wjechać na teren targów
(dla szczęśliwców ,którzy są na liście) ?

Tadeusz - 2015-04-08, 19:54

PAWELUS napisał/a:
Do której godziny można w piątek wjechać na teren targów

(dla szczęśliwców ,którzy są na liście) ?

Kochani, starajcie się przybyć do godz. 20.00.

Jeśli to się nie uda i ochrona będzie robić trudności to zadzwońcie do mnie: 502 602 712

Przyjdę i pomogę. :ok

PAWELUS - 2015-04-08, 21:13

Bardzo dziękuję i do zobaczenia!!!
frólik - 2015-04-08, 21:20

My również będziemy dopiero wieczorem w piątek.
W planach był wyjazd wcześnie rano, ale niestety możemy wyruszyć dopiero ok. 15.00.
Zostawcie więc proszę kilka m2 dla nas :kwiatki:
Do zobaczenia :spoko

Żywy - 2015-04-08, 21:33
Temat postu: do Tadeusza i Organizatorów
My jesteśmy już w Poznaniu. Na razie właśnie na Maltańskim Campingu. Planujemy przebazowanie na MTP w piątek przed południem, jeśli jednak jest potrzeba pomocy pracy rąk ludzkich (facetowskich) lub też intelektualnych lub artystycznych (kobiecych), możemy się stawić do czynu już jutro o dowolnej porze. Prosimy o sygnał. Tel. Komorkowy w Profilu.
Pozdrawiamy.

Bronek - 2015-04-08, 21:50

Chcemy też na ten parking jutro wieczorkiem dotrzeć. GPs lub adresik, co by wklepać w coś co nie jest żoną i nawiguje bez obrażania.
grzegorzalex - 2015-04-08, 21:58

A ja będę jutro coś koło 12
pejpel - 2015-04-08, 22:08

Tadeusz napisał/a:
(...)

Jeśli dostanę sygnał, że jesteś przy bramie, postaram się pomóc w uzyskaniu zgody na wjazd.

W pobliżu jest parking MTP. W razie niepowodzenia pozostaje w odwodzie. :)

Pomyślałem, że przy organizacji takiego zlotu jest więcej kłopotów, niż to kiedy JA przyjadę, więc postanowiłem nie zawracać głowy. Bardzo dziękuję, zobaczymy na którą dojedziemy i zależnie od tego coś wymyślimy!

Tadeusz - 2015-04-08, 22:12

Moi mili, pomocy już nie potrzebujemy. Jest nas spora grupka do pracy. Za dobre chęci i entuzjazm serdecznie dziękuję. :bukiet:

Koordynaty parkingu do którego od bramy na ul. Śniadeckich jedziemy ulicą Orzeszkowej prosto do bramy parkingu na ulicy Matejki są następujące:

N 52.402502, E 16.899424

Możecie to obejrzeć na mapie Google Map Maker:

https://www.google.pl/map....43524307649366

Rawic - 2015-04-09, 20:28

Bronek napisał/a:
Chcemy też na ten parking jutro wieczorkiem dotrzeć. GPs lub adresik, co by wklepać w coś co nie jest żoną i nawiguje bez obrażania.

w zeszłym roku Twoja osobista Żona nawigowała i dobrze trafiłeś, nie rozumie po co Ci GPS ? w tym roku bądź grzeczny to też Cię doprowadzi.

Jesteś już tam, proszę o relację. :spoko

Fux - 2015-04-09, 20:33

Pozdrawki pisemne dla wbobowskiego z Żoną gdzieś na A2 dzisiaj.
Bronek - 2015-04-09, 22:54

Rawic napisał/a:
Bronek napisał/a:

w zeszłym roku Twoja osobista Żona nawigowała i dobrze trafiłeś, nie rozumie po co Ci GPS ? w tym roku bądź grzeczny to też Cię doprowadzi.

Jesteś już tam, proszę o relację. :spoko

Trafiliśmy pod Targi ok 18.00, i już witałem się z gąską, ale policjant akurat machnął bym nie tarasował wjazdu.
Chciałem zaatakować i spróbować wjazdu bez absorbowania organizatorów. .

Rundka w korkach i na parking pod Biedronką, za 4 zł /h. Duży pusty i Ok.

Ale po m/w godzinie biwakowania, okazało się, że bez problemu można się meldować.

Oglądam Kiepskich klepiąc ten post Wacik śpi, Monika czyta,

Generalnie wpuszczają bez kontroli listy, Wyszedł jakiś milusi strażnik pomachał, uśmiechnął się, odbiło mu się i kazał jechać".

Wsiadajcie i przybywajcie, do rana jest czas. :bajer
Jakby tak z kilkaset kamperów przyjechało :bigok może jakiś breloczek dadzą :kwiatek

Ps Miło jak Cię traktują sympatycznie i z zaufaniem

Dlatego nie naświnię, :aniolek :aniolek :aniolek spuszczając wodę szarą lub opróżniając kota na klombik.

A! I jestem na dziko, nie podpięty pod 230v.

ABCkamp.pl - 2015-04-10, 06:04

:spoko Już jestem wjazd bez żadnej kontroli im więcej Nas będzie tym przyjemniej :bigok
CORONAVIRUS - 2015-04-11, 09:37

...SIĘ DZIEJE :mrgreen:
moskit - 2015-04-11, 22:20

Jutro Was odwiedzę około 10 godziny

Pozdrawiam
Andrzej

frólik - 2015-04-12, 13:38

My musieliśmy się zebrać w sobotę wieczorem, ale i tak udało się nam poznać kilkoro z Was :wyszczerzony:
Serdecznie pozdrawiamy :spoko

janusz - 2015-04-12, 16:24

Było nas ponad 60 załóg. Tadeusz jak dojedzie gdzieś do komputera to pewnie poda rzeczywistą ilość. My przyjechaliśmy w piątek wieczorem i akurat na Krupówki.
janusz - 2015-04-12, 16:36

Przyjechaliśmy w nocy i chyba opaczność czuwała nad nami. Aby nie przestawiać stolików dla zajęcia miejsca które oczekiwało na nas stanęliśmy, że tak powiem na końcu placu. I to był strzał w dziesiątkę gdyż pac zlotowy sąsiadował ze strefą mocy i nagłośnienia. Kidy sąsiedzi uruchomili swoje nagłośnienia samochodów, dźwięk (bo nie wiem czy były tam elementy muzyki) osiągnął natężenie ponad 130 dB. :tuba:
janusz - 2015-04-12, 16:51

Moim zdaniem część karawaningowa Motor Show nie odbiegała mocno od poprzednich edycji. Zauważyłem trend wystawiania się firm o ugruntowanej pozycji na rynku, bardziej dla przypomnienia o sobie niż zaprezentowania dużych nowości. Charakter jakiś taki bardziej zachowawczy. Ekspozycja d... nie urywała ale sorry taki mamy klimat i rynek. Całe Targi w tym roku były bardziej salonem samochodowym niż ekspozycją branży samochodowej. Nie było wyposażenia warsztatów i oferty części i podzespołów motoryzacyjnych.
jarko_66 - 2015-04-12, 17:21

My też już w domciu. Zlot był super . Tadziu udało się jak zwykle. niestety zlot dla mnie skończył się mandatem :gwm :pifko
janusz - 2015-04-12, 17:26

Tegoroczny Motor Show trochę chyba stał pod znakiem jednośladów. Z drugiej strony salon samochodowy w kraju który nie ma swojej motoryzacji albo tradycji takich jak choćby Genewa to karkołomne przedsięwzięcie. Nie znalazłem nic Polskiego w dziedzinie samochodów (rosyjskiego też nic nie znalazłem) :haha: . Podobno była Warszawa i jakieś "coś" ale pewnie stały gdzieś w koncie z dala od strumienia zwiedzających. :( . Nie było samochodów użytkowych. Była natomiast większość wiodących na naszym rynku popularnych marek. Fajnie były przedstawione o jako koncerny. Na którejś z wcześniejszych edycji, marki były poszatkowane miedzy dealerów i nazwisko "handlarza" napisane było większą czcionką niż marka samochodu. Teraz moim zdaniem było OK. O popularnych autach nie ma co pisać bo widzimy je na co dzień na naszych ulicach ale te samochodziki były fajne.
janusz - 2015-04-12, 17:44

W czasach malkontenctwa i przekonania, że ja bym imprezę lepiej zorganizował :haha: wielkie brawa dla Dyrekcji Targów i organizatorów poszczególnych wystaw, że potrafili swoimi pomysłami przyciągnąć zwiedzających. Na Targach było wielu zwiedzających i miejscami nawet korki się tworzyły. :szeroki_usmiech
Kilka zdjęć około wystawowych.

janusz - 2015-04-12, 17:52

Jedna z hal poświęcona była zabytkom motoryzacji. Były zabytkowe samochody.
janusz - 2015-04-12, 17:55

I jednoślady.
janusz - 2015-04-12, 18:04

Podobnie do naszego, odbywał się przy targach zlot motocyklistów. Pokazywali swoje maszyny i swoje umiejętności. Motocykle zajęły cztery hale i rzeczywiście było na czym oko zaczepić.
janusz - 2015-04-12, 18:16

Była też wystawa można powiedzieć garażowej produkcji. Popularne programy z Discovery, pokazujące budowę motocykli te egzemplarze nie odstają od tych telewizyjnych.
janusz - 2015-04-12, 18:21

Ze zlotu wyjechaliśmy wczoraj w nocy. Do domu dojechaliśmy spokojnie choć nie bez problemów. Na drodze z Wrześni do Kalisza był wypadek i droga była zamknięta. Trzeba było objeżdżać przez las.
Bardzo dziękujemy za miłe przyjecie przez zlotowiczów. :spoko

jarko_66 - 2015-04-12, 18:50

Kiedyś byś się cieszył ,że trzeba przez las , a teraz??? Janusz co się stało??? :haha:
janusz - 2015-04-12, 18:56

jarko_66 napisał/a:
Janusz co się stało??? :haha:

Z tym pójściem do lasu? - mogę tylko mi się nie chce. :haha:
Z wypadkiem? nie wiem na lawecie stało bardzo mocno rozbite jakieś małe auto, nie bardzo dało się poznać markę, a w krzakach w poprzek drogi stał TIR i próbowali go wyciągnąć. To było gdzieś pomiędzy Pyzdrami i Gizałkami, bliżej Gizałek.
http://www.zycie-pleszewa...owiat&Itemid=81

Karol Rosół - 2015-04-12, 19:16

Jesteśmy już w domu. Dziękujemy organizatorom za super zlot a uczestnikom za wspaniałą atmosferę - Krupówki nie będą zapomniane. Byliśmy na MOTOR SHOW już czwarty raz i na pewno pojedziemy w przyszłym roku.
Pozdrawiamy Dorota i Karol http://www.camperteam.pl/...vishenka_33.gif

Brat - 2015-04-12, 20:13

Szczególny szacun dla Tadeusza za ogrom pracy organizatorskiej ! Dzięki !
A my już - po drodze - wstąpilim do Uniejowa i - rozgrzani w termach - zasiadamy za moment z koleżeństwem z Wejherowa, którzy także tu przybyli - do pogaduch przy śliwowicy ...

grzegorzalex - 2015-04-12, 20:45

My już też w domku. Jeden zlot co mieliśmy blisko
Chcemy podziękować wszystkim organizatorom a w szczególności Tadziowi za wspaniała organizacje na zlocie i wszystkim uczestnikom za miła zabawę. Na pewno w następnym roku też przyjedziemy. :spoko

ABCkamp.pl - 2015-04-12, 21:02

Już w domku pozdrowienia dla wszystkich i podziękowania wielkie za ogrom pracy włożonej przez Tadzia :spoko :spoko

Bronek - 2015-04-12, 21:57

Dzięki.
Gdy chciałem się pożegnać osobiście z większością uczestników, to pierwsze trzy pożegnania zajeły mi ponad godzinę....
Wyjechałem po "angielsku" A interpretacja wg. przwrażliwionych , brzmi : "po chamsku".
Jako gentelmann, stałbym do teraz, ciągle gadając......

Tu Wam Serdecznie za spotkanie dziękuję :roza:

Nie oceniam całych Targów , bo nie mam prawa, wszystkiego nie widziałem.

Ja odniosłem wrażenie lipy kamperowej, bylejakości. Traktowania zwiedzających i nas posiadaczy jak......naiwniaków zafascynowach samym istnieniem kampera, jako takiego.

Dwa m/w stoiska z wyposażeniem, głównie to garnki i szklanki.
Minimalna wiedza obsługi poszczególnych stoisk, bardziej byli zajęcie sobą
:haha: Jest światełko w tunelu! :haha:
Lekko nawalony sprzedawca zrobił mi fajny upust na grillu.
I to takie nasze, Cieszę się jak dziecko. :box2 :oops:

Pytaliśmy z kolegami o anteny, klimatyzacje, wagi, wymary, silniki, i inne naprawdę podstawowe parametry. :!: :!: :!:
Nie po to by gadać a kupić :gwm

Szkoda było czasu . Przy niektórych stoiskach nawet w folderze nie potrafili znaleźć. Dane przyślą na maila....?

Dobra, teraz miodzik.
Fajni ludzie, mili życzliwi z poczuciem humoru, ........... :bigok

:haha: :haha:
Teraz dziegieć

No. i znalazła się jedna.... gwiazda, nowobogacka, bez kindetsztuby, taktu i delikatności....
Tragedia..... Nie mogłem uwieżyć!
Buty trzeba zdejmować, i nie dalej wchdzić jak na wycieraczkę, by spojrzeć na to cudo seryjne..... Jak można w taki sposób potraktować drugiego kamperowca, taktowną kobietę na spotkaniu kamperowym.

Jak w tej anegdocie :
Sędzia pyta zgwałconą sprzątaczkę:
" Nie mogła Pani uciec do przodu?
Ona na to:
..... "Jak to, do przodu??? Na to myte??

Jeśli podłoga jest ważniejsza, najważniejsza, cudowna, śliczna, droga jedyna ukochana podłoga ... . To rozumiem

Też chcę taką.

To nie mnie dotknęło, ani Monikę czy Wacika. dla jasności...

Ale byłem mimowolnym świadkiem.
Boże, czy nie można osiągnąć celu, nie robiąc wiochy i nie narażając innej osoby na zażenowanie?

Nie mogę się powstrzymać, choć nauczycielem nie jestem i daleko mi do uczenia innych, ale po kiego przyjeżdżać do ludzi z którymi nie chce sie mieć nic wspólnego? A jak spróbują delikatnie nawiązać relacje, spytać o coś nie ma się odrobiny taktu?
Nie kumam a tępię takie zachowania bez litości.

Ponownie miodzik.

Sama organizacja super. Na te trudne warunki, i specyficzne. Lepiej być nie mogło. :roza:
Żona osobista zafascynowała sie elektycznym samochodem, ja mogłem sprzedać swój budżetowy kamper.
Stoiska samochpdowe, np. BMW fajne. Jazdy próbne i konkretne rozmowy z przedstawicielami dilera.
Pogoda super.

janusz - 2015-04-12, 22:05

Bronek napisał/a:
Buty trzeba zdejmować,

A to Ty do swojego kampera w butach wchodzisz? :shock:

jarek73 - 2015-04-12, 22:28

Nigdy nie byłem na targach carawaningowych wiec nie wiem jakie są zwyczaje ale w Poznaniu do większości wystawianych camperów dostęp utrudniały różnego rodzaju linki lub inne przeszkody na jednym to nawet expandor był rozwieszony dla mnie to żenada, po co się wystawiać, ale widziałem nowego Mustanga piękny był.
StasioiJola - 2015-04-12, 22:39

Bronek napisał cytuję:
,,Buty trzeba zdejmować, i nie dalej wchdzić jak na wycieraczkę, by spojrzeć na to cudo seryjne..... Jak można w taki sposób potraktować drugiego kamperowca, taktowną kobietę na spotkaniu kamperowym... Broniu - a jakby Kolega zwiedzający chciałby nieopatrznie skorzystać co nie daj Boze z kibelka -to dopiero byłaby zabawa-!!! :ok

Są ludzie i ludziska , także i wśród kamperowców!! :diabelski_usmiech :chytry

:chytry

Bronek - 2015-04-12, 22:42

janusz napisał/a:
Bronek napisał/a:
Buty trzeba zdejmować,

A to Ty do swojego kampera w butach wchodzisz? :shock:

Nie treść, a forma

Kontekst... :!:

Ps Nago.. prawie bo w skarpetkach. Tak jest u mnie

Ale goście w mogą wejść w gumiakach.

Potem pod nosem sprzątając, ich będę klął. :oops:

Ale Gość w Dom.... itd
I ja tak mam, aczkolwiek nie mieszam do tego Wiary, Parti i Narodowości. :mrgreen:

Bliżej znajomym napomknę, że by choć psią kupkę odkleili. Ale zawsze zrobię to jak najbardziej taktownie, lub żartobliwie.
.
ROZUMIEM do faceta.. ale do kobiety istoty kruchej?

oli - 2015-04-12, 22:57

My też już szczęśliwie w domku.Osobiscie do organizacji nie mam żadnych zastrzezeń.Cena jaką płacimy za pobyt jest symboliczna ponieważ nie pokryła by nawet kosztu parkingu strzeżonego na terenie Poznania ,a gdzie reszta?. Np. słynne krópowki które wpisały się już na stałe w organizcje zlotów.Dobrze ze są z piątku na sobotę bo można się wyluzować i odstresować od codzienności .Ponoć były jakies tance ,ale cos nie dokładnie pamiętam .Ukłon w stronę Camper Papy i naszą nocną polaków rozmowę w kamperku .Camper Papo --ja też cię lubię i szanuje. A teraz co mi się nie podobało.Muzyka puszczana obok przez młodzież z tak zwanych samochodów tuningowych .Przepraszam to nie muzyka a walenie .łomot ,nie do wytrzymania grubo ponad 130 decybeli ,tak że szyby w naszych kamperkach i nie tylko drżały .gdzie sens logika?komu lub czemu ma to służyc? może ktoś spróbowal by to wytłumaczyć ?Czy to jest tzw szpan,szpas ? czy zwrócenie na siebie uwagi ? To tak jak by zamontować w naszych kamperkach po trzy kibelki?lepiej nawet cztery totalnie bez sensu .,ale może to ja się mylę? .pozdrawiam was wszystkich i do zobaczenia Oli.
CORONAVIRUS - 2015-04-12, 23:44

Na początek podziękowanie dla Tadzia :kwiatki: , który kolejny raz zdyszany każdemu dogadzał jak tylko potrafił , był wszędzie i o każdej porze . Szacunek i czapka z głowy .

Targi traktuję trochę jako papierek lakmusowy nastrojów rynku , tego karawaningowego . Czteroletnie doświadczenia i obserwacje skłaniają mnie do opinii , że polski klient jest traktowany jak wysokodojna krowa ... każdy mniej lub więcej ale zdaje sobie sprawę z tego ile kosztuje jakiś bajerek ale jeśli wyposażenie blaszaka jest wycenione przez oferenta na 130 tyś zł to już mina rzednie . Fajnie , że powstaja nowe, nasze , polskie firmy tylko nie ma w niektórych przyzwoitości ...roczny sprinter z diodami i mebelkami za ponad 300 000 zł to granda . O jakości nie wspomnę ale na fotkach pokażę małe rodzynki modeli wystawowych .

Mieliśmy w tym roku audio atrakcje na zlocie :haha: młodzi ludzie mają swoje hobby i pewnie równie idiotycznie jak my na nich to oni patrzą na nas ... może na przyszłość by im nie robić przykrości na targach :) , długie krupówki ,pokaz fotek na wielkim ekranie w wykonaniu Slajdzika :roza: , wspaniałą pogodę i długie Polaków rozmowy prawie nad ranem .... już się cieszę na targi 2016 , znowu pojadę się dowartościować jako garażowy wytwórca blaszakokamperów :)

Teraz mała prywata do moich sąsiadów , przepraszam za jezioro na asfalcie przed Waszym kamperem :oops: :oops: :oops:

Znalazłem na Targach rodzynek , kamper blaszak ... nie na hali "3" tylko na naszym zlocie ... ducato GLOBECAR , auto nieprzekombinowane z niestandardowym dla blaszaków układem wnętrza ... jak ktoś blaszaka szuka to powinien tej marce się przyjrzeć , szczególnie sypialni z tyłu ...rarytas :)

Bronek...pomyśl jak przyśpieszyć te siłowniki :)

CAMELKI - 2015-04-13, 00:36

witamy serdecznie szczęśliwie dojechaliśmy do domku,pełni wrażeń ujęci super atmosferą i oczywiście koleżankami i kolegami z CT. Bywalcem Targów Poznańskich jest od wielu lat a to racji wielkiej pasji dotyczącej ogólnie motoryzacjii ,a także zawodowo .Jednk pierwszy raz braliśmy udział w targach jako ,,wystawcy,, Ludzie zauważyłem bardzo zwracali uwagę na nasze kamperki nawet z propozycjami zakupu. Nasza załoga pierwszy raz mogła poczuć sie jak wielkiej rodzinie ,w której jesteśmy od wielu lat razem. Bardzo nam się spodobało uczestniczenie w tak dużym przedsięwzięciu......ukłony dla Tadeusza oraz wszystkich wspomagających przygotowanie miłego pobytu . Jako anegdotę przytoczę coś z dzisiejszego szykowania się do odjazdu .Otóż jak udawałem sie z ,,kotem na spacer ,, do pawilonu 2 / do WC/ gdzie kilkanaście metrów dalej stały samochody mocno stuningowane grała głośna muzyka zauważyła mnie grupka młodych pasjonatów motoryzacji i oczywiście głośnej muzyki usłyszałem z ust jednego dżentelmena , ciekawe jakiej firmy ,,dżwigam sub- woofer i ile daje czadu w samochodzie .... Udało mi się pogadać z paroma ciekawymi wystawcami ,nawiązać kontakty może się coś z tego urodzi .raz jeszcze pozdrawiamy .już czekamy na kolejne spotkania ,jedyna strata to komuś sie spodobała nasza flaga bo znikęła z anteny po powrocie z hal wystawowych ,ale co tam może pozyskamy nowego sympatyka . :spoko :pifko
Bronek - 2015-04-13, 06:35

Cytat:
Bronek...pomyśl jak przyśpieszyć te siłowniki

Wymienię na Pudziana

Poważnie, one z natury są wolne.

Mam cztery sztuki. 2x pod poziomowanie przodu
1x otwarcie zasuwy wody szarej
1x podnoszenie połowy wyrka by zwiększyć przestrzeń roboczą, + dostęp do dodatkowych schowków.
Tylko podniesienie napięcia z 12V do 36v coś niewiele da

Ponoć tak ma być ale, w jednym przetworniczką podniosłem do 24v i..? nie bardzo to widać.

Jakie mają zalety : są wodooporne, tanie, z ogranicznikami krańcowymi.mowa o tych od zasuwy i łóżka.

Te od podnoszenia przodu, ? To mój częściowo przemyślany wybór. Póki co się sprawdza. Kliny to raczej zabezpieczenie na wyrost, przed zsunięciem samochodu.

Targi co drugi rok lepiej " owocują" :roza: Ten był tym gorszym.

Wiem, że hostessa, prezenter jest od ulotekm, ale na profesjonalnych targach, gdy pojawia się ten co mu z oczu patrzy, iż kupi coś. Wychyla się wtedy kumaty reprezentant firmy. :!:

Może nie mieliśmy aparycji odpowiedniej? :oops:
Nie dotyczy to wszystkich, mniejsze firmy, np. budowniczych miały w swych szeregach nawet Szefów.

silny - 2015-04-13, 06:50

A co masz poziomowane z przodu? Elektrycznie??
andreas p - 2015-04-13, 08:09

Fajnie Wam tam bylo . Pozdrawiam :spoko
janusz - 2015-04-13, 08:17

BIORCA napisał/a:
młodzi ludzie mają swoje hobby i pewnie równie idiotycznie jak my na nich to oni patrzą na nas

Adam, popatrz na problem z drugiej strony. Oni w kamperach widzą ogromny potencjał. Wyobrażasz sobie jaki ogromny głośnik zmieściłby się w kamperze. Kamper ma wszystko co oni potrzebują. Agregaty prądotwórcze, akumulatory, klimatyzacje do chłodzenia końcówek mocy. Tylko patrzeć jak pojawią się "zabudowy muzyczne" :haha:
oli napisał/a:
A teraz co mi się nie podobało.Muzyka puszczana obok przez młodzież z tak zwanych samochodów tuningowych .

Ciesz się, że nie staliśmy obok tuningowanych motocykli. Mieli byśmy przez cały dzień przydźwięk silników motocyklowych z ultradźwiękowymi szlifierkami. :haha:

Bronek - 2015-04-13, 08:51

silny napisał/a:
A co masz poziomowane z przodu? Elektrycznie??

Odpowiedziałem PV.

To targi nie zlot. !!!

Ja tam szybciutko się przeniosłem w okolice kibla . Wacik zaczął łysieć . Sciany traciły szczelność.
I zamiast BUBU , bum bum - miałem dźwięki pociągów i miasta . :mrgreen:

Jaki ten Poznań hałaśliwy !!! I te korki .
SKANDAL .
Naloty dywanowe likwidują miasta .

Przeciekałem jak w WNMoczu . Pampers???
Albo aparacik Rawickiego??? . Dojechał bym bardziej pusty .
Przed plamą pod kamperem ratowała mnie przypadkowo umiejscowiona rewizja gazu czy wody? . Akurat w nią szara przeciekała .
Głupi , ma szczęście . :mrgreen:
" Karetki" -zbiornika na kółkach nie brałem , ale to to miałem w przyczepie . I pierniczę wracać do starego . I tak bym to musiał targać to wylewni kota zasyfiałej nieco. ( Zmieńcie środki na bardziej agresywne , lub dięte na płynną Mniej czekolady !!!! :mrgreen: )

Montuję zraszacz ulic . Bo dowiozłem szarą wodę do domu . Nie było gdzie się jej pozbyć . Bez sensu.
Więcej zanieczyściłem środowisko spalinami z przeciążonego silnika, niż ta wodą z makaronem .

Głupi to ja jestem , bo nagle rano straciłem całe zasilanie 12V w kamperze . Zimno jak cholera , piec padł itp . Dobrze że moja malutka farelka była i grzejny dywanik .

Gdy po sprawdzeniu bezpieczników szykowałem narzędzia , uzbrojony po zęby .

Przykuł uwagę mego wzroku taki czerwony " dynks " za przednim fotelem pasażera .
Jest tam od dawna i był używany przeze mnie, przy grzebaniu w instalacji . Taki ładny czerwony kluczyk ....

Jak ja się zawiodłem !!! Tyle się nagadałem , namyślałem . Plan rozbiórki kampera legł w gruzach .
Boże !!!
Ten hebel się z lekka przekręcił, jak brudne ciuchy, tam do wora pakowałem. To miejsce na chwilowe ich przetrzymywanie, zanim trafią do garażu . .
Przez brudne gacie straciłem możliwość bycia mężczyzną w oczach innych . Ostatni bastion padł . :( .

Ps . ale w mojej ocenie potem "ciszej" grali
Nimniej jednak, wyjeżdżając bramą przed ich stoiskami , kamperem bujało .

Rawic - 2015-04-13, 08:54

Podziękowania organizatorom, podziękowania współuczestnikom za towarzystwo.
"LALUNIA" właściwie oblana, szampanem i czystym spirytusem, więc będzie jeździć długo i szczęśliwie :spoko

Bronek - 2015-04-13, 09:08

Żyjesz !! To dobrze .
A zdjęć z Japonii to Ty nie pokazuj.

Nie ciesz się kombinuj pomału gdzie kij bejsbolowy umieścisz , tak by był pod ręką . :mrgreen:
Niechybnie ku pełnoletności idzie......
To raz >>
A dwa - jak będziesz sprzedawał swojego kamperka to rozważę ten dil . :mikolaj
Tylko solarek i antenka i gitara. Mam wsio po mojemu . :ok

Nie ulegał bym jednak presji i będę Cie wspierał, byś pozostał przy swojej jedynie słusznej opinii .
"Zamienił stryjek siekierkę" .....

Tworki - 2015-04-13, 09:40

Pięknie było u Was na zlocie :) My tym razem pieszo, jeszcze nie znamy się specjalnie więc tylko jako nieśmiali obserwatorzy, ale miło było zobaczyć tyle camperowiczów na raz. Sąsiedztwo za to było "z przytupem" :D

Pozdrawiamy już z Kalisza

ogrodnik - 2015-04-13, 10:10
Temat postu: witam
Wczoraj wieczorem dotarliśmy szczęśliwie do camerkiem do domku.
Bardzo nam się podobało na samej wystawie i wśród braci camperowej. Powoli się wgryzamy w towarzystwo, choć mamy problemy z dorównaniem w dyscyplinach około camperowych :)
Zapoznaliśmy ekipę w podobnej konfiguracji wiekowo-ilościowej (2+2), co mam nadzieje zaprocentuję na przyszłość :)
Serdeczne podziękowanie za fantastyczne przygotowanie i przyjęcie na miejscu dla organizatorów.
Pozdrawiam Wszystkich i do zobaczenia :spoko

Endi - 2015-04-13, 10:41

Rawic napisał/a:
..."LALUNIA" właściwie oblana, szampanem i czystym spirytusem, więc będzie jeździć długo i szczęśliwie :spoko

LaLunia-IIga , długo będzie wspominać, gościnności na polskiej ziemi :kwiatek2

A Kogut stracił wszystkie pióra :haha:

Pawcio - 2015-04-13, 12:42

I tam. Czepiacie się tych chłopców z głośnikami. Zapobiegliwi organizatorzy pamiętali o karawaningowcach mogących mieć problem po zlocie. Zaraz obok łomoczących aut znajdował się sklep 'do słuchu' .
Zresztą zaraz obok była Żabka. Też zawierająca artykuły pierwszej potrzeby :-P .

Na poważnie- dziękuję komandorowi zlotu- Tadziowi :spoko . Bez niego naszej imprezy po prostu by nie było.
Dziękuję również uczestnikom. Swawolne z Was towarzystwo :szeroki_usmiech .

A co do salonu.. nasz ogólnie rzecz biorąc rynek karawaningowy jest dosyć mizerny. Jednak ciągle się rozwija. Średnia wieków kamperów - co widać na zlotach wciąż maleje. A to dobrze wróży na przyszłość. Szczególnie dla dystrybutorów.
Dla mnie zabrakło większej oferty sklepów z osprzętem. Z prawdziwego zdarzenia sklepik w sumie był tylko jeden :-/ .

Głowy do góry. Za rok będzie pikniej :bajer .

Tadeusz - 2015-04-13, 13:20

Dziękuję Wan wszystkim za przybycie i stworzenie doskonałej atmosfery.

Wasz organizator. :spoko

CORONAVIRUS - 2015-04-13, 16:48

Endi napisał/a:

A Kogut stracił wszystkie pióra :haha:

spoko spoko ...tylko te na koszulce , których nigdy nie było ;)

OMEGA - 2015-04-13, 17:22

Adamie „Biorca” , jeśli myślisz że nas wcześniej odprawiłeś tym jeziorkiem to się bardzo mylisz , przepraszać nas nie musisz bo i tak mieliśmy czas wyjazdu zaplanowany, miło cię było tak blisko poznać – równy z ciebie chłop. :spoko

Po przejechaniu ok 250 km. dotarliśmy do Tropikalnej Wyspy , noc spędziliśmy na parkingu głównym gdzie ogromnie wiało , o 4 rano musiałem auto przestawić w rejon kempingu gdzie pod osłoną lasu spaliśmy do 9,00 by potem już wjechać do środka i rozpocząć urlopowanie.

OMEGA - 2015-04-13, 17:28

Dziękujemy :roza: naszemu Tadeuszowi za zorganizowanie niemal wszystkiego do perfekcji, za ogromny wysiłek który włożył by wszystko zapiąć na ostatni guzik :spoko :spoko :spoko

Tadziu nie było nam dane na koniec uścisnąć Twoją dłoń , zawsze gdzieś latasz :haha:

do następnego razu :spoko :spoko :spoko

EwaMarek - 2015-04-13, 18:27

Dziękuje za możliwość przyjazdu na zlot. Szczególne podziękowania dla Tadeusza (Papcia)

Dusza się raduje jak tyle kamperów jest w jednym miejscu.
Było dużo do oglądania a sił coraz mniej... Najfajniejsze na tych targach były Vw ogórki :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam wszystkich

WALDZIOR - 2015-04-13, 19:21

Pragnę dołączyć do grona dziękczynnego dla Komandora-organizatora TADEUSZA. Po raz drugi miałem okazję uczestniczyć w Zlocie i Targach i muszę przyznać, że TO wciąga. Dojazd miałem trochę wydłużony w tym roku, więc przybyłem koło 22.00, ale doświadczenie pokazało wyższość dźwięków z ulicy i torowiska tramwajowego nad "tym czymś" co wydobywało się z bagażników pojazdów ze 'Strefy Mocy", współczuje ich sąsiadom z braci kamperowej. To chyba Jedyny minus tegorocznego ZLOTU.
CORONAVIRUS - 2015-04-14, 00:08

... by poczuć się trochę jak uczestnicy zlotu proszę oglądać filmik z maksymalną głośnością a najlepiej w słuchawkach :)

wbobowski - 2015-04-14, 01:53

Fux napisał/a:
Pozdrawki pisemne dla wbobowskiego z Żoną gdzieś na A2 dzisiaj.

Dzięki, dzięki... przez CB też chwilkę gawędziliśmy.
My dopiero w domciu w poniedziałek dotarliśmy po całościowej rekonstrukcji układu wydechowego. Trochę zdjęć wrzucę jak je pozbieram do kupy.

Tadeusz - 2015-04-14, 10:42

Kochani, nie robiłem zdjęć, bo czasu nie miałem nawet na zwiedzanie. Proszę zatem o wzbogacenie serwisu foto. Prawie wszyscy pstrykaliście fotki. :)

MariaiStefan - 2015-04-14, 13:54

Tadeuszu - jeszcze raz wielkie podziekowania :bukiet: a wszystkim kamperowiczom za mile spedzony czas. Do nastepnego spotkania. Maria i Stefan :spoko
ryszard2 - 2015-04-14, 18:55

Podziękowanie dla Pana Tadeusza za zorganizowanie zlotu i pozostalym kamperowiczom za mile spędzony czas. Dziękują Rysie
norbi - 2015-04-14, 21:44

Dziękujemy organizatorom za wspaniały zlot uczestnikom za wspaniałą atmosferę .do zobaczenia na następnym spotkaniu .pozdrawiamy kaja marcel norbi
piotreksylwia - 2015-04-14, 23:03

My także dziękujemy za przemiłe spotkanie starych i tych nowo poznanych ludków :-)
a także organizatorom i do zobaczenia na następnym spotkaniu :spoko :spoko

maga - 2015-04-15, 10:06

Kilka zdjęć z Motor Show Poznań 2015,dla fanów motoryzacji :ok
slawwoj - 2015-04-16, 16:34

Wyrazy uznania dla Slajda za przygotowanie wystawy zdjęć na hali wystawowej. Było na co popatrzeć ! :brawo: :brawo: :brawo:

A nocny pokaz zdjęć z Kuby oraz z Chin to majstersztyk ! Każde zdjęcie to dzieło sztuki. Widać że robił to profesjonalista. Chętnie bym je jeszcze raz obejrzał żeby móc dłużej nacieszyć oczy.

:pifko

Bronek - 2015-04-16, 18:23

Mandaty już zaczęły przychodzić!

Dostałem pierwszy z początku podróży do Poznania
Karlino- tuż po machaniu innemu kamperkowi.
15km więcej na 50tce. #śmietnik
50 zł + 2pkt.... wybrałem stówkę bez punktów.

Kultura scanik telefonem, mail i mam podziękowanie z Gminy
Czekam na liścik.

Gorzej jak to jaskółka......wiosenna

Nie odpaliłem Yanosika!! A ni CB
Bo na szybko się pakowaliśmy. tablet i telefon wylądowały w garażu.

Dopiero od Wałcza, po wizycie u syna obwarowałem się technologią.

Pierwsze CB kupiłem jak dostałem pięć stów.

To jak z alarmem w domu.... masz ale nie włączasz, bo nie kradną.

krzlac - 2015-04-16, 18:30

W gminach blisko morza nawet YANISIK nie pomoże. Mój sposób: za białą tablicą ustawiam tempomat na 58, po białej tablicy przyspieszam. Chwila nieuwagi, zagadasz się, zamyślisz, słuchasz radia - nózka sama idzie na 62 i masz zdjęcie.
ABCkamp.pl - 2015-04-16, 19:24

krzlac napisał/a:
W gminach blisko morza nawet YANISIK nie pomoże. Mój sposób: za białą tablicą ustawiam tempomat na 58, po białej tablicy przyspieszam. Chwila nieuwagi, zagadasz się, zamyślisz, słuchasz radia - nózka sama idzie na 62 i masz zdjęcie.

Uwaga w Reda Rumia stacjonarne ustawione tylko na 10 % :gwm

toscaner - 2015-04-16, 19:52

Inny kraj, ale może komuś się przyda, we Włoszech fotka 58 km/h, gdzie limit 50 km/h kosztuje 160 euro.
grzegorzalex - 2015-04-16, 20:40

Bronek napisał/a:
Mandaty już zaczęły przychodzić!

Dostałem pierwszy z początku podróży do Poznania
Karlino- tuż po machaniu innemu kamperkowi.
15km więcej na 50tce. #śmietnik
50 zł + 2pkt.... wybrałem stówkę bez punktów.

Kultura scanik telefonem, mail i mam podziękowanie z Gminy
Czekam na liścik.

Gorzej jak to jaskółka......wiosenna

Nie odpaliłem Yanosika!! A ni CB
Bo na szybko się pakowaliśmy. tablet i telefon wylądowały w garażu.

Dopiero od Wałcza, po wizycie u syna obwarowałem się technologią.

Pierwsze CB kupiłem jak dostałem pięć stów.

To jak z alarmem w domu.... masz ale nie włączasz, bo nie kradną.

Dokładnie też mnie tam wykasowali i 10 minut później następny

Fux - 2015-04-16, 22:07

Dzisiaj Piła-Koszalin-Piła 3 przenośne. Stacjonarnych nie liczę.
No zagłębie. :mrgreen:

eMKa - 2015-04-16, 23:30

Bronek napisał/a:
To jak z alarmem w domu.... masz ale nie włączasz, bo nie kradną

A ja założyłem w firmie jak mnie okradli :haha:

z monitoringiem nie czekałem :)

Johny_Walker - 2015-04-17, 08:40

Nie pamiętam kiedy ostatnio dostałem mandat. Jeżdżę sobie zrelaksowany 80-90 km/h. Oszczędnie i bezpiecznie. Widząc obszar zabudowany zdejmuję nogę z gazu odcinając dopływ paliwa uruchamiam delikatne hamowanie silnikiem.
:bajer

dobek44 - 2015-04-17, 08:47

Przepraszam, ale co fotoradary mają do Motor Show. Lepiej podziękujcie Tadziowi za pracę jaką włożył w zlot 70 kamperów. A jak dotychczas słowa dziękuję powiedziało parę załóg.
Bronek - 2015-04-17, 08:47

Johny_Walker napisał/a:
Nie pamiętam kiedy ostatnio dostałem mandat. Jeżdżę sobie zrelaksowany 80-90 km/h. Oszczędnie i bezpiecznie. Widząc obszar zabudowany zdejmuję nogę z gazu odcinając dopływ paliwa uruchamiam delikatne hamowanie silnikiem.

Silnik o takiej marnej pojemności nie hamuje prawie wcale
Tak, że zdjęcie nogi z gazu, w miejscach gdzie radar stoi tuż za znakiem może nie pomóc przy masie ampera.

Hamowanie, naciskając pedał hamulca, ZEDRZE CI KLOCKI, narazi na wydatki

rada:

Poruszaj się wszędzie 50/h. :spoko

Ps
Ad dobek44
Dzięki za tą uwagę o taką mi chodziło

. Radary , mają dużo do Motor Show.....Ponieważ będę żądał zwrotu poniesionych kosztów od Tadeusza. W formie publicznego przyznania, że zrobiłto z premedytacą dla poprawy budżetu Państwa.
j
Gdyby mnie tam nie zapraszał, to bym nie pojechał.

Publiczne zaproszenie na imprezę, bez uprzedzenia o takich przypadkach, uważam za poważne uchybienie organizacyjne :!: lub działanie w zmowie ze Strażą Gminną
Wystąpię na drogę postępowania cywilnego

Chciałbym zaapelować do kolegów by mnie poparli. Oskarżenie zbiorowe mniej kosztuje.
:!:

dobek44 - 2015-04-17, 08:56

:lol:
joko - 2015-04-17, 09:10

Specyfika kampera sprzyja wolnej i spokojnej jeździe, co faktycznie przekłada się na to , że akurat tym pojazdem to chyba jeszcze punktów nie zaliczyłem :ok
Jadąc do Poznania na MotorShow (nie kamperkiem) na odcinku od Wrocławia , tak sobie właśnie pomyślałem jak kluczowe znaczenie dla przestrzegania przepisów i bezpiecznej jazdy ma droga po której się jedzie i towarzystwo innych pojazdów.
Przyzwyczajony do Śląskiej ciasnoty i byle jakości dróg i wszędobylskich TIR'ów i innej maści pojazdów transportowych, czułem się na tym prawie pustym w sobotę wczesnym rankiem odcinku drogi naprawdę dobrze. Jak większość drogi jedzie się swobodnie , bez częstych ograniczeń i tłoku, to zwolnienie w terenie zabudowany do 50km/h jest naturalne i nie stanowi problemu.
Jak trzeba się tłuc dziesiątki kilometrów w nie kończącym się terenie zabudowanym, za kawalkadą TIR'ów, to potem nie dziwne, że w końcu ktoś nie wytrzymuje i potem jest prędkość, podwójna ciągła itp.....
Jakby tak wsadzić TIR'y na wagony i wozić choćby ten cały bajzel tranzytowy po torach, to bezpieczeństwo na drogach wzrosło by bardziej niż po wszystkich tych zmianach przepisów, podnoszeniu mandatów, czy założeniu pierdyliarda fotoradarów .....

A żeby było w temacie, to dzięki temu bezpieczniej (i taniej dla niektórych :szeroki_usmiech ) było by co roku dojechać na MOTOR SHOW :-P

Johny_Walker - 2015-04-17, 09:29

Bronek napisał/a:
Johny_Walker napisał/a:

Silnik o takiej marnej pojemności nie hamuje prawie wcale
Tak, że zdjęcie nogi z gazu, w miejscach gdzie radar stoi tuż za znakiem może nie pomóc przy masie ampera.

Twój nie hamuje. Dlatego masz mandaty.
Mój hamuje. Dlatego bez mandatów. :haha:

Bronek - 2015-04-17, 09:42

Jako reklamodawcy Yanosika, jadącym dostawczakiem zabudowanym w formie domu na kołach, z dozwoloną prędkością max 80km /h
Z silnikiem 115k,
Będąc dziadkiem, stojącym nad grobem, Na terenach swojskich znanych.....
DAĆ SIĘ ZŁAPAĆ NA FOTORADAR!

WSTYD
Myślałem, że obciachowe jes twystarczająco, zakupienie kampera , jako świadectwo "przekroczenia Rubikonu życiowego"
A tu mandat...... za,...... 15km więcej. Wiecej! ale od 50km/h Boże :roll:

Ale wstyd :oops:

Pamiętam jak przekroczyłem o 70km/h.... ale pow 90 tki. To już głupota lecz nie wstyd.

A i to po pijaku było :!:

Nie wrócą te czasy :haha:

Nadzieja, ze karawan wizący mnie do/od spopielenia załapie się na konkretne 10 pkt.

wbobowski - 2015-04-17, 15:55

W każdym temacie tak się zdarza, że jeden lub kilku kolegów ma bardzo dużo do powiedzenia, niekoniecznie na temat (jaki w tytule). To ja może trochę odmiennie... wrócę do tematu i wstawie trochę zdjęć ze zlotu.
Zdjęć samochodów, których mam kilkaset nie będę tu wstawiał, bo można je było obejrzeć w galerii wstawionej wcześniej przez jednego z kolegów.
Jeden tylko pojazd, którym zawsze moja żona ma ochotę się przejechać.

Jeszcze zamierzonych kilkadziesiąt zdjęć nie mogę wstawiać... pracuje nad tym nasz techniczny, ale nieźle coś popaprało się na serwerze.

Skoro nie można wkleić zdjęć, to wszystkie można obejrzeć tutaj -> tutaj

zbyszekwoj - 2015-04-17, 16:26

A ja kamperem 59 KM przekroczyłem prędkość o 22 km/godz? 60E bez punktów bo to Słowakia była.Tyle że mój kamper taką prędkość osiągał z wiatrem z góry, a to było pod górę bez wiatru. :roll: :chacha2
Bronek - 2015-04-17, 17:57

wbobowski napisał/a:
W każdym temacie tak się zdarza, że jeden lub kilku kolegów ma bardzo dużo do powiedzenia, niekoniecznie na temat (jaki w tytule). T o ja może trochę odmiennie....... .[/color]

:haha: :haha: :haha: :haha:

wbobowski - 2015-04-17, 18:04

Uderz w stół a.......
Bronek - 2015-04-17, 18:18

Moto Show zaczyna od momentu wyjazdu, do czasu jak o nim mówimy.
My choć opisujemy dojazd z konsekwrncjami

Ty nawet fotki nie możesz zamiścić

Czekamy jedząc popcorn, i oglądając kronikę
A fimu jaj nie ma tak nie ma
Zwrot kasy!

Nabijacz postów.. :mrgreen:

wbobowski - 2015-04-17, 18:20

Bronek napisał/a:
Nabijacz postów..

Bronku nie musisz się przedstawiać... to już wiemy

Pawcio - 2015-04-17, 18:34

Bronek napisał/a:
Radary , mają dużo do Motor Show.....Ponieważ będę żądał zwrotu poniesionych kosztów od Tadeusza. W formie publicznego przyznania, że zrobiłto z premedytacą dla poprawy budżetu Państwa.
j
Gdyby mnie tam nie zapraszał, to bym nie pojechał.

Jak Tadeusz nie uzna Twoich roszczeń spróbuj u tej Pani :-P

wbobowski - 2015-04-17, 23:07

Ponieważ w poście z godz. 15:55 nie mogłem wkleić zdjęć z powodu awarii na serwerze, to można je wszystkie obejrzyć -> TUTAJ
maga - 2015-04-18, 10:56

Dostałem drugą cześć zdjęć z Motor Show 2015.

Źródło gielda-czesci.pl

Rawic - 2015-04-18, 11:42

maga napisał/a:
Dostałem drugą cześć zdjęć z Motor Show 2015.

Źródło gielda-czesci.pl
to bardziej wygląda na Sexy Show niż Motor Show :spoko
wbobowski - 2015-04-18, 12:37

Rawic napisał/a:
to bardziej wygląda na Sexy Show niż Motor Show

Nie jest tak źle. Jednak motoryzacji jest więcej.
A czy widziałeś gdzieś na świecie Auto czy Moto Show bez dziewuszek :?:

Rawic - 2015-04-18, 13:24

wbobowski napisał/a:
Nie jest tak źle. Jednak motoryzacji jest więcej.

A czy widziałeś gdzieś na świecie Auto czy Moto Show bez dziewuszek
a czy ja pisałem, że to źle, nawet jak trojka dziewuszek stoi przy jednym aucie to jest lepiej :szeroki_usmiech
wbobowski - 2015-04-18, 13:59

Rawic napisał/a:
a czy ja pisałem, że to źle

Taki był wydźwięk Twojej uwagi.

I to jest kolejny przykład na to, że język pisany nie zawsze jest dobrze zrozumiały i nie zawsze odczytamy prawidłowo intencje tych , co piszą.
I stąd jest tyle nieporozumień na forum. Dlatego zachęcam wszystkich do spotkań na zlotach. Tam wszystko (albo prawie) jest jasne :haha: :haha: :haha: :spoko :spoko :spoko

SlawekEwa - 2015-04-18, 16:01

wbobowski napisał/a:
Dlatego zachęcam wszystkich do spotkań na zlotach. Tam wszystko (albo prawie) jest jasne

Po niektórych zlotach to dopiero się zaciemnia / to ktoś komuś flaszkę ............. to nogę .........../ :haha:

zbyszekwoj - 2015-04-18, 16:36

Rawic napisał/a:
jak trojka dziewuszek stoi przy jednym aucie to jest lepiej

Jeszcze lepiej jak siedzą w twoim aucie :szeroki_usmiech

jarko_66 - 2015-04-18, 17:29

Włodek za fajne fotki poleciało :pifko
Rawic - 2015-04-18, 18:13

zbyszekwoj napisał/a:
Jeszcze lepiej jak siedzą w twoim aucie
byłoby najlepiej gdyby już leżały sobie i czekały :szeroki_usmiech
Karol Rosół - 2015-04-18, 21:44

Włodek. Super zdjęcia - piwko dla Ciebie :pifko
światowiec - 2015-04-18, 22:49

włodek dzięki za piękne zdięcia :bigok
wbobowski - 2015-04-18, 22:59

jarko_66 napisał/a:
Włodek za fajne fotki poleciało :pifko

Karol Rosół napisał/a:
Włodek. Super zdjęcia - piwko dla Ciebie :pifko

światowiec napisał/a:
włodek dzięki za piękne zdięcia :bigok

Dzięki kochani.
Chciałem te zdjęcia wrzucić na forum aby od razu było widać... to musiał akurat serwer nam psikusa zrobić :gwm :box

piotreksylwia - 2015-04-19, 18:18

Ładne fotki dzieki Włodek stawiam :pifko
Fotografów było więcej więc czekamy na kolejne fotki :ok Pozdrawiamy :spoko

wbobowski - 2015-04-22, 20:45

piotreksylwia napisał/a:
Ładne fotki dzieki Włodek stawiam :pifko
Fotografów było więcej więc czekamy na kolejne fotki :ok Pozdrawiamy :spoko

Ponieważ ja sam nie lubię linków do obcych stron, a wolę wszystko oglądać tu po kolei czytając nasze ulubione forum, to wstawiam je dopiero teraz, bo już naprawiony serwer.

wbobowski - 2015-04-22, 20:51

c.d.
wbobowski - 2015-04-22, 20:57

c.d.
wbobowski - 2015-04-22, 21:04

c.d.
wbobowski - 2015-04-22, 21:07

Część zdjęć jest nie najlepszej jakości, ale w ferworze oglądania zdarzało się niechcący trącić pokrętło ustawień i stąd błędy. Ale ponieważ to nie wystawa fotograficzne tylko pamiątkowe zdjęcia mam nadzieję, że wybaczycie.
wbobowski - 2015-04-22, 21:08

Część zdjęć jest nie najlepszej jakości, ale w ferworze oglądania zdarzało się niechcący trącić pokrętło ustawień i stąd błędy. Ale ponieważ to nie wystawa fotograficzne tylko pamiątkowe zdjęcia mam nadzieję, że wybaczycie.
wbobowski - 2015-04-22, 21:16

Dla tych, którzy nie wychodzili wieczorem do miasta i nie widzieli elewacji Dworca Centralnego i przylegającej do niego Galerii, kilka zdjęć dla zachęty wyjścia wieczornego następnym razem.