Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Indywidualne - Szukam chętnych z Dolnośląskiego....

CYGARO - 2015-01-27, 19:54
Temat postu: Szukam chętnych z Dolnośląskiego....
Witam, szukam "towarzyszy" do wspólnych podróży z okolic Wrocławia lub województwa :) zawsze raźniej na dwa kamperki albo i więcej :spoko zapraszam do kontaktu tutaj lub mailowo lorf@o2.pl
pozdrawiam

Arek

Mikojaj - 2015-01-28, 14:38

52 Osoby przeczytały wątek i cisza.......
Myślę że bardziej musiałbyś "zachęcić" np:
"W piątek wybieramy się do Uniejowa na termy, ja z rodziną 2+2 (10 i 13 lat) chętnie postawię piwko w realu, ktoś chętny na wspólną wycieczkę"
to taka moja drobna sugestia...

Cyryl - 2015-01-28, 14:59

ja jeżdżę co tydzień, więc jak masz okazję daj znać telefonicznie
Roberto - 2015-01-28, 15:12

A może problem tkwi w tym, że szukasz towarzystwa tylko z Wrocławia lub okolic :)
pagand - 2015-01-29, 01:03

Cytat:
Myślę że bardziej musiałbyś "zachęcić" np:
"W piątek wybieramy się do Uniejowa na termy, ja z rodziną 2+2 (10 i 13 lat) chętnie postawię piwko w realu, ktoś chętny na wspólną wycieczkę"

I to jest słuszna koncepcja (niekoniecznie z tym piwem). A jakbyś czasem napisał, że np. jadę w Kotlinę Kłodzką, w piątem zamierzam zobaczyć.../zatrzymać się w..., w sobotę..., a w niedzielę... to wtedy może ktoś jadący w podobnym kierunku, ale z innym pomysłem na weekend zajedzie w jedno ze wskazanych miejsc i bedziesz miał towarzystwo na jedno popołudnie czy wieczór. Tak kiedyś spontanicznie spotkaliśmy się w okolicach Zamku Czocha w kilka załóg...Fajnie było...

majmarek - 2015-01-29, 08:47

a może zamień słowo "TOWARZYSZ'' niektórym żle się kojarzy - a to takie piękne słowo!
ale gdybyś się wybierał na południe to daj znać
pozdrawiam
mm

majmarek - 2015-01-29, 08:51

do cenzorów
skąd u mnie ten wilk ?
rozumiem że się podkłada ale świnie!

Roberto - 2015-01-29, 09:17

majmarek napisał/a:
do cenzorów
skąd u mnie ten wilk ?
rozumiem że się podkłada ale świnie!

Nie wiem jak pozostali, ale ja w pełni rozumiem kolegę CYGARO, bo jestem chyba w podobnej sytuacji co on. Mimo, że w moim ponad 100tys. miasteczku doszukałem się kilku kamperków jakoś trudno znaleźć załogi do wspólnych wyjazdów :( Nasi znajomi z różnych powodów nie mogą dzielić z nami naszej pasji i niestety z reguły podróżujemy sami :( - z odrobiną zazdrości spoglądając na ekipy pomykające w większym gronie, a potem wspólnie biesiadujące ze szklaneczką w dłoni przy wieczornym grillu... :bigok

Cyryl - 2015-01-29, 09:20

a ja wiem czy zazdrośnie?

czasem lubię pobyć w wiekszym gronie, ale czasami wolę samemu.

po zlocie w Uniejowie odczułbyś potrzebę 3 weekendów w samotności.

wszystko jest fajne w umiarze, trochę towarzystwa, trochę odosobnienia.

Roberto - 2015-01-29, 09:26

Pewnie masz rację, ale to potwierdza tylko fakt, że ciężko jest znaleźć ekipę z którą można ruszyć w świat na kilka dni lub tygodni i spędzić czas na tyle sympatycznie aby później mile to wspominać a nie żałować straconego czasu !!!
SlawekEwa - 2015-01-29, 09:33

techserwis napisał/a:
Pewnie masz rację, ale to potwierdza tylko fakt, że ciężko jest znaleźć ekipę z którą można ruszyć w świat na kilka dni lub tygodni i spędzić czas na tyle sympatycznie aby później mile to wspominać a nie żałować straconego czasu !!!

Fakt trochę szcześcia trzeba mieć. Jak narazie miło wspominamy wyjazdy zagraniczny z załogami poznanymi na forum :roza: :pifko
Ciekaw jestem ich wspomnień :haha:

Cyryl - 2015-01-29, 09:45

w ostatni weekend byłem w Kuźniczysku - wsi między Trzebnicą a Miliczem.
stałem w gospodarstwie agroturystycznym Gazdawa (http://www.gozdawakonie.pl/), wodę miałem swoją, a za prąd pani nie chciała pieniędzy i zapraszała na następne przyjazdy. przez sobotę i niedzielę wałęsalismy sie po okolicy.
wieś okazała się dość duża (http://kuzniczysko.pl/), są lasy i stawy jest gdzie łazić, a i pojeździć rowerem też można.

w ten weekend chyba pojadę albo do Uciechowa albo do Kołaczowa - gospodarstwa agroturystyczne między Łagiewnikami a Dzierżoniowem. dzwoniłem tam wczesniej i można przyjechać.

i tak co weekend.

majmarek - 2015-01-29, 10:17

wiem że nie w temacie sory
ale jak czytam wiaomości ROBERTO I CYRYLA tudzież moją to na górze pierwsze rzędy liter nakładają się na wilka i samochody i są nieczytelne czy coś da się z tym zrobić?
ale jak?
mm

Cyryl - 2015-01-29, 10:24

u mnie jest OK
CYGARO - 2015-01-29, 19:31

:spoko dziękuję pięknie za odzew :) wiem że warto zakomunikować gdzie się jedzie i szukać towarzystwa,tylko nie wiem czy konkretnie w dany temat (folder) trafię. Ale widze że trafiłem:).Dziękuję wszystkim za odp.
Cyryl- Bardzo się cieszę że jesteś z Wrocka i bardzo chcę Cię poznać. Zadzwonię do Ciebie i zamienimy słówko.
Pozdrawim wszystkich serdecznie

Arek

pagand - 2015-01-30, 04:04

No to jak mogę zasugerować, to weekendowe wypady pisz w CT-Dolny Śląsk. Wydaje mi się, że tu raczej o wyprawach i spotkaniach - pewnie wakacje, długie weekendy, itp.
A tak w ogóle to trzeba być czujnym...jak będziesz się wybierał na Śląsk to zajrzyj na CT-GS, jak w Małopolskę to CT-Małopolska, itd. Czasem może się okazać, że inne załogi też się wybierają w tym samym kierunku...

Andrzejek10 - 2015-01-30, 16:16

Witam, ja też z Dolnego śląska, dołączę się do wyjazdów, ale jak trochę się cieplej zrobi, zaczynam sezon od pielgrzymki do Częstochowy, na którą serdecznie zapraszam .
futro2606 - 2015-02-11, 11:43

Witam ,jak najbardziej się piszę. Na pewno jedziemy w tym roku do Albani prawdopodobnie w lipcu. Trzeba wykorzystać możliwości spokojnego ,dzikiego kamperowania. W ubiegłym roku byliśmy w Grecji chyba ostatni raz. Zapraszamy :spoko
Cyryl - 2015-02-11, 13:43

w ten weekend jako pierwszy w tym roku nie wyjadę kamperem.
powodem jest huczna 60-ka kolegi siatkarza.

TURTL - 2015-02-11, 19:44

Hej Futro. Możesz dokładniej sprecyzować termin swoich planów... kierunek interesujący
stefan46 - 2015-02-12, 16:06

Witamy
i obserwujemy Was co wymyślicie, nasza załoga bez ograniczeń terminowych.
Kazia Stefan

futro2606 - 2015-02-13, 10:47

Tak planujemy po 10-tym lipca na ok 3 tygodnie . Plany są takie ale co do konkretów to uzgodnimy na przełomie marca i kwietnia. :spoko
ogrodnik - 2015-02-15, 09:18
Temat postu: witam
Cieszę się z inicjatywy Dolnoślązaków. Chętnie się wybierzemy z wami na jakiś wypad weekendowy. Rodzinka 2+2 (8 ch i 11 dz). Myślę że w tym sezonie wybierzemy się dopiero jak temp skoczą, nie mam zimówek. Po za tym nasz camperek w serwisie (zerwałem antenę).

pozdro

Cyryl - 2015-02-15, 11:19

ja też nie mam zimówek, ale taka ta tegoroczna zima, że nie odczuwam ich braku.
futro2606 - 2015-02-16, 20:08

Jakie zimówki ? Ja już dwa razy byłem na nartach kamperkiem gdzie była góra śniegu i temperatura poniżej -20c .Troszeczkę odwagi ,najgorzej jest pierwszy raz pojechać.
ogrodnik - 2015-02-22, 18:58

Na pewno się odezwę jak się ogarnę z moim camperkiem ( jeszcze aku muszę wymienić :(

pozdro

Andrzejek10 - 2015-02-22, 22:57

Ja kupiłem dwa na wymianę do części mieszkalnej i okazało się że mam jeszcze jeden, kolejny wydatek :)
i czekam do przedwiośnia kiedy będę mógł przejechać się :)