| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Prawo i przepisy - Słowacja Węgry Spec Kempingowy DMC >3.5
bert - 2015-02-01, 20:56 Temat postu: Słowacja Węgry Spec Kempingowy DMC >3.5 Czy (specjalny) kempingowy o dmc >3.5 (4100) płaci za poruszanie się po Słowacji, Węgrzech(bez korzystania z autostrad itp) jakieś winety czy tp.
Można gdzieś skorzysta że zbiorczej informacji dot aktualnych warunków (opłaty) dla takich pojazdów?
koko - 2015-02-01, 21:20
na Węgrzech trudno ominąć i trzeba płacić winietę na campera D2
Na Słowacji na autostrady 2 winiety można ominąć autostrady wtedy się nie płaci
bert - 2015-02-01, 23:04
| koko napisał/a: | na Węgrzech trudno ominąć i trzeba płacić winietę na campera D2
Na Słowacji na autostrady 2 winiety można ominąć autostrady wtedy się nie płaci |
dotychczas jeździłem <3.5 zatem nie miałem takich problemów, (po wjeździe do Rumunii oczywiście wineta na czas pobytu, ale na dojeździe z PL przez Słowację i Węgry bez opłat)
Obecnie przesiadłem się na >3.5 i nie chodzi mi tu o autostrady (włóczę się zawsze po zakamarach i bocznych dróżkach) a autostrad unikam z powodu panującej na nich nudy )
Pytam o przejazd przez pozostałe drogi autem o DMC >3.5 w obrębie Słowacji i na Węgrzech bo nie wiem, czy tam za ciężarowe się płaci i czy ciężarowe będące "kamperem" podlegają taki samym zasadom jak ciężarowe (>3.5)
Doprecyzuje
1 - czy przejazd po drogach Słowacji i Węgier (pomijam temat autostrady) jest dla ciężarowych płatny
2 - (i jeżeli za ciężarowe się płaci to) czy spec Kemping z DMC 4100 to według gospodarzy też ciężarówka
Bigos - 2015-02-01, 23:21
no nie wiem czy tak trudno ominąc na Węgrzech opłaty , pewnie zalezy od trasy . Ja je omijam .
a temat na interesujacy Cię temat , gdzieś był , i to bardzo świeży z mapką
http://www.camperteam.pl/...60579e8a#479805
koko - 2015-02-03, 20:27
do 3,5t ominąć się da ponad 3,5t trudno
|
|