Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - problem z rejestracją / zabudowa

Szponta Around - 2015-02-09, 15:04
Temat postu: problem z rejestracją / zabudowa
Witam sprowadzony mercedes Benz 207 D w holenderskim dowodzie jest jako OSOBOWY lecz nie ma ustalonej ilości miejsc , jest kreska pod tą informacją , normalnie jest zapłącone CŁO za niego lecz na stacji diagnostycznej JEST PROBLEM ponieważ człowiek powiedział mi że krzesła z tyłu nie spełniają warunków na OSOBOWY ( są 3 pasy z tyłu zobaczcie na focie jak to wygląda ) i każe mi jechać do rzeczoznawcy który podpize mi papier że PRZEKLASYFIKOWANIE samochodu na SPECJALNY - KEMPINGOWY potem on zrobi przegląd na osobowy a później dopiero na SPECJALNY KAMPER....nie wiem co zrobić w tej sytuacji , ta sytuacja wymaga dodatkowego wkładu finansowego co mi się nie uśmiecha ( opłacenie rzeczoznawcy i 2x przegląd ) ? Proszę o pomoc pozdrawiam

Szponta Around - 2015-02-09, 15:05

i tak przy wszystkich fotelach są FABRYCZNE pasy na tej kanapie też są pasy na środku , czy mógłby ktoś znaleźć kto się zna DANE techniczne auta Benz 207 D james cook 1981 r.
mrsulki - 2015-02-09, 17:12

Zmień stację diagnostyczną. Poszukaj diagnosty co to mu się będzie chciało coś więcej niż kaskę za przeglądy kroić. Naprawdę w tym wypadku dużo zależy od diagnosty. Starczy co wpisze na zaświadczeniu z przeglądu i po wszystkim. Ja niedawno też to przechodziłem w dowodzie rejestracyjnym było auto osobowe pojechałem do SKP do diagnosty któremu się chciało i jest - specjalny kempingowy.
piotr.sto - 2015-02-09, 17:18

Skontaktuj się ze Zbyszkiem Rawickim - nick na forum Rawic. Nie dość, że ma stację diagnostyczną, to w dodatku "siedzi" w temacie kamperów. Na pewno pomoże :spoko
rigg - 2015-02-09, 17:19

mrsulki napisał/a:
Zmień stację diagnostyczną. Poszukaj diagnosty co to mu się będzie chciało coś więcej niż kaskę za przeglądy kroić. Naprawdę w tym wypadku dużo zależy od diagnosty. Starczy co wpisze na zaświadczeniu z przeglądu i po wszystkim. Ja niedawno też to przechodziłem w dowodzie rejestracyjnym było auto osobowe pojechałem do SKP do diagnosty któremu się chciało i jest - specjalny kempingowy.

Kolego, a w dowodzie jaki model i typ tobie wpisali?

mrsulki - 2015-02-09, 17:34

rigg napisał/a:

Marka: Fiat; Model: Ducato 230
Rodzaj: samochód specjalny; przeznaczenie: kempingowy

rigg - 2015-02-09, 17:41

mrsulki napisał/a:
rigg napisał/a:

Marka: Fiat; Model: Ducato 230
Rodzaj: samochód specjalny; przeznaczenie: kempingowy

Mi tak diagnosta na pierwszym przeglądzie wpisał, a koleś z Wydziału Komunikacji, mnie cofnął i kazał napisać Marka : D.1 :Hobby, D.2 : ---, D3: D 615 AK KLC
Rodzaj: samochód specjalny; przeznaczenie: kempingowy...

mrsulki - 2015-02-09, 17:44

rigg napisał/a:
: D.1 :Hobby, D.2 : ---, D3: D 615 AK KLC
Rodzaj: samochód specjalny; przeznaczenie: kempingowy...

Jakoś dziwnie. Takie wpisy mają integrale. Alkowy mają wpisaną markę i model podwozia.

rigg - 2015-02-09, 17:47

Jakoś dziwnie. Takie wpisy mają integrale. Alkowy mają wpisaną markę i model podwozia.[/quote]

Chłopak z WK, powiedział,że należy wpisać tak jak jest napisane w Niemieckim brifie.

Szponta Around - 2015-02-09, 18:56

jadę zaraz ubezpieczyć bestię i juto do innej stacji i się okaże :) dziękówka