Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kamperowanie - Przenośne głośniki z bluetoothem

Wojciechu - 2015-02-11, 16:58
Temat postu: Przenośne głośniki z bluetoothem
Mam pytanie o przenośne głośniki z bluetoothem - celem wzmocnienia głosowych komunikatów yanosika ze smartfona. Chodzi mi o –creative woof i – urban revolt yzo.
Jakieś doświadczenia – z jakiej odległości najlepsza słyszalność itp. :spoko

Bronek - 2015-02-11, 18:10

Z przykrością zawiadamiam, że korzystałem z kilku takich po ok 70 90 zł. Jakimś trafem wszystkie padły.

Creative na Allegro kupiłem za ok140 zł trafił do syna też mu już nie działa??

Pech czy chńskie podróby?

Teraz słyszę bo Nokia 525 lub Tablet jak tako są slyszalne.

Podłączałem kablem z wyjścia słuchawek do radia. Ale wtedy nie masz radia.

Bajaga - 2015-02-14, 22:59

Bronek napisał/a:

Pech czy chińskie podróby.

Pech, i tak wszystko chińskie jest :mrgreen: Mam jakiś taki chiński i działa już z rok bez problemów.

Bronek - 2015-02-15, 06:47

Ten kto wymyślił micro usb ,micro kartę sim. Powinien mieć microptaka..

Ręka ludzka jest jaka jest . To narzędzie stworzone do prac precyzyjnych itd ,ale pewne granice ergonomia wyznaczyła łącznie z naturą .

Wracając do głośnika , właśnie te gniazda uległy uszkodzeniu.
Są tak małe ,delikatne i do tego miękkie...
...
Druga sprawa gdy używa sie urządzenia z różnymi kablami itd,to zawsze są lekkie , minimalne różnice wymiarów . Subtelne , lecz potrafiące rozkalibrować te gniazda.
Problem mniejszy jak taki Np. głośniczek chodzi cały czas "stacjonarnie ,ładowany swoim kablem"

janusz - 2015-02-15, 10:42

Bajaga napisał/a:
Pech, i tak wszystko chińskie jest

Nawet Chińczycy nie kupują w swoich markowych sklepach Chińskich wyrobów bo boją się, że to podróbki :haha:

413wdhiz - 2015-03-15, 23:11

A czemu nie coś z tego?
głosniki BT
ten i ten
zbierają dobre opinie.
Poza tym druga opcja - odbiorniki BT zasilane z USB z wypuszczeniem dźwięku po kablu do AUX radia albo głośnika za 3 dolce. Są też takie, których nie potrzeba wpinać w AUX radia, ale pojawiają się o nich słabe opinie.