| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Co to jest ?
martini44 - 2015-02-23, 08:33 Temat postu: Co to jest ? Jak w temacie.... Do czego to służy ?? gdzie się to podłącza ??czy jest potrzebne ??
Proszę o konkretne odpowiedzi a "Filozofom" dziękuje za niepotrzebne komentarze....
izola - 2015-02-23, 10:10
EisEx jest to ogrzewanie do regulatów cisnienia gazu MonoControl CS, i do do Duo przełącznika cisnienia gazu
,,,,,,
czasami może być że gaz płynny resztki wody zawiera. W temeraturze ca. 0 stopni może sie mały korek lodu z lodu czy Propanhydratu wytworzyc który może przepływ gazu zmniejszyc lub całkiem zatrzymać
Eis Ex zapewnia w zimie bezproblemowey pobór gazu...
tu jest na stronie trumy opisane i pokazane gdzie to zamontować:
http://www.truma.com/down...allation_de.pdf
jeszcze pytania ? to na PW klikaj przetłumaczę reszte
martini44 - 2015-02-23, 10:16
izola, bardzo dziękuję.....
Jeszcze tylko muszę wykombinować w którym dokładnie miejscu na MonoControl CS montuję się tą grzałeczkę
izola - 2015-02-23, 10:29
to pokazuje rysunek A
w opisie pisze że do workowego otworu na regulatorze Gazu włożyc i srubą zamocować,
Kabel ma sie za pomocą Kabelbindern lub taśmą lub podobnym do węża regulatora albo do rury gazowej wiązać , ba sie nie szorowało podczas jazdy
martini44 - 2015-02-23, 10:35
tak tylko ja tą końcówkę mam troszkę inną ..... taką....
Johny_Walker - 2015-02-23, 10:44
Na samej górze. Potrzeba ok. 3 cm.
izola - 2015-02-23, 11:12
hm, ta grzałka jest do regulatora DuoMatic und TrioMatic gdzie będzie ona tylko na regulator zaklemowana i do 12 V podłączona
.
znalazłam taką na ebay i tam pisze że nie jest do SecuMotion, MonoControl CS, DuoComfort od. DuoControl (CS) ...
chyba że pokombinujesz i dopasujesz
martini44 - 2015-02-23, 11:24
hahaha..... to pokombinuje ..... jak to polak potrafi hahahah...... izola, Johny_Walker, dziękuje Wam.... )
MILUŚ - 2017-03-06, 21:33
| martini44 napisał/a: | | hahaha..... to pokombinuje ..... jak to polak potrafi....... |
Martini ; wiem ,że temat stary ale czy pokombinowałeś ?
Mam założony od roku DuoControl C3 ; instalacja podgrzewania pozostała po poprzednim reduktorze ; sterowanie też . Tyle tylko to wspólnie z nowym reduktorem nie chce działać .
Cały czas palą się czerwone kontrolki bez względu na położenie wajchy na reduktorze czy prztyczka na sterowniku
martini44 - 2017-03-07, 08:44
Milusiu miły pokombinowałem.... założyłem mocując do wylotu zwykłą trytytką, niewiem czy zadziałało bo kamperek poszedł do kasacji po wypadku który miałem dwa lata temu
Co do kontrolek to miałem tylko jedną która działała po załączeniu.
Obecnie mam kamperka w wersji zimowej i także mam założony podobny (inna końcówka z gwintem) podgrzewacz z regulatorem na lato i zimę ale nie używałem ponieważ zawsze wszystko działało idealnie
|
|