|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Norwegia - Polowanie na Zorzę Polarną.
WHITEandRED - 2015-03-18, 01:18 Temat postu: Polowanie na Zorzę Polarną.
Santa - 2015-03-18, 07:35 Temat postu: Re: Polowanie na Zorzę Polarną.
WHITEandRED napisał/a: | Dzisiaj jedno zdjęcie(moje) Aurora Borealis, jako zwiastun nowego tematu w którym postaram się powiedzieć "wszystko", co zrobić żeby zobaczyć porządną zorzę polarną... |
Wygląda na to, że zanosi się tu na prawdziwą "ucztę" dla zmysłów i umysłów, którą może nam zaserwować tylko wytrawny koneser tematu
gino - 2015-03-18, 07:56
Nie oszukujmy się, być w kolebce Zorzy i ją tam upolować....jest fajnie....
ale..upolować ją w Polsce...to jest dopiero wyzwanie
ale dzięki temu, iż zorza na biegunie północnym jest obecnie wyjątkowo rozległa...
możemy ją zaobserwować również Polsce
SlawekEwa - 2015-03-18, 10:54
http://www.twojapogoda.pl...baczcie-zdjecia
Tadeusz - 2015-03-18, 12:34
Santa napisał/a: | Wygląda na to, że zanosi się tu na prawdziwą "ucztę" dla zmysłów i umysłów, którą może nam zaserwować tylko wytrawny koneser tematu |
Podobnie odebrałem tę wieść i moja gęba roześmiała się od ucha do ucha.
StasioiJola - 2015-03-18, 13:54
My też zawsze z zainteresowaniem i podziwem odbieramy to co Stasio napisze i nam tutaj pokazuje..
Chcielibyśmy kiedyś zobaczyc choć cząstkę tego co Stasiu nam pokazał na tym forum i za to dziekujemy !!
WHITEandRED - 2015-03-18, 20:13
SlawekEwa - 2015-03-18, 21:05
Dziesiejszej nocy niektóre regiony Polski też będą miały widok na zorze.
Może ktoś od nas załapie się na zdjęcie zorzy.
WHITEandRED - 2015-03-18, 21:52
SlawekEwa - 2015-03-18, 21:56
WHITEandRED napisał/a: | "Aktualne dane sugerują, że nie jest możliwa obserwacja zorzy polarnej na średnich szerokościach geograficznych". |
Zródło podaj żródło tego cytatu
WHITEandRED - 2015-03-18, 22:08
SlawekEwa - 2015-03-18, 22:12
http://www.twojapogoda.pl...baczcie-zdjecia
I co Ty na to? miraż, halucynacja?
WHITEandRED - 2015-03-18, 22:14
WHITEandRED - 2015-03-19, 13:56
WHITEandRED - 2015-03-20, 16:53
Johny_Walker - 2015-03-21, 09:38
Jeżeli ktoś się nastawia na obserwację zorzy i specjalnie w tym celu chce jechać do Norwegii to w jakim miesiącu będą najlepsze warunki i małe zachmurzenie?
WHITEandRED - 2015-03-21, 22:01
Yekater - 2015-03-23, 19:35 Temat postu: Re: Polowanie na Zorzę Polarną.
WHITEandRED napisał/a: | Termat ten dedykuję mojej serdecznej przyjaciółce Sancie i Tadeuszowi . |
Tę odkrywczą wiedzę trzeba było mailem wysłać. Mniej byś się ośmieszył publicznie. Odnoszę wrażenie że wszystkich traktujesz jak debili, którzy w życiu nie przeczytali ani jednej książki.
Johny_Walker - 2015-03-24, 06:47 Temat postu: Re: Polowanie na Zorzę Polarną.
Yekater napisał/a: | WHITEandRED napisał/a: | Termat ten dedykuję mojej serdecznej przyjaciółce Sancie i Tadeuszowi . |
Tę odkrywczą wiedzę trzeba było mailem wysłać. Mniej byś się ośmieszył publicznie. Odnoszę wrażenie że wszystkich traktujesz jak debili, którzy w życiu nie przeczytali ani jednej książki. |
Myślę że na polskich forach takie traktowanie jest uzasadnione. Wg. statystyk 75% Polaków nie przeczytało ani jednej książki w ciągu ostatniego roku.
Yekater - 2015-03-24, 09:10 Temat postu: Re: Polowanie na Zorzę Polarną.
Johny_Walker napisał/a: | Myślę że na polskich forach takie traktowanie jest uzasadnione. Wg. statystyk 75% Polaków nie przeczytało ani jednej książki w ciągu ostatniego roku. |
A to zmienia postać rzeczy, myślałem że jest zupełnie inaczej. Jedynie czym mogę się pocieszyć to tym, że postawiłem właściwą diagnozę.
gino - 2015-03-24, 10:49
Yekater napisał/a: | Odnoszę wrażenie że wszystkich traktujesz jak debili, którzy w życiu nie przeczytali ani jednej książki. |
Johny_Walker napisał/a: | Myślę że na polskich forach takie traktowanie jest uzasadnione |
Panowie...spokojnie..
dzisiaj wiedzę można czerpać również z internetu, nie tylko książek
tak również robi W&R ...
poza tym, dzisiaj książek się również....słucha
jedynie sama zasada działania ''tematu'' może lekko dziwić....
dlaczego?
otóż na początek W&R wkleja link
WHITEandRED napisał/a: | http://www.spaceweatherlive.com/en |
w którym(również w jęz.Polskim) są zawarte wszystkie informacje powtórzone później tu na forum ...
a skoro jest link, to już w nim to wszystko potrafimy przeczytać
aż tak, zacofani nie jesteśmy
po tym temacie liczyłem raczej na jakieś własne doświadczenia...fotki ...
z drugiej strony..temat nie jest dedykowany wszystkim , jak słusznie zauważył Yekater
chociaż akurat obie te osoby nie podejrzewam o to, że nie potrafią samodzielnie czerpać wiedzy z podanego linku
no nic...obserwujemy dalej
WHITEandRED - 2015-03-24, 16:33
ZEUS - 2015-03-24, 16:51
gino napisał/a: |
jedynie sama zasada działania ''tematu'' może lekko dziwić....
dlaczego?
otóż na początek W&R wkleja link
WHITEandRED napisał/a: | http://www.spaceweatherlive.com/en |
w którym(również w jęz.Polskim) są zawarte wszystkie informacje powtórzone później tu na forum ... |
postronnemu oserwatorowi tematu nietrudno zauważyć, że rozgrywa się jakiś zadawniony spór... nie mnie to oceniać, ale uważam, że wklejenie cytatu i podanie jego źródła jest jak najbardziej poprawne...
darboch - 2015-03-24, 22:17
...warto niekiedy dodać cos od siebie...
ZEUS - 2015-03-25, 05:23
to już wybór wyłącznie Autora publikacji...
gino - 2015-03-25, 08:26
WHITEandRED napisał/a: | a ewentualne pytania proszę kierować do gino |
a dlaczego do mnie?
wystarczy wejść na
http://www.spaceweatherlive.com/pl
dla ułatwienia forumowiczom, link przekierowuje od razu na stronę w języku Polskim
|
|