Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - prośba o ocenę, poradę

Kwiato - 2015-03-18, 02:07
Temat postu: prośba o ocenę, poradę
Witam serdecznie!

Wreszcie dochody zebrane i zabieram się do głębszego szukania kamperka dla siebie z możliwością zabrania na pokład wiecej osób niż 1 pasazer (mozliwosc spania dla 2 osob a podrozowania dla 4-5 najlepiej). Namierzyłem 2 oferty na bazie Boxera. Pomożecie wytknąć wady, lub coś na pierwszy rzut wprawionego oka kamperowego budzi wątpliwości i wtopę? Planuję kilkumiesięczne wyjazdy (jak już wspominałem jestem wspinaczem i bardzo dużo czasu będę spedzał na wyjazdach po Europie wspinając się i mieszkając w aucie).

1. http://otomoto.pl/peugeot...-C36342762.html

niestety komis ale cóż, wygląda na to że stał długo pod chmurką... Jaka długość spania może ktoś mi odpowie odrazu jeśli ma z tym doświadczenie? Warto takim okazem się zainteresować? Ile wyniosłyby mnie opłaty związane z pełną używalnością i rejestracją? Jak oceniacie zabudowę?

2. http://olx.pl/oferta/peug...html#36d107cb54

tu od osoby prywatnej więc może trochę da się dojść historii auta. Zabudowa dziwna powiem szczerze a i tylko 3 miejsca siedzące. Jaki koszt i czy da się jeszcze 1-2 miejsca dołożyć (pasy i homologacja -> rejestracja)? Jak oceniacie stan ze zdjęć a może ktoś był na oględzinach? Co z wymienionym silnikiem i jego przebiegiem, przejomwać się tym? Z tego co przeglądałem Interent niezbyt popularna wersja? Co z ceną?

Bardzo proszę o pomoc, porady - tym bardziej, że mam daleko trochę i zbędnie jechać nie chcę - jak da się coś wykluczyć już teraz to chętnie przeczytam:)

Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że znajdą się jakieś pomocne komentarze, które mogłyby mi pomóc w podjęciu decyzji czy w ogóle warto tam jechać?

inhalt - 2015-03-18, 02:31

Tego oklejonego z pierwszego linka to oglądałem z rok temu albo lepiej. Stał wówczas w Kolbudach. Auto jest na tyle charakterystyczne, że mała szansa na pomyłkę. To był raczej ten egzemplarz.
Nie wiem czy od tamtego czasu znalazł nowego właściciela i teraz znowu chce się on pozbyć kampera, czy może tak długo się sprzedaje i nie może znaleźć amatora. Ciężko zgadnąć.
Folia z widoczkiem wygląda atrakcyjnie na zdjęciach, ale w rzeczywistości jest miejscami dość mocno zniszczona. Auto jest wewnątrz jednak bardzo ciasne. Łózka w poprzek nadają się dla dzieci, ale ja opierałem głowę na jednej ścianie, a nogi na drugiej. Moja żona się mieściła, ale to mała pociecha.
Zabudowa jest wykonana ze zwykłej ciężkiej płyty meblowej. Szafki dość ładnie się zamykały i nie miałem zastrzeżeń.
Gdy go oglądałem (i jechałem oczywiście) to w jednym przednim kole mocno stukało coś w zawieszeniu. Sprzedający deklarował, ze to wymieni.

Moje wrażenia były takie, że na pierwszy rzut oka samochód bardzo mi się podobał, a po obejrzeniu wyraźnie stracił w moich oczach. Jednak ma swoje zalety jak np. silnik 2.8.

silny - 2015-03-18, 06:55

Ten 2gi to z forum , samoruba a nie dethleffs i robiony na sprzedej :haha:
kodi - 2015-03-18, 07:42
Temat postu: Re: prośba o ocenę, poradę
Kwiato napisał/a:

2. http://olx.pl/oferta/peug...html#36d107cb54

tu od osoby prywatnej więc może trochę da się dojść historii auta. Zabudowa dziwna powiem szczerze a i tylko 3 miejsca siedzące. Jaki koszt i czy da się jeszcze 1-2 miejsca dołożyć (pasy i homologacja -> rejestracja)? Jak oceniacie stan ze zdjęć a może ktoś był na oględzinach? Co z wymienionym silnikiem i jego przebiegiem, przejomwać się tym? Z tego co przeglądałem Interent niezbyt popularna wersja? Co z ceną?

Wpisz tu na forum w "szukaj" użytkownika BIORCA. On jest właścicielem tego auta.

SlawekEwa - 2015-03-18, 07:47

Kwiato napisał/a:
tu od osoby prywatnej więc może trochę da się dojść historii auta.

Skontaktuj się z użytkownikiem forum o nicku BIORCA to może coś się dowiesz więcej.

gino - 2015-03-18, 08:27

aby nieco ułatwić....
link do profilu Adama-Biorcy
http://www.camperteam.pl/...wprofile&u=4147

:spoko

Kwiato - 2015-03-18, 10:52

dzięki za namiar:) Szczerze mówiąc to namierzyłem już użytkownika kilka dni wcześniej samemu (czytałem forum, nocka zarwana:P ) Zainteresowało mnie po prostu, że nie ma go w dziale "sprzedam".

Jesteście coś w stanie powiedzieć na temat tego kamperka jako koledzy z forum?

silny napisał/a:
Ten 2gi to z forum , samoruba a nie dethleffs i robiony na sprzedej :haha:

tego się obawiałem... żartujesz czy to prawda?

Jaką kolega BIORCA ma tutaj reputacje, można zaufać? Zauważyłem, że zna się na rzeczy i jeśli robił faktycznie wiele rzeczy sam to przynajmniej chyba solidnie?

Kwiato - 2015-03-18, 14:02

Mam jeszcze prośbę o rzucenie okiem na tę propozycję:

http://otomoto.pl/iveco-3...r-T3204593.html

KODI masz chyba podobny domek na kółkach? Co powiesz? Coś na pierwszy rzut oka już jest nie tak? Komis oczywiście... Mam dość niedaleko więc podjade obejrzeć ale coś co ze zdjęć budzi Wasz niepokój to chętnie usłyszę. Oglądał ktoś może? Ciekawa oferta?

mrsulki - 2015-03-18, 16:00

A to IVECO to aby nie przekładka z GB? Drzwi rozsuwane nie po tej stronie?
silny - 2015-03-18, 20:39

chyba tak bo buja sie na portalach z rok .

Kwiato napisał/a:
żartujesz czy to prawda?

a po co . moze zrobil idealnie ale nie będzie podruby , niech napisze kogutobil a nie dethleffs :haha:
powaga -protestuje przeciwko falszowaniu , pewnie jakims paragrafem cuchnie :idea :spoko

Kwiato - 2015-03-18, 23:00

mrsulki napisał/a:
A to IVECO to aby nie przekładka z GB? Drzwi rozsuwane nie po tej stronie?

tez na to zwróciłęm uwagę - może jakiś użytkownik Ivo by się odezwał? Ciekawa sprawa...
Czy zabudowa jest samoróbką???

silny napisał/a:
chyba tak bo buja sie na portalach z rok .

Kwiato napisał/a:
żartujesz czy to prawda?

a po co . moze zrobil idealnie ale nie będzie podruby , niech napisze kogutobil a nie dethleffs :haha:
powaga -protestuje przeciwko falszowaniu , pewnie jakims paragrafem cuchnie :idea :spoko

hmmmm :) prawdą jest, że dla takiego laika jak ja wyglądało to na fajny oryginał:P

Johny_Walker - 2015-03-18, 23:47

Kwiato napisał/a:

Jaką kolega BIORCA ma tutaj reputacje, można zaufać? Zauważyłem, że zna się na rzeczy i jeśli robił faktycznie wiele rzeczy sam to przynajmniej chyba solidnie?

Reputacja sprzedających na forum polega na przemilczaniu problemów i wzajemnym liżydupstwie. Towarzystwo wzajemnej adoracji. Czasem trafiają się okazje. Czasem są miny. Przed tymi drugimi nie można ostrzec, bo odpowiadanie w tematach ogłoszeń jest zablokowane. Jak myślisz, dlaczego?

Wypowiadam się ogólnie. Co do Biorcy, to nie mam zdania.

silny - 2015-03-19, 03:02

Chyba pierwszy raz sie z tobą zgadzam , .
kodi - 2015-03-19, 12:13

Kwiato napisał/a:
Mam jeszcze prośbę o rzucenie okiem na tę propozycję:

http://otomoto.pl/iveco-3...r-T3204593.html

KODI masz chyba podobny domek na kółkach? Co powiesz? Coś na pierwszy rzut oka już jest nie tak? Komis oczywiście... Mam dość niedaleko więc podjade obejrzeć ale coś co ze zdjęć budzi Wasz niepokój to chętnie usłyszę. Oglądał ktoś może? Ciekawa oferta?

Witam.
Co do Iveco to owszem takim śmigam. Co można powiedzieć o tym konkretnym egzemplarzu:
1. fajne auto - maks. duże - widać że z zewnątrz zadbane (przynajmniej na fotach)
2. jest platforma - przydatna rzecz.
3. fajny silnik - rewelacyjny.
4. nie jest to model C, tylko S. Z tyłu nie ma bliźniaków.
5. Przebieg 120tys. wątpliwy. No chyba że od 2002 roku śmiga jako kamper. ;)
6. jest to oczywiście anglik. Przerobiony. Generalnie nie jest to jakiś wielki problem pod warunkiem że akceptujemy drzwi po drugiej stronie.
7. środek to już kwestia gustu. Oczywiście samoróbka. Mnie się średnio podoba. Stół chyba się nie składa. Nogi mało kamperowe.
8. fotele kapitańskie - pewnie wygodne, nie obkręcają się, ale chyba nie ma takiej potrzeby w tym wypadku.
9. szafki ładnie zrobione i jest to chyba największy plus tego auta.
10. Lodówka mała i stary model (bardzo stary).
11. Łóżko raczej dość małe. Na długość pewnie ok. - ze 2m o tyle szerokość to góra 1,3 a zapewne 1,2m.
12. Łazienka jako tako, choć kibel przenośny - lekka prowizorka.
13. Kuchnia prawie jak w domu, znaczy się mało kamperowa. Generalnie sporo rzeczy jest zrobionych z rzeczy kupionych w markecie budowlanym a nie w sklepach kamperowych.
14. Ogrzewanie nie widzę.
15. O duperelach tyłu światło, energoblok, przetwornica to już nie wspomnę. Co prawda wspomina w opisie, ale co i jak to by należało zobaczyć.

Podsumowując: z zewnątrz auto fajnie się prezentuje, środek do zdecydowanej poprawy. Jest to niezła baza - pytanie czy za te pieniądze.
Auto jest na allegro prawie od kiedy pamiętam.

ps. fajne jest mocowanie pasów II rzędu. Ciekawe czy są przymocowane gdzieś do konstrukcji auta czy do płyty meblowej? :shock:

Pozdr

Kwiato - 2015-03-19, 12:50

Dzięki bardzo za rzeczową odpowiedź:) Pasy bardzo mnie zastanawiały - czy przegląd po znajomości czy faktycznie dobrze jest to zrobione i nie będzie w przyszłości problemów?

Z tego co piszesz (nawet że długo już stoi) to można by dużo urwać z ceny. Bałem się o wymiar łóżka ale skoro piszesz że takie może mieć to nadal mieści się w moim zainteresowaniu (potrzebuje na długość 2m - dość wysoki jestem i 1,90 to ciasnawo).

Środek wydaje się faktycznie do poprawy - zaniedbany jest lub po protu niedbale robiony...

Dwie fotki opisałem co mnie niepokoi.

Myślę że podjadę w weekend zobaczyć - dzięki za rady - przydały się mocno:))

O ile będzie możliwość sprawdzenia wszystkiego czy działa to było by miło - ciekawe

dzieki KODI!

kodi - 2015-03-19, 13:40

Kwiato - przegląd, no cóż - często może być robiony na lewo. Tym bym się nie przejmował, ale jeśli pasy są przykręcone to płyty meblowej to jest po prostu kicha. Tu chodzi o bezpieczeństwo Twoje i Twoich pasażerów. Pytanie jak jest z jazdą - tyłem. temat pewnie był poruszany i zakładam, że tak po prostu można. Nie znam się - warto to sprawdzić.

Co do łóżka - to są to moje przemyślenia i luźne sugestie. Plusem jest to, że jest zrobione po długości i to daje możliwości. gdyby było w poprzek to maks. 180cm.

To co jest nad kuchenką po prstu odkleiło się od zapewne temperatury. To jest detal. Jakbym go kupił to to coś bym od razu wywalił.

Okno jest chyba proste, tylko to pseudo wykończenie już jest lipne. Chyba to jest jakaś taśma (może nawet z linoleum) i jakoś przyklejone. Jak widać dość tandetna robota.
Tym również bym się nie przejmował.

Jeśli pasuje Ci wnętrze, to sprawdziłbym blacharkę, podłogę od spodu (lubi gnić), tylny most (szumy).
Do tego czy lodówka działa, jak zachowuje się elektryka?
Kwestia gazu - zawory jak prowadzone są rurki. Czy w miedzi czy stalowe czy węże gimowe? pamiętaj że ktoś to robił sam - więc radosna twórczość nie zna granic. A patrząc na pewne patenty - może tam być wszystko.

Na plus to markiza. No i pytanie czy ma bojler na ciepłą wodę. Widać prysznic, ale obawiam się, że może go nie być. Może się mylę.

Powodzenia

Cena jest zbyt wysoka. Takie auto (anglika) można śmiało kupić za 10tys. Wnętrze nie jest warte 40tys.
Gdybym sprzedawał swojego co w końcu nastąpi to ceniłbym swojego mniej więcej na taką kwotę.

CORONAVIRUS - 2015-03-23, 08:33
Temat postu: Re: prośba o ocenę, poradę
Kwiato napisał/a:
Witam serdecznie!

Wreszcie dochody zebrane i zabieram się do głębszego szukania kamperka dla siebie z możliwością zabrania na pokład wiecej osób niż 1 pasazer (mozliwosc spania dla 2 osob a podrozowania dla 4-5 najlepiej). Namierzyłem 2 oferty na bazie Boxera. Pomożecie wytknąć wady

Już wytykam wadę swojego auta ;) , absolutnie nie nadaje się do podróżowania dla max 5 osób , w ogłoszeniu jest to zaznaczone - max 3 .

Co do kamperów na Iveco ... to sporo lepsza opcja od trojaczków , większe i tył napęd :szeroki_usmiech

CORONAVIRUS - 2015-03-23, 10:39

silny napisał/a:

moze zrobil idealnie ale nie będzie podruby , niech napisze kogutobil a nie dethleffs :haha:

a ja protestuję przeciwko pisaniu z błędami ortograficznymi :haha: :haha: :haha:

zbyszekwoj - 2015-03-23, 11:22

Niech se każdy pisze co chce np. w awatarze jest iveco a na zdjęciu jakby inny :roll:
Ale jest demokracja i mnie to nie ziębi.
Na moim se walne carthago :haha: :haha: :haha:

frólik - 2015-03-23, 11:36

Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze, to przy tym Iveco zapytałbym o masę własną, ale taką z wagi nie z dowodu :spoko
CORONAVIRUS - 2015-03-23, 13:27

zbyszekwoj napisał/a:
Niech se każdy pisze co chce np. w awatarze jest iveco a na zdjęciu jakby inny :roll:
Ale jest demokracja i mnie to nie ziębi.
:

:haha: przecież avatar i zdjęcie to to samo :szeroki_usmiech
demokracja = co chce ...... oczywiście to *co chce* nie ma sprawy ale niech choć będzie poprawnie ortograficznie bo nie o gramatykę tu chodzi :lol:

zbyszekwoj - 2015-03-23, 17:31

BIORCA napisał/a:
przecież avatar i zdjęcie to to samo

Tak ściśnięty że głowę bym dał że to peugeot, ale i tak ładny przez te naklejki. Ale i tak mnie nie przekonasz że to iveco.

ZEUS - 2015-03-23, 17:34

zbyszekwoj napisał/a:

Tak ściśnięty że głowę bym dał że to peugeot...

moim zdaniem masz rację, ja też obstawiam peugeota... :-P

Yekater - 2015-03-23, 19:41

BIORCA napisał/a:
silny napisał/a:

moze zrobil idealnie ale nie będzie podruby , niech napisze kogutobil a nie dethleffs :haha:

a ja protestuję przeciwko pisaniu z błędami ortograficznymi :haha: :haha: :haha:

Po mistrzowsku uniknąłeś odpowiedzi na poważne pytanie. Potencjalny nabywca na pewno doceni taką rzetelność odpowiedzi przy oględzinach gniota.

krimar - 2015-03-23, 20:06

ZEUS napisał/a:
moim zdaniem masz rację, ja też obstawiam peugeota... :-P

i to dokładnie z ogłoszenia zlinkowanego w 1 poście wątku http://olx.pl/oferta/peug...html#36d107cb54
ale żeby wymyślić nazwę GLOBEBUSmini (nie mylić z GLOBEBUS) i poobklejać nią nadwozie to trzeba mieć wyobraźnie

CORONAVIRUS - 2015-03-23, 20:23

Yekater napisał/a:

Po mistrzowsku uniknąłeś odpowiedzi na poważne pytanie. Potencjalny nabywca na pewno doceni taką rzetelność odpowiedzi przy oględzinach gniota.[/quote][/quote]

jakie pytanie było ? Czy znalazłem na siebie paragraf za przyklejenie naklejki na blaszaka ? To jest to poważne pytanie ?

A kto mi zabroni ?

Ja to mogę rozmawiać o kamperze z tym , który go zobaczy , dotknie i powącha ... i tylko z tym . Ogłoszenie wyraźnie określa i pokazuje przedmiot sprzedaży ale Polakowi nie dogodzisz dlatego jak nie jest krojony na przebiegu to musi się przyp.... do naklejki . Tu też nasuwa się odpowiedź na pytanie dlaczego tego ogłoszenia nie ma na forum ? ... bo ja raczej nie chcę sprzedać go nikomu z forum . Tu , jak widać , znawców i malkontentów nawet w takim temacie sporo zatem nie warto ...auto i tak znajdzie swojego właściciela jak każde na rynku . Znam jego cenę a takich , którzy chcą dać 70% jest kilku w tygodniu , najwięcej handlarzy którzy czuja wiosnę :bajer

Info dla tych którzy przykładają wagę do naklejkach na gniocie ... całe wnętrze wykonała firma ... zagadka ? Nie będę was trzymał w niepewności ... oczywiście ta z naklejki . Ja dodałem swoje poprawki i udogodnienia .

To jeszcze pytanie do Was znawców naklejkowo gniotowych .... wielu Kolegów pięknie i fachowo remontuje swoje wiekowe kampery z różnymi naklejkami , często zostaje z nich tylko rama podłogi a reszta jest rzetelnie odbudowywana , doceniam takich ludzi bo im się chce nie bacząc na koszty , których nigdy sobie nie zwrócą w wypadku odsprzedaży ...Chce im się nawet tą robotę pokazać innym i podzielić kosztami / prywatnie uważam , że to błąd który też popełniłem kilka lat temu /

To te ich kampery z nowym życiem powinny zmienić naklejki na SAM albo HOBBYSAM ??? Polecam dzieło Capomana
http://www.camperteam.pl/...19871&start=510

uff...szkoda chyba o tym gadać .... ;)

Yekater - 2015-03-24, 09:26

[quote="BIORCA"]
Yekater napisał/a:
uff...szkoda chyba o tym gadać .... ;)

Tu znajdziesz mistrzowską gmatwaninę słów, masz dar mówienia dużo o niczym:
http://forum.karawaning.p...budowa-kampera/

krimar - 2015-03-24, 10:19

Kogut wyślij zdjęcia do Detleffsa, może skopiują Twój projekt i wprowadzą do produkcji.
A swoją drogą oglądając zdjęcia jak kamper pojawił się do sprzedania na forum to myślałem, że to oryginał i to całkiem sprytnie pomyślany - zwłaszcza łózko nad garażem.
Patrząc na to https://plus.google.com/photos/109616606378244071724/albums/6073802658871901569/6073803351114996146?banner=pwa&authkey=CLqu3JTsz4G_hAE&pid=6073803351114996146&oid=109616606378244071724 zastanawiam się, gdzie jest otwór wentylacyjny komory butli gazowej - czy przypadkiem nie nad rurą wydechową?

Zabudowę zrobiłeś z płyty meblowej, czy ze sklejki?
Trochę razi ta szpara nad drzwiami do łazienki.

BIORCA napisał/a:
Czy znalazłem na siebie paragraf za przyklejenie naklejki na blaszaka ? To jest to poważne pytanie ?

A kto mi zabroni ?

Właściciel praw do znaku firmowego ma taką możliwość. Mam nadzieję, że nawet jakby do tego doszło to kamper nie skończy jak podrabiane jeansy przejęte przez straż graniczną.

CORONAVIRUS - 2015-03-24, 12:10

krimar ... nie sądzisz , że gdybym chciał robić relację z budowy na CT to bym to uczynił ? :lol: popatrz na komentarze powyżej znawców / czytaj : wk.....aczy :mrgreen: / Po co mi to ?

Jedna budowę już opisałem , wystarczy , być może w tym sezonie iveco zmieni upierzenie i będzie prawie identyczne z boxerem , łącznie z naklejkami . Jeśli to kogoś tak bardzo razi to proponuję nie zwracać uwagi a najchętniej to bym zobaczył choć fotki / na wzór tych z linku jaki podałeś w swoim poście / tego co sami dokonali w dziedzinie budowy czy odbudowy kampera .

Kiedyś w trakcie budowy ivony miałem zamiar pokazać to w firmie D ale plan upadł z braku czasu i tak właściwie stał się zbędnym do życia :) Jak dla mnie jest ok .

pozdrawiam

PS. wentylacja butli jest przy samym kole :) od rury daleko 8-)

tolo61 - 2015-03-24, 14:52

Hejka...
Raczej się nie wcinam w jałowe dyskusje ...jednak tym razem widzę przegięcie i to duże
Trudno nie zareagować. Cholera mnie bierze jak to czytam
Nie wiem dlaczego uczepiliście się akurat tego auta
Boli co niektórych, że wygląda nietuzinkowo ??? / jak dla mnie super /
Adamowi się dziwie ,że podejmuje jałowe dyskusje z ludzmi którzy na to nie zasługują
Ilu z Was malkontentów zrobiło dla siebie więcej niż jedno auto???? / ilu jedno???? /
Dobrze jest siedząc z du..ą na wygodnym krześle ironizować i wytykać coś / bo nie błędy / o czym większość nie ma bladego pojęcia .
Biorca...bierz się za robotę / nie ważne jaką , widzisz że tutaj tylko bicie piany, szkoda czasu / i dupy sobie nie zawracaj tym co piszą / myślę ze nie jeden chciałby mieć Twoje umiejętności i możliwości / ale nie każdemu Bozia dała ..
A potencjalnemu kupcowi napiszę ...
Auto nie ważne czy takie czy takie ....ważne ze od kogoś kto potrafi zrobić z gówna bat
Od fachowca i od praktyka kamperowca
Myślę że to się liczy przede wszystkim.
Nalepki...można zerwać jak komuś przeszkadzają ....
A jak tam będzie napisane Statoil lub Castorama to co????
Może być????
Pozdrawiam

tom-cio - 2015-03-24, 15:31

Musze odpisac-Uwazam , Kogut ze zrobiles to auto bardzo dobrze.I tak jak potrafisz,miej to gdzies.Ktos madry to auto kupi.Ktos ,kto kupuje znaczki a nie wyrob,wybierze 20 letniego zgnilka.i wedlug Waszej teorii Campoman,ktory wykonal mnostwo pracy,tez ma zetrzec znaczek?bo rzeczoznawcy mowia wyraznie-zeby traktowac auto jak orginal to musi miec 70% czesci w orginale.dla mnie istnieje jeden wyraz komentujacy powyzsza dyskusje-snobizm
krimar - 2015-03-24, 15:47

tom-cio napisał/a:
dla mnie istnieje jeden wyraz komentujacy powyzsza dyskusje-snobizm

może być kłopot jak snob kupi tego kampera sugerując się naklejkami, a potem będzie kicha jak się zorientuje

toscaner - 2015-03-24, 15:57

krimar napisał/a:
tom-cio napisał/a:
dla mnie istnieje jeden wyraz komentujacy powyzsza dyskusje-snobizm

może być kłopot jak snob kupi tego kampera sugerując się naklejkami, a potem będzie kicha jak się zorientuje

Chyba niewidomy snob, przecież zanim kupi to raczej oglądnie i zobaczy, że to nie 100% oryginał. :mrgreen:
No chyba, że kliknie na allegro "kup teraz", a fotki tylko z zewnątrz będą. :shock:

CORONAVIRUS - 2015-03-24, 18:35

Panowie ...dzięki za miłe słowa , zawsze fajnie przeczytać :) Tak jak sugeruje Tolo61 kończę rozprawianie na temat mojego auta na forum , wyczerpałem już limit na kilka tygodni :)

...i nie ma opcji bym snobowi sprzedał :diabelski_usmiech fajne auto trafi do normalnych ludzi , już moja w tym głowa :spoko :spoko :spoko

toscaner - 2015-03-24, 18:53

BIORCA napisał/a:
Panowie ...dzięki za miłe słowa , zawsze fajnie przeczytać :) Tak jak sugeruje Tolo61 kończę rozprawianie na temat mojego auta na forum , wyczerpałem już limit na kilka tygodni :)

...i nie ma opcji bym snobowi sprzedał :diabelski_usmiech fajne auto trafi do normalnych ludzi , już moja w tym głowa :spoko :spoko :spoko

Też tak uważam.
Nie przejmuj się zdaniem tych, którzy i tak nie kupią, bo..... (tu można już wpisać niemal wszystko).
Mi pisali, że auta nie kupię, później nie zbuduję, później, że nigdy nie wyjadę na wakacje. Wszystko na tym forum. Miałem to w dupie i robiłem swoje.
Teraz już jeździmy od paru miesięcy.
Gdybym chciał sprzedać na forum, to by zaraz było, że kuchnia nie kamperowa. :haha:
Kabina prysznicowa nie kamperowa, bojler to nie garnek w garnku itd. itp. :haha:

Masz super ładne autko i trochę ciekawych rozwiązań, a zewnętrznego wyglądu to wręcz zazdroszczę. :mrgreen:
Ktoś to na pewno doceni. :spoko

Komplecik - 2015-03-24, 18:55

tom-cio napisał/a:
Musze odpisac-Uwazam , Kogut ze zrobiles to auto bardzo dobrze.

:) tak mi się wydaje że koledzy słabo forum czytacie, może się mylę to mnie poprawcie.
Bardzo dawno temu w zamierzchłych czasach, jak dobrze pamiętam przyznaje się bez bicia nie umiem tego odszukać, widziałem Kogut-owego blaszaka na :) zagramanicznych rejestracjach, pytał się czy ktoś nie chce.
Wniosek z tego taki że sam go nie zbudował :) no może te naklejki ;) :haha:

ps. :) Ty Tolek61 nie wcinaj się między wódkę a zakąskę, zajmij się tą czarną ciepłą skrzynią co ją budujesz ;) :haha: :spoko

marekoliva - 2015-03-24, 22:36

BIORCA napisał/a:
Tak jak sugeruje Tolo61 kończę rozprawianie na temat mojego auta na forum

Adam nie daje mi to spokoju, po coś podejmował jałową dyskusję, nie szkoda nerwów i czasu. Trzeba znaleźć Ci kolejny projekt do realizacji. :spoko

CORONAVIRUS - 2015-03-24, 22:46

Komplecik napisał/a:
tom-cio napisał/a:
Musze odpisac-Uwazam , Kogut ze zrobiles to auto bardzo dobrze.

:) tak mi się wydaje że koledzy słabo forum czytacie, może się mylę to mnie poprawcie.
Bardzo dawno temu w zamierzchłych czasach, jak dobrze pamiętam przyznaje się bez bicia nie umiem tego odszukać, widziałem Kogut-owego blaszaka na :) zagramanicznych rejestracjach, pytał się czy ktoś nie chce.
Wniosek z tego taki że sam go nie zbudował :) no może te naklejki ;) :haha:
o

i Ty znasz się na furach :haha: :haha: :haha: :-P

ani kolor , ani tablic :roll: ale cenę to pamiętam do dziś / no chyba pamiętam / :idea :idea :idea 22 000 EURO :mikolaj poszedł za 19 800 ;) Niemiec płakał a Ukrainiec się cieszył . Fura faktycznie była w stanie TIP TOP ale strasznie ciasna , za ciasna :bajer

Komplecik :pifko2 :rip :hura :upss :kamp

tolo61 - 2015-03-24, 23:23

Komplet..
Wku...jesteś że nie czerwony tak jak chciałeś???? :-P
Kto się wcina ...
Widać od razu że z nart wróciłeś ...
A taki był spokój na forum..... :szeroki_usmiech :-P :mrgreen: :haha:

Komplecik - 2015-03-25, 07:26

BIORCA napisał/a:

ani kolor , ani tablic :roll: ale cenę to pamiętam do dziś

:) wiedziałem że dzwonią :haha: ale jednak ślepy strzał, dawno to było :-P

Ps.czy ja kiedyś powiedziałem że się znam na furach :shock: na CENACH się znam :-P ;)

Komplecik - 2015-03-25, 07:30

tolo61 napisał/a:
Komplet..
Wku...jesteś że nie czerwony tak jak chciałeś???? :-P

Bardzo :haha:

:) :spoko

krimar - 2015-03-25, 13:24

no ale też ma naklejkę z wyrazem Globe (co prawda tym razem Globescout, a nie Globebus mini, ale zawsze)
Bystrzaki - 2015-03-25, 20:30

Adam odpocznij sobie wiesz że niektórzy widzieli twoje auto od początku jak zacząłeś je zabudowywać :spoko
silny - 2015-03-26, 06:53

Widzieli i ???........
Komplecik - 2015-03-26, 18:38

silny napisał/a:
Widzieli i ???........

Trudne pytania zadajesz. :-P
Pochwalili przemieżyli podumali i stwierdzili czas na kolejną budowę. :)
Ty silny już nigdy nie zmienisz kamperka? :-/

silny - 2015-03-26, 19:07

Eee , na mnie nie patrz bo ja sie wje , tzn wpakowalem , .
Z rok ,półtora po zaczęciu budowy zaczolem miec malo czasu , rozwinołem skrzydla i teraz zarabiam tyle ze szkoda czasu na robote przy kampie , bus stoi a mnie teraz stac na co chce ale nie wypada kupowac następnego :? Prawie juz kupilem ostatnio hymera integre 2-3 rok , naszczęscie moja pani mnie ztemperowała.
Poważnie :placze2

Kwiato - 2015-04-01, 23:21

Witam drogich kolegów!:))

Piszę do Was z mojego Kamperka, którego zakupiłem kilka dni temu od BIORCA. Kto nie widział z bliska, nie jeździł czy nie mieszkał w nim nie wie o czym mówi. Snobem bynajmniej nie jestem - na nalepki nie poleciałem a na fakt jak jest wszystko zrobione a co najważniejsze - działa. Jak dla mnie mógłby być również biały ale za to nie wkurzyłbym "przyjaciół":P Mi sie poza tym podoba a gdy od początku wiedziałem jak został zrobiony to nie martwi mnie to a atrakcyjny wygląd na plus. Najważniejsze jest, że Biorca to uczciwy człowiek i praktycznie 2 dni spędzone na oględzinach przekonały mnie do zakupu, sprzedawca kompetenty i co najważniejsze znał dobrze towar, który sprzedawał a w przyszłości chętnie zajmie się serwisem.

Zadowolony sprzedawca oraz kupujący powinien być gwarancją udanej tranzakcji:)

Pozdrawiam

tolo61 - 2015-04-01, 23:41

Gratuluję....
Kupiłeś sprzęt od fachowca w dziedzinie ....../ w wielu dziedzinach :wyszczerzony: /
Zresztą o tym pisałem wcześniej...
:wyszczerzony:

marekoliva - 2015-04-01, 23:43

Gratuluję zakupu, nich służy długie lata, to zapewne udany zakup na 100%.
ZEUS - 2015-04-02, 00:00

gratuluję zakupu i dużo frajdy z ujeżdżania życzę... :) :spoko
silny - 2015-04-02, 05:34

:spoko jakosci prac nie śmiem nawet podważyć , ważne że wiesz co masz , gratulacje
KrzySówka - 2015-04-02, 07:25

Gratuluje zakupu i życze wielu udanych kilometrów :spoko
Roberto - 2015-04-02, 08:56

Gratuluję. :ok Mam nadzieję że info na PW pomogło. :spoko
Do zobaczenia na trasie...

kodi - 2015-04-02, 09:35

Również bardzo się cieszę.
Jak to mówią będzie Pan zadowolony.

Przeskok z namiotu do kamperka nawet takiego niedużego (w tym wypadku uznałbym to za zaletę), ale funkcjonalnego może odbyć się szokiem :wyszczerzony:

Pozdr i do zobaczenia gdzieś na trasie.

CORONAVIRUS - 2015-04-02, 18:49

Kwiato napisał/a:
Witam drogich kolegów!:))

Zadowolony sprzedawca oraz kupujący powinien być gwarancją udanej tranzakcji:)

Pozdrawiam

Klient w krawacie jest mniej awanturujący się :haha:
Lubie jak ludzie zaglądają w każdy zakamarek a tych oglądaczy było trzech , młodych i zwinnych .... Kwiato ...mam nadzieję na imprezę z kumplami gdzieś w lesie nad jeziorkiem , niekoniecznie na linie nad przepaścią :lol:

Niech fura służy i cieszy :spoko :spoko :spoko

Pozdrowienia ...dla dziewczyny z Sopotu też , sorki za to jednoosobowe wyro ... :gwm

Socale - 2015-04-02, 22:40

Jedna transakcja i wszyscy się cieszą :)
To miłe, prawda?

Kwiato - 2015-04-02, 22:51

Bardzo dziękuję wszystki, którzy pomogali - w szczególności Kodi - piwka lecą a mam nadzieje ze kiedys realu tez polecą:)

Tak oglądalismy we trzech przez dlugie godziny:)

Dziekuje tez ze to forum istnieje - bez tego to jak dziecko we mgle!

No to teraz jestem prawowitym uzytkownikiem forum!:) Musze poracowac nad avatarem i zalozeniem dobrego tematu aby sie przywitac i pochwalic nabytkiem!

Pozdrawiam! :wyszczerzony: :spoko

Karina12 - 2015-04-13, 11:29

Jesli odświeżysz tego kampera to może Ci jeszcze długo, długo posłuzyć :) a póxniej mozesz jeszzcze na nim zarobić przysługi znajomych jesli pozyczysz :)
CORONAVIRUS - 2015-04-30, 08:21

Kwiato napisał/a:
Musze poracowac nad avatarem i zalozeniem dobrego tematu aby sie przywitac i pochwalic nabytkiem!

Nigdy jeszcze mnie takie uczucie nie dopadło bym ZAZDROŚCIŁ swojemu byłemu autu :szeroki_usmiech Michał nie ma czasu na forum bo skacze po "górkach " w Hiszpanii :)