Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Zagraniczne - Chorwacja Sierpień!

Marcinlukasz - 2015-03-22, 09:05
Temat postu: Chorwacja Sierpień!
Witam!Decyzja chyba zapadła chcemy się wybrać z dziećmi 6+6 na początku sierpnia do Chorwacji,stacjonarnie raczej bez zwiedzania spodobał nam się kemping polari może ktoś był bierzemy tez pod uwagę blugarie ale jeszcze nic tam nie znalazłem,jak sądzicie gdzie lepiej,może ktoś się wybiera w tym terminie?
Fux - 2015-03-22, 09:17

Marcinlukasz napisał/a:
polari

Masz na myśli Polaris koło Sibenika?
Obok bardziej kameralny masz z Zablace pod piniami. Czysto, schludnie.
Minus to brak zjeżdżalni.

https://goo.gl/maps/NG31o

Z większą ilością atrakcji dla dzieci masz w Pakostane.
To jest bardzo dobra miejscówka.

http://www.pakostane.hr/index.php?lang=pl

tosiek159 - 2015-03-22, 09:34
Temat postu: Re: Chorwacja Sierpień!
Marcinlukasz napisał/a:
Witam!Decyzja chyba zapadła chcemy się wybrać z dziećmi 6+6 na początku sierpnia do Chorwacji,stacjonarnie raczej bez zwiedzania spodobał nam się kemping polari może ktoś był bierzemy tez pod uwagę blugarie ale jeszcze nic tam nie znalazłem,jak sądzicie gdzie lepiej,może ktoś się wybiera w tym terminie?

Byliśmy na campingu Polari, ma zaplecze dla "maluśkich", jest też gdzie pospacerować.

SlawekEwa - 2015-03-22, 10:00

tosiek159 napisał/a:
Byliśmy na campingu Polari,

Camp Polari w miejscowości Rovinj. Tosiek fotki daj. :-P

joko - 2015-03-22, 10:09

Polaris to na biegunie ..... jak w Chorwacji koło Sibenika to Solaris :spoko

Jeżeli z dziećmi to z ręką na sercu polecam Solarisa.
Obiekt bardzo duży i porządnie urządzony. Usytuowany na olbrzymim terenie, na którym znajduje się pięć hoteli oraz miasteczko domków kempingowych. Sam kemping zajmuje może 1/10 powierzchni, więc jest gdzie chodzić , jest kilka plaż do wyboru (m.in piaszczysta i żwirkowa), kilka basenów, dużo restauracji, zjeżdżalnie i wodne i suche, statek piracki, pole do golfa z wodnymi atrakcjami,marina, a w samym środku jest aqua park (osobny wstęp) z pełnym zapleczem, gdzie można wybrać się na cały dzień..
Spod kempingu kursuje autobus do Sibenika, który również polecam zwiedzić .
Poszukam fotek i jak jesteś zainteresowany to załączę.
Ja w swoich podróżach bardzo lubie stać na dziko , ale lubię również od czasu do czasu zakotwiczyć w jakimś zorganizowanym miejscu i jeśli decyduję się na kemping to pasuje mi właśnie taki jak Solaris, czyli duży , ładny, dobrze zorganizowany z duża ilością atrakcji.

Jeżeli zaplanujesz tam pobyt w sierpniu i chciałbyś mieć parcelę w dobrej lokalizacji to proponuję zarezerwować sobie miejsce już teraz , bo w sezonie może być różnie.
Ja podjechałem w sierpniu właśnie , bez wcześniejszej rezerwacji i był problem . Wprawdzie atrakcyjna miejscóweczka w końcu się znalazła , ale chwilę to trwało .
Oprócz parcel z dostępem do prądu , wody i ścieków , jest też sporo miejsca do swobodnego stawania, oraz miejsca wokoło mariny, ale tam to już nie kemping tylko bardziej stellplatz :wyszczerzony: (ale z braku laku ..... )

BiG Team - 2015-03-22, 10:20

Chłopaki , dawajcie fotki :bigok

:spoko

joko - 2015-03-22, 10:44

Fux napisał/a:

Obok bardziej kameralny masz z Zablace pod piniami. Czysto, schludnie.
Minus to brak zjeżdżalni.

Fux, miejsce może kameralne , ale nie z dziećmi bo umrą tam z nudów ..... poza tym brak zjeżdżalni to nie jedyny minus ...... a z tym czysto i schludnie to trochę przesadziłeś :szeroki_usmiech

SlawekEwa - 2015-03-22, 10:46

http://www.campingrovinjv...2KYvxoCyETw_wcB
Fux - 2015-03-22, 10:53

joko, Ze trzy lata temu byłi w trakcie remontów.
Solaris to Międzyzdroje w sierpniu. Dziki tłum.
Na przełomie czerwca/lipca juz było ciasno i gwarno.
Co kto lubi...

joko - 2015-03-22, 11:26

Fux napisał/a:
joko, Ze trzy lata temu byłi w trakcie remontów.
Solaris to Międzyzdroje w sierpniu. Dziki tłum.
Na przełomie czerwca/lipca juz było ciasno i gwarno.
Co kto lubi...

W zeszłym roku wyglądało to tak jakby byli przed remontem właśnie ;)
Będąc w Solarisie poszedłem za Twoją namową z buta aby zobaczyć ten kemping Zablacie i wrażenie zrobiło to na mnie ponure (załączone wyżej fotki zrobiłem właśnie wtedy).
Jedno z czym się zgadzam to że jest kameralnie, w szczycie sezonu kilka osób na placu, ale autor tematu chce jechać z dziećmi na wakacje, a takie miejsce to dla emerytów i to chyba bardziej z braku ciekawszych .
Dzieci potrzebują słońca, atrakcji, basenów, zjeżdżalni, gwaru, ruchu, tak aby czuły że na wakacjach ..... i najlepiej jak jest tego dużo do wyboru aby się szybko nie znudziło :spoko
Z tym dzikim tłumem to nie przesadzaj, bo obiekt jest tak duży , że każdy znajdzie spokojnie miejsce dla siebie, zarówno na plażach, basenach, placach zabaw, czy restauracjach. Byłem w sierpniu i pomimo, że bez małych dzieci to czułem się tam dobrze i dziki tłum mi nie przeszkadzał, ale jak piszesz, co kto lubi .....

Najlepszy kemping w chorwackiej ofercie Vacansoleil:

http://www.vacansoleil.pl...CFSOWtAod23IAkw

krzysieks - 2015-03-22, 11:40

Jeżeli jedziesz z dziećmi to gorąco polecam ci wyspę Rab camping San Marino.
Piękna piaszczysta plaża , fajne miasteczko. :spoko

Marcinlukasz - 2015-03-22, 11:55

Dzięki za podpowiedzi,zastanawiam się nad tym polari bo byłem kiedyś w rovnij na kwaterach i bardzo mi się spodobało to miasteczko,zastanawiam się jeszcze nad innym kierunkiem ale jestem początkującym a rovnij jest w miarę blisko,moja żona i tak ma obawy czy dojedziemy naszym kamperkiem, nazywa go złomek
zbyszekwoj - 2015-03-22, 11:58

joko napisał/a:
takie miejsce to dla emerytów

Czy wy myślicie że emeryci to już muszą w syfie na odludziu wypoczywać? Też lubię na młode laski się popatrzyć chociaż. :diabelski_usmiech

Marcinlukasz - 2015-03-22, 11:58

A jak myślicie warto rezerwować wcześniej miejsce?
joko - 2015-03-22, 12:16

zbyszekwoj napisał/a:
joko napisał/a:

Czy wy myślicie że emeryci to już muszą w syfie na odludziu wypoczywać? Też lubię na młode laski się popatrzyć chociaż. :diabelski_usmiech

Oj, Zbyszku nie łap mnie za słowa :-P
Napisałem że Zablacie dla emerytów tylko dla tego , aby podkreślić że na pewno nie dla dzieci.
Nie wiem jakie preferencje mają emerycie , bo nigdy nie byłem emerytem :szeroki_usmiech ..... ale na pewno jak będę to chciałbym tak jak Ty :spoko
W papierach mam 45, a we własnym odczuciu 25, więc raczej małe szanse że się nie rozsypię do czasu aż będę się czuł na wiek emerytalny .... no chyba że medycyna da szanse , a portfel pozwoli :haha:

joko - 2015-03-22, 12:20

Marcinlukasz napisał/a:
A jak myślicie warto rezerwować wcześniej miejsce?

W atrakcyjnych miejscach w sezonie jest raczej komplet, więc rezerwacja ma sens.
Tak jak pisałem w Solarisie było by to wskazane. Nie wiem jak w Rovnij bo nie byłem, ale pewnie podobnie.
Wcześniejsza rezerwacja ma swoje minusy bo wprowadza ramy czasowe co przy swobodnym podróżowaniu nie jest dobre, ale skoro planujesz konkretny termin i konkretne miejsce to plusów takiego rozwiązania jest więcej niż minusów.

slawwoj - 2015-03-22, 12:42

zbyszekwoj napisał/a:
joko napisał/a:

:haha: :haha: :haha:

Marcinlukasz - 2015-03-22, 20:24

Dziękuję za odpowiedzi, raczej na pewno jesteśmy zdecydowani na polari jedziemy na początku sierpnia mam nadzieje ze nasz kamperek spisze się i nas do wiezie. Będziemy pierwszy raz tak daleko podróżować,mamy kampera dopiero od zeszłego roku i bywalismy nim tylko na wyjazdach weekendowych ale bakcyla juz złapałem i kiedy tylko mogę to nim podróżuje,zazdroszczę wam kiedy czytam o waszych podróżach ale mam nadzieje ze i ja będę mógł coś napisać o moich wyprawach.Może ktoś wybiera się w tym czasie i w tym kierunku?
amee - 2015-05-04, 13:12

Powiedz żonie żeby się nie martwiła Hymerkiem. Tu masz link do naszej wyprawy w 2013 http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=17786 Dojechaliśmy i mamy zamiar powtórzyć :szeroki_usmiech Rezerwować wcześniej miejsc nie ma potrzeby, zawsze się coś znajdzie. Wskazane jedynie luuuuźne podejście do wyprawy, bez nerwa, wtedy wszystko się ułoży. :-P
IAAN - 2015-05-28, 22:41
Temat postu: Re: Chorwacja Sierpień!
Marcinlukasz napisał/a:

Byłem na Polarisie ze 4 razy ostatnio w tamtym roku muszę przyznać że bardzo się zmienił od 2009 roku ,tam gdzie kiedyś było pole i stało się jak kto chciał teraz są wytyczone parcele ,wycieli kawał krzaków i lasu a w to miejsce postawili domki ,Od 2009 roku spędzam wakacje w Chorwacji i nigdy nie rezerwowałem miejsca ,my jedziemy ok 7 sierpnia kierunek istria może dalej ,byłem też ze 3 razy na solarisie w Siberniku i tam też nie miałem problemu z miejscem zawsze z rana się coś zwolniło wystarczyło obejść zapytać i zająć miejsce a później formarności ,oczywiście mówię o miejscach nie numerowanych
W tamtym roku byłem w sumie na 3 kempingach w sierpniu i nigdzie nie było problemu w miejscem

IAAN - 2015-05-28, 22:44

BiG Team napisał/a:
Chłopaki , dawajcie fotki :bigok

:spoko

z którego kempingu te fotki sobie życzysz Polari koło Rovini czy Solarisa koło Sibenika.
Generalnie Polaris jest ciut spokojniejszym jednak atrakcji dla dzieci nie brakuje i do Rovini blisko można iść ścieżką nad morzem lub rowerkiem ,w tamtym roku byłem też na dwóch kempingach patrząc na mapę wyżej niż Rowinij jednak nazwy nie pamiętam a ceny podobne

Maciejoo - 2015-06-18, 14:12

Jeśli chodzi o bliskość plaży i kameralność ośrodka to polecam Boban Zivogoscie na południe od Makarskiej. Do miasta blisko, na Hvar bliziutko (i prom tani), standard nie najwyższy, ale dwie plaże po zejściu 10 metrów po schodkach.
six - 2015-06-19, 14:02

Witam wybieram się do Chorwacji termin ok.15 sierpień.
Miejscowość Omis może ktoś tam był.

poptek - 2015-06-20, 20:09

Byłem w Omisiu w zeszłym roku. Miasteczko bardzo ładne i klimatyczne. Jeden kemping, duży. Racżej nie trzeba rezerwować miejsca wcześniej. Popołudniami brakowało cieplej wody. Czystość sanitariatów bez problemów. Obok duży supermarket. Plaża piaszczysto-żwirowa, z przewaga piasku, położona w ujściu rzeki. Na kampingu polska szkoła windsurfingowa. Six jak masz więcej pytań to pisz na priva. :spoko
IAAN - 2015-06-21, 12:32

Ten camping w Omisie to jaką ma nazwę szukając w google wychodzi mi Kamp Galeb
czy chodzi wam o ten kemping

poptek - 2015-06-21, 13:58

Tak dokładnie to jest ten kamping.
six - 2015-06-21, 19:38

Witam ponownie chodzi mi dokładnie o ten kamping nazwa LISICINA
http://www.ac-lisicina.hr/

poptek - 2015-06-22, 06:58

O tym kampingu nic nie wiem ale jak dla mnie to trochę daleko od plaży. Nie wyobrażam sobie codziennego targania wszystkich rzeczy potrzebnych na plaży dla pięciu osób przez całe miasto.
Po prostu jak będziesz na miejscu to zawsze możesz najpierw obejrzeć oba te kempingi i potem wybrać.
Z tego co widziałem to parę kampingow jest zaraz za Omisiem w stronę Splitu przy ósemce.

BartekM - 2016-01-03, 14:55

Cześć,

Byłem na tym kempingu 2 razy z dziećmi 2i 4 oraz rok później.
Miejsce bardzo fajne. Parcelę wg mnie musisz zarezerwować.
Szukaj parceli w starej części kempingu - jest zacieniona.

Pzdr,
B

andi at - 2016-01-03, 17:04

six napisał/a:
Witam ponownie chodzi mi dokładnie o ten kamping nazwa LISICINA
http://www.ac-lisicina.hr/

http://pl.camping.info/kempingi

Po wyświetlaniu naduś na Dalmacje,2 strona

wsnj - 2016-07-29, 11:26

Bylismy na Polaru kolo Rovinj 4 tygodnie temu - moge ze spokojnym sercem polecic to miejsce ale... my bylismy zanim zaczal sie sezon (ostatni tydzien czerwca) - na calym 'kwadracie' (w sumie ok. 20 parcel) bylismy my i jeszcze jedni Holendrzy. Kiedy wracalismy do domu to na granicy w Dragoniji (HR/SLO) kolejka do Chorwacji miala 12.5km w 35C upale. Radze przekraczac granice w nocy lub wczesnie rano - powinno byc lepiej...

Drugi kamping na ktorym stanelismy to troche na polnoc od Polari CampingIN Umag (istracamping.com) - dla dzieci jeszcze fajniej bo maja fajne baseny no ale tam zabraklo klimatu Rovinj. Cos za cos.

Jesli Polaris to polecam wziac rowery...

Dodam jeszcze ze i na jednym i na drugim kampingu spotkalismy przemilych rodakow! A na basenach i plazy najpopularniejszym jezykiem byl Polski!! :spoko

MAWI - 2016-07-29, 12:16

My ok 15 sierpnia jedziemy do Mariny kilka kilometrów przed Trogirem.
Rambler - 2016-10-27, 21:54

Jeśli mowa o Trogirze (naszym zdaniem nie warto... 3 godziny zwiedzania, 2 godziny stania w korkach) to my byliśmy na Rozaczu we wrześniu, całkiem spoko, ceny też ok: 2 osoby dorosłe + Dżejms = 98 PLN. Ale i tak polecam Okrug Donji... 3 dni na dziko... super miejscówka.
Kiedy nie było innego kamperka do towarzystwa, spaliśmy tu->
na parkingu na promenadzie w Okrug Gorni 6HRK/1h (22-8 free)