|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - nowa instalacja 230V
amml - 2015-03-24, 22:58 Temat postu: nowa instalacja 230V Prosze o info dotyczce dobrego fachowca ktory zaklada instalcje 230 v . Mam pomysl aby wyposazyc mojego mutivana w taka.
Pozdrawiam
Czarna i Krzysiek - 2015-03-25, 00:11
Napisz skąd jesteś, będzie łatwiej
amml - 2015-03-25, 16:38
Jestem z Torunia ale szukam namiarow nie tylko w tych okolcach , wskazania kujawsko pomorskie, wielkopolska, Lodz i okolice i slask.
Pozdrawiam
ktokolowiek slyszal ktokolowiek wies
koder - 2015-03-25, 18:55
Powiedz, czego oczekujesz?
Bo "instalacja 230V" to dość szerokie pojęcie, może obejmować nawet podłączaną pod zapalniczkę przetwornicę.
samotny wilk - 2015-03-25, 19:04
Znowu się zacznie: uziemianie, zerowanie, ochrona p.porażeniowa, jakie wtyczki, jakie gniazda, jakie kable ?
toscaner - 2015-03-25, 19:25
samotny wilk napisał/a: | Znowu się zacznie: uziemianie, zerowanie, ochrona p.porażeniowa, jakie wtyczki, jakie gniazda, jakie kable ? |
Może nie, bo kolega szuka fachowca, a nie instrukcji jak to zrobić. Gdyby był w Toskanii to bym mu posklejał kable za słoik kiszonych ogórków i zgrzewkę piwa niefiltrowanego.
samotny wilk - 2015-03-25, 20:45
toscaner
Ja ogórki mogę odpuścić, a piwo, to dobry wybór.
Też tak mam.
toscaner - 2015-03-25, 20:56
samotny wilk napisał/a: | toscaner
Ja ogórki mogę odpuścić, a piwo, to dobry wybór.
Też tak mam. |
U nas kiszone ogórki, to tylko od święta. Nie ma. Zresztą wytłumacz makaronowi jak można zjeść coś co skisło. A jeszcze mieliby to mieć w sklepie?
Tylko przemyt z Polski nas ratuje.
Czarna i Krzysiek - 2015-03-25, 22:10
To jak Edyta ukisi teraz, takie domowe, i małosolne zrobi, dasz adres, wyśle paczkę
tom-cio - 2015-03-25, 22:20
e tam ,Toscaner w kwietniu jest w polsce,to go kiszonymi ogorkami i kapusta przywitamy
Czarna i Krzysiek - 2015-03-25, 22:25
Będziesz Toscaner w Częstochowie?
toscaner - 2015-03-25, 22:27
tom-cio napisał/a: | e tam ,Toscaner w kwietniu jest w polsce,to go kiszonymi ogorkami i kapusta przywitamy |
Eee kapuste kiszoną to szwabską w lidlu tu kupi. Aż dziw, ale jest i nawet jadalna.
Niestety jest parę rzeczy polskich, których nie kupi tu w każdym sklepie. No ale w drugą stronę, w Polsce nie kupi też niektórych włoskich specjałów.
A przez te ogórki małosolne to M. ma teraz ślinotok i nie zaśnie.
Edyta i Krzysiek teraz jak narobiliście smaka, to jak będziecie azymut na Włochy, to bez waluty 1eurosłoikmałosolny to nie wiem czy Was przepuszczą przez Brennero, a Tarvisio, to nawet 2 za widoki.
toscaner - 2015-03-25, 22:38
Edyta i Krzysiek napisał/a: | Będziesz Toscaner w Częstochowie? |
Tego nie wiemy jeszcze. Wszystko się okaże.
Czarna i Krzysiek - 2015-03-26, 00:28
He he he, kierunek Włochy to za rok mamy w planach ..... Jak dożyjemy
amml - 2015-03-27, 20:28
no to w temacie ogórków wiem prawie wszystko ...btw w toskanie nie ma sklepów ruskich ?
No i ponowie pytanie o fachowca do istalacji 230V
pozdrawiam
ps może ktoś zna koszty takiej imprezy
toscaner - 2015-03-27, 21:34
amml napisał/a: | no to w temacie ogórków wiem prawie wszystko ...btw w toskanie nie ma sklepów ruskich ?
No i ponowie pytanie o fachowca do istalacji 230V
pozdrawiam
ps może ktoś zna koszty takiej imprezy |
Są, są, ale tylko w większych miastach. Przy okazji się kupuje. Małosolnych nie kupi, nie zrobi.
Dobra co Ty chcesz mieć w tej instalacji? Bo już koledzy pytali. Jednemu wystarczy 1-2 gniazdka, drugi potrzebuje 8 i wszelkie zabezpieczenia wraz z przetwornicami.
Jakie urządzenia masz na 230V czy planujesz na dziko (przetwornica), cz tylko kempingi ze słupkiem?
Bez takich informacji to zgadywanie. Np. 2 gniazdka, kabel i 4 wkręty to grosze i to też dla niektórych instalacja.
|
|