|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Sprzęt turystyczny i akcesoria - Grill składany.
rigg - 2015-03-29, 01:58 Temat postu: Grill składany. Witam
Szukałem sobie grilla, małego, składanego, lekkiego...
A oto co znalazłem, grille praktycznie identyczne, a cena???
Jeden 30 pln, a drugi w 117pln...
http://allegro.pl/praktyc...5200637056.html
http://allegro.pl/przenos...5163655246.html
Może ktoś coś poleci?? Coś, co wytrzyma więcej niż weekend?
Czarna i Krzysiek - 2015-03-29, 04:07
Ten drugi ma dopisek Easy Camp, to prawie jak for camper A tak nas poważnie ja kupiłem taki i dwa sezony namiotowe przetrwal i teraz na kamperowanie tez z nami pojedzie
rigg - 2015-03-29, 04:14
Edyta i Krzysiek napisał/a: | Ten drugi ma dopisek Easy Camp, to prawie jak for camper A tak nas poważnie ja kupiłem taki i dwa sezony namiotowe przetrwal i teraz na kamperowanie tez z nami pojedzie |
Nie chciałem tego dopiska w poście umieszczać, bo mogłoby sie komus nie spodobać
A grilla, którego polecasz oglądałem i skoro piszesz, że się sprawdził to wezmę go pod uwagę.
Dzięki.
MILUŚ - 2015-03-29, 04:24
Na razie..............od lat kupujemy grille jednorazowe . Zabierają mało miejsca ; bezproblemowo sie rozpalają i najważniejsze...........po użyciu je sie wyrzuca i nie trzeba ich czyścić
Czarna i Krzysiek - 2015-03-29, 05:11
Jest maly, sklada i rozkłada się bez większego problemu. Po złożeniu jest praktycznie plaski, wiec latwo go przewozić. Po dwóch sezonach farba nie odeszła, ruszt myty w zmywarce również nie zardzewiał. Jak dla mnie wart swojej ceny. Jedyna wada to to, że jak na swoje niewielkie rozmiary jest dość ciężki.
mwservice - 2015-03-29, 09:22
Mam taki używany do sprzedania. Jak jesteś zainteresowany, to daj znać.
rigg - 2015-03-29, 14:51
mwservice napisał/a: | Mam taki używany do sprzedania. Jak jesteś zainteresowany, to daj znać. |
Około 40 pln za nowy , także chyba szkoda nafty.... ale dzięki!
wlodo - 2015-03-29, 15:10
Też polecam taki składany jak Edyta i Krzysiek,
Zrobiłem sobie w ub.roku z nierdzewki.
Składa się na płasko,wkładany do dyplomatki razem z przyborami i rozpałką.
W aucie zajmuje mało miejsca,a najważniejsze..z zapakowanego nie ulatniają się zapachy.
Wracając z nad jeziora nie czujesz się jak na grilu
toscaner - 2015-03-29, 15:28
Wrzuciłbyś jakieś fotki? Grill fajna rzecz. Gazowy mamy, ale węglowy to całkiem inna półka.
Jak mały i lekki to idealny.
Banan - 2015-03-29, 16:28
Używałem takiego wiaderka cały poprzedni sezon
Kupiłem jako jednorazówkę, bo były na wyprzedaży w Tesco za jedyne 20 złociszy
Były cztery kolory do wyboru: niebieski, zielony, pomarańczowy i żółty - ale to chyba najmniej istotne
Jest na tyle solidny, że dzisiaj wygląda jak nowy i nie będę póki co rozglądał się za innym.
Czarna i Krzysiek - 2015-03-29, 17:13
toscaner napisał/a: | Wrzuciłbyś jakieś fotki? |
Zobacz link do aukcji, którą podałem. Mam właśnie taki, identyczny
wlodo - 2015-03-29, 17:36
Po zeszłorocznym używaniu,trochę się przypalił.
Do najlżejszych nie należy ale chodziło o to żeby nie rdzewiał.
Jak jedziemy osobowym nad wodę,to mi waga nie przeszkadza.
Te gotowe,lekkie,blaszka cieniuuuutka,nie wiem ile może wytrzymać.
krzlac - 2015-03-29, 17:36
Ten jest naprawdę składany. Tylko na dwie osoby, składanie ok 3 min, stal nierdzewna, części można umyć nawet w zlewiku kamperowaym. W blaszance trzeba oszczędzać miejsce.
Banan - 2015-03-29, 17:40
Ten to można nawet w portfelu wozić
Całkiem sprytny
toscaner - 2015-03-29, 17:44
Banan napisał/a: | Ten to można nawet w portfelu wozić
Całkiem sprytny
|
W razie napadu nawet się nim bronić.
Zaj..ebisty.
mwservice - 2015-03-29, 18:06
rigg napisał/a: | mwservice napisał/a: | Mam taki używany do sprzedania. Jak jesteś zainteresowany, to daj znać. |
Około 40 pln za nowy , także chyba szkoda nafty.... ale dzięki! |
Wiem, ale leży u mnie w piwnicy i go nie używam, bo od kilku lat korzystam z gazowego grila. Jeśli ktoś chętny, to sprzedam za 20zł + koszty wysyłki. Mogę wysłać zdjęcia lub wystawić aukcję.
Socale - 2015-03-29, 19:14
Składany, nóżki wkręcane, wszystko mieści się w 2 spinanych ze sobą pokrywach. Solidny sztywny ruszt = to podstawa.
Cały brud jest zamknięty.
Służy mi już 4 sezon.
Kupiłem go kiedyś w Teżcoś
Czarna i Krzysiek - 2015-03-29, 22:50
Ja mam dokładnie takiego, jak ten srebrny kolegi, tyle, że kpiłem gotowy na alle drogo ;-) Mimo cienkich blaszek, służyć mi będzie trzeci rok w tej chwili, a pod namiotami nie było dnia, żeby się nie palił
rigg - 2015-04-04, 06:04
Chyba jednak wybiorę
taki
Przed wszystkim, ma regulowaną wysokość rusztu, można się od wiatru zasłonić, no i co dla mnie ważne, palenisko jest na blaszce, polecanym przez Edyta i Krzysiek palenisko jest na ruszcie, czyli raczej tylko brykiet, a to podobno lipa....
zbychu - 2015-04-04, 09:51
Dajcie spokój z tymi dymiącymi i śmierdzącymi grillami na węgiel drzewny , przecież każdy ma gaz w kamperze ,czy nie lepiej przyłączyć grill gazowy np. do zewnętrznego wyjścia gazu?
SlawekEwa - 2015-04-04, 10:12
zbychu napisał/a: | Dajcie spokój z tymi dymiącymi i śmierdzącymi grillami na węgiel drzewny |
To cału urok grilowania, a jak smakuje prawie jak z wędzarni
zbychu - 2015-04-04, 10:26
"prawie " robi wielką różnicę , a czy byliście na takim kempingu jak wszyscy wieczorem rozpalają takiego grilla , siwy dym , nie da się oddychać , ja na taki raz trafiłem musiałem szybko uciekać nałapać powietrza
koder - 2015-04-04, 10:44
Urok kamperowania polega na tym właśnie, że jak coś nam nie odpowiada, to zabieramy się gdzie indziej, gdzie odpowiadać będzie.
Ja obecnie grilluję na gazie z tej prostej przyczyny, że nie bardzo mam gdzie zabrać grill na węgiel. I nie chodzi o sam grill, ale brykiet i akcesoria i potem miejsce na wyczyszczenie tego. Eksperymentowałem z jednorazowymi i niestety mają tą wadę, że nie ma żadnej regulacji.
Więc na chwilę obecną mam nakładkę grillową na kuchenkę i sobie chwalę, bo mam.
izola - 2015-04-04, 11:07
ja mam możliwość uzywania różnych grilli ,
ale szczerze mówiąc podczas podróży najbardziej mi odpowiada wygodna obsługa grila jednorazowego.
Grill pozwola na szybkie i czyste przygotowanie smakołyków bez konieczności zabierania worka z węglem czy też rozpałki, a po użyciu, wystarczy go po prostu wyrzucić.
Marcinlukasz - 2015-04-04, 11:12
izola napisał/a: | ja mam możliwość uzywania różnych grilli ,
ale szczerze mówiąc najbardziej mi odpowiada wygodna obsluga grila jednorazowego.
Grill pozwola na szybkie i czyste przygotowanie smakołyków bez konieczności zabierania worka z węglem czy też rozpałki, a po użyciu, wystarczy go po prostu wyrzucić. | Zgadzam się pod tym względem jednorazowe są super.
Wojciechu - 2015-04-04, 11:21
Jedzenie z grila ok. – bo smaczne i niezdrowe. Sam wożę zamiast drugiej butli – najtańszy girl, w przedziale 12- 20 zl. Problemem dla mnie jest czyszczenie go po każdym biwakowaniu. Chyba pójdę w kierunku jednorazowych.
zbyszekwoj - 2015-04-04, 11:24
Najsmaczniejsza karkóweczka jest z węgla drzewnego. Mam gazowy holenderski z lawą ale już go nie używam, bo ciężki. Na kempingu elektryczny, żeby innym apetytu nie robić.
koko - 2015-04-04, 11:26
Na niektórych campingach jest zakaz grilowania na węgiel
donald - 2015-04-04, 11:58
A my już od dawna używamy cramera walizkowego gazowego. .ma dwie zalety. .nie trzeba sie brudzić węglem i ma funkcje kuchenki. .
Gotowanie na zewnątrz to zero zapachów w kamperze...a no i ogrzewanie pod markiza jest wtedy..jak ziąb na dworze. ..
Jedyna wada to gabaryty. .ale bez przesady. .da sie znieść. .ja mam 3palnikową..ale sa dwie też. .śmiało mogę polecić. .
zbychu - 2015-04-04, 13:56
Ja zrobiłem takie coś; wyciąłem otwór w ścianie i założyłem właz , drzwiczki , kosztem dużej szafy zmieściłem tam kuchenkę /grila/, wysuwam ją jednym ruchem i otwieram gotową do pracy , podłączenie jest na szybkozłączce .
wlodo - 2015-04-04, 14:08
zbychu, Brawo za pomysł,super,stawiam ,że ci się chciało twórczo pomyślec
zbychu - 2015-04-04, 14:14
Dzięki za piwko - pomysł wyszedł z tego , iż żona mnie wyrzucała gdy np. chciałem usmażyć kiełbaskę , i w środku śmierdziało kilka godzin , teraz większość pichcenia odbywa się na zewnątrz kampera , mam do tej kuchenki taką płytę grillową na obydwa palniki
koder - 2015-07-06, 10:24
Tandoory, jako sprzęt raczej mało składany, wydzielono do osobnego tematu.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-07-06, 15:09
W sklepach kamperowychn sa gotowe grilokuchenki do stosowania na zewnątrz.Maja nazwę nie wiem jaka, kosztują miedzy 400-450 zl.Komplecik zrob zdjecie,tak jak pisze Koko przy kupnie kampera facio nam powiedział ze jest zakaz grillowania weglem na kempingach.Barbara ps.znalazlam w katalogu żółtym Movera 109 euro 3 in 1 grill,lub safari chef.
WINNICZKI - 2015-07-06, 23:10
Cadac firma typowo turystyczna,kuchenki gazowe,grille,dużo taniej do kupienia w sklepie z akcesoriami turystycznymi niż w sklepie kamperowym W Krakowie na ul.Mogilskiej na przeciw komendy głównej policji.
weeka - 2015-07-07, 20:27
och już czuję zapach tego grilla :D:D
Bazylek21 - 2015-09-06, 07:59
Jak u was z awaryjnością tego grilla cadac safari chef, gdześ czytałem że uszkadzają się iskrowniki.
W przypadku takiej awarii można toto dokupić.
Interesuje mnie zakup takiego małego grilla na gaz.
gfizyk - 2015-09-08, 00:10
Fajny pomysł z tą chowaną kuchenką.
Bazylek21 - 2015-09-08, 20:36
Brak opinii w kwestii grilli cadac master chef!!!
Postanowiłem zaryzykować i kupiłem sobie to cudo w wersji LP czyli na zewnętrzną butle, nie miałem jeszcze okazji spróbować potraw na nim przyżądzonych (postaram się w week coś popichcic jak uda się nam gdzieś wyjechac,)
Narazie trudno coś o nim napisać, wykonanie całkiem przyjemne łatwo się go rozkłada, mam nadzieję że równie łatwo będzie się go czyścić, zapakowany do transportu w przyjemnym etui.
Muszę jeszcze dokupić wąż do podłączenia z reduktorem, w zestawie nie było
Narazie pozostaje mi życzyć sobie smacznego.
gfizyk - 2015-09-08, 20:54
Ja rozważam zakup kuchenki 2-palnikowej z grillem.
http://go-market.pl/Akces...10,products.xml
andi at - 2015-09-08, 22:04
[quote="Bazylek21"]Brak opinii w kwestii grilli cadac master chef!!!
Bardzo fajny grill ale zrezygnowałem z niego bo na 2 osoby to kolos
Teraz mam kuchenkę 2 palnikowa cadac z nakładkami (tacki) na palniki
https://www.google.pl/sea...HkIDhMMa0BkM%3A
Podłączenie--na reduktor montujesz tz- trójnik (są z 2 lub z 3 wyjściami na waz .Do tego z 3m węża i spoko
https://www.google.pl/sea...MTeAQWR39agM%3A
Bazylek21 - 2015-09-08, 22:47
Woże dodatkową małą butle do niej podłącze, będę bardziej mobilny
A wielkość - nas jest 2+2, dzieci narazie małe ale to gadżet na lata
marcincin - 2015-09-10, 09:12
Ja w tym roku nabyłem grila gazowego - CADAC Safari Chef. Na wyjeździe wakacyjnym sprawdził się znakomicie. Jest kompaktowy (po złożeniu nie zajmuje dużo miejsca), szybko się składa i rozkłada, ma kilka funkcji z których korzystaliśmy. Powierzchnia robocza jest na tyle duża, że można na raz przygotować posiłek dla całej załogi (w naszym przypadku 2+2). Używam z połaczeniu z 2kg butlą turystyczną. Pokrywka grila może służyć za wok - w którym idealnie mieści się 2kg muli Polecam.
Andrut - 2015-09-10, 11:20
Ja od 2 lat użytkuję Lotus Grill. Może nie jest aż tak kompaktowy ale super sprawdza się na kamperowaniu i podczas pływania po Mazurach Konstrukcja się nie nagrzewa, jest bezpieczna - można trzymać go na stole, szybko i łatwo się czyści. Żeby poznać zalety obejrzyjcie prezentację na youtubie albo po prostu google.
Np. http://lotusgrill.pl/
Cena dość wysoka ale czasem na allegro da się trafić w dużo niższej cenie.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-09-10, 15:42
marcincin napisał/a: | Ja w tym roku nabyłem grila gazowego - CADAC Safari Chef. Na wyjeździe wakacyjnym sprawdził się znakomicie. Jest kompaktowy (po złożeniu nie zajmuje dużo miejsca), szybko się składa i rozkłada | właśnie zakupiliśmy za 429 zł.W sobote proba,bo stary nam się już przepalil.
Bazylek21 - 2015-09-11, 06:00
To dużo zapłaciłeś ja w wersji LP 392 zł z odbiorem w Krakowie
JaWa - 2015-09-13, 18:05
Fajny ten Cadac, ale tak po roku niema już teflonu.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-09-13, 18:22
Bazylek21 napisał/a: | To dużo zapłaciłeś ja w wersji LP 392 zł z odbiorem w Krakowie | my tez zamawialiśmy w Elkampie,ale teraz euro droższe to tyle wyszlo,w katalogu kolo 100euro.Sreki wspaniale,kielbasa na drugiej podstawce tez świetna,ale dużo mycia,nawet wstawiłam do zmywarki.Barbara ,nie wiem co to w wersji Lp.ale nie pytam Zbycha bo pakuje już skuter,po srodowych kontrolach lekarskich może uda nam się wyjechać.1.krotki pobyt w Jaszapati
Bazylek21 - 2015-09-13, 20:27
Zbigniew Muzyk napisał/a: | Bazylek21 napisał/a: | To dużo zapłaciłeś ja w wersji LP 392 zł z odbiorem w Krakowie | my tez zamawialiśmy w Elkampie, |
Kupiłem w innym sklepie a wersja lp jak mi powiedziano to pod zwykłą butle gazową a nie na kartusze, te na kartusze kosztowały jeszcze mniej
mischka - 2017-07-12, 19:47
jak wam się sprawują grile CADAC?
coraz częściej o takim myślę a akurat są w promocji
Bronek - 2017-07-12, 21:21
Sprawują się dobrze, ale to kawał kloca.
Brak piezo, i zaworu odcinającego.
Miałem kłopot z oceną wysokości płomienia, to nie jest wada po prostu g... niano widać
Woziłem ale w dobie kuchenek na kartusze i jednorazówek już nie. Nie chce mi się już go rozkładać
YAN - 2017-07-27, 22:39
Czy przerabiał ktos Cadac-a z katuszy na butlę ?
Wojciechu - 2017-07-28, 09:35
Dla mnie na dwie osoby najprostszym rozwiązaniem i póki co najtańszym jest grill na maszynce(kartusze) z Juli. Coś ok. 5 dyszek.
zbyszekwoj - 2017-07-28, 10:04
Jak bylismy w Hiszpani, to nasza koleżanka Marzenka zakupiła u Chińczyka grill gazowy za ok50 Euro duzo fajniejszy niż te Cadaki.
izola - 2017-07-28, 10:19
od dwóch sezonów jeździ z nami taki na kartusze, można go też podłączyć do dużej butli gazowej i robić orgie grillowe
Bronek - 2017-07-28, 10:45
wielokrotnie Popieram uwagi Izoli. Kuchenka... kupiona może być gdziekolwiek a te akcesoria grilujące np w Juli.
Cadaki są fajne, ale upierdliwe bardziej. Wolę np dwie kuchenki z kartuszami od jednego CADACA.
Wagowo podobnie a o wiele ergonomiczniejsze.
mrsulki - 2017-07-28, 11:38
Po 2 latach użytkowania takiej kuchenki z nakładką grillową zauważyłem ostatnio że palnik zaczął się topić. Jest cały podeformowany ale jeszcze działa. Jak za te pieniądze to i tak jestem bardzo zadowolony nawet jak co 2 lata przyjdzie wymienić na nową. A co do nakładki grillowej to aby łatwiej myć ten zewnętrzny pierścień wystarczy owinąć go folią aluminiową, po wszystkim starczy ją zdjąć przetrzeć ręcznikiem papierowym i czysty.
Wojciechu - 2017-07-28, 14:00
mrsulki napisał/a: | wystarczy owinąć go folią aluminiową |
rewelacja, że ja na to nie wpadłem - a tak nie znoszę tego myć.
mischka - 2017-07-28, 14:21
też mam tę nakładkę, ale nie lubię jej bo jest wypukła i małe kiełbaski żyją własnym życiem
toscaner - 2017-07-28, 15:11
Używałem kuchenki z nakładką grillową od kilku lat, ale od ok. roku się rozleniwiłem i kupuję jednorazówki. No i właśnie kiełbaski się staczały.
Jednorazówka nie śmierdzi później w kamperze, nie trzeba czyścić, myć, bo się po prostu wyrzuca, no i mięsko pieczone na węglu, a nie gazie.
Jednorazówki od 1£ do max 2,5£ w jakiś zadupiach. W sam raz dla 2 osób. Na dłuższy wyjazd biorę te tanie 5-10 sztuk. Koszt markowego grilla, to pewnie kilka lat takich jednorazówek
Do większego grilowania 3-4 osoby trzeba kupić tą dużą za ok. 4£ -6£
Pewnie w Polsce też kupi, ale nie znam cen.
Tą CADAC ma zdaje się Krzysiek Emka i Grzegorz. Po pieczeniu udek w marynacie, Grzesiek musiał szorować i moczyć tego grilla ze 2 godziny. Zadowolony nie był.
Czyli chyba jednorazówki lepsze, bo nic nie szorujemy
izola - 2017-07-28, 20:27
fajne kiełbaski! te same nie spadają z grilla , aż piesowi się oczęta zaokrągliły
gdzie można dymić są jednorazówki nie do pokonania, też je chętnie używamy, bo z pełnym brzuchem się nie chce czyścić grilla
toscaner - 2017-07-28, 20:34
o co chodzi z "gdzie można dymić"
To już dymić nie wolno nawet?
izola - 2017-07-28, 20:40
na wielu stellplatzach i campingach nie wolno...co i tak jest ignorowane
toscaner - 2017-07-28, 20:49
No tak. Człowiek się odcywilizował, to zapomniał.
Ale walizeczka z gazowym + płyta jest w razie W
Kurz przetrę i będzie, gdy już wrócę do 21 wieku
mischka - 2017-07-29, 15:09
toscaner napisał/a: | o co chodzi z "gdzie można dymić"
To już dymić nie wolno nawet? |
jak stałem w lasku piniowym nie zezwalali na tradycyjny grill, gazowe były dozwolone
izola - 2017-07-29, 15:55
w laskach z suchą wysoką trawą trzeba być ostrożnym, taki katylyzator i wydech jest gorący po długiej jezdzie, pamiętam akcję jak się pod furą - nie moją/ trochę zadymiło,,,stoliki szybko były składane.
Jak idę na plażę małże i ostrygi zbierać i się piknik zapowiada biorę taki mały mobilny "kapelusz" w torbie . gdzie wszystko można spalać...parę brykietów zabieramy ze sobą i wino - resztę daje natura
leszekk - 2017-07-29, 18:52
Można i tak nakładka na kuchenkę i na węgiel
izola - 2017-07-29, 19:00
czysty ten z nakładką- pewnie mało używany ...ten na węgiel zionie życiem ...ups kotletem
leszekk - 2017-07-29, 19:02
Nakładka wymieiona na nową, a na węgiel jak na węgiel ,ma błyszczeć ?
izola - 2017-07-29, 19:21
na węgiel ma pachnieć dymem-sadzami i przyprawami
piotr1 - 2017-07-29, 21:18
My na wyjazdach mamy płytę do grilowania podgrzewaną na gaz i jest OK.
izola - 2017-07-29, 21:26
ja wożę często nie używanego grilla i też jest ok , bo albo okoliczni mają smaczne i tanie jedzenie, poza tym zaczynam być wygodna - jestem na urlopie
piotr1 - 2017-07-29, 21:40
Grile gazowe są super tłuszcz odpływa na bok a mięsko grilowane bez tłuszczu fajnie opieczone jemy ze smakiem
izola - 2017-07-30, 00:25
tak własciwie paradox - po co ma tłuszcz na grillu na bok sciekać, a zjadać tylko to opieczone - to zaraz kupuję bez tłuszczu- to nawet grylować nie trzeba
drwoy - 2017-07-30, 09:09 Temat postu: Grill Cadac. Polecam do campera poręczny grill gazowy firmy Cadac. jest składany i zabiera mało miejsca. W wyposażeniu ruszt, patelnia, wok. Wszystko składane i zapakowane w pokrowiec. Nie zajmuje dużo miejsca. Można grillować, smażyć naleśniki i placuszki, gotować i przygotowywać potrawy w woku. Nie ma dymu i smrodu. Super sprawa. Podłączam wężykiem na szybkozłączkę do zaworu gazu campera wyprowadzonego na zewnątrz. Polecam.
Wojciechu - 2017-07-30, 17:16
Z tym markowym grillem, to podobnie jak z markowym papierem toaletowym Thetford i najtańszym made in Biedronka. Cena kosmicznie różna, efekt końcowy taki sam.
leszekk - 2017-07-30, 18:44
Czy ktoś ma? czy ok?
Bronek - 2017-07-30, 20:08 Temat postu: Re: Grill Cadac.
drwoy napisał/a: | Polecam do campera poręczny grill gazowy firmy Cadac. jest składany i zabiera mało miejsca. W wyposażeniu ruszt, patelnia, wok. Wszystko składane i zapakowane w pokrowiec. Nie zajmuje dużo miejsca.... . |
Identycznie robiłem
I właśnie... Eeee... eeeee - nie polecam
Jest cudny, poręczny, wcale nie taki lekki i.... upierdliwy.
Skubany brudzi się, cholera. I to składanie i rozkładanie....
Nawet moje dorosłe dzieci wolą inne przedstawione tu patenty.
Ot z tym papierem do smutnej twarzy, dobry przykład.
Ale co Cyryl to inne Metody grillowania.
rjas - 2017-07-30, 23:45
A ja kupiłem taki - http://allegro.pl/grill-g...o&bi_c=Product.
Nie jest to dokładnie ten, ale wygląda identycznie i mój ma jeszcze wyjście na normalną butlę 11 kg - trzeba dokupić wąż + reduktor (30 zł).
Gotowy do użycia po wyjęciu z tej walizeczki.
Minus - wypadałoby go umyć/wyczyścić po użyciu
izola - 2017-07-30, 23:50
Cytat: | Minus - wypadałoby go umyć/wyczyścić po użyciu |
Cwaniak wykłada co się daje folią aluminiową- i po ptokach
Wojciechu - 2017-07-31, 09:39
Dobry wybór - przetestowany - tanio, szybko i do walizeczki.
rjas - 2017-07-31, 11:06
izola napisał/a: | Cwaniak wykłada co się daje folią aluminiową- i po ptokach |
Izola - już tak próbowałem, żeby sobie życie uprościć, ale się okazuje, że folia aluminiowa blokuje ciepełko z palnika i można piec mięsiwo i 2 godziny. Niestety
goliat135 - 2017-12-28, 16:25
Co powiecie na temat tego sprzetu ? http://allegro.pl/gazowa-...6995531733.html
vIrek - 2017-12-28, 16:35
Może lepiej kupić kuchenkę z króćcem do lpg
http://allegro.pl/new-2w1...7040895335.html
a osobno nadstawkę grilową
http://allegro.pl/nadstaw...6942300096.html
Różnica w cenie jednej wysyłki, a może znajdziesz u jednego sprzedawcy obie rzeczy?
koder - 2017-12-28, 16:35
goliat135 napisał/a: | Co powiecie na temat tego sprzetu ? |
koder napisał/a: | Ja obecnie grilluję na gazie z tej prostej przyczyny, że nie bardzo mam gdzie zabrać grill na węgiel. I nie chodzi o sam grill, ale brykiet i akcesoria i potem miejsce na wyczyszczenie tego. Eksperymentowałem z jednorazowymi i niestety mają tą wadę, że nie ma żadnej regulacji.
Więc na chwilę obecną mam nakładkę grillową na kuchenkę i sobie chwalę, bo mam. |
Dokładnie na takim zestawie, jaki podlinkowałeś.
mischka - 2017-12-28, 16:57
na stronie czwartej tego tematu jest kilka wzmianek na temat pokazanego zestawu.
izola - 2017-12-28, 17:44
Mam inne zapytanie, wprawdzie nie o grillu ale też dotyczy gotowania
Chcę sobie kupić kuchenkę elektryczną jedno płytową , są takie w wydaniu 1000W i 1500W.
Wiadomo że szybciej gotuje ta 1500W... ale jak to jest na kampingach z ich mocą prądu? co jest praktyczniejsze i możliwe do użytku na CP?
...chcę na CP gdzie jest prąd inclusive - gotować elektrycznie.
Kiedyś dawno temu w NL włączyłam moją dwupalnikową i natychmiast korki wychlastało
Bronek - 2017-12-28, 18:05
Mam idukcyjną, z. Lidla. jak oprócz żony wiele rzeczy.
Sproadycznie na zew do rybek i innych śmieddząco parujących potraw.
Dobra na wietrzną pogodę.!
izola - 2017-12-28, 18:07
chodziło mi o moc - jaką mam brać na CP - by elektrowni im nie zrujnować
goliat135 - 2017-12-28, 19:19
[quote="mischka"] Cytat: |
na stronie czwartej tego tematu jest kilka wzmianek na temat pokazanego zestawu. |
Upsss....
Bronek - 2017-12-28, 19:30
6A chyba przejdzie, itd.... Czyli liczymy.
O zabezpieczeniach prądowych na kempingach by) o.
Są ekstra dopłaty za więcej mocy
Czyli np ta moja indukcyjna może wywalić na słupie, ma max 2000wat
Bezpiecze wsztstko m/w co do ok 1500 wat. Albo nie z pełną mocą.
Staram się mieć wszystko w ok 1000 wat. Ekspres jedynie, ale na przetwornicy 1400wat z tym, że on grzeje krótko. ma termobloki.
Czajnik już słabszy,
Ale ja próbuję odczepić się na amen od słupka.
Klima pójdzie oddzielnym torem. Tylko ona do sieci. Reszta solar, efoy, akumulator, przetwornica.
|
|