Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Sprzęt turystyczny i akcesoria - Grill składany.

rigg - 2015-03-29, 01:58
Temat postu: Grill składany.
Witam
Szukałem sobie grilla, małego, składanego, lekkiego...
A oto co znalazłem, grille praktycznie identyczne, a cena??? :gwm :gwm :gwm
Jeden 30 pln, a drugi w 117pln... :gwm :gwm :gwm
http://allegro.pl/praktyc...5200637056.html
http://allegro.pl/przenos...5163655246.html

Może ktoś coś poleci?? Coś, co wytrzyma więcej niż weekend?

Czarna i Krzysiek - 2015-03-29, 04:07

Ten drugi ma dopisek Easy Camp, to prawie jak for camper :lol: A tak nas poważnie ja kupiłem taki i dwa sezony namiotowe przetrwal i teraz na kamperowanie tez z nami pojedzie :spoko
rigg - 2015-03-29, 04:14

Edyta i Krzysiek napisał/a:
Ten drugi ma dopisek Easy Camp, to prawie jak for camper :lol: A tak nas poważnie ja kupiłem taki i dwa sezony namiotowe przetrwal i teraz na kamperowanie tez z nami pojedzie :spoko

Nie chciałem tego dopiska w poście umieszczać, bo mogłoby sie komus nie spodobać :diabelski_usmiech
A grilla, którego polecasz oglądałem i skoro piszesz, że się sprawdził to wezmę go pod uwagę.
Dzięki.

MILUŚ - 2015-03-29, 04:24

Na razie..............od lat kupujemy grille jednorazowe . Zabierają mało miejsca ; bezproblemowo sie rozpalają i najważniejsze...........po użyciu je sie wyrzuca i nie trzeba ich czyścić :diabelski_usmiech :chytry :ok
Czarna i Krzysiek - 2015-03-29, 05:11

Jest maly, sklada i rozkłada się bez większego problemu. Po złożeniu jest praktycznie plaski, wiec latwo go przewozić. Po dwóch sezonach farba nie odeszła, ruszt myty w zmywarce również nie zardzewiał. Jak dla mnie wart swojej ceny. Jedyna wada to to, że jak na swoje niewielkie rozmiary jest dość ciężki.
mwservice - 2015-03-29, 09:22

Mam taki używany do sprzedania. Jak jesteś zainteresowany, to daj znać.
rigg - 2015-03-29, 14:51

mwservice napisał/a:

Około 40 pln za nowy , także chyba szkoda nafty.... ale dzięki! :ok

wlodo - 2015-03-29, 15:10

Też polecam taki składany jak Edyta i Krzysiek,
Zrobiłem sobie w ub.roku z nierdzewki.
Składa się na płasko,wkładany do dyplomatki razem z przyborami i rozpałką.
W aucie zajmuje mało miejsca,a najważniejsze..z zapakowanego nie ulatniają się zapachy.
Wracając z nad jeziora nie czujesz się jak na grilu :-P

toscaner - 2015-03-29, 15:28

Wrzuciłbyś jakieś fotki? Grill fajna rzecz. Gazowy mamy, ale węglowy to całkiem inna półka. :)
Jak mały i lekki to idealny. :-P

Banan - 2015-03-29, 16:28

Używałem takiego wiaderka cały poprzedni sezon :-P
Kupiłem jako jednorazówkę, bo były na wyprzedaży w Tesco za jedyne 20 złociszy :-P
Były cztery kolory do wyboru: niebieski, zielony, pomarańczowy i żółty - ale to chyba najmniej istotne :diabelski_usmiech
Jest na tyle solidny, że dzisiaj wygląda jak nowy i nie będę póki co rozglądał się za innym.
:spoko

Czarna i Krzysiek - 2015-03-29, 17:13

toscaner napisał/a:
Wrzuciłbyś jakieś fotki?

Zobacz link do aukcji, którą podałem. Mam właśnie taki, identyczny :)

wlodo - 2015-03-29, 17:36

:bigok Po zeszłorocznym używaniu,trochę się przypalił.
Do najlżejszych nie należy :-P ale chodziło o to żeby nie rdzewiał.
Jak jedziemy osobowym nad wodę,to mi waga nie przeszkadza.
Te gotowe,lekkie,blaszka cieniuuuutka,nie wiem ile może wytrzymać.

krzlac - 2015-03-29, 17:36

Ten jest naprawdę składany. Tylko na dwie osoby, składanie ok 3 min, stal nierdzewna, części można umyć nawet w zlewiku kamperowaym. W blaszance trzeba oszczędzać miejsce.
Banan - 2015-03-29, 17:40

Ten to można nawet w portfelu wozić :haha:
Całkiem sprytny :ok

toscaner - 2015-03-29, 17:44

Banan napisał/a:
Ten to można nawet w portfelu wozić :haha:
Całkiem sprytny :ok

W razie napadu nawet się nim bronić. :mrgreen:
Zaj..ebisty.

mwservice - 2015-03-29, 18:06

rigg napisał/a:
mwservice napisał/a:

Około 40 pln za nowy , także chyba szkoda nafty.... ale dzięki! :ok

Wiem, ale leży u mnie w piwnicy i go nie używam, bo od kilku lat korzystam z gazowego grila. Jeśli ktoś chętny, to sprzedam za 20zł + koszty wysyłki. Mogę wysłać zdjęcia lub wystawić aukcję.

Socale - 2015-03-29, 19:14

Składany, nóżki wkręcane, wszystko mieści się w 2 spinanych ze sobą pokrywach. Solidny sztywny ruszt = to podstawa.
Cały brud jest zamknięty.
Służy mi już 4 sezon.
Kupiłem go kiedyś w Teżcoś

Czarna i Krzysiek - 2015-03-29, 22:50

Ja mam dokładnie takiego, jak ten srebrny kolegi, tyle, że kpiłem gotowy na alle drogo ;-) Mimo cienkich blaszek, służyć mi będzie trzeci rok w tej chwili, a pod namiotami nie było dnia, żeby się nie palił :)
rigg - 2015-04-04, 06:04

Chyba jednak wybiorę
taki

Przed wszystkim, ma regulowaną wysokość rusztu, można się od wiatru zasłonić, no i co dla mnie ważne, palenisko jest na blaszce, polecanym przez Edyta i Krzysiek palenisko jest na ruszcie, czyli raczej tylko brykiet, a to podobno lipa....

zbychu - 2015-04-04, 09:51

Dajcie spokój z tymi dymiącymi i śmierdzącymi grillami na węgiel drzewny , przecież każdy ma gaz w kamperze ,czy nie lepiej przyłączyć grill gazowy np. do zewnętrznego wyjścia gazu? :stop:
SlawekEwa - 2015-04-04, 10:12

zbychu napisał/a:
Dajcie spokój z tymi dymiącymi i śmierdzącymi grillami na węgiel drzewny

To cału urok grilowania, a jak smakuje prawie jak z wędzarni :haha:

zbychu - 2015-04-04, 10:26

"prawie " robi wielką różnicę , a czy byliście na takim kempingu jak wszyscy wieczorem rozpalają takiego grilla , siwy dym , nie da się oddychać , ja na taki raz trafiłem musiałem szybko uciekać nałapać powietrza :stop:
koder - 2015-04-04, 10:44

Urok kamperowania polega na tym właśnie, że jak coś nam nie odpowiada, to zabieramy się gdzie indziej, gdzie odpowiadać będzie.

Ja obecnie grilluję na gazie z tej prostej przyczyny, że nie bardzo mam gdzie zabrać grill na węgiel. I nie chodzi o sam grill, ale brykiet i akcesoria i potem miejsce na wyczyszczenie tego. Eksperymentowałem z jednorazowymi i niestety mają tą wadę, że nie ma żadnej regulacji.

Więc na chwilę obecną mam nakładkę grillową na kuchenkę i sobie chwalę, bo mam.

izola - 2015-04-04, 11:07

ja mam możliwość uzywania różnych grilli ,
ale szczerze mówiąc podczas podróży najbardziej mi odpowiada wygodna obsługa grila jednorazowego.
Grill pozwola na szybkie i czyste przygotowanie smakołyków bez konieczności zabierania worka z węglem czy też rozpałki, a po użyciu, wystarczy go po prostu wyrzucić. :spoko

Marcinlukasz - 2015-04-04, 11:12

izola napisał/a:
ja mam możliwość uzywania różnych grilli ,
ale szczerze mówiąc najbardziej mi odpowiada wygodna obsluga grila jednorazowego.
Grill pozwola na szybkie i czyste przygotowanie smakołyków bez konieczności zabierania worka z węglem czy też rozpałki, a po użyciu, wystarczy go po prostu wyrzucić. :spoko
Zgadzam się pod tym względem jednorazowe są super.
Wojciechu - 2015-04-04, 11:21

Jedzenie z grila ok. – bo smaczne i niezdrowe. Sam wożę zamiast drugiej butli – najtańszy girl, w przedziale 12- 20 zl. Problemem dla mnie jest czyszczenie go po każdym biwakowaniu. Chyba pójdę w kierunku jednorazowych. :spoko
zbyszekwoj - 2015-04-04, 11:24

Najsmaczniejsza karkóweczka jest z węgla drzewnego. Mam gazowy holenderski z lawą ale już go nie używam, bo ciężki. Na kempingu elektryczny, żeby innym apetytu nie robić.
koko - 2015-04-04, 11:26

Na niektórych campingach jest zakaz grilowania na węgiel
donald - 2015-04-04, 11:58

A my już od dawna używamy cramera walizkowego gazowego. .ma dwie zalety. .nie trzeba sie brudzić węglem i ma funkcje kuchenki. .
Gotowanie na zewnątrz to zero zapachów w kamperze...a no i ogrzewanie pod markiza jest wtedy..jak ziąb na dworze. ..
Jedyna wada to gabaryty. .ale bez przesady. .da sie znieść. .ja mam 3palnikową..ale sa dwie też. .śmiało mogę polecić. .

zbychu - 2015-04-04, 13:56

Ja zrobiłem takie coś; wyciąłem otwór w ścianie i założyłem właz , drzwiczki , kosztem dużej szafy zmieściłem tam kuchenkę /grila/, wysuwam ją jednym ruchem i otwieram gotową do pracy , podłączenie jest na szybkozłączce .
wlodo - 2015-04-04, 14:08

zbychu, Brawo za pomysł,super,stawiam :pifko ,że ci się chciało twórczo pomyślec ;)
zbychu - 2015-04-04, 14:14

Dzięki za piwko - pomysł wyszedł z tego , iż żona mnie wyrzucała gdy np. chciałem usmażyć kiełbaskę , i w środku śmierdziało kilka godzin , teraz większość pichcenia odbywa się na zewnątrz kampera , mam do tej kuchenki taką płytę grillową na obydwa palniki :-P
koder - 2015-07-06, 10:24

Tandoory, jako sprzęt raczej mało składany, wydzielono do osobnego tematu.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-07-06, 15:09

W sklepach kamperowychn sa gotowe grilokuchenki do stosowania na zewnątrz.Maja nazwę nie wiem jaka, kosztują miedzy 400-450 zl.Komplecik zrob zdjecie,tak jak pisze Koko przy kupnie kampera facio nam powiedział ze jest zakaz grillowania weglem na kempingach.Barbara ps.znalazlam w katalogu żółtym Movera 109 euro 3 in 1 grill,lub safari chef.
WINNICZKI - 2015-07-06, 23:10

Cadac firma typowo turystyczna,kuchenki gazowe,grille,dużo taniej do kupienia w sklepie z akcesoriami turystycznymi niż w sklepie kamperowym W Krakowie na ul.Mogilskiej na przeciw komendy głównej policji. :spoko
weeka - 2015-07-07, 20:27

och już czuję zapach tego grilla :D:D
Bazylek21 - 2015-09-06, 07:59

Jak u was z awaryjnością tego grilla cadac safari chef, gdześ czytałem że uszkadzają się iskrowniki.
W przypadku takiej awarii można toto dokupić.
Interesuje mnie zakup takiego małego grilla na gaz.

gfizyk - 2015-09-08, 00:10

Fajny pomysł z tą chowaną kuchenką.
Bazylek21 - 2015-09-08, 20:36

Brak opinii w kwestii grilli cadac master chef!!!
Postanowiłem zaryzykować i kupiłem sobie to cudo w wersji LP czyli na zewnętrzną butle, nie miałem jeszcze okazji spróbować potraw na nim przyżądzonych (postaram się w week coś popichcic jak uda się nam gdzieś wyjechac,)
Narazie trudno coś o nim napisać, wykonanie całkiem przyjemne łatwo się go rozkłada, mam nadzieję że równie łatwo będzie się go czyścić, zapakowany do transportu w przyjemnym etui.
Muszę jeszcze dokupić wąż do podłączenia z reduktorem, w zestawie nie było
Narazie pozostaje mi życzyć sobie smacznego.

gfizyk - 2015-09-08, 20:54

Ja rozważam zakup kuchenki 2-palnikowej z grillem.
http://go-market.pl/Akces...10,products.xml

andi at - 2015-09-08, 22:04

[quote="Bazylek21"]Brak opinii w kwestii grilli cadac master chef!!!

Bardzo fajny grill ale zrezygnowałem z niego bo na 2 osoby to kolos
Teraz mam kuchenkę 2 palnikowa cadac z nakładkami (tacki) na palniki
https://www.google.pl/sea...HkIDhMMa0BkM%3A

Podłączenie--na reduktor montujesz tz- trójnik (są z 2 lub z 3 wyjściami na waz .Do tego z 3m węża i spoko
https://www.google.pl/sea...MTeAQWR39agM%3A

Bazylek21 - 2015-09-08, 22:47

andi at napisał/a:

Podłączenie--na reduktor montujesz tz- trójnik (są z 2 lub z 3 wyjściami na waz .Do tego z 3m węża i spoko
https://www.google.pl/sea...MTeAQWR39agM%3A

Woże dodatkową małą butle do niej podłącze, będę bardziej mobilny :kamp
A wielkość - nas jest 2+2, dzieci narazie małe ale to gadżet na lata

marcincin - 2015-09-10, 09:12

Ja w tym roku nabyłem grila gazowego - CADAC Safari Chef. Na wyjeździe wakacyjnym sprawdził się znakomicie. Jest kompaktowy (po złożeniu nie zajmuje dużo miejsca), szybko się składa i rozkłada, ma kilka funkcji z których korzystaliśmy. Powierzchnia robocza jest na tyle duża, że można na raz przygotować posiłek dla całej załogi (w naszym przypadku 2+2). Używam z połaczeniu z 2kg butlą turystyczną. Pokrywka grila może służyć za wok - w którym idealnie mieści się 2kg muli :) Polecam.
Andrut - 2015-09-10, 11:20

Ja od 2 lat użytkuję Lotus Grill. Może nie jest aż tak kompaktowy ale super sprawdza się na kamperowaniu i podczas pływania po Mazurach :) Konstrukcja się nie nagrzewa, jest bezpieczna - można trzymać go na stole, szybko i łatwo się czyści. Żeby poznać zalety obejrzyjcie prezentację na youtubie albo po prostu google.

Np. http://lotusgrill.pl/

Cena dość wysoka ale czasem na allegro da się trafić w dużo niższej cenie.

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-09-10, 15:42

marcincin napisał/a:
Ja w tym roku nabyłem grila gazowego - CADAC Safari Chef. Na wyjeździe wakacyjnym sprawdził się znakomicie. Jest kompaktowy (po złożeniu nie zajmuje dużo miejsca), szybko się składa i rozkłada
właśnie zakupiliśmy za 429 zł.W sobote proba,bo stary nam się już przepalil.
Bazylek21 - 2015-09-11, 06:00

To dużo zapłaciłeś ja w wersji LP 392 zł z odbiorem w Krakowie
JaWa - 2015-09-13, 18:05

Fajny ten Cadac, ale tak po roku niema już teflonu. :(
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-09-13, 18:22

Bazylek21 napisał/a:
my tez zamawialiśmy w Elkampie,ale teraz euro droższe to tyle wyszlo,w katalogu kolo 100euro.Sreki wspaniale,kielbasa na drugiej podstawce tez świetna,ale dużo mycia,nawet wstawiłam do zmywarki.Barbara :haha: ,nie wiem co to w wersji Lp.ale nie pytam Zbycha bo pakuje już skuter,po srodowych kontrolach lekarskich może uda nam się wyjechać.1.krotki pobyt w Jaszapati
Bazylek21 - 2015-09-13, 20:27

Zbigniew Muzyk napisał/a:
Bazylek21 napisał/a:
my tez zamawialiśmy w Elkampie,

Kupiłem w innym sklepie a wersja lp jak mi powiedziano to pod zwykłą butle gazową a nie na kartusze, te na kartusze kosztowały jeszcze mniej

mischka - 2017-07-12, 19:47

jak wam się sprawują grile CADAC?
coraz częściej o takim myślę a akurat są w promocji

Bronek - 2017-07-12, 21:21

Sprawują się dobrze, ale to kawał kloca.
Brak piezo, i zaworu odcinającego.
Miałem kłopot z oceną wysokości płomienia, to nie jest wada po prostu g... niano widać
Woziłem ale w dobie kuchenek na kartusze i jednorazówek już nie. Nie chce mi się już go rozkładać

YAN - 2017-07-27, 22:39

Czy przerabiał ktos Cadac-a z katuszy na butlę ?
Wojciechu - 2017-07-28, 09:35

Dla mnie na dwie osoby najprostszym rozwiązaniem i póki co najtańszym jest grill na maszynce(kartusze) z Juli. Coś ok. 5 dyszek. ;)
zbyszekwoj - 2017-07-28, 10:04

Jak bylismy w Hiszpani, to nasza koleżanka Marzenka zakupiła u Chińczyka grill gazowy za ok50 Euro duzo fajniejszy niż te Cadaki. :bajer
izola - 2017-07-28, 10:19

od dwóch sezonów jeździ z nami taki na kartusze, można go też podłączyć do dużej butli gazowej i robić orgie grillowe :mrgreen:
Bronek - 2017-07-28, 10:45

:bylo wielokrotnie Popieram uwagi Izoli. Kuchenka... kupiona może być gdziekolwiek a te akcesoria grilujące np w Juli.

Cadaki są fajne, ale upierdliwe bardziej. Wolę np dwie kuchenki z kartuszami od jednego CADACA.
Wagowo podobnie a o wiele ergonomiczniejsze.

mrsulki - 2017-07-28, 11:38

Po 2 latach użytkowania takiej kuchenki z nakładką grillową zauważyłem ostatnio że palnik zaczął się topić. Jest cały podeformowany ale jeszcze działa. Jak za te pieniądze to i tak jestem bardzo zadowolony nawet jak co 2 lata przyjdzie wymienić na nową. A co do nakładki grillowej to aby łatwiej myć ten zewnętrzny pierścień wystarczy owinąć go folią aluminiową, po wszystkim starczy ją zdjąć przetrzeć ręcznikiem papierowym i czysty.
Wojciechu - 2017-07-28, 14:00

mrsulki napisał/a:
wystarczy owinąć go folią aluminiową

rewelacja, że ja na to nie wpadłem - a tak nie znoszę tego myć. :?

mischka - 2017-07-28, 14:21

też mam tę nakładkę, ale nie lubię jej bo jest wypukła i małe kiełbaski żyją własnym życiem :bajer
toscaner - 2017-07-28, 15:11

Używałem kuchenki z nakładką grillową od kilku lat, ale od ok. roku się rozleniwiłem i kupuję jednorazówki. No i właśnie kiełbaski się staczały.
Jednorazówka nie śmierdzi później w kamperze, nie trzeba czyścić, myć, bo się po prostu wyrzuca, no i mięsko pieczone na węglu, a nie gazie.
Jednorazówki od 1£ do max 2,5£ w jakiś zadupiach. W sam raz dla 2 osób. Na dłuższy wyjazd biorę te tanie 5-10 sztuk. Koszt markowego grilla, to pewnie kilka lat takich jednorazówek :-P
Do większego grilowania 3-4 osoby trzeba kupić tą dużą za ok. 4£ -6£
Pewnie w Polsce też kupi, ale nie znam cen. :spoko

Tą CADAC ma zdaje się Krzysiek Emka i Grzegorz. Po pieczeniu udek w marynacie, Grzesiek musiał szorować i moczyć tego grilla ze 2 godziny. Zadowolony nie był. :mrgreen:
Czyli chyba jednorazówki lepsze, bo nic nie szorujemy :-P

izola - 2017-07-28, 20:27

fajne kiełbaski! te same nie spadają z grilla , aż piesowi się oczęta zaokrągliły :lol:

gdzie można dymić są jednorazówki nie do pokonania, też je chętnie używamy, bo z pełnym brzuchem się nie chce czyścić grilla ;)

toscaner - 2017-07-28, 20:34

o co chodzi z "gdzie można dymić"
To już dymić nie wolno nawet? :gwm

izola - 2017-07-28, 20:40

na wielu stellplatzach i campingach nie wolno...co i tak jest ignorowane ;)
toscaner - 2017-07-28, 20:49

No tak. Człowiek się odcywilizował, to zapomniał.
Ale walizeczka z gazowym + płyta jest w razie W :ok
Kurz przetrę i będzie, gdy już wrócę do 21 wieku :haha:

mischka - 2017-07-29, 15:09

toscaner napisał/a:
o co chodzi z "gdzie można dymić"
To już dymić nie wolno nawet? :gwm

jak stałem w lasku piniowym nie zezwalali na tradycyjny grill, gazowe były dozwolone

izola - 2017-07-29, 15:55

w laskach z suchą wysoką trawą trzeba być ostrożnym, taki katylyzator i wydech jest gorący po długiej jezdzie, pamiętam akcję jak się pod furą - nie moją/ trochę zadymiło,,,stoliki szybko były składane.

Jak idę na plażę małże i ostrygi zbierać i się piknik zapowiada biorę taki mały mobilny "kapelusz" w torbie . gdzie wszystko można spalać...parę brykietów zabieramy ze sobą i wino - resztę daje natura :lol:

leszekk - 2017-07-29, 18:52

Można i tak nakładka na kuchenkę i na węgiel :diabelski_usmiech
izola - 2017-07-29, 19:00

czysty ten z nakładką- pewnie mało używany ...ten na węgiel zionie życiem ...ups kotletem ;)
leszekk - 2017-07-29, 19:02

Nakładka wymieiona na nową, a na węgiel jak na węgiel ,ma błyszczeć ?
izola - 2017-07-29, 19:21

na węgiel ma pachnieć dymem-sadzami i przyprawami ;)
piotr1 - 2017-07-29, 21:18

My na wyjazdach mamy płytę do grilowania podgrzewaną na gaz i jest OK. :spoko
izola - 2017-07-29, 21:26

ja wożę często nie używanego grilla i też jest ok , bo albo okoliczni mają smaczne i tanie jedzenie, poza tym zaczynam być wygodna - jestem na urlopie :szeroki_usmiech
piotr1 - 2017-07-29, 21:40

Grile gazowe są super tłuszcz odpływa na bok a mięsko grilowane bez tłuszczu fajnie opieczone jemy ze smakiem :spoko
izola - 2017-07-30, 00:25

tak własciwie paradox - po co ma tłuszcz na grillu na bok sciekać, a zjadać tylko to opieczone - to zaraz kupuję bez tłuszczu- to nawet grylować nie trzeba ;)
drwoy - 2017-07-30, 09:09
Temat postu: Grill Cadac.
Polecam do campera poręczny grill gazowy firmy Cadac. jest składany i zabiera mało miejsca. W wyposażeniu ruszt, patelnia, wok. Wszystko składane i zapakowane w pokrowiec. Nie zajmuje dużo miejsca. Można grillować, smażyć naleśniki i placuszki, gotować i przygotowywać potrawy w woku. Nie ma dymu i smrodu. Super sprawa. Podłączam wężykiem na szybkozłączkę do zaworu gazu campera wyprowadzonego na zewnątrz. Polecam.
Wojciechu - 2017-07-30, 17:16

Z tym markowym grillem, to podobnie jak z markowym papierem toaletowym Thetford i najtańszym made in Biedronka. Cena kosmicznie różna, efekt końcowy taki sam. ;)
leszekk - 2017-07-30, 18:44

Czy ktoś ma? czy ok?
Bronek - 2017-07-30, 20:08
Temat postu: Re: Grill Cadac.
drwoy napisał/a:
Polecam do campera poręczny grill gazowy firmy Cadac. jest składany i zabiera mało miejsca. W wyposażeniu ruszt, patelnia, wok. Wszystko składane i zapakowane w pokrowiec. Nie zajmuje dużo miejsca.... .

Identycznie robiłem :mrgreen: :mikolaj

I właśnie... Eeee... eeeee - nie polecam :haha:

Jest cudny, poręczny, wcale nie taki lekki i.... upierdliwy. :bukiet:
Skubany brudzi się, cholera. :mrgreen: I to składanie i rozkładanie....

Nawet moje dorosłe dzieci wolą inne przedstawione tu patenty.

Ot z tym papierem do smutnej twarzy, dobry przykład.

Ale co Cyryl to inne Metody grillowania.

rjas - 2017-07-30, 23:45

A ja kupiłem taki - http://allegro.pl/grill-g...o&bi_c=Product.
Nie jest to dokładnie ten, ale wygląda identycznie i mój ma jeszcze wyjście na normalną butlę 11 kg - trzeba dokupić wąż + reduktor (30 zł).
Gotowy do użycia po wyjęciu z tej walizeczki.
Minus - wypadałoby go umyć/wyczyścić po użyciu :szeroki_usmiech

izola - 2017-07-30, 23:50

Cytat:
Minus - wypadałoby go umyć/wyczyścić po użyciu

Cwaniak wykłada co się daje folią aluminiową- i po ptokach :spoko

Wojciechu - 2017-07-31, 09:39

rjas napisał/a:

A ja kupiłem taki - http://allegro.pl/grill-g...o&bi_c=Product.

Dobry wybór - przetestowany - tanio, szybko i do walizeczki. :spoko

rjas - 2017-07-31, 11:06

izola napisał/a:
Cwaniak wykłada co się daje folią aluminiową- i po ptokach :spoko

Izola - już tak próbowałem, żeby sobie życie uprościć, ale się okazuje, że folia aluminiowa blokuje ciepełko z palnika i można piec mięsiwo i 2 godziny. Niestety :(

goliat135 - 2017-12-28, 16:25

Co powiecie na temat tego sprzetu ? http://allegro.pl/gazowa-...6995531733.html
vIrek - 2017-12-28, 16:35

Może lepiej kupić kuchenkę z króćcem do lpg
http://allegro.pl/new-2w1...7040895335.html
a osobno nadstawkę grilową
http://allegro.pl/nadstaw...6942300096.html
Różnica w cenie jednej wysyłki, a może znajdziesz u jednego sprzedawcy obie rzeczy?

koder - 2017-12-28, 16:35

goliat135 napisał/a:
Co powiecie na temat tego sprzetu ?

koder napisał/a:
Ja obecnie grilluję na gazie z tej prostej przyczyny, że nie bardzo mam gdzie zabrać grill na węgiel. I nie chodzi o sam grill, ale brykiet i akcesoria i potem miejsce na wyczyszczenie tego. Eksperymentowałem z jednorazowymi i niestety mają tą wadę, że nie ma żadnej regulacji.

Więc na chwilę obecną mam nakładkę grillową na kuchenkę i sobie chwalę, bo mam.

Dokładnie na takim zestawie, jaki podlinkowałeś.

mischka - 2017-12-28, 16:57

goliat135 napisał/a:
Co powiecie na temat tego sprzetu ? http://allegro.pl/gazowa-...6995531733.html

na stronie czwartej tego tematu jest kilka wzmianek na temat pokazanego zestawu.

izola - 2017-12-28, 17:44

Mam inne zapytanie, wprawdzie nie o grillu ale też dotyczy gotowania ;)

Chcę sobie kupić kuchenkę elektryczną jedno płytową , są takie w wydaniu 1000W i 1500W.
Wiadomo że szybciej gotuje ta 1500W... ale jak to jest na kampingach z ich mocą prądu? co jest praktyczniejsze i możliwe do użytku na CP?
...chcę na CP gdzie jest prąd inclusive - gotować elektrycznie.

Kiedyś dawno temu w NL włączyłam moją dwupalnikową i natychmiast korki wychlastało :mrgreen:

Bronek - 2017-12-28, 18:05

Mam idukcyjną, z. Lidla. jak oprócz żony wiele rzeczy.
Sproadycznie na zew do rybek i innych śmieddząco parujących potraw.
Dobra na wietrzną pogodę.!

izola - 2017-12-28, 18:07

chodziło mi o moc - jaką mam brać na CP - by elektrowni im nie zrujnować :mrgreen:
goliat135 - 2017-12-28, 19:19

[quote="mischka"]
Cytat:

na stronie czwartej tego tematu jest kilka wzmianek na temat pokazanego zestawu.

Upsss.... :ok

Bronek - 2017-12-28, 19:30

6A chyba przejdzie, itd.... Czyli liczymy.
O zabezpieczeniach prądowych na kempingach by) o.
Są ekstra dopłaty za więcej mocy
Czyli np ta moja indukcyjna może wywalić na słupie, ma max 2000wat

Bezpiecze wsztstko m/w co do ok 1500 wat. Albo nie z pełną mocą.

Staram się mieć wszystko w ok 1000 wat. Ekspres jedynie, ale na przetwornicy 1400wat z tym, że on grzeje krótko. ma termobloki.
Czajnik już słabszy,

Ale ja próbuję odczepić się na amen od słupka.
Klima pójdzie oddzielnym torem. Tylko ona do sieci. Reszta solar, efoy, akumulator, przetwornica.