| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Pająk na brodziku.
elspasoo - 2015-03-29, 16:20 Temat postu: Pająk na brodziku. Mam do was koledzy i koleżanki pytanie. Przekopałem forum, niestety nie znalazłem podobnego przypadku, ale do rzeczy - Chciałbym trwale zabezpieczyć załączone na zdjęciu pęknięcia wydaje mi się ,że brodzik jest szczelny i jest solidnie osadzony - nic się nie ugina. Macie może na to jakiś patent? Będę wdzięczny za wszelkie sprawdzone sugestie.
mrsulki - 2015-03-29, 16:36
Moim zdaniem jedynie matowanie i żelkot.
elspasoo - 2015-03-30, 09:45
Co myślicie o takim zestawie naprawczym do wanien i brodzików akrylowych?
- http://allegro.pl/zestaw-...5208469863.html
Stosował ktoś ?
Tadeusz - 2015-03-30, 10:25
| elspasoo napisał/a: | | Co myślicie o takim zestawie naprawczym do wanien i brodzików akrylowych? |
Ten zestaw naprawczy do akrylu nie pasuje do Twojego bradziku. Pajączki na żelkocie świadczą o tym, że brodzik jest z żywicy poliestrowej, typowy laminat z formy.
Jedyny sprawdzony sposób to:
Rylcem lub iglaczkiem delikatnie pogłębić rysy aby dać możliwość wypełnienia ich topkotem.
Topkot to też żelkot ale do prac naprawczych. Jest to żywica dwuskładnikowa. Jeśli precyzyjnie dobierzesz proporcje żywicy i utwardzacza to po związaniu i wyszlifowaniu nie będzie prawie śladu naprawy.
Wykonałem wiele poważnych napraw przy jachtach, łącznie z łataniem dziur w kadłubie. Skuteczność 100 % a na dodatek z możliwością idealnego zamaskowania miejsca naprawy przez dobranie barwy topkotu do powierzchni naprawianej. Można go barwić.
elspasoo - 2015-03-31, 19:51
Tadeusz, wielkie dzięki na razie stawiam wirtualne ale mam nadzieję ,ze nadarzy się okazja do w pełni realnego złocistego napoju.
|
|