|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Uchwyt do TV - wewnętrzno-zewnętrzny
Rawic - 2015-03-30, 19:26
Poniżej przedstawię, moim zdaniem ciekawe rozwiązanie, mocowania TV w kamperze, za pomocą wysięgnika ze sprężyną gazową, przestawiony monitor do jakiejkolwiek pozycji zatrzymuje się bez mocowania. Zawsze miałem problem z przenoszeniem monitora, bo wieczorkiem chciałem oglądać telewizję pod markizą a później jeszcze użyć go jako usypiacza w sypialni. Orginalne mocowanie wykonane przez Hymera, wyjeżdżające z szafki w saloniku w moim przypadku jest mało praktyczne, owszem pozostanie, bo przełożenie telewizora na stare miejsce to minuta roboty a dołożyłem rozdzielacz sygnału, więc mogę nawet trzy telewizory podłączyć. Poniższe zdjęcia na życzenie kolegi profesora pokażą jak to działa.
[ Komentarz dodany przez: koder: 2015-03-30, 20:38 ]
Wydzielono stąd, bo zasługuje na własny temat
toscaner - 2015-03-30, 20:09
Jakiż ten uchwyt ładny i błyszczący. Gdybym miał taki uchwyt, to chyba bym po 12 latach przerwy kupił telewizor.
Do komputera jako monitor, czy do oglądania filmów. No ładne cacko fiu fiu.
silny - 2015-03-30, 20:15
Fajniutkie , gdzie kupileś i za jak strasznie wiele zielonych
koder - 2015-03-30, 20:41
Mnie też się podoba, choć w Smoczycy go nie zamontuję. Bardzo podoba mi się pomysł wystawienia przez okno. Podasz producenta/model?
Rawic - 2015-03-30, 22:25
Cytat: | Mnie też się podoba, choć w Smoczycy go nie zamontuję. Bardzo podoba mi się pomysł wystawienia przez okno. Podasz producenta/model? | jasne, że podam, trochę drogie toto ale zważywszy ile to monitorów można uszkodzić przenosząc codziennie w dwie strony, ile fatygi to chyba warto, po sezonie można używać w biurze gdyż jest to bardzo funkcjonalne http://allegro.pl/super-o...4996985769.html
Toscaner ja też wielkim telewidzem nie jestem ale jestem wielkim kibicem sportowym, monitor jak to monitor potrzebny dla wielu źródeł.
Wojciechu - 2015-03-30, 23:08
Czego to ludzie nie wymyślą. Fajne - i mniej przykro, że nie pojadę na zlot do Poznania
wirefree - 2017-05-04, 20:17
Kupiłem podobny i tak się zastanawiam wieszać czy stawiać bo jednak na kempingu wieksze pole do manewru na zewnatrz, a ten moj TV troche waży i mam pewne obawy czy scianka wytrzyma, a to mocowanie nie ma blokady jakies sugestie Jak to powiesic ?
Rawic - 2017-05-04, 21:32
wirefree napisał/a: | to mocowanie nie ma blokady jakies sugestie Jak to powiesic ? | ja zamocowałem do cienkiej ścianki, ale z drugiej strony przykręciłem śrubami na przelot wieszak na kubek, jest mocno i stabilnie Ty mógłbyś przykręcić go do boku tej górnej szafki nad telewizorem(obecnie) wewnątrz szafki możesz dać wzmocnienie, a telewizor będziesz mógł wysuwać na zewnątrz przez drzwi
MILUŚ - 2017-05-04, 23:56
Pewnie wsadzę kij w mrowisko ale ....po co ?
Po co potrzebny telewizor w kamperze ? Nie macie dość telemanii w domu ? Ja na wyjazdach nie mam czasu nawet by przeczytac zabieranych książek a miałbym siedzieć przed TV
Ja to z premedytacja wywaliłem po zakupie kampera całą instalację telecoś tam .
Rawic - 2017-05-05, 00:53
MILUŚ napisał/a: | Po co potrzebny telewizor w kamperze ? | pewnie piłki nożnej, skoków narciarskich, siatkówki, lekkiej atletyki i innych sportów, mocno obstawionych przez Polaków też nie lubisz, nie szanujesz, nie potrzebujesz, co ?
MILUŚ - 2017-05-05, 08:43
Rawic napisał/a: | MILUŚ napisał/a: | Po co potrzebny telewizor w kamperze ? | pewnie piłki nożnej, skoków narciarskich, siatkówki, lekkiej atletyki i innych sportów, mocno obstawionych przez Polaków też nie lubisz, nie szanujesz, nie potrzebujesz, co ? |
Na wakacjach ? NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie po to urywam się z tego zgiełku by patrzeć w telewizornie .
Rawic - 2017-05-05, 09:52
MILUŚ napisał/a: | Na wakacjach ? NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | Co ma zrobić kibic jak mistrzostwa świata wypadają w wakacje lub ferie, pozostać w domu, co?
MILUŚ - 2017-05-05, 16:17
Rawic napisał/a: | MILUŚ napisał/a: | Na wakacjach ? NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | Co ma zrobić kibic jak mistrzostwa świata wypadają w wakacje lub ferie, pozostać w domu, co? |
Walczyć z nałogiem
A serio.......
Zrobić to co Ty Ale wybacz ; nie licz ,że pójdę w Twe ślady
Wojciechu - 2017-05-05, 19:28
Mam w kamperze TV dla wnuka. Pierwszy raz widziałem mecz na telewizorze przed kamperem, na zlocie Smoczym w Krakowie. Pełny wypas i ludkowie zachwyceni - chyba jeśli dobrze pamiętam, było to przed kamperem "koko". Zbyszka wysięgnik TV - najwyższa półka - ale podejście Mariusza jest najsłuszniejsze. Nawet gdy mocno pada, i kamperowicze się nudzą, bolą ich oczy od czytania książek, lub nudzą ich wspólne gry, czy biesiadowanie z przyjaciółmi -to brać ręczniki i wycierać kampera do sucha - bez udziału TV.
wirefree - 2017-05-05, 20:05
Jak jestes na wakacjach to fakt TV odpada, ale tak jak ja postanowiłem potraktować Kampera jak zastepczy Hotel to po pracy czasem sie chce włączyć lokalna TV bo mam i tym bardziej że płace abonament za tresci popularnonaukowo poznawcze.
Bajaga - 2017-05-05, 20:42
prof-os napisał/a: | bez udziału TV. |
A ja nigdy nie zapomnę gdy na kempingu w roku 2014 oglądałem w kamperze mecz Niemcy-Brazylia, 7:1! To było warte wszelkich pieniędzy włożonych w instalację rtv. Piękne to było. I co, zamiast tego miałbym gazetkę czytać albo grillować kaszankę??, a fuj !!!!!!!!
MILUŚ - 2017-05-05, 22:37
prof-os napisał/a: | ....- ale podejście Mariusza jest najsłuszniejsze.......... |
Nie ,no nie najsłuszniejsze......po prostu nasze . Ale nigdy jeszcze się nie zdarzyło żebyśmy w kamperze się nudzili . Na wyjazdach nie spędzamy w nim zbyt dużo czasu . Do kampera wracamy tylko na czas jazdy i snu sterani całodziennymi wyprawami pieszymi czy rowerowymi.
Rawic - 2017-05-06, 07:53
MILUŚ napisał/a: | prof-os napisał/a: ....- ale podejście Mariusza jest najsłuszniejsze..........
Nie ,no nie najsłuszniejsze......po prostu nasze | OK, ale co robi antagonista TV w temacie "Uchwyt do TV", mnie gdy nie interesuje np. łapanie ryb, to nie zaśmiecam wątku o rybach.
MILUŚ - 2017-05-06, 09:55
Rawic napisał/a: | MILUŚ napisał/a: | prof-os napisał/a: ....- ale podejście Mariusza jest najsłuszniejsze..........
Nie ,no nie najsłuszniejsze......po prostu nasze | OK, ale co robi antagonista TV w temacie "Uchwyt do TV", mnie gdy nie interesuje np. łapanie ryb, to nie zaśmiecam wątku o rybach. |
Sorry
Wojciechu - 2017-05-06, 10:00
Rawic napisał/a: | OK, ale co robi antagonista TV w temacie "Uchwyt do TV", mnie gdy nie interesuje np. łapanie ryb, to nie zaśmiecam wątku o rybach. |
Szanowny Kolego Zbyszku - jakby na to nie patrzeć - "u nas po dwa granaty w świątecznym ubraniu" i prawda jest po naszej stronie.
MAWI - 2017-05-06, 14:37
Jak widać ,patrząc na posty TELEWIZJA W KAMPERZE BE.
Jeżdżę kamperem kilkanaście lat. Gościłem na wielu kempingach. W 90 procent na kamperach widać anteny .Ostatnio automatyczne . Ciekawe po co. Czy one pomagają w jeździe rowerem , a może w łowieniu ryb? E pewnie w uprawianiu sportów.
Wojciechu - 2017-05-06, 15:45
MAWI napisał/a: | Ciekawe po co |
MAWI napisał/a: | TELEWIZJA W KAMPERZE |
Pójdźmy tym tropem ( tylko krótko, by nie zaśmiecać tematu) - jakie mamy zdanie - zbadajmy wiedzę - postawmy pytanie otwarte - ryby, rower, sport, zwiedzanie itp. - czy może inny, już nieproduktywny sposób spędzania wolnego czasu. Jako, że jest to pytanie otwarte - każda odpowiedź jest prawidłowa - i kończymy tą nierówną walkę.
Bajaga - 2017-05-06, 17:21
prof-os napisał/a: | postawmy pytanie otwarte - ryby, rower, sport, zwiedzanie itp. - czy może inny, już nieproduktywny sposób spędzania wolnego czasu. |
Oooo przepraszam, w tej wyliczance ryby są absolutnie poza konkurencją. Jak na łożu śmierci okaże się że muszę iść do piekła to na pewno piekłem tym będzie wieczne łowienie ryb Bosssszzzzzeee, ajm sory for ewryfink, forgiv mi !!!!!!!! Wszystko, tylko nie ryby !!
Rawic - 2017-05-07, 07:39
Bajaga napisał/a: | Wszystko, tylko nie ryby !! | kiedyś mówiono "albo rybki albo pipki" ja zawsze wybierałem pipki.
joko - 2017-05-07, 10:45
TV w kamperku ? ...... Ależ oczywiście
Nie wyobrażam sobie kamperka bez TV, podobnie jak bez WC
Ja mam dwa, jeden w części dziennej , drugi w sypialni, bo nie zawsze gusta użytkowników są spójne
Wychodzę z prostego założenia, że skoro kamper ma pełnić role domu na czas podróży, a nie jestem dziwakiem i TV w domu mam (i używam) , to naturalne jest że w kamperze też być powinien.
Nie mam oczywiście nic do Tych, którzy zdanie mają w tej kwestii odmienne. Wasze prawo do nie-mania takie jak moje do mania ...... a że brak TV w Waszych kamperkach nie pogarsza odbioru na moich , to wszystko jest git
Ja nie będąc takim kamperowcem z krwi i kości, ortodoksyjnym i zaawansowanym, nie do końca wprawdzie rozumiem tę argumentację co do powodów nie posiadania TV (że wypoczynek, natura, że nie ma kiedy oglądać, itp.) , ale wyobrażam sobie , że jak taki "prawdziwy" kamperowiec , znajdzie miejscówkę, rozbije obozowisko , rozpali ogień, upoluje zwierza na kolację , potem to wszystko oskóruje , nabije na pal, upiecze i zje ..... to faktycznie nie ma już siły ani chęci na takie głupoty jak TV, bo późno i spać trza iść
joko - 2017-05-07, 10:47
Rawic napisał/a: | Bajaga napisał/a: | Wszystko, tylko nie ryby !! | kiedyś mówiono "albo rybki albo pipki" ja zawsze wybierałem pipki. |
Tuś mi Brat
|
|