Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Uchwyt do TV - wewnętrzno-zewnętrzny

Rawic - 2015-03-30, 19:26

Poniżej przedstawię, moim zdaniem ciekawe rozwiązanie, mocowania TV w kamperze, za pomocą wysięgnika ze sprężyną gazową, przestawiony monitor do jakiejkolwiek pozycji zatrzymuje się bez mocowania. Zawsze miałem problem z przenoszeniem monitora, bo wieczorkiem chciałem oglądać telewizję pod markizą a później jeszcze użyć go jako usypiacza w sypialni. Orginalne mocowanie wykonane przez Hymera, wyjeżdżające z szafki w saloniku w moim przypadku jest mało praktyczne, owszem pozostanie, bo przełożenie telewizora na stare miejsce to minuta roboty a dołożyłem rozdzielacz sygnału, więc mogę nawet trzy telewizory podłączyć. Poniższe zdjęcia na życzenie kolegi profesora pokażą jak to działa.

[ Komentarz dodany przez: koder: 2015-03-30, 20:38 ]
Wydzielono stąd, bo zasługuje na własny temat

toscaner - 2015-03-30, 20:09

Jakiż ten uchwyt ładny i błyszczący. Gdybym miał taki uchwyt, to chyba bym po 12 latach przerwy kupił telewizor. :)
Do komputera jako monitor, czy do oglądania filmów. No ładne cacko fiu fiu. :)

silny - 2015-03-30, 20:15

Fajniutkie , gdzie kupileś i za jak strasznie wiele zielonych :(
koder - 2015-03-30, 20:41

Mnie też się podoba, choć w Smoczycy go nie zamontuję. Bardzo podoba mi się pomysł wystawienia przez okno. Podasz producenta/model?
Rawic - 2015-03-30, 22:25

Cytat:
Mnie też się podoba, choć w Smoczycy go nie zamontuję. Bardzo podoba mi się pomysł wystawienia przez okno. Podasz producenta/model?
jasne, że podam, trochę drogie toto ale zważywszy ile to monitorów można uszkodzić przenosząc codziennie w dwie strony, ile fatygi to chyba warto, po sezonie można używać w biurze gdyż jest to bardzo funkcjonalne http://allegro.pl/super-o...4996985769.html :spoko
Toscaner ja też wielkim telewidzem nie jestem ale jestem wielkim kibicem sportowym, monitor jak to monitor potrzebny dla wielu źródeł. :spoko

Wojciechu - 2015-03-30, 23:08

Czego to ludzie nie wymyślą. Fajne - i mniej przykro, że nie pojadę na zlot do Poznania :spoko
wirefree - 2017-05-04, 20:17

Kupiłem podobny i tak się zastanawiam wieszać czy stawiać bo jednak na kempingu wieksze pole do manewru na zewnatrz, a ten moj TV troche waży i mam pewne obawy czy scianka wytrzyma, a to mocowanie nie ma blokady jakies sugestie Jak to powiesic ?

Rawic - 2017-05-04, 21:32

wirefree napisał/a:
to mocowanie nie ma blokady jakies sugestie Jak to powiesic ?
ja zamocowałem do cienkiej ścianki, ale z drugiej strony przykręciłem śrubami na przelot wieszak na kubek, jest mocno i stabilnie :spoko Ty mógłbyś przykręcić go do boku tej górnej szafki nad telewizorem(obecnie) wewnątrz szafki możesz dać wzmocnienie, a telewizor będziesz mógł wysuwać na zewnątrz przez drzwi :spoko
MILUŚ - 2017-05-04, 23:56

Pewnie wsadzę kij w mrowisko ale ....po co ? :chytry
Po co potrzebny telewizor w kamperze ? Nie macie dość telemanii w domu ? Ja na wyjazdach nie mam czasu nawet by przeczytac zabieranych książek :-/ a miałbym siedzieć przed TV
Ja to z premedytacja wywaliłem po zakupie kampera całą instalację telecoś tam . :hide:

Rawic - 2017-05-05, 00:53

MILUŚ napisał/a:
Po co potrzebny telewizor w kamperze ?
pewnie piłki nożnej, skoków narciarskich, siatkówki, lekkiej atletyki i innych sportów, mocno obstawionych przez Polaków też nie lubisz, nie szanujesz, nie potrzebujesz, co ?
MILUŚ - 2017-05-05, 08:43

Rawic napisał/a:
MILUŚ napisał/a:
Po co potrzebny telewizor w kamperze ?
pewnie piłki nożnej, skoków narciarskich, siatkówki, lekkiej atletyki i innych sportów, mocno obstawionych przez Polaków też nie lubisz, nie szanujesz, nie potrzebujesz, co ?

Na wakacjach ? NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie po to urywam się z tego zgiełku by patrzeć w telewizornie .

Rawic - 2017-05-05, 09:52

MILUŚ napisał/a:
Co ma zrobić kibic jak mistrzostwa świata wypadają w wakacje lub ferie, pozostać w domu, co? :diabelski_usmiech
MILUŚ - 2017-05-05, 16:17

Rawic napisał/a:
MILUŚ napisał/a:
Co ma zrobić kibic jak mistrzostwa świata wypadają w wakacje lub ferie, pozostać w domu, co? :diabelski_usmiech

Walczyć z nałogiem :haha: :haha: :haha:

A serio....... :chytry

Zrobić to co Ty :mrgreen: Ale wybacz ; nie licz ,że pójdę w Twe ślady :-P

Wojciechu - 2017-05-05, 19:28

Mam w kamperze TV dla wnuka. Pierwszy raz widziałem mecz na telewizorze przed kamperem, na zlocie Smoczym w Krakowie. Pełny wypas i ludkowie zachwyceni - chyba jeśli dobrze pamiętam, było to przed kamperem "koko". Zbyszka wysięgnik TV - najwyższa półka - ale podejście Mariusza jest najsłuszniejsze. Nawet gdy mocno pada, i kamperowicze się nudzą, bolą ich oczy od czytania książek, lub nudzą ich wspólne gry, czy biesiadowanie z przyjaciółmi -to brać ręczniki i wycierać kampera do sucha - bez udziału TV. ;)
wirefree - 2017-05-05, 20:05

Jak jestes na wakacjach to fakt TV odpada, ale tak jak ja postanowiłem potraktować Kampera jak zastepczy Hotel to po pracy czasem sie chce włączyć lokalna TV bo mam i tym bardziej że płace abonament za tresci popularnonaukowo poznawcze.
Bajaga - 2017-05-05, 20:42

prof-os napisał/a:
bez udziału TV. ;)

A ja nigdy nie zapomnę gdy na kempingu w roku 2014 oglądałem w kamperze mecz Niemcy-Brazylia, 7:1! To było warte wszelkich pieniędzy włożonych w instalację rtv. Piękne to było. I co, zamiast tego miałbym gazetkę czytać albo grillować kaszankę??, a fuj !!!!!!!!

MILUŚ - 2017-05-05, 22:37

prof-os napisał/a:
....- ale podejście Mariusza jest najsłuszniejsze..........

Nie ,no nie najsłuszniejsze......po prostu nasze :-P . Ale nigdy jeszcze się nie zdarzyło żebyśmy w kamperze się nudzili . Na wyjazdach nie spędzamy w nim zbyt dużo czasu . Do kampera wracamy tylko na czas jazdy i snu sterani całodziennymi wyprawami pieszymi czy rowerowymi.

Rawic - 2017-05-06, 07:53

MILUŚ napisał/a:
prof-os napisał/a: ....- ale podejście Mariusza jest najsłuszniejsze..........

Nie ,no nie najsłuszniejsze......po prostu nasze
OK, ale co robi antagonista TV w temacie "Uchwyt do TV", mnie gdy nie interesuje np. łapanie ryb, to nie zaśmiecam wątku o rybach. :diabelski_usmiech
MILUŚ - 2017-05-06, 09:55

Rawic napisał/a:
MILUŚ napisał/a:
prof-os napisał/a: ....- ale podejście Mariusza jest najsłuszniejsze..........

Nie ,no nie najsłuszniejsze......po prostu nasze
OK, ale co robi antagonista TV w temacie "Uchwyt do TV", mnie gdy nie interesuje np. łapanie ryb, to nie zaśmiecam wątku o rybach. :diabelski_usmiech

Sorry :hide:

Wojciechu - 2017-05-06, 10:00

Rawic napisał/a:
OK, ale co robi antagonista TV w temacie "Uchwyt do TV", mnie gdy nie interesuje np. łapanie ryb, to nie zaśmiecam wątku o rybach.

Szanowny Kolego Zbyszku - jakby na to nie patrzeć - "u nas po dwa granaty w świątecznym ubraniu" i prawda jest po naszej stronie. :chytry :spoko

MAWI - 2017-05-06, 14:37

Jak widać ,patrząc na posty TELEWIZJA W KAMPERZE BE. :gwm :gwm
Jeżdżę kamperem kilkanaście lat. Gościłem na wielu kempingach. W 90 procent na kamperach widać anteny .Ostatnio automatyczne . Ciekawe po co. :haha: Czy one pomagają w jeździe rowerem , a może w łowieniu ryb? E pewnie w uprawianiu sportów.

Wojciechu - 2017-05-06, 15:45

MAWI napisał/a:
Ciekawe po co
MAWI napisał/a:
TELEWIZJA W KAMPERZE

Pójdźmy tym tropem ( tylko krótko, by nie zaśmiecać tematu) - jakie mamy zdanie - zbadajmy wiedzę - postawmy pytanie otwarte - ryby, rower, sport, zwiedzanie itp. - czy może inny, już nieproduktywny sposób spędzania wolnego czasu. Jako, że jest to pytanie otwarte - każda odpowiedź jest prawidłowa - i kończymy tą nierówną walkę. :mrgreen:

Bajaga - 2017-05-06, 17:21

prof-os napisał/a:
postawmy pytanie otwarte - ryby, rower, sport, zwiedzanie itp. - czy może inny, już nieproduktywny sposób spędzania wolnego czasu.

Oooo przepraszam, w tej wyliczance ryby są absolutnie poza konkurencją. Jak na łożu śmierci okaże się że muszę iść do piekła to na pewno piekłem tym będzie wieczne łowienie ryb :mrgreen: Bosssszzzzzeee, ajm sory for ewryfink, forgiv mi !!!!!!!! Wszystko, tylko nie ryby !!

Rawic - 2017-05-07, 07:39

Bajaga napisał/a:
Wszystko, tylko nie ryby !!
kiedyś mówiono "albo rybki albo pipki" ja zawsze wybierałem pipki. :ok
joko - 2017-05-07, 10:45

TV w kamperku ? ...... Ależ oczywiście :ok
Nie wyobrażam sobie kamperka bez TV, podobnie jak bez WC :haha:
Ja mam dwa, jeden w części dziennej , drugi w sypialni, bo nie zawsze gusta użytkowników są spójne ;)
Wychodzę z prostego założenia, że skoro kamper ma pełnić role domu na czas podróży, a nie jestem dziwakiem i TV w domu mam (i używam) , to naturalne jest że w kamperze też być powinien.
Nie mam oczywiście nic do Tych, którzy zdanie mają w tej kwestii odmienne. Wasze prawo do nie-mania takie jak moje do mania ...... a że brak TV w Waszych kamperkach nie pogarsza odbioru na moich , to wszystko jest git :ok
Ja nie będąc takim kamperowcem z krwi i kości, ortodoksyjnym i zaawansowanym, nie do końca wprawdzie rozumiem tę argumentację co do powodów nie posiadania TV (że wypoczynek, natura, że nie ma kiedy oglądać, itp.) , ale wyobrażam sobie , że jak taki "prawdziwy" kamperowiec , znajdzie miejscówkę, rozbije obozowisko , rozpali ogień, upoluje zwierza na kolację , potem to wszystko oskóruje , nabije na pal, upiecze i zje ..... to faktycznie nie ma już siły ani chęci na takie głupoty jak TV, bo późno i spać trza iść :mrgreen:

joko - 2017-05-07, 10:47

Rawic napisał/a:
Bajaga napisał/a:
Wszystko, tylko nie ryby !!
kiedyś mówiono "albo rybki albo pipki" ja zawsze wybierałem pipki. :ok

Tuś mi Brat :ok