|
Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Prawo i przepisy - Mandaty z W³och.
zbyszekwoj - 2015-04-04, 19:24 Temat postu: Mandaty z W³och. Koledze z Niemiec przysz³o zawiadomienie o przekroczeniu strefy starego miasta we Florecji. Do zap³aty 70 E od razu a po terminie suma wzrasta do 102 E. Podobno w niemczech jest tak ,¿e mo¿na to olaæ jak przez 5 lat nie jedziemy do W³och. Jak nas trafi± wczesniej to policz± z odsetkami. A jak jest w naszym przypadku? P³aciæ czy olaæ?
marcin traker - 2015-04-04, 20:23
z makaronami ró¿nie bywa mo¿e sie okazaæ ¿e bêdzie trzeba komu¶ rentê do¿ywotnia p³aciæ bo z powodu spalin z campera dosta³ uczulenia i nie mo¿e wygraæ wembledonu jak zacznie graæ w tenisa... mia³em z makaronami podobne prze¿ycia w Bolzano
z rajchu przychodza mandaty za predko¶æ do PL bo bundes policaje maj± wgl±d do CEPIKu bodaj¿e wiêc podejrzewam ¿e makarony tak¿e mog± dostaæ nasze namiary je¶li co¶ u nich przeskrobiemy tak to w UE ju¿ chyba bêdzie
kimtop - 2015-04-04, 20:54
zbyszekwoj napisa³/a: | Koledze z Niemiec przysz³o zawiadomienie o przekroczeniu strefy starego miasta we Florecji |
Florecja,Niemcy
wbobowski - 2015-04-04, 20:59
kimtop napisa³/a: | Florecja,Niemcy |
Mareczku, ja zrozumia³em, ¿e kolega jest z Niemiec a nie Florencja
Zbysiu, dobrze kombinujê
kimtop - 2015-04-04, 21:02
Ok. Czyta³em bez okularów i ¼le zrozumia³em
zbyszekwoj - 2015-04-04, 21:04
wbobowski napisa³/a: | kimtop napisa³/a: | Florecja,Niemcy |
Mareczku, ja zrozumia³em, ¿e kolega jest z Niemiec a nie Florencja
Zbysiu, dobrze kombinujê |
Idealnie W³odziu.
Marku, jak przeczytasz tytu³ tematu to nie bêdzie w±tpliwo¶ci.
zbyszekwoj - 2015-04-04, 21:13
Wed³ug kolegi Niemcy nie maj± umowy z W³ochami o egzekwowaniu mandatów, st±d te 5 lat. Czy¿by Polska by³a bardziej restrykcyjna?
marcin traker - 2015-04-04, 21:29
zbyszekwoj napisa³/a: | Wed³ug kolegi Niemcy nie maj± umowy z W³ochami o egzekwowaniu mandatów, st±d te 5 lat. Czy¿by Polska by³a bardziej restrykcyjna? |
w DE za 72/50 dosta³em 35E czyli ok 1,5h pracy Niemca fiziola....
w PL za 73/50 dosta³em 200pln czyli ok 20h no mo¿e 15h pracy Polaka wcale nie fiziola....
to tak w temacie restrykcyjno¶ci prawa i mitu o wysokich mandatach w starej UE
kolega wjecha³ po prostu na zakaz wjazdu, - w naszej ojczyznie dosta³by jeszcze lepiej gdyby na Florjañskiej zaparkowa³ kampa
zbyszekwoj - 2015-04-04, 22:07
marcin traker napisa³/a: | dosta³em 35E czyli ok 1,5h pracy Niemca |
Tyle dosta³e¶ co i ja za powa¿niejsz± sprawê tylko dla tego, ¿e 35E policmajster mo¿e wzi±æ gotówk±.
marcin traker - 2015-04-05, 19:17
mo¿e te¿ wzi±æ o wiele wiêcej... bo te¿ zdarza³o mi siê' regulowaæ' mandaty na podstawie ATER czyli unijnych przepisach o czasie pracy kierowców
mo¿e te¿ wystawiæ kredytowy jak nie zap³acisz to Ciê znajd±
do polszy te¿ dosta³em upomnienie gdy mój szef nie uregulowa³ nale¿no¶ci licz±c ,¿e mu zapomniane bêdzie
|
|