|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kamperowanie - przygotowanie kampera do sezonu
EwaMarek - 2008-03-26, 18:00 Temat postu: przygotowanie kampera do sezonu jak przygotowujecie kampery po zimie?
Ja po wyprowadzeniu z garażu
- założyłem pompe- hydrofor
- wymieniony zosatł olej , filtr i filtr paliwa
- dodatkowo remont sprzęgła i układu paliwowego
- posprzątałem i poodkurzałem
- żona wyprała firanki i zasłony
- zostało jeszcze umycie na zewnątrz ale poczekam na lepszą pogode i wniesienie gratów
czy coś jeszcze?
kimtop - 2008-03-26, 18:40
EwaMarek napisał/a: | czy coś jeszcze? |
Zalej wodę i sprawdż szczelność instalacji
Dwa tygodnie temu ,przed pierwszym zlotem ,ja i jeszcze kilku innych kolegów miałem problem ze szczelnością
Sprawdż działanie lodówki
EwaMarek - 2008-03-26, 18:44
no o tym nie napisałem ale szczelnośc sprawdziłem gdy zakładałem spowrotem pompe
i lodówke też ale tylko 220 i gaz bo na 12v to dopiero podczas jazdy.
MirekM - 2008-03-26, 18:46
kimtop napisał/a: | Sprawdż działanie lodówki |
No i oczywiście jej zawartość. Właściwie należałoby opracować listę obowiązkowego wyposażenia lodówki na wszelkiego rodzaju zloty, bo takowej nigdzie nie znalazłem.
bonusik - 2008-03-26, 18:48
MirekM...popieram w 100%....zawartośc bardzo wazna.. nalewki i takie tam szczegóły...
EwaMarek - 2008-03-26, 18:50
moja propozycja to JAK NAJMNIEJ do lodówki pakować - to biedactwo nie daje rady schładać a jak się rozkręci to wszystko zamrożone. Lepiej kupować po drodze.
[ Dodano: 2008-03-26, 18:51 ]
przy takiej pogodzie do na dworze lepiej trzymać
bonusik - 2008-03-26, 18:52
Przeca pifko musi być schłodzone,nieprawdaż?
eeik - 2008-03-26, 18:58
MirekM napisał/a: | No i oczywiście jej zawartość. Właściwie należałoby opracować listę obowiązkowego wyposażenia lodówki na wszelkiego rodzaju zloty, bo takowej nigdzie nie znalazłem |
Popieram w całej rozciągłości
EwaMarek napisał/a: | Lepiej kupować po drodze. |
Ja tam mam zasadę lepiej nosić jak się prosic ))
tadek - 2008-03-26, 19:00
bonusik napisał/a: | Przeca pifko musi być schłodzone,nieprawdaż? |
Przy tej pogodzie polecam grzane piwo słodzone miodem.
Pyszności!
Tolo-Digli - 2008-03-26, 19:39
Kiedyś jak jeździłem dużo w trasy z towarem to staży kierowcy mawiali że każdy szanujący się kierowca ma w swoim pojeździe flaszeczkę i miareczki bo nigdy nie wiadomo z kim i gdzie przyjdzie mu się zapoznać
[ Dodano: 2008-03-26, 19:40 ]
a7a lista wyposażenia lodowki to nie głupi pomysł
eeik - 2008-03-26, 20:15
No ja przygotowałam dzisiaj kampióra spożywczo ))
Lodówka jeszcze pusta czekam na listę od pomysłodawcy.
A ta flaszeczka na zapoznanie jak najbardziej )))
MirekM - 2008-03-26, 20:27
eeik napisał/a: | Lodówka jeszcze pusta czekam na listę od pomysłodawcy. |
Przykro mi Ewa, ale w tej dziedzinie nie jestem specjalistą. I że tak brzydko powiem, oczywiście za przeproszeniem, "spuszczam" się w tej kwestii na Koło Gospodyń Wiejskich przy Camperteam. Gdzieś mi się ten dział zapodział, a Ewa grałaś tam pierwsze skrzypce, to jako szefowa zarządź tam jakieś małe wypracowanko na temat obowiązkowego wyposażenia.
eeik - 2008-03-26, 21:12
Taaaaaaaaaa ze mnie kucharka jak wiesz co z czego.
Ale jak nie będzie listy to ja załaduję lodówkę tym co ja lubię
Mirekaszub - 2008-04-30, 15:11
Myślę że warto też sprawdzić czy zawor spustowy ze zbiornika czystej wody zamknięty.
Ja zostawiłem swój otwarty na zimę i na zlocie w Kazimierzu nie mogłem napełnić zbiornika za licho bo wszystko się lało na ziemię za co dostałem naganę z wpisem do akt od właściciela kampingu że mu robie błoto koło biura. Nastepnego dnia i tak było tam takie błoto że kto był to wie ile kamperów wyciagaliśmy
MirekM - 2008-05-01, 14:17
Mirekaszub napisał/a: | wszystko się lało na ziemię za co dostałem naganę z wpisem do akt od właściciela kampingu że mu robie błoto |
Ale narobiłeś w Kazimierzu bigosu. A wszyscy myśleli, że to całe błoto to przez deszcz.
|
|