|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - toaleta THETFORD
boguslawM - 2015-04-22, 19:20 Temat postu: toaleta THETFORD Witam
I znów problem z następnym urządzeniem. Tym razem toaleta.
Napełniłem układ campera woda próbowałem spuścić wodę w toalecie i nic. Sprawdziłem czy w przewodzie wodnym, doprowadzającym wodę o toalety, jest woda i była. Sprawdziłem prąd na przewodach w przekaźniku toalety i tam go nie było.
Znalazłem w szafie za toaletą kostkę elektryczna z 4-rema kabelkami. Jak sprawdziłem w instrukcji toalety to było to podłączenie dola toalety. Tylko powstał mały problem gdzie ta kostkę podłączyć jak tam nie ma żadnej drugiej. W tym miejscu sa podłączenia dla bojlera i wentylatora ogrzewania i te urządzenia są podłączone. W tym momencie proszę o pomoc bo sezon już się rozpoczął a ja jeszcze stoję w miejscu.
Banan - 2015-04-22, 23:38
Nie wiem dokładnie jaki masz typ, ale u mnie były kabelki pod "puszką" na papier marszczony. Wystarczyło wyciągnąć tę puszkę i był dostęp do złącz i bezpiecznika na kabelku
boguslawM - 2015-04-23, 18:08
Pod puszką na papier mam tylko przekaźnik i podłączony do niego zawór wodny podobny jak w pralkach automatycznych
boguslawM - 2015-04-26, 14:42
Dzięki koledzy. Problem został rozwiązany.
W tej kostce o której pisałem (znajdującej się w szafie) wystarczyło podłączyć brązowy kabelek do plusa a niebieski do minusa i toaleta zadziałała.
|
|