Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

CAMPERTEAM'KI 2014 - NAJCIEKAWSZA RELACJA Z PODRÓŻY KAMPEREM W ROKU 2014[

Elwood - 2015-05-04, 15:23
Temat postu: NAJCIEKAWSZA RELACJA Z PODRÓŻY KAMPEREM W ROKU 2014[
Proszę w tym wątku wskazywać osoby lub załogi, które Waszym zdaniem były autorami najciekawszych relacji z podróży krajowych lub zagranicznych i powinny otrzymać nominacje w kategorii: NAJCIEKAWSZA RELACJA Z PODRÓŻY KAMPEREM W ROKU 2014
OMEGA - 2015-05-04, 21:24

Ja proponuję Basie z załogi Zbigniew Muzyk za relację Kreta 2014

za ogromy wkład pracy w przygotowanie , relację zdjęciową i na bieżąco informowanie nas o swojej wyprawie przez kilka jesienno-zimowych miesięcy. :spoko

brams - 2015-05-05, 18:23

Zgłaszam "W poszukiwaniu Robinsonady"Agostiniego.
Fux - 2015-05-06, 12:18

DAKOTĘ, za Jego blog podróżniczy.
Pawcio - 2015-05-06, 12:32

BaWa za Anglia BaWy w epizodach (relacja z 2014 roku)
cezar62 - 2015-05-06, 17:04

A mnie się podoba
czas na zmianę klimatu...Nomad`owie w Grecji
:spoko

Komplecik - 2015-05-06, 19:54

and123 za ,,praktyczny poradnik podróżniczy,, po krajach nadbałtyckich, Rosji i Norwegii temat na CT pt. NORD w dziale Rosja i kraje post radzieckie :spoko http://kamperemprzezswiat.blogspot.com/
krzysieks - 2015-05-07, 16:24

Z racji tego że Italia jest bliska mojemu sercu i żołądkowi , stawiam na
ITALIA NA HYŻO - MAREKH.

Komplecik - 2015-05-07, 19:53

Tolo61 za relacje ,,Podlasie i co z tego wynikło,, :spoko

http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=19630

janusz - 2015-05-08, 14:47

Trochę posprzatałem. Dotychczasowe propozycje sa następujące:

1. Basie z załogi Zbigniew Muzyk za relację Kreta 2014
2. W poszukiwaniu Robinsonady"Agostiniego.
3. DAKOTĘ, za Jego blog podróżniczy.
4. BaWa za Anglia BaWy w epizodach (relacja z 2014 roku)
5. czas na zmianę klimatu...Nomad`owie w Grecji
6. and123 za ,,praktyczny poradnik podróżniczy,, po krajach nadbałtyckich, Rosji i Norwegii
7. ITALIA NA HYŻO - MAREKH.
8. Tolo61 za relacje ,,Podlasie i co z tego wynikło

Bardzo prosimy nie powtarzać propozycji. Nie można nikogo zgłosić bardziej.

Tadeusz - 2015-05-08, 15:18

Zgłaszam Piotra Alaskę i jego relację pisaną na gorąco w czasie włóczęgi po Maroku. :spoko
slajd - 2015-05-10, 12:47

zbyszekwoj za relację Do Włoch przez Grecję
dlatego że;
1. 25853 wyświetlenia
2. 465 odpowiedzi
3. 42 pifa :spoko

Kotek - 2015-05-10, 13:10

O, i to jest argument. :spoko
JaWa - 2015-05-12, 15:48

slajd napisał/a:
zbyszekwoj za relację Do Włoch przez Grecję

zbyszekwoj już dawno zgłoszony w "Najciekawsza trasa"

slajd - 2015-05-13, 00:09

A nie może być i tam i tu :?:
Fux - 2015-05-21, 16:13

janusz napisał/a:
Trochę posprzatałem. Dotychczasowe propozycje sa następujące:

1. Basie z załogi Zbigniew Muzyk za relację Kreta 2014
2. W poszukiwaniu Robinsonady"Agostiniego.
3. DAKOTĘ, za Jego blog podróżniczy.
4. BaWa za Anglia BaWy w epizodach (relacja z 2014 roku)
5. czas na zmianę klimatu...Nomad`owie w Grecji
6. and123 za ,,praktyczny poradnik podróżniczy,, po krajach nadbałtyckich, Rosji i Norwegii
7. ITALIA NA HYŻO - MAREKH.
8. Tolo61 za relacje ,,Podlasie i co z tego wynikło

Bardzo prosimy nie powtarzać propozycji. Nie można nikogo zgłosić bardziej.

A dlaczego moja nominacja wyleciała?

http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=21695

Wybierz tylko 3 odpowiedzi
(więcej odpowiedzi będzie ignorowane)

WYBIERZ TRASĘ ROKU 2014
1. and123 - trasa opisana w temacie: "NORD"
2. Bogusław i Ewa - trasa opisana w temacie: KRYM mało morza, dużo atrakcji do zwiedzania
3. Gino - trasa opisana w temacie: marzenia się spełniają - czyli nasza Grecja 2014
4. JaWa - trasa opisana w temacie: Grecka wyprawa - wrzesień 2014
5. MER-lin - trasa opisana w temacie: Maroko sierpień/wrzesień 2014
6. SalutElla - trasa opisana w temacie: Na tropie Albańskich bunkrów
7. Santa - trasa opisana w temacie: Czas na "smakowanie" Italii
8. zbyszekwoj - trasa opisana w temacie: Do włoch przez Grecję

http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=21694

Wybierz tylko 10 odpowiedzi
(więcej odpowiedzi będzie ignorowane)

Wybierz relację roku 2014
1. @ndrzej - 31.08.2013 - kierunek LIZBONA
2. Agostini - W POSZUKIWANIU ROBINSONADY
3. BaWa - Anglia BaWy w epizodach
4. chudy - Kreta 2014/2015 Zima, Święta, Nowy Rok
5. Gino - marzenia się spełniają, czyli nasza Grecja 2014
6. JaWa - Grecka wyprawa - wrzesień 2014
7. MAREK H - ITALIA na HYŻO
8. Nomad - czas na zmianę klimatu - Nomadowie w Grecji
9. Pawko - Wielkanoc po Francusku
10. RODOS - RODOS w Portugalii sierpień-październik 2014
11. samotny wilk - Majówka 2014 w DRUSKIENNIKACH
12. Santa - Czas na "smakowanie" Italii
13. Stanek - Wiatraki, sery, kwiaty. . czyli nasza wyprawa do Holandii
14. tolo61 - Podlasie i co z tego wynikło
15. Zbigniew Muzyk - KRETA 2014
16. zbyszekwoj - Do Włoch przez Grecję

Ustaliliście już pod stołem, kto ma wygrać?
:haha:

salut - 2015-05-21, 17:31

Fux napisał/a:

Trzeba było napisać coś ciekawego, dostać nominację lub nagrodę, a wtedy też byś mógł wejść pod stół i dzielić. Niestety za krytykę i mieszanie nominacji nie dają :(
Stwórz własny konkurs, nagrody, regulamin a wtedy ......
Pozdrawiam
:spoko :spoko

CORONAVIRUS - 2015-05-21, 17:57

Fux napisał/a:

Policz w osobowościach ilu było zgłoszonych a ilu na ankiecie wylądowało :shock: :shock: :shock: To jakaś nowomoda :haha:

Elwood - 2015-05-21, 18:05

Tak ustaliłem . Sam ze sobą. I nie mam zamiaru zmieniać zdania

Pozdrawiam Elek :spoko :spoko :spoko

Fux - 2015-05-21, 18:17

salut, jeden element z avatara zobowiązuje. Ten ruszający się. :lol:

Zadałem pytanie, na które nie dostałem odpowiedzi!
Co miałem opisywać?
Kopiować informacje na temat zimowania DAKOTY?

Nawet szanowni nominowani mieli czelność PW mnie wysyłać, dlaczego tak.
A tak, bo mnie się podobało.

Janusz uporządkował propozycje a Wy swoje.
Dla mnie NIKT z Jury nie powinien być nominowany.

CORONAVIRUS - 2015-05-21, 18:22

Zbigniew Muzyk napisał/a:
.Przeciez można zapytać Elka na PW jak jak się ma pytanie,po co nerwy :?: :?:

nie można .

Elek OLEWA pytania na PW , nie raczy odpowiadać . :zastrzelic

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-05-21, 18:43

Zbigniew Muzyk wycofal swoja wypowiedz,ale Biorca ją dojrzal.Elek napisał ze już ostatni raz odpowiada za nagrody,tyle go spotkalo przykrości.Moze to nie tak trudno zostać głównodowodzącym wtedy się zobaczy ile to pracy i kłopotu z czytelnikami.Mysle ze jedni pisza bo lubią i poświecaja swój czas dla przyjemności i informacji innych forumowiczow.Nie będzie nagrod i wyróżniń i tak będą pisać.Mysle ze swoim wpisem nie obraziłam nikogo.Barbara Muzyk :spoko
Fux - 2015-05-21, 18:59

Basiu nie.
Ale moim zdaniem nie można być sędzią we własnej sprawie.
Jest np. Twoja relacja to na nią nie głosujesz, jeżeli grupa osób mająca na to wpływ jest ograniczona.
Inna bajka, gdy głosowanie jest jawne.
Próśb o klikanie na kogos na różnych forach w różnych konkurencjach było na forum bez liku.
Czy to sprawiedliwe i fair wobec innych?
Wątpię. :kwiatki: :kwiatki:

CORONAVIRUS - 2015-05-21, 19:21

Prawie miałem o tym nie pisać ale co mi tam ...

Elek , mam nadzieję , że dotrzymasz słowa i faktycznie to już ostatni raz w Twoim wykonaniu .

Dlaczego ? Już uzasadniam .

Zabawa jest dla wszystkich i wielu jest do niej zachęcanych . W tym roku osobiście Elek mnie zachęcał do udziału , czynnego udziału .

Odpowiedziałem działaniem , zgłosiłem kandydata i na dodatek ja , ku mojemu zaskoczeniu , też zostałem zgłoszony . Janusz wszystkich zebrał do kupy i gotowa lista praktycznie do skopiowania do ankiety .

Nic bardziej złudnego , do ankiety trafili wybrani przez Elka a nie ci , którzy byli zgłoszeni przez ludzi .

Lećmy dalej ...

Głosując w ankiecie na 3 nominowanych / tylu można / głosy są zapisane ale konia z rzędem temu , który ujrzy cząstkowe wyniki . Nie ma takiej opcji , wyniki poznamy po zakończeniu głosowania .

Jak to wszystko się ma do zabawy ? Nie ma się wcale .

Elek już dawno postanowił kto wygra . Zupełnie niepotrzebne mu są zgłoszenia członków CT ani głosowanie . Tu idealnie się sprawdza teza , że nie ten wygrywa na kogo jest najwięcej głosów tylko ten co liczy głosy .

Jako moderator na innym forum , tworząc ankiety , doskonale wiem , że autorowi ankiety w stopniu moderatora można z nią robić wszystko tak by wyszło na wierzch to co wyjść ma .

Elek , tak się nie robi bo to żadna zabawa a przecież po coś są te nominacje i głosowania w ankiecie .

Do tego totalnie olewasz odpowiedzi na PW . Nie zalałem Ciebie korespondencją , wysłałem do Ciebie tylko jedno pytanie na które nie raczyłeś nawet odpowiedzieć .

Sądziłem, że takie manewry jak wybiórczość w liście do ankiety zastosowałeś tylko w dziale osobowości ale okazuje się dziś , że i FUXa wywaliłeś bo miałeś ochotę .

Czy to jest dalej zabawa czy dyktatura ? Na szczęście nie jesteśmy w Korei PN i mamy wybór .

Ja wobec tego , że po głosowaniu w osobowościach zobaczyłem tajność wyników w innych juz nie zagłosuje ponieważ jest to bez sensu ... Dyplomy i kubeczki z nadrukiem zwycięzców sa już wydrukowane .

A nie mogło być tak , że ludzie zgłaszają kandydatów , których w ankiecie wybiera JAWNIE kapituła ? Jakie to proste , uczciwe , transparentne i .... zwyczajnie NORMALNE . Nie bo to TY ustaliłeś Elkowe zasady ...to się teraz baw z tym sam a i sobie podziękuj za miliardy PW z pytaniami , wątpliwościami i żalami . Sam widzisz , że nie wytrzymałeś ciśnienia argumentów myślących ludzi .

A teraz możecie się na mnie poznęcać :-P Czekam na ciosy :roll:

koder - 2015-05-21, 19:54

Adam, daj spokój, to przecież zabawa. I w dodatku zasady są od początku znane - rozstrzyga kapituła, a te ankiety to takie sugestie forumowiczów. Jako takie mogą być zbierane w dowolny sposób, który kapituła uzna za pomocny. Przypuszczam, że tajność głosów ma służyć budowie napięcia do czasu zlotu, żeby więcej frajdy było. Ale to naprawdę zabawa i ma służyć... cóż, zabawie - a nie temu, żebyśmy się irytowali. Proszę wszystkich - podejdźmy do tego z luzem.

Mnie było cholernie miło, gdy dostałem nominacje. Aż się pytali w pracy, czemu cały dzień "z bananem na ustach" chodzę. Naprawdę wszystkim serdecznie dziękuję. To nagroda sama w sobie.

CORONAVIRUS - 2015-05-21, 20:01

koder napisał/a:
sugestie forumowiczów. Jako takie mogą być zbierane w dowolny sposób, który kapituła uzna za pomocny..

sugestie są pomijane .... gdzie tu zabawa ?

koder - 2015-05-21, 20:05

BIORCA napisał/a:

To jak z publicznością w "Idolu". A gdzie zabawa? Ja się bawię dobrze.

CORONAVIRUS - 2015-05-21, 20:10

koder napisał/a:
BIORCA napisał/a:

To jak z publicznością w "Idolu". A gdzie zabawa? Ja się bawię dobrze.

...ja już kubek/wazonik/ mam :szeroki_usmiech może teraz bym chciał fiata 126p ...może dlatego się nie bawię jak TY :haha:

jarek73 - 2015-05-21, 20:13

Adam i znowu ja madrowac będę ale czy Ty lub Fux jakąś relacje z podróży napisaliście, trochę ryzykuje bo forum nie całe przejrzalem i może takie relacje są a ja ich nie widziałem. Dla mnie te twoje miejsca przyjazne dla camperów to super sprawa i bardzo dużo pracy i pasji włożone w to musiało być. Natomiast jeśli chodzi o relację to chyba trzeba się wstrzymać z komentarzami, a co do Fuxa to mogę się mylić ale to jest chyba postać tragiczna . Camperem nie jezdzi , rozgoryczony jakiś taki i ogólnie do dupy jego nastrój jest.
CORONAVIRUS - 2015-05-21, 20:17

Jarek ... tu , przypadkiem, piszemy o wszystkich kategoriach 2015 . Ja relacji na CT nie robiłem w 2014.
koder - 2015-05-21, 20:18

Adam, to nie ma najmniejszego znaczenia. Mówię Ci, największą, naprawdę największą nagrodą było dla mnie przeczytanie nominacji współforumowiczów. Zrobiło mi się od tego ciepło na sercu. A komu przypadnie nagroda? To naprawdę nie tak istotne. To zabawa.

Może zostawimy teraz ten temat teraz i omówimy na przykład w Krasiejowie, nad jakimś kufelkiem, hm?

CORONAVIRUS - 2015-05-21, 20:23

Masz rację ...nic już dodawać w temacie nie trzeba. Cieszę się , że jesteś zadowolony , też byłem w poprzednim wydaniu . Robisz dobrą robotę , głosowałem na Ciebie też :spoko
jarek73 - 2015-05-21, 20:41

BIORCA napisał/a:
Jarek ... tu , przypadkiem, piszemy o wszystkich kategoriach 2015 . Ja relacji na CT nie robiłem w 2014.

Adam ja też żadnej relacji na CT w 2014 nie robiłem bo nie miałem powodu .Camperem byłem w Dani, w Włoszech i Chorwacji ale po śladach innych i zdjęcia robiłem tam gdzie wszyscy więc stwierdziłem że bez sensu czas na pisanie tracić a i reszta społeczności CT czytając to nic nowego by nie odkryli .

janusz - 2015-05-21, 20:43

BIORCA napisał/a:
nic już dodawać w temacie nie trzeba

Nie bardzo rozumiem o czym ta dyskusja.
Podobne zasady są w tych wielkich Oscarach filmowych.
Zgłaszane są filmy (napisałem ogólnie ogólnie bo tam jest wiele kategorii) z tego przeważnie jest 5 nominowanych. Z nominowanych wybierany jest dopiero zwycięzca.
Nie wszyscy zgłoszeni do nagrody są nominowani.

CORONAVIRUS - 2015-05-21, 21:03

janusz napisał/a:

Podobne zasady są w tych wielkich Oscarach filmowych.
.

Janusz , może poczytaj i wyodrębnij jakieś podobieństwa .

http://stopklatka.pl/wiad...y-reguly-zasady

Najbardziej podobny to jest baner na stronie głównej CT :haha: Jest po angielsku :shock:

Może fajniej by było kompletniej jakoś z "timetable" i "shop CT " :bigok

Fux - 2015-05-21, 21:33

Z zabawy, miłej, budującej, która miała uhonorować ludzi, którym się chce, takie odniosłem wrażenie na początku, zrobiło się niemiło, bo ktoś ściga się w toalecie na śliskiej posadzce do pisuaru po kostkę zapachową.
Taka camperowa wersja filmu Goście, goście....
Bon apetit.

Tym samym wycofuję swoją nominację, co by nie stawiać w niezręcznej sytuacji nominowanego DAKOTY.

Wybacz.

Reszcie życzę „zabawy". Jakim przymiotnikiem ją określicie, niech sobie Kapituła wymyśli sama.

janusz - 2015-05-21, 21:46

BIORCA napisał/a:
Janusz , może poczytaj i wyodrębnij jakieś podobieństwa .

Nie widzisz podobieństw?
Trzy etapy jak tam. Zgłaszanie, nominacja i nagroda. Co, byłoby podobnie dopiero gdyby figurka była taka sama. :haha:
Pewnie, że są różnice bo u nas dosyć ciężko zmobilizować do głosowania.

CORONAVIRUS - 2015-05-21, 22:10

janusz napisał/a:

Trzy etapy jak tam. Zgłaszanie,.

nie ma żadnego zgłaszania tylko lobbing w który inwestuje się miliony dolców 8-)

głosujący dostają setki filmów na DVD i ma być głośno czyli kto chce swoje promować musi głośno "krzyczeć".

Na CT ktoś zgłasza kogoś , czasami kogoś kto sobie nawet tego nie życzy . Nikt nie pyta o zgodę :roll:

Nie ma selekcji wstępnej jak na CT gdzie SZEF do głosowania dopuszcza lub nie . To tak jakby w Oskarach postawić policjanta przed domem jurora , który temu DVD pozwala na doręczenie a innemu NIE . To juror decyduje czy ze sterty DVD na swoim stole wybierze ten czy inny film a wybiera ich 5 .

Jeśli TIMKI miały się wzorować na Oscarach to słabo ten pierwszy etap skopiowano :bajer

janusz - 2015-05-21, 22:18

BIORCA napisał/a:
słabo ten pierwszy etap skopiowano

A czemu miało się skopiować. Oskary to Oskary a Camperteamki to Camperteamki. Masz z tym jakiś problem?
Adam, czy jest coś na CT co nie jest schrzanione. Czy jest jakiś dział/pomysł/działanie które w Twojej opinii nie jest naganne, albo chociaż nie szkodliwe? :-P

CORONAVIRUS - 2015-05-21, 22:37

...nie popadaj w skrajności i depresję :spoko pewnie , że jest dużo fajnych rzeczy .

To przecież nie ja wywołałem w temacie Oscary tylko Ty , więc nie wiem dlaczego się denerwujesz :bajer

janusz - 2015-05-21, 22:41

BIORCA napisał/a:
że jest dużo fajnych rzeczy

Jakiś przykład?

CORONAVIRUS - 2015-05-21, 22:43

janusz napisał/a:
BIORCA napisał/a:
że jest dużo fajnych rzeczy

Jakiś przykład?

kamperowe miejscówki FREE :-P

http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=17910

:bigok :bigok :bigok

janusz - 2015-05-21, 22:48

Dobrze, że chociaż to.
CORONAVIRUS - 2015-05-21, 22:55

janusz napisał/a:

Jakiś przykład?

...jak chociaż to ? Przecież chciałeś tylko jeden przykład :bigok

janusz - 2015-05-21, 23:02

BIORCA napisał/a:
Przecież chciałeś tylko jeden przykład

Nic nie napisałem o ilości. Ale i tak dobrze, że jest choć jedno światełko w szambie. :bajer

Elwood - 2015-05-21, 23:16

Adamie bezczelność Twoja nie zna granic. Ale po kolei.
Faktycznie dostałem od Ciebie na PW korespondencję, na którą do tej pory nie odpowiedziałem. Przyczyna jest prozaiczna. Mam na utrzymaniu 70 ludzi, którym muszę zapewnić byt, chorą mamę, którą jako jedynak muszę się opiekować, ledwo ruszającą się żonę, z którą tylko w ostatnich dwóch tygodniach odwiedziłem czterech lekarzy i w dodatku totalną przebudowę domu z uwagi na zaistniałą sytuację rodzinną. Na dodatek wszystkiego uważałem za moją powinność sfinalizować tegoroczne CT'ki. Każdą wolną chwilę poświęcałem temu ostatniemu, by wybrać z forum to co moim zdaniem najlepsze. Odpowiedź na Twoje pytanie zostawiłem sobie na koniec.
Propozycje nominacji dot. trasy i relacji, które się dopiero dzisiaj ukazały są wspólnym niezależnym dziełem Agostiniego i moim. Uwzględniają też w przeważającej części bardzo skromne propozycje forumowiczów. OSOBOWOŚĆ i ROZMAITOŚCI to tylko moje dziecko. Łatwo jest usiąść i napisać stek bzdur niż spróbować wyłuskać choć parę ciekawych relacji.
Każdy człowiek ma swoje zdanie i swoje priorytety.
Pytałeś dlaczego nie wpisałem na listę kandydatów do nominacji w kategorii OSOBOWOŚĆ Śp. Andrzeja i Ciebie.
Uważam, że Andrzej nie zasłużył na to by mącić mu niebiański spokój i dlatego postanowiłem by nie wplątywać go w tą jak sam twierdzisz niepoważną zabawę.
Co zaś tyczy Twojej osoby to nie uważam byś zasługiwał na to aby stawać w szranki w kategorii OSOBOWOŚĆ. Kategorii OSOBLIWOŚĆ nie przewiduję.

Powiem publicznie to co już nie raz mówiłem tym, którzy zarządzają tym forum. To forum powinno być tworem czysto tematycznym, a nie miejscem dywagacji o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy. Za chwilę już nikt nie napisze żadnej relacji bo giną one w tłumie bezsensownych polemik, jak choćby ta. Jeżeli sądzisz, że jeszcze zmarnuję choć chwilę na dyskusję z Tobą to się mylisz.
Co do utrzymywania w tajemnicy wyniku uważałem do tej pory, że nominacje powinny być niespodzianką. Postanowiłem odblokować wyniki - być może zwiększy to udział forumowiczów w zabawie, a i liderów zachęci do udziału w zlocie w Krasiejowie.

CORONAVIRUS - 2015-05-22, 00:04

ELEK ...moja , jak to nazwałeś "bezczelność" spowodowała , że odblokowałeś wyniki głosowania . Super ...gdybyś był przekonany co do swoich racji to z pewnością pozostało by jak było a tak jedni nazywają to argumentami a inni bezczelnością ... zapewne punkt widzenia zależy od siedzenia :lol:

Przy okazji urwałeś argument Januszowi co do podobieństw z Oscarami , tam jest tajnie a na CT już nie :szeroki_usmiech zmiany poszły w dobrą stronę .

Chyba źle zrozumiałeś moje pytanie na PW :( ja nie toczyłem żalu z powodu Twojej opinii o mnie tylko zapytałem o przyczynę , to wielka różnica . Ja już swój kubeczek w życiu dostałem zatem niech inni też mają w czym pić poranna kawkę . Ja piję czekoladę mimo braku atestów spożywczych , na coś trzeba umrzeć .

Współczuję Ci natłoku obowiązków , po burzy zawsze świeci słońce , tak będzie i w Twoim przypadku . Odpisanie dwoma zdaniami lub też jednym wyrazem nie zajmuje sporo czasu a odpowiedź się liczy jako nieolewactwo pytającego . To oczywiście moje podejście do człowieka zatem nie narzucam ale pozwól ocenić .

Co do merytoryczności forum i Twoich rozmów , zapewne , z Januszem . Trochę go znam , w życiu nie obetnie luźnych gadek bo to tak jak by sobie obciął nogę i się dziwił , że nie biegnie jak kiedyś . Forum jest atrakcyjne jak żyje a relacje tego nie zapewnią .

Ubolewasz nad mniejszą liczbę tych relacji i masz odpowiedź kilka postów wyżej od Jarka ... to jedna z przyczyn, powtarzalność tras zniechęca do kolejnej relacji na ten sam temat . Ludzie idą trochę na łatwiznę i jadą tam gdzie widzieli fajną fotkę u kogoś innego , widzą to samo i robią swoją ale po co ja jeszcze raz umieszczać na forum ? Trochę w tym racji choć ja bym sie jednak postarał i inaczej opowiedział o tym samym , wszak każdy widzi coś innego w tej samej "kobiecie" :lol:
Zobacz Toscanera i jego relację ONLINE , wzbudza zainteresowanie bo jest inna .

Pozwolisz , że nie skomentuję Twoich , względem mojej osoby , uszczypliwości . Reagujesz agresją na argumenty , które wdrażasz w życie . Trochę to niespójne ale rozumiem , że jesteś przemęczony . Życzę Ci dużo zdrowia i wytrwałości by ten ostatni raz doprowadzić do szczęśliwego finału . Być może za rok ja zorganizuję coś podobnego i z pewnościa zagłosuję na Ciebie bo z potknięciami ale jednak się starasz za co należą Ci się wyrazy szacunku .

Pozdrawiam Ciebie i Twoją rodzinę :bukiet:

Elwood - 2015-05-22, 00:34

BIORCA napisał/a:
...
Elek już dawno postanowił kto wygra . Zupełnie niepotrzebne mu są zgłoszenia członków CT ani głosowanie . Tu idealnie się sprawdza teza , że nie ten wygrywa na kogo jest najwięcej głosów tylko ten co liczy głosy .

Jako moderator na innym forum , tworząc ankiety , doskonale wiem , że autorowi ankiety w stopniu moderatora można z nią robić wszystko tak by wyszło na wierzch to co wyjść ma .

....
Sądziłem, że takie manewry jak wybiórczość w liście do ankiety zastosowałeś tylko w dziale osobowości ale okazuje się dziś , że i FUXa wywaliłeś bo miałeś ochotę .
....
Dyplomy i kubeczki z nadrukiem zwycięzców sa już wydrukowane .
...

To jest bezczelność a w języku prawniczym nazywa się to pomówieniem.

Każdy sądzi po sobie. Ja nie jestem moderatorem z takimi uprawnieniami.

FUXa ????

Miłej zabawy w przyszłym roku. Wymyśl zasady, nazwę dla nagrody i do dzieła

CORONAVIRUS - 2015-05-22, 01:02

Elek ...skup się proszę bo jest ważna sprawa :bajer

Przepraszam , że zadam jeszcze jedno pytanie , które nasunęło mi się po tym jak odblokowałeś wyniki ankiet i mogłem zagłosować już z czystym sumieniem :mrgreen:

dwie kategorie :

"WSZYSCY WYBIERAMY "NAJCIEKAWSZĄ TRASĘ 2014 R."

"WSZYSCY WYBIERAMY NAJCIEKAWSZĄ RELACJĘ Z TRASY ZAGRANICZNEJ"

czy tylko ja w tych kategoriach widzę prawie te same relacje ???

W pierwszej nie ma ani jednej polskiej trasy za to w drugiej kategorii jest jedna z Polski a ma być ZAGRANICA :shock: :shock: :shock:

To Podlasie Tola61 jest już tam ? Polska oddała ? za co ? co dostaliśmy w zamian :?

Elwood - 2015-05-22, 01:20

Poprawiłem - dzięki
Od zeszłego roku kategorie są bez podziału na kraj i zagranicę

Można być nominowanym w wielu kategoriach.
Jakie propozycje do nominacji podaliście - takie macie. Tak wygląda demokracja.
Niektóre propozycje powtarzają się z uwagi na to, że i trasa ciekawa i opis fajny.
Jak wcześniej wspomniałem kapituła/czytaj: ja/ nie gardzi dowodami wdzięczności za umieszczenie na liście kandydatów do nominacji. :haha:

Fux - 2015-05-22, 07:08

Elwood napisał/a:
FUXa ????

Co się tak dziwisz!
Może czytaj to, co inni napiszą.

http://www.camperteam.pl/...p=506170#506170

Ale widzę że robisz tylko to, co Tobie wygodne.
:roll:

gino - 2015-05-22, 08:17

ta dyskusja to jakaś farsa...
Fux napisał/a:

tak, i robi to zgodnie z pkt 18 regulaminu CamperTeamków
zacytuję dla przypomnienia
''18. Dbając o najwyższe standardy demokracji Kapituła dopuszcza wszelkie odstępstwa od w/w zasad i postępowanie wg własnego „widzi mi się”. ''

biorąc udział w tej zabawie, akceptujesz regulamin ...

koniec-kropka

podsumowując
Elek wymyślił tę zabawę,poświęca jej swój wolny czas, robi to społecznie , dlatego bawimy się w nią od 2011roku NA JEGO ZASADACH ...

podpowiem to, co już raz napisałem kiedyś Łosiowi
masz ''wymagania'' ?
masz inne ''widzi mi się'' ?
uważasz że ''Elkowe'' zasady konkursowe są złe?
możesz stworzyć NOWY KONKURENCYJNY KONKURS
poświęć czas dla zorganizowania tego konkursu
przeczytaj dokładnie wszystkie relacje
namów kilka osób aby tworzyły Kapitułę konkursu
ufunduj nagrody dla nominowanych i wygranych

i..ogłoś to na forum

zrób w końcu coś dla forum
a nie tylko wieczny stosunek roszczeniowy

Fux - 2015-05-22, 08:32

gino napisał/a:
a nie tylko wieczny stosunek roszczeniowy

:haha: :haha: :haha:

EOT.

Elwood - 2015-05-22, 09:33

Fux napisał/a:
Elwood napisał/a:
FUXa ????

Co się tak dziwisz!
Może czytaj to, co inni napiszą.

http://www.camperteam.pl/...p=506170#506170

:roll:

Czytam i nie widzę by DAKOTA cokolwiek opublikował na forum podlegającego ocenie konkursowej.
Bardzo cenię Dakotę, ale konkurs blogów nie w tym miejscu. Nic nie stoi na przeszkodzie by taki konkurs utworzyć. Może Ty? Zapraszam do pracy.
Pozdrawiam

Fux - 2015-05-22, 10:47

Elwood, to miło byłoby, gdybyś choć jedno zdanie napisał, że Kapituła blogów nie będzie rozpatrywać. Sarkanie, że ją zgłosiłem było ale to pewnie wynikało z tego, że DAKOTA pisze, co myśli.

:bukiet:

janusz - 2015-05-22, 14:12

Fux napisał/a:
Kapituła blogów nie będzie rozpatrywać

:shock: Przecież cała dyskusja o tym była. :haha:

CORONAVIRUS - 2015-05-22, 14:20

janusz napisał/a:
Fux napisał/a:
Kapituła blogów nie będzie rozpatrywać

:shock: Przecież cała dyskusja o tym była. :haha:

i strasznie niejasno się zakończyła ...

Jeśli blog jest poza CT i być nie może to moja mapka jest też poza CT i może :roll: Tak zewnętrzny blog jak i zewnętrzna mapka służą członkom CT . Reguły są niejasne i ewidentnie wpływ na wszystko ma organizator w zależności od swoich preferencji . Oczywiście jak ustalił ze sobą tak ma .

Rozumiem , że gdyby KODER do mojej mapki się nie przyłożył ze strony obsługi na androidzie to ta tez by się nie nadawała tylko androidy Kodera też nie są na CT :haha: :haha: :haha:

zatem logicznym jest by blog Dakoty jako zewnętrzny też mógł być ocenionym tylko nie oceniającym jest decydować co będą oceniać ...i tu jest recepta na sukces ...dobrze żyć z Elkiem :lol:

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-05-22, 14:36

Fux napisał/a:
Basiu nie.
Ale moim zdaniem nie można być sędzią we własnej sprawie.
Jest np. Twoja relacja to na nią nie głosujesz, jeżeli grupa osób mająca na to wpływ jest ograniczona.
Inna bajka, gdy głosowanie jest jawne.
Próśb o klikanie na kogos na różnych forach w różnych konkurencjach było na forum bez liku.
Czy to sprawiedliwe i fair wobec innych?
Wątpię. :kwiatki: :kwiatki:
,chodzi o linijke "jak Twoja relacja to na nia nie głosujesz",a wg informacji Elwoda mam prawo i tak zrobiłam w 2012 roku wpisałam tytuly swoich relacji,bo wreszcie je napisałam.Tak jak pisze Koder dla mnie nagrodą jest 46000wyswietlen. Moga one być tylko na forum a nie na blogu.Przez te nominacje wszyscy na wszystkich się krzywią,kłoca/na mnie tez się obrazili/.Wam koledzy chyba się nudzi,nie ma nowych relacji na forum,to sa nominacje i kilka stron dyskusji,nie dla wszystkich zrozumiale i mile.Pozdrawiam Barbara Muzyk :roza: [/u]
janusz - 2015-05-22, 14:52

Adam, nie wymądrzaj się.
CORONAVIRUS - 2015-05-22, 16:00

janusz napisał/a:
Adam, nie wymądrzaj się.

nie mam nic do stracenia przecież :szeroki_usmiech

Komplecik - 2015-05-22, 19:46

Co by to były za CamperTeamki bez emocji, żarliwych dyskusji, racji Elwoodzie tylko cieszyć i z :) patrzeć że my ludkowie bardzo się emocjonujemy przeżywamy wybory CTmowych wydarzeń :) ;)
Fux - 2015-05-22, 20:30

Po wazelinę leć...
Apteki jeszcze czynne.

Komplecik - 2015-05-22, 21:03

Fux napisał/a:
Po wazelinę leć...
Apteki jeszcze czynne.

Kto ja?
Ja mam sporo wazelinki , mogę przesmarować jak masz ochotkę :szeroki_usmiech

Znaczy mam od B.....w wyzywać w ferworze , Fux-ik opamiętaj się to jest forum rozrywkowe :spoko nio. :)

Fux - 2015-05-22, 21:10

Cytat:
Z góry przepraszam że ublize ale co ty k..... za postać jesteś. Jeśli realna i rzeczywiście turystyką zainteresowana i rzeczywiście campera masz zamiar kupić lub pożyczyć , uzytkowac przeczytaj jeszcze raz swoje posty i zobacz jaki ty głupi jesteś . Z góry przepraszam jeśli twego ducha wypowiedzi nie zrozumiałem ale mam wrażenie oczywiście subiektywne że jesteś trollem.
Pozdrawiam

Może mniej % o 21.00.
Takie PW dostaję od frustratów.
:roza:

Szczęścia życzę i litościwie autora nie wymienię.
Jeżeli nie przestanie.

Fux - 2015-05-22, 21:12

Komplecik, gdyby to było forum rozrywkowe, to wielu userów powinno rozpuścić warkocze lub zwieracze. :spoko
jarek73 - 2015-05-22, 21:54

Fux napisał/a:
Cytat:
Z góry przepraszam że ublize ale co ty k..... za postać jesteś. Jeśli realna i rzeczywiście turystyką zainteresowana i rzeczywiście campera masz zamiar kupić lub pożyczyć , uzytkowac przeczytaj jeszcze raz swoje posty i zobacz jaki ty głupi jesteś . Z góry przepraszam jeśli twego ducha wypowiedzi nie zrozumiałem ale mam wrażenie oczywiście subiektywne że jesteś trollem.
Pozdrawiam

Może mniej % o 21.00.
Takie PW dostaję od frustratów.
:roza:

Szczęścia życzę i litościwie autora nie wymienię.
Jeżeli nie przestanie.

To ja napisałam i bez % i rzeczywiście trochę wstyd że z takim g.... koresponduje przyznaje się do błędu i więcej nie będę.

Komplecik - 2015-05-22, 22:06

Fux dyskutować trzeba, ale nie wbijajmy właścicielowi konkursu noża w serce, wszak chłop wydaje swoje pokreślam swoje fundusze i cenny czas na zabawę, niech to zabawą zostanie, lekko Elwooda nakierowójmy ale jednak bez osobistych wycieczek wyzwisk, ucierajmy pianę :) delikatniej
:spoko

Fux - 2015-05-23, 07:01

Rozumiem.

Tak gdzie kończą się argumenty zaczyna obrażanie i agresja.

:gwm

:stop:

Wizualizacja przypadkowa.

Ed - 2015-05-27, 07:07

koń by się uśmiał :gwm :lol:
darol - 2015-05-27, 09:33

Ale zassaliście mułu i plujecie nim gdziekolwiek. Fuj, obrzydzenie mnie bierze jak czytam takie pierdy.
Przydałby się na forum jeden dzień bez demokracji. Po to, by wyj.....ć powtarzającą się grupę upierdliwych trolli.
Generalnie widzę ostatnio taki podział:
grupa trolująca - negująca wszystko i wszystkich
grupa cukierkowa - oj jak cudownie, wspaniale, admini mają zawsze rację
i ostatnia grupa, niestety ciągle zmniejszająca się, ludzi normalnych, poruszających ciekawe i wartościowe tematy
Dzięki tym ostatnim jeszcze tu zaglądam, fajnie że Wam się jeszcze chce.

pagand - 2015-05-27, 18:48

Przykre, ale to niestety prawda...każdy temat poruszany na forum sprowadza się do kłótni i kalumi tych samych osób.

A nagrody CamperTeam stały się ostatnio najlepszym pretekstem. W zeszłym roku sam zostałem zmieszany z błotem i aż się odechciało odzywania na forum.

Tadeusz - 2015-05-27, 19:30

pagand napisał/a:
W zeszłym roku sam zostałem zmieszany z błotem i aż się odechciało odzywania na forum.

Trolle sami sobie wystawiają świadectwo, wystarczy zatem traktować ich tak jak na to zasługują - jak powietrze.

ZEPSUTE. :szeroki_usmiech

Fux - 2015-05-27, 20:10

darol napisał/a:
i ostatnia grupa, niestety ciągle zmniejszająca się, ludzi normalnych, poruszających ciekawe i wartościowe tematy

Pomyłka.

Są ludzie, którzy nie negują, nie lukrują, mają czelność wyrażać zdanie odmienne od negujących i lukrujących.

Grupa, o której piszesz porusza. Być może.
Ale co?

Możesz rozwinąć?

Wszak to forum dyskusyjne, a jak dyskusja, to szanowanie zdań wszystkich, pomimo ich różnicy, chyba, że zdarzają się jednostki, jak producent skarpet, którzy wyzywają innych od gówien.
To już nie dyskusja. To kloaka.
Dziwi mnie brak bana dla takiego tworu na zawsze.