| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Motoryzacja - Trzecia tablica rejestracyjna
OMEGA - 2015-05-06, 19:06 Temat postu: Trzecia tablica rejestracyjna Wreszcie będzie po europejsku bez zbędnego kombinowania ,
http://moto.wp.pl/kat,457...,wiadomosc.html
Fux - 2015-05-06, 19:16
Było.
MAWI - 2015-05-06, 20:32
Fux było ,że nie wolno ,anie że wolno.
MILUŚ - 2015-05-06, 21:16
I jest znowu .........
OMEGA - 2015-05-06, 21:23
Bardzo proszę o linka gdzie było ,
może mało uważnie czytam forum .
Socale - 2015-05-06, 21:33
Swoją drogą, jest pieniądz do zarobienia ale barany są ślepi i kombinują...
Oprócz wspomnianej trzeciej, powinien być pełny wachlarz tablic umożliwiający jednorazowy przejazd z punktu A do B oraz coś podobnego jak żółte terminowe w Niemczech.
Niechby nawet w Niemieckich cenach ale żeby była możliwość takiego ruchu.
A tak...
Chcesz sprowadzić, nie przyjedziesz, czerwonych nie dostaniesz bo celnik nie widział, koło się zamyka.
Qrde, czy to takie skomplikowane ludziom uprościć by z radością płacili do Polskiej kasy zamiast do Zullasungu?
SlawekEwa - 2015-05-06, 21:39
Z A do B w Polsce to masz nasze próbne.
| Socale napisał/a: | | żółte terminowe w Niemczech. |
To raczej tylko po Niemczech.
toscaner - 2015-05-06, 22:17 Temat postu: Re: Trzecia tablica rejestracyjna
Czego to już przed wyborami nie obiecywali.
Socale - 2015-05-07, 21:27
| SlawekEwa napisał/a: | Z A do B w Polsce to masz nasze próbne.
To raczej tylko po Niemczech. |
Nie Sławek, trochę inaczej to jest.
Nasze czerwone z założenia są "do diagnosty i z powrotem".
Nie dostanę ich jak auto mam w Berlinie kupić i wrócić na kołach do PL.
Żółte terminowe ważne są na całą UE, sprowadzałem se T&C z Chicago a odbierałem z Gdyni.
Kupiłem w Forst tablice, pojechałem po odbiór i na takich tablicach na kołach do domu.
Wydawane były "na żądanie" jak w sklepie. Obligatoryjnie było ubezpieczenie.
Była luka w PL - legalnie auto sprowadzone nie pojedzie i Polacy zaczęli kombinować bo aut sprowadzano w mln egz.
Niemcy mieli na tym interes ale cwaniakom było mało i zaczęli bzykać Niemców i na jednych tablicach przez 5 dni ,5 aut przejeżdżało granicę.
Zmienili przepisy.
Teraz są nadal wydawane, są tak samo ważne terytorialnie, ale przypisane na konkretny pojazd i pod warunkiem aktualnego TUV, ważnego co najmniej do końca terminu ważności tablic.
SlawekEwa - 2015-05-08, 06:20
| Socale napisał/a: | | Nasze czerwone z założenia są "do diagnosty i z powrotem". |
Pewnie u was tak jest /zachód/, u nas /wschód/ to i miesiąc śmigają na czerwonych.
CORONAVIRUS - 2015-05-08, 06:38
| Socale napisał/a: |
Teraz są nadal wydawane, są tak samo ważne terytorialnie, ale przypisane na konkretny pojazd i pod warunkiem aktualnego TUV, ważnego co najmniej do końca terminu ważności tablic. |
...piszesz o tych z żółtym paskiem na 5 dni ? To co teraz Niemiec przyczepia by sobie bez TUV przez weekend pojeździć ?
andreas p - 2015-05-08, 07:57
| SlawekEwa napisał/a: | Z A do B w Polsce to masz nasze próbne.
To raczej tylko po Niemczech. |
Nie masz racji na zoltych po kralah EU mozna jeezdzic.
SlawekEwa - 2015-05-08, 09:45
Wiem, że można, ale czy legalnie? Dlaczego są więc te z czerwonym paskiem ?
andreas p - 2015-05-08, 10:00
Te z czerwonym paskiem sa na wywoz samochodu z Niemiec poza strefe EU np do Rosji albo Ukraina.
SlawekEwa - 2015-05-08, 10:32
O teraz poniał, dzięki
Socale - 2015-05-08, 11:00
| BIORCA napisał/a: | | Socale napisał/a: |
Teraz są nadal wydawane, są tak samo ważne terytorialnie, ale przypisane na konkretny pojazd
i pod warunkiem aktualnego TUV, ważnego co najmniej do końca terminu ważności tablic. |
...piszesz o tych z żółtym paskiem na 5 dni ? To co teraz Niemiec przyczepia by sobie bez TUV przez weekend pojeździć ? |
Adam, przeczytaj to co zacytowałeś.
.
Edit: Chyba że piszesz to w trosce o mobilność Niemca
andreas p - 2015-05-08, 11:43
[quote="BIORCA"] | Socale napisał/a: |
Teraz są nadal wydawane, są tak samo ważne terytorialnie, ale przypisane na konkretny pojazd i pod warunkiem aktualnego TUV, ważnego co najmniej do końca terminu ważności tablic. |
...piszesz o tych z żółtym paskiem na 5 dni ? To co teraz Niemiec przyczepia by sobie bez TUV przez weekend pojeździć ? [/quote
Teraz Niemiec bez TÜV sobie nie pojedzie jak kiedys mozna bylo. Teraz widac jak do TÜV autka na lawetach jada.
Yans - 2015-07-03, 17:44
Czy coś się zmieniło w kwestii trzeciej tablicy w POLSCE...? Nie interesują mnie niemcy...
HENRYCZEK - 2015-07-03, 18:01
Resort pracuje nad nowym prawem.
http://auto.dziennik.pl/p...e-kosztuje.html
ZEUS - 2015-07-03, 18:06
ale od tej publikacji minęło prawie dwa miesiące, i ...... nadal cisza
antwad - 2015-07-05, 23:08
Byłem w ubiegłym tygodniu w Wydziale Komunikacji. Pani od rejestracji pojazdów powiedziała, że temat z prasy zna, ale nie ukazały się żadne przepisy wykonawcze.
Tak więc, trzecia tablica przed wakacjami, ale nie sprecyzowano którymi
|
|