| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Okno dachowe odfrunęło
rigg - 2015-05-12, 18:30 Temat postu: Okno dachowe odfrunęło Witam
Jadąc dziś camperem zgubiłem zewnętrzną część okrągłego okna z toalety....
Okno było chyba nie domknięte i pod wpływem wiatru kapturek się odkleił od reszty okna odfrunął i się połamał ... Większość kawałków znalazłem w polu z rzepakiem, ale na klejenie nie ma szans... Trochę w necie szperałem i znalazłem tylko nowe, całe okno w niemcowie za ponad 500 ojro. Samo okno ocalało, teraz poszukuje kapturka-grzybka czy jak to zwał, który po prostu był przyklejony... Pomożecie? Może ktoś ma na zbyciu?
salut - 2015-05-12, 18:54
Spróbuj tutaj
http://carbonplast.eu/index.php?lang=pl
ARCADARKA - 2015-05-12, 18:59
Polecam ,, ,,,,,,również ,,,dzwoń do Bogusia ,,,,,tel 690 422 462
pozdrawiam
DarKu - 2015-05-12, 22:52
Ostatnio szefowi wymienialem wlasnie nie takie ale sytuacja ta sama, gorna czesc sie odkleila i poleciala w przestworza, za nowe kompletne zaplacilem 120€ w sklepie w Wiedniu, za same szklo na zamowienie chceli 100€ :D
nikita55 - 2015-05-14, 13:27
To znana przypadłość tego modelu okna......
Z ciekawości sprawdzę ile kosztuje z moją 30 procentową zniżką na części
rigg - 2015-05-14, 14:21
| nikita55 napisał/a: | To znana przypadłość tego modelu okna......
Z ciekawości sprawdzę ile kosztuje z moją 30 procentową zniżką na części |
Najgorsze, jest to, że ja całego okna nie potrzebuje.... a wywalać tyle kasy za całe nie zamierzam. Mam u siebie jacht klub i albo do nich podjadę i zrobię z laminatu (ciemno będzie w łazience ale tanio i solidnie:-) Lub drożej za dorobienie przezroczystej z carbonplast. eu
nikita55 - 2015-05-14, 14:32
Wiem o co chodzi bo już kilka takich wymieniłem ,też tak było to tylko dekiel nowy zakładałem a reszta okna nowego do kosza.....
Być może jest możliwość zamówienia tylko tego dekla , tak jak np...w Mini Heki nie trzeba wymieniać całego okna tylko można zamówić najdrobniejszą nawet część.
rigg - 2015-05-14, 15:22
| nikita55 napisał/a: | Wiem o co chodzi bo już kilka takich wymieniłem ,też tak było to tylko dekiel nowy zakładałem a reszta okna nowego do kosza.....
Być może jest możliwość zamówienia tylko tego dekla , tak jak np...w Mini Heki nie trzeba wymieniać całego okna tylko można zamówić najdrobniejszą nawet część.
|
Chętnie bym zapytał, ale nie mam pojęcia gdzie? Nie wiem nawet, bo nie napisali kto jest producentem tego okna...
nikita55 - 2015-05-14, 15:32
Ja zapytam u mnie w magazynie czy wogóle taka część jest dostępna oddizelnie.
Wojciechu - 2015-05-14, 15:52
A swoją drogą – cena za to aby mieć sprawne (całe)okno - kosmos. Może warto się pokusić się o samodzielny odlew. Jeśli nawet będzie matowe ( z włókien szklanych) to na dachu wizualnie nie będzie tak raziło.
nikita55 - 2015-05-14, 16:00
Wszystkie rzeczy związane z carawaningiem są niestety drogie
Każde hobby kosztuje.
Ostatnio miałem klienta starszego jegomościa z dziesięcioletnim carthago na mercedesie. Tak niefortunnie sam zmieniał pompkę ciśnieniową ,że zalał wodą ładowarkę i energoblok.
Wymiana 300 ,energoblok 650, ładowarka 330 razem 1280 euro aż ręka mu się zatrzęsła jak płacił w kasie......
maszakow - 2015-05-14, 17:52
| nikita55 napisał/a: | Wszystkie rzeczy związane z carawaningiem są niestety drogie
Każde hobby kosztuje.
Ostatnio miałem klienta starszego jegomościa z dziesięcioletnim carthago na mercedesie. Tak niefortunnie sam zmieniał pompkę ciśnieniową ,że zalał wodą ładowarkę i energoblok.
Wymiana 300 ,energoblok 650, ładowarka 330 razem 1280 euro aż ręka mu się zatrzęsła jak płacił w kasie...... |
no cóż ...za hobby się płaci, lekcje majsterkowania też musza kosztować...
nikita55 - 2015-05-16, 12:09
Jest dostępne ale całe niestety z moją zniżką około 400 euro........
Szkoda że to nie mini heki bo kosztuje tylko 100 euro
Bronek - 2015-05-16, 13:21
Aż korci by jakieś denko od wiaderka/ miski zastosować. Toż to kawałek plastiku i do tego niewidoczny. nawet na rzepy techniczne lub dokleić dystanse i zamknąć denkiem. tak by rant był niemal jak w orginale.
Ile ma średnicy?
Lub na kwadratowe, oddam swoje za darmo jak przyślesz do mnie kuriera. To typowe fiamma 40 cm. matowa Nie przeźroczyste
To okno Gino ale moje podobne z demontażu , wstawioem turbowenta. Bezvtej zew szerokiej ramnki śrubki wkręty trzeba dokupić.
MILUŚ - 2015-05-16, 13:33
A może w to miejsce zamontować jak Ci propnuje Bronek FIAMME 40x40 lub 50x50 . Przemyśl to przynajmniej zyskasz okno o solidnych zawiasach ............nielotne
rigg - 2015-05-16, 14:23
| Bronek napisał/a: | Aż korci by jakieś denko od wiaderka/ miski zastosować. Toż to kawałek plastiku i do tego niewidoczny. nawet na rzepy techniczne lub dokleić dystanse i zamknąć denkiem. tak by rant był niemal jak w orginale.
Ile ma średnicy?
Lub na kwadratowe, oddam swoje za darmo jak przyślesz do mnie kuriera. To typowe fiamma 40 cm. matowa Nie przeźroczyste
To okno Gino ale moje podobne z demontażu , wstawioem turbowenta. Bezvtej zew szerokiej ramnki śrubki wkręty trzeba dokupić. Obrazek |
Panowie,
Wielkie Dzięki za chęci, ale to okno jest tak jakby sufitem prysznica, ścianki jeżdżą po jego okręgu można by rzec , wiec kwadrat czy prostokąt wyglądałyby licho....
W poniedziałek podejdę do portu, gdzie remontują jachty i tam zapytam czy mi coś zbudują. Okno ma 60 cm średnicy...
MILUŚ - 2015-05-16, 14:49
Fajny wynalazek tylko kłopotliwy teraz dla Ciebie . Ładnie wygląda łazienka pod tym oknem szkoda rzeczywiście robić jakąś rzeźbę i psuć wystrój i.....nastrój kąpieli pod gwiazdami Życze powodzenia w poszukiwaniach
Bronek - 2015-05-16, 15:26
zmieniono automatycznie na - bardzo interesujący.... ste. Wstaw soczewkę będziesz miał teleskop.
Cena... teraz wiem, że musi kosztować.
rigg - 2015-06-26, 01:22
Witam
Dziś otrzymałem zdjęcia nowego okna
Chciałem serdecznie podziękować firmie http://www.carbonplast.eu/
Bez dodatkowych kosztów dorobiono mi również wewnętrzną szybę dodano grafikę maskującą i sklejono wszystko do kupy mega klejem
Okno wewnętrzne jak i zewnętrzne zostały zrobione o milimetr grubsze, czyli będą solidniejsze. (było 3 teraz 4 mm,)
Będę musiał poczekać z oględzinami organoleptycznymi bo wywiało mnie do pracy.
Na zdjęciach wygląda to bardzo dobrze.
joko - 2015-06-26, 08:45
| rigg napisał/a: | Witam
Dziś otrzymałem zdjęcia nowego okna
Chciałem serdecznie podziękować firmie http://www.carbonplast.eu/
Bez dodatkowych kosztów dorobiono mi również wewnętrzną szybę dodano grafikę maskującą i sklejono wszystko do kupy mega klejem
Okno wewnętrzne jak i zewnętrzne zostały zrobione o milimetr grubsze, czyli będą solidniejsze. (było 3 teraz 4 mm,)
Będę musiał poczekać z oględzinami organoleptycznymi bo wywiało mnie do pracy.
Na zdjęciach wygląda to bardzo dobrze.
|
Rigg, możesz napisać ile Cię skasowali za ten daszek ?
Mam to samo okno w prysznicu, wprawdzie jeszcze nie odleciało , ale kto wie
Pewnie zapomniałeś zamknąć te trzy klamry do rozstrzelniania i przy większej prędkości podwiało . Na to trzeba przy tym oknie uważać i pilnować aby było domknięte przed ruszaniem w drogę, ale za to mega wygląda i prysznic w słońcu albo pod gwiazdami milej się bierze
Ja miałem z nim jeszcze taką przygodę, że w czasie szybkiej jazdy w deszczu trochę wody dostało się do tego pierścienia jaki tworzy obudowa ramy okna i dalej do klosza od pierścienia diodowego przez otwory w które sa wkręcone śruby mocujące ten klosz .
Nie groziło to wprawdzie zawilgoceniem zabudowy, bo woda ściekała po plastiku i nadmiar lądował w brodziku prysznica, ale wnerwiające to było więc uszczelniłem przy śrubach i teraz jest ok.
rigg - 2015-06-26, 09:43
[quote="joko"] | rigg napisał/a: |
Rigg, możesz napisać ile Cię skasowali za ten daszek ?
Mam to samo okno w prysznicu, wprawdzie jeszcze nie odleciało , ale kto wie
Pewnie zapomniałeś zamknąć te trzy klamry do rozstrzelniania i przy większej prędkości podwiało . Na to trzeba przy tym oknie uważać i pilnować aby było domknięte przed ruszaniem w drogę, ale za to mega wygląda i prysznic w słońcu albo pod gwiazdami milej się bierze
|
Co do okoliczności i przyczyn odfrunięcia okna nie będę się rozpisywał... Było pewnie, tak jak napisałeś nie zamknięte . Co do kosztów , poszło na pw.
nikita55 - 2015-07-08, 21:26
Ciekawy jestem ile kosztowało dorobienie takiego okna,bo wczoraj wymieniałem klientowi właśnie takie kompletne z powodu malutkiej ryski na zewnetrznej części która jest zabezpieczona specjalną folią . Wada jest niewielka około cm na cm. Nie wiem czy wyrzucić ....a może w rozsądnej cenie komuś by się przydało?
rigg - 2015-07-09, 08:26
| nikita55 napisał/a: | | Ciekawy jestem ile kosztowało dorobienie takiego okna,bo wczoraj wymieniałem klientowi właśnie takie kompletne z powodu malutkiej ryski na zewnetrznej części która jest zabezpieczona specjalną folią . Wada jest niewielka około cm na cm. Nie wiem czy wyrzucić ....a może w rozsądnej cenie komuś by się przydało? |
Ja na Twoim miejscu bym trzymał, zawsze się chętny znajdzie na okno z małą ryską
A tak na marginesie to Niemcy są mocno zmanierowani widzę, tyle kasy wywalić przez małą ryskę
Więcej info poszło na pw.
rigg - 2015-07-19, 17:06
Okno zamontowane, wygląda jak oryginał !
|
|