Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Porady dla kupujących kampera - EuraMobil 2.5TDI proszę o opinie i ogląd.

samotny wilk - 2015-05-13, 20:39
Temat postu: EuraMobil 2.5TDI proszę o opinie i ogląd.
Szukam kampa.

Ten z oferty jest aż ze Szczecina. To bardzo daleko. Może ktoś zechciałby rzucić nań okiem. Będę wdzięczny. :spoko

http://allegro.pl/euramob...5335913818.html

mrsulki - 2015-05-13, 20:46

Mogę dla Ciebie zrobić oględziny. Proponuję jutrzejsze (czwartek) popołudnie. Zgadaj się z klientem i daj znać tel w avatarze.
Comsio - 2015-05-13, 21:36

Jędrek fajny :ok i milutko jest w takim w zimne noce. ;)
KrzySówka - 2015-05-14, 07:26

Wyglada fajnie. Ciekawe jak przebiegną oględziny. Czekam na relację.Pozdrawiam :spoko
martini44 - 2015-05-14, 08:09

oj przyjemnie jest z rana stąpać po ciepłej podłodze :szeroki_usmiech
kisielak - 2015-05-14, 12:15

Andrzeju -bardzo ładny, krótki, świetny silnik i do tego z turbawką, ale z tego co pamiętam Twoją wypowiedź - garkuchnia z tyłu, przy drzwiach - nie do zaakceptowania. A tutaj tak własnie jest. Ja szukając kamperka celowałem w kuchnie z tyłu i kanapę. I dalej twierdzę, że to chyba najlepszy układ. Ale Ty jak widzę podróżujesz głównie samotnie, więc Twój wybór jest b.dobry. Teraz tylko trzeba poczekać na wynik oględzin. A potem już tylko negocje. :lol:
pzdr. :spoko

samotny wilk - 2015-05-14, 15:32

kisielak, o miło powitać.
Z Twojego Avatara wynika, że coś jednak kupiłeś. Gratuluję. Mam nadzieję, że to jest dobry motorek min. 95 kM. Gdzie można zobaczyć fotki Twojego nabytku ?
Udanego i beztroskiego kamperowania. :spoko

Sam wiesz, że znalezienie czegoś dobrego, to nie lada wyczyn. Łatwo nie jest, ale ja robię to już kolejny raz i dobrze wiem, że tak będzie i tym razem.
Kuchnia przy drzwiach, to nie wielki problem. Da się ... Wolałbym na dłuższej ścianie kampa, ale tak jak jest, też będzie OK.

Otrzymałem donos, że ten kamp 2,5 TDI był poważnie naprawiany w WC. Ale poczekajmy na ostateczną opinię osoby oglądającej.

Wojciechu - 2015-05-14, 16:00

Jędrek - trzeba mieć nadzieję, że "wygódka" była naprawiona fachowo. Kamperek z foto wygląda ok. Trochę Ci zazdroszczę etapu kupowania. :spoko
samotny wilk - 2015-05-14, 16:24

prof-os,
prof-os napisał/a:
Trochę Ci zazdroszczę etapu kupowania. :spoko

Wojtek chyba nie ma czego.
Zakup kampera, to zawsze wydanie kilkudziesięciu tysięcy PLN i całkowity brak pewności, że dobrze się zrobiło. Prawdziwa ruletka.
Ale namiot w pawlaczu zawsze mam. :oko

kisielak - 2015-05-14, 17:39

samotny wilk napisał/a:
kisielak, o miło powitać.
Z Twojego Avatara wynika, że coś jednak kopiłeś. Gratuluję. Mam nadzieję, że to jest dobry motorek min. 95 kM. Gdzie można zobaczyć fotki Twojego nabytku ?
Udanego i beztroskiego kamperowania. :spoko
.

Autko kupiłem o kolegi @ndrzej'a . Tutaj jest troche zdjęć z wyprawy Joasi i Andrzeja do Norwegi:
http://www.camperteam.pl/...ighlight=#37156

Autko nic się nie zmieniło a wręcz, w rękach Joasi i Andrzeja odmłodniało. Ja jestem mega zadowolony. Silnik 2,5TD, daleko mu do zadyszki a górki to juz nie wiem jakie muszą być by zejść do drugiego biegu. Turbo jak to w starszym diezlu trochę " dziurawe" ale jak sie dostosujesz to ciagnie aż miło. Do 80/90 km/h jak tapczan, hałas akceptowalny - jak w dawnych autobusach turystycznych ( tak okresliła to moja żona), spokojnie sie rozmawia. Przy 100 km/h dalej mozna spokojnie rozmawiać. Szybciej nie jechałem - szkoda mi silnika ale zapasu miał jeszcze sporo Układ wnętrza taki jaki chciałem, rewelacyjnie się prowadzi. Nie czuc gabarytów. Pięknie i z precyzja można nim manewrować. W środku przestronny i przytulny - nie chce sie wychodzić. Zadek ma troche długi ale nadwiesza sie nad trawnikiem lub trochę chodnikiem i jest OK. Oczywiście ma swoje lata i trzeba się z tym pogodzić i drobne "dziwactwa" przyjąć z "dobrodziejstwem inwentarza". Ale ja nie widze problemu Moi rodzice tez maja dużo lat i choć w pełni sprawni i aktywni również zawodowo wymagają ogromnej cierpliwości ze wzgledu na swoje dziwactwa ( chyba z wiekiem):lol: W pierwszy wekeend majowy zaliczyliśmy pierwszą wycieczkę z Wa-wy do Kazimierza, dalej do Sandomierza i powrót przez Nałęczów do Wa-wy. Gdzieś razem ponad 500 km
Pozdrawiam
Kisielak (Piotr)

SlawekEwa - 2015-05-14, 17:47

kisielak napisał/a:
Autko kupiłem o kolegi @ndrzej'a .

Czyli Andrzej ma kampera cały czas "na oku" :haha:

samotny wilk - 2015-05-14, 18:01

mrsulki, serdeczne dzięki za pomoc - ogląd kampera.

Szkoda, że jedynie na foto wygląda tak dobrze. :roll:

Nic to, szukam dalej.

Jeżeli Ty będziesz potrzebował pomocy w Stolicy albo w okolicach, to wal śmiało.
:spoko

samotny wilk - 2015-05-14, 18:14

Jest w necie drugi taki sam FIAT DUCATO 2,5 TDI CAT, EURA MOBIL SPORT.

http://allegro.pl/fiat-du...5307290369.html

Wprawdzie auto nie znalazło nabywcy, ale oferta jeszcze wisi w sieci.
Kamper jest także daleko ode mnie - Goczałkowice-Zdrój.

Może ktoś odważy się zerknąć na autko ? :spoko

mrsulki - 2015-05-14, 18:44

samotny wilk,
cała przyjemność po mojej stronie. Cieszę się że mogłem pomóc.

Gewehr - 2015-05-14, 19:15

mrsulki napisał/a:
samotny wilk,
cała przyjemność po mojej stronie. Cieszę się że mogłem pomóc.

Co mu dolegało?

mrsulki - 2015-05-14, 19:21

Ma tylko jedną wadę: naprawiany sufit na całości w łazience i pas 20cm przez całą szerokość tyłu. Najprawdopodobniej przez nieszczelny wywietrznik od kibelka. Na dachu też dziwnie "połatane" blachy reflowane (kawałek około 50x50 cm wymieniana) nie wiadomo co pod spodem się dzieje.
Gewehr - 2015-05-14, 19:29

Myślałem, że może jest zajechany mechanicznie ;)
samotny wilk - 2015-05-14, 19:31

mrsulki, :pifko poleciało. :spoko
martini44 - 2015-05-15, 08:30

W Goczałkowicach będę 20 maja w godzinach dopołudniowych, jeśli kamperek będzie dostępny to pooglądam co jest wart. :)
siemie - 2015-05-15, 09:18

mrsulki napisał/a:
Ma tylko jedną wadę: naprawiany sufit na całości w łazience i pas 20cm przez całą szerokość tyłu. Najprawdopodobniej przez nieszczelny wywietrznik od kibelka. Na dachu też dziwnie "połatane" blachy reflowane (kawałek około 50x50 cm wymieniana) nie wiadomo co pod spodem się dzieje.

Jestem akurat właścicielem tego kampera ze Szczecina, wczoraj były ogledziny przez kolegę Mrsulki. http://allegro.pl/euramob...5335913818.html

Chciałbym podać przyczyny wymiany tego paska. Poprzedni właściciel niedokładnie załozył wywietrznik w łazience ( uszczelka źle założona ) i dostała tam się trochę wody. W ubiegłym roku został wymieniony ten pasek ( do blachy ) w łazience oraz ok.20 cm po szerokości na zapas, pomimo że nie było tam śladów wilgoci.
Blacha ryflowana została zdjęta, spód wyczyszczony, śruby wyjęte, zabezpieczone została dodatkowo paskami taśmy bitumicznej na zewnatrz. Dodatkowy kawałek blachy został dołozony, ponieważ go tam nie było. Od roku nie ma problemu z szczelnością.

Moja wyjaśnienie może być nieobiektywne, dlatego najlepiej przekonać się osobiście.

kisielak - 2015-05-15, 10:04

samotny wilk napisał/a:
Jest w necie drugi taki sam FIAT DUCATO 2,5 TDI CAT, EURA MOBIL SPORT.

http://allegro.pl/fiat-du...5307290369.html

Wprawdzie auto nie znalazło nabywcy, ale oferta jeszcze wisi w sieci.
Kamper jest także daleko ode mnie - Goczałkowice-Zdrój.

Może ktoś odważy się zerknąć na autko ? :spoko

Tylko ta cena ... dziwna

samotny wilk - 2015-05-15, 12:35

kisielak, Piotr, ja tę ofertę śledziłem od dość dawna. Cena kampera była grubo powyżej 40 tyś. PLN (dokładnie nie pamiętam ile), kiedy oferta była jeszcze aktywna. A teraz pojawiła się jakaś dziwna kwota, ale oferta nie jest już aktywna.

Szukam dalej. Jak byś miał coś na oku, to daj cynk. :spoko

Fordek - 2015-05-18, 19:11

kisielak, Gratuluję nowego kamperka - Teraz chyba widzisz ,że trochę większy to trochę więcej miejsca do życia - a tego niczym nie da się zastąpić. A chciałeś kupować małego. Super samochodzik i z duszą Hymera Integrala. :spoko
kisielak - 2015-05-19, 10:30

Fordek napisał/a:
kisielak, Gratuluję nowego kamperka - Teraz chyba widzisz ,że trochę większy to trochę więcej miejsca do życia - a tego niczym nie da się zastąpić. A chciałeś kupować małego. Super samochodzik i z duszą Hymera Integrala. :spoko

dzięki Fordek, To był w sumie czysty przypadek, ze akurat to autko przeszło pod moją opiekę. Jeszcze w marcu @andrzejowi nawet przez myśl nie przeszło by sprzedać autko ( choć już wtedy Go nagabywałem :lol: ). Wybieram się do Żabiego Raju - jeśli będziesz - to pogadamy.
Pzdr. :spoko

kisielak - 2015-05-19, 11:06

zdublował mi się post - do wycięcia :kosa: