Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Zabudowa na platformie nowego Renault Master

Damiann - 2015-05-17, 09:48
Temat postu: Zabudowa na platformie nowego Renault Master
Cześć,
Na forum jestem świeżak ;) Ale od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu i często przeglądam forum, niestety tym razem postanowiłem zwrócić się do Was z pytaniem ponieważ nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi :-/

W tym roku planuje kupić nowego kampera, max. 5-6 osobowy.
Ze względu na to, że mam bardzo dobre kontakty u pewnego dealera Renault i mogę liczyć na potężne zniżki jestem w stanie kupić nowego Mastera "platforma z kabiną" za wyjątkowo atrakcyjną cenę. O kamperach na tej platformie informacji jest jak na lekarstwo, więc może są osoby które byłby w stanie coś powiedzieć. Dlaczego w 90% buduje się na Ducato? Kwestia ceny czy innych rozwiązań technicznych?
Po dłuższym Googlowaniu udało mi się jedynie znaleźć Adria Matrix Supreme, który jest na platformie Mastera ale cena to +50.000 Euro.
Czy mógłbym bardziej doświadczonych forumowiczów prosić o radę gdzie zrobić zabudowę takiego kampera, która firma jest godna polecenia, na co w szczególności zwrócić uwagę i jeżeli ktoś siedzi w temacie to prosiłbym również o przybliżenie szacunkowych kosztów takiego przedsięwzięcia.
Pozdrawiam,
Damian.

Istvan - 2015-05-17, 11:20

Poszukaj Frólika :spoko
jawi13 - 2015-05-17, 12:36

Istvan napisał/a:
Poszukaj Frólika :spoko
Właśnie to http://www.campervan.pl/#portfolio
burton - 2015-06-05, 22:33

Cześć,
Z tego co mi się wydaje to żaden duży europejski producent nie weźmie twojego auta, żeby go zabudować. To są duże firmy/ zakłady które biorą auta bezpośrednio od fiata czy renault. Mają ustawione cykle produkcyjne na cały rok i nikt nie będzie się bawił w takie coś....
Jest kilka firm w PL które robią zabudowy np Elcamp, Balcamp, Buskamper, Waldi...
Ale one przerabiają busy na campery i chyba powinieneś kupić busa a nie podwozie i udać się na przeróbke na camper. Przerobienie busa 6 m zaczyna się od 60 tys brutto.

ZEUS - 2015-06-05, 22:40

najlepsze jest to, że Damiann zarejestrował się na CT 17 maja, wrzucił jeden temat i od tamtej pory nie było go na forum :roll: