Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - zawor do lodowki

tom-cio - 2015-06-05, 17:28
Temat postu: zawor do lodowki
Chlopaki,sorki ze tu a nie w supermarkecie,ale tam raczej ciezko o porade.Otoz poszukuje zaworu lodowki elektrolux,bo w moim obok wejscia termopary wydostaje sie gaz i za cholere nie umiem juz tego uszczelnic,odkrecic tez w sumie mam problem.Moze ktos ma zepsuta lodowke i odsprzedalby zawor(chodzi o ten zawor z pokretlem obok zapalarki piezo).No chyba ze ktos ma pomysl jak to doszczelnic,tam jest taka mala miedziana niby uszczelka i nawet jak dociagne na maxa to popuszcza
WALDZIOR - 2015-06-05, 18:39

Spróbuj wyżarzyć tą miedzianą uszczelkę. Rozgrzej nad gazem do czerwoności i wrzuć do wody. Po tym miedź robi się mięka jak plastelina może wtedy się uszczelni.
Jacek Wolski - 2015-06-05, 18:58
Temat postu: Re: zawor do lodowki
tom-cio napisał/a:
Chlopaki,sorki ze tu a nie w supermarkecie,ale tam raczej ciezko o porade.Otoz poszukuje zaworu lodowki elektrolux,bo w moim obok wejscia termopary wydostaje sie gaz i za cholere nie umiem juz tego uszczelnic,odkrecic tez w sumie mam problem.Moze ktos ma zepsuta lodowke i odsprzedalby zawor(chodzi o ten zawor z pokretlem obok zapalarki piezo).No chyba ze ktos ma pomysl jak to doszczelnic,tam jest taka mala miedziana niby uszczelka i nawet jak dociagne na maxa to popuszcza

Witam

Mam taki zawór, odbiór w Gliwicach.

tom-cio - 2015-06-05, 19:02

Jacku,pusc na PW jakis telecon ,to sie zdzwonimy,dobra?
Jacek Wolski - 2015-06-05, 19:29

tom-cio napisał/a:
Jacku,pusc na PW jakis telecon ,to sie zdzwonimy,dobra?

Mój tel: 509-796-309

maszakow - 2015-06-06, 23:58

PW... czyli miało być dyskretnie ... :haha:
tom-cio - 2015-06-07, 09:27

Najwazniejsze,ze my sie dogadali,w poniedzialek lodoweczka dostaje nowy -uzywany zaworek,juz teraz dostala komin na dach i po nocy(pomimo ze delikatnie czuc gazem,bo obkleilem to sikaflexem,ale i tak opopuszcza),w zamrazalniku 3 wsady lodowkowe zamrozone na kosc,wiec dziala jak ta lala :szeroki_usmiech
tom-cio - 2015-06-07, 10:20

temperaturka w zamrazarce