| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Sprzęt turystyczny i akcesoria - Cień dla kamperka.
Socale - 2015-06-05, 23:34 Temat postu: Cień dla kamperka. Vitaycie.
Jak myślicie, czy wojskowa siatka maskująca zawieszona/naciągnięta 10-20 cm nad kamperem przyda się jej cień by od dachu słońcem nie dogrzewać?
Klima jest, swoje robi więc spanie ok, mam siatkę, ze 3-4 kilo waży i mam na dachu relingi i ten pomysł.
Tylko o sens pytam.
zbyszekwoj - 2015-06-06, 06:36
zbyszekwoj - 2015-06-06, 06:38
Na pewno policja z helikoptera cię nie namierzy
Ale odbiór tv sat utrudniony.
MILUŚ - 2015-06-06, 06:59
Zależy gdzie jedziesz ..........bo jeśli na wschodnią granicę to uważaj żeby Cie nie wzieli za zielone ludziki pUTINA .
Banan - 2015-06-08, 09:41
Każde zmniejszenie bezpośredniego promieniowania słonecznego działa na plus dla kamperka i komfortu w nim
Walory militarne to drugoplanowy plus
Minus, to gabaryty siatki do transportu
Mikojaj - 2015-06-08, 13:59
Pytanie czy pod siatka nie zacznie się termos robić. Siatka będzie pochłaniała promienie słoneczne i zacznie się nagrzewać. Czy pod siatka nie zrobi się kilka stopni cieplej???
Bronek - 2015-06-08, 14:17
Jakiś stelaż, by przewuew był.
Problem termosu, może wystąpić. Przykładem będzie fakt z autopsji gdy rozłożę roletę za szybą przednią. W tej przestrzeni szyba /roleta jaja można gotować. I robi się kaloryfer.
Chroni przed bezpiśednim działaniem słońca ale po piewnym czasie temperatura wzrasta.
Tylko zew. osłona zdaje egzamin
Są takie daszki na śnieg.... Ciekawe czy one by się sprawdziły.
Socale - 2015-06-08, 22:37
Dach mam orurowany dookoła ale z pominięciem alkowy.
Wysokość jakieś 12cm, będzie przewiew.
Powierzchnia siatki około 10m2 dobrze i ciasno zwinięta zmieści się w reklamówce.
Mam tego więcej, wciśnięte w worek taki jak od ziemniaków 50kG, to już 2 parcele bym zasłonił
Bronek - 2015-06-09, 10:29
Czyli, nie pytaj a działaj i daj znać.
Teoretyków tu ci dostatek.
Ja wiem, że albo światło i gorąco albo brak okien i chłodniej. A podwójne szyby kamperowe i cienkie ściany są do kitu.
Powinno zadziałać, skoro daszki są na południu wszędzie, a okna malutkie.....
Banan - 2015-06-09, 10:57
Jestem w tej dziedzinie praktykiem z wieloletnim doświadczeniem
Socale - 2015-06-09, 12:44
| Bronek napisał/a: | Czyli, nie pytaj a działaj i daj znać.
... |
Ok, biorę ze sobą, jak będzie potrzeba to ją rozwinę gdzieś na bezdrzewiu...
.
Będziemy w kontakcie bo ja bez Was... jak bez żony ukochanej mojej - zdechł bym.
MILUŚ - 2015-06-09, 15:59
| Banan napisał/a: | Jestem w tej dziedzinie praktykiem z wieloletnim doświadczeniem |
No jak będziesz chciał "Twardego" maskować też mogę pomóc
izola - 2015-06-09, 16:41
| MILUŚ napisał/a: | | Banan napisał/a: | Jestem w tej dziedzinie praktykiem z wieloletnim doświadczeniem |
No jak będziesz chciał "Twardego" maskować też mogę pomóc |
...by "Twardego"maskowac polecam tylko siatkę z "kwasiaka" siatka wojskowa tarnująca moźe od wilgoci grzybice wywoływć
PS. man taką oryginalną ca, 3x 5mtr do oddania . jest to jeszcze marota po Juniorze ... poszedł w siną dal a siatka została w domu - w spadku,,,nie!!! ja nie pojadę z nią na Urlop,,, kocham słoneczko a na Dachu man Solar,,,
Banan - 2015-06-09, 20:42
| MILUŚ napisał/a: | No jak będziesz chciał "Twardego" maskować też mogę pomóc |
Miluś jak babcie kocham - twardego sam sobie maskuje...
Bardzo Cię lubię, ale pozostanę przy swoich przyzwyczajeniach
Socale - 2015-06-09, 21:44
| izola napisał/a: |
...
kocham słoneczko
... |
Najchętniej to pojechałbym do Eskimosów czy Wikingów, ale ukochana... Tak jak Ty .
|
|