|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Norwegia - Norwegia- czy zabrać rowery?
ZbigStan - 2015-06-07, 17:10 Temat postu: Norwegia- czy zabrać rowery? Dzień dobry. Rozpoczynam pakowanie na wyjazd do Norwegi / start ok 11.bm/. Zastanawiam się czy zabierać rowery. Jakie są doświadczenia kolegów którzy byli w Norwegi. Proszę o opinię. Pozdrawiam.
ZbigStan - 2015-06-07, 17:14
Witam, proszę też o namiary na miejsca postojowe w Oslo, Bergen, Alesund. Pozdrawiam
moskit - 2015-06-07, 17:23
Jak planujesz zwiedzania murów i betonu to rowerki się przydadzą.
MILUŚ - 2015-06-07, 18:32 Temat postu: Re: Norwegia- czy zabrać rowery?
ZbigStan napisał/a: | .......... Zastanawiam się czy zabierać rowery. Jakie są doświadczenia kolegów którzy byli w Norwegi. Proszę o opinię. Pozdrawiam. |
Jeśli bierzesz rowery to rozumiem ,że nastawiasz się na jeżdżenie po miastach ?
Pamiętaj jednak ,że na promie liczą długośc kampera z rowerami więc przed zaokrętowaniem ,żeby nie płacić więcej będziesz musiał je chować do środka kampera .
Masz miejsce ? Ja z premedytacją ; choć mam garaz na cztery rowery ; nie biorę w tym roku ich do Norwegii . Wolę miejsce wykorzystać na skrzynki z żarciem
vwyogi - 2015-06-07, 19:57
ostatnio jak byłem to się tarabaniłem z rowerami. Przydały się 2 razy: w Olso i raz w Geiranger, aby skoczyć z campingu do sklepu, a byłem 10 dni. W tym roku z premedytacja nie biorę wezmę na bagażnik rowerowy kufer na dodatkowe graty.
krzlac - 2015-06-07, 20:31
A ja zdejmuję bagażnik rowerowy i wtedy mam 599 cm. Na promach norweskich płacę zawsze
najniższą stawke. Niestety jest duża różnica w cenie między autem do 6 m i autem do 7 m, że o dłuższych już nie wspomnę. A trochę tych promów w tym roku będzie bo wracam z Lofotów drogą turystyczną RV17.
kimtop - 2015-06-07, 21:33
ZbigStan napisał/a: | Zastanawiam się czy zabierać rowery |
Nie
ekosmak.dabrowska - 2015-06-07, 21:40 Temat postu: Norwegia Odradzam zabieranie rowerów, chyba, że lubisz górzyste tereny
W Oslo polecam parking przy skoczni Holmenkollen.
W razie potrzeby dzwoń.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=21441
malgosinska - 2015-06-30, 22:12
A nam się rowery bardzo przydały także jak ktoś lubi sobie robić wycieczki to polecam!
darboch - 2015-06-30, 22:22
Jasne, ze jeżeli jest możliwość to zabierać rowery choć wszystko zależy co sie planuje. Jesli staje sie gdzie na kilka dni i chce troche pojeździć to jak najbardziej. Wszystko zależy co sie planuje ?
DreamsOnWheels - 2015-07-13, 12:41
My świeżo po Norwegii i: rowery są jak najbardziej wskazane. Wielu rowerzystów zresztą można tam spotkać. Warunek konieczny jednak, to kondycja rowerowa jako taka, bo górki, górki, górki...
ZbigStan - 2015-07-19, 14:55
Dzien dobry. Wróciliśmy po 30 dniowym objeżdzie Norwegii i Finlandii. W kilku miejscach rowery byłyby przydatne. Przy następnym wyjezdzie zabiorę. Pozdrawiam
MILUŚ - 2015-07-19, 15:31
My też wróciliśmy z włóczęgi po Finlandii ; Norwegii i Danii .
I mimo ; że sie zapierałem przed wyjazdem to jednak.......rowery wzieliśmy . Finlandia i a szczególności Dania to raj dla posiadaczy rowerów . Tam korzystaliśmy z nich dosyć intensywnie . Ale w Norwegii z powodu ukształtowania terenu darowaliśmy to sobie
Spotkaliśmy mnóstwo rowerzystów w Norwegii ; ale to raczej ludzie jadący na Nordkapp a nie relaksowo .
|
|