| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Norwegia - Witam jaka najlepsza opcja trasy.
Hehu - 2015-06-07, 17:40 Temat postu: Witam jaka najlepsza opcja trasy. Witam w lipcy wybieram się autem osobowym na Lofoty czy opcja Niemcy Sassnitz - Szwecja Trelleborg jest dobra? Myślałem również o trasie przez Danię mostami do Szwecji ...... ???? Proszę o porady.
MILUŚ - 2015-06-07, 17:50
Masz jeszcze jedną z wielu możliwości...........przejechać przez Danię i płynąć z Hirtshals do Norwegii / Kristiansand ; Stavanger lub Langesund / Wszystko zależne od czasu i .........zasobności portfela
krzlac - 2015-06-07, 18:07
Jedno jest pewne. Jak szukasz wrażeń to wracaj inną drogą niż zajechałeś. Doznania krajobrazowe podwójne.
darboch - 2015-06-16, 20:50
Hehu, Twoja opcja jest w porządku jak i to co proponuje Miluś. Ja na Lofoty w większości przypadków jechałem wybrzeżem przez Szwecję a pozniej odbijałem na Kirunę ale zaczynałem tez trasę z Dani do Norwegii mostami nigdy nie jechalem ale wg mnie każda opcja jest dobra.
Przez Szwecję plusem jest to, że lecisz sporo drogi autostradą. Jadąc od od Danii czekają Cie zjawiskowe widoki ale wolniej. Wszystko zależy ile masz czasu na ten wypad.
|
|