|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
FIAT - Wymiana kierownicy Ducato II na nowszą
MILUŚ - 2015-06-12, 07:31 Temat postu: Wymiana kierownicy Ducato II na nowszą Witam ;
Mój kampek ma kierownicę jak wszystkie Ducato II . Chcę ją wymienić na nowszy model z II generacji ale po lifcie . Taka mi się podoba . Wiem ,że można . Kierownica pasuje na wieloklin .
Nie wiem jak jest z obudową stacyjki ? Nowsza kierownica jest chyba wyższa i obudowa może przeszkadzać .
Dalej idąc jakbym musiał wymieniać obudowę co z mocowaniem ? Co z "pająkiem " ? Będzie pasować ? Jeśli nie czy złączki są kontatybilne ?
Ktoś się bawił w coś takiego ?
mrsulki - 2015-06-12, 10:15
MILUŚ napisał/a: | Chcę ją wymienić na nowszy model z II generacj | Jeśli mnie pamięć nie myli już ktoś się chwalił takim wyczynem. Były nawet foty.
MILUŚ napisał/a: | Jeśli nie czy złączki są kontatybilne ? |
A co to??? Może kompatybilne miało być??
MILUŚ - 2015-06-12, 13:48
mrsulki napisał/a: | ............... Jeśli mnie pamięć nie myli już ktoś się chwalił takim wyczynem. Były nawet foty.
A co to??? Może kompatybilne miało być?? |
No OK ..........sie pomyliłem miało być kampatybilne ............
Ale dalej nie mam info czy się da ?
A o ile mnie pamięć nie myli to było...........ale o wymianie z Ducato I na III .
mrsulki - 2015-06-12, 14:48
Skoro mniej więcej do I z III pasowało to i do II podejdzie.
Walcz będę następny też mi chodzi po głowie taka przeróbka.
McGali - 2015-06-12, 15:04
mrsulki napisał/a: | Skoro mniej więcej do I z III pasowało to i do II podejdzie.
Walcz będę następny też mi chodzi po głowie taka przeróbka. |
Do I z III nie pasuje - inny wieloklin.
mrsulki - 2015-06-12, 15:44
McGali napisał/a: | Do I z III nie pasuje - inny wieloklin. |
Więc co ty na to:
http://www.camperteam.pl/...ight=kierownica
McGali - 2015-06-12, 16:07
Jedyną możliwością montażu kierownicy jest wprasowanie na wieloklin lub wciągnięcie nakrętką na tenże wielowypust. Wieloklin I jest regularny na całym obwodzie a III posiada przerwy. Jak znajdę chwilkę to porobię foty.
MILUŚ - 2015-06-12, 20:56
Moi drodzy troszkę pogalopowaliście nie w tą stronę co trzeba Napisałem o wymianie na kierownicę z Ducato II po lifcie Z III generacji mi się nie podoba
|
|