|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Uniejów zmienia podejście do kamperowców.
janusz - 2015-06-12, 17:02 Temat postu: Uniejów zmienia podejście do kamperowców. Podobno, informacja nie potwierdzona jeszcze, w Uniejowie nie wolno już stawać kamperami na parkingu obok Termali. Do usiłujących zatrzymać się kamperem przy basenach podjeżdża Ochrona lub Straż Gminna i dają czas by przenieść się na kemping/camperpark do Kasztelu. Kolejny raz chyba chęć dodatkowego zarobku wylała dziecko z kąpielą. Szkoda trochę bo miejsce fajne a straci dla nas atrakcyjność. Uważam, że ci co preferują stanie na kempingu i tak będą stawali a ci którzy mimo takiej możliwości nie stawali odwrócą się od Termali. Dziwne to posunięcie w czasie gdy powstaje dużo podobnych obiektów i zarządzający nimi chcąc przyciągnąć nas organizują miejsca dla postoju często za darmo albo za jakieś śmieszne pieniądze. Przykład to Solec Zdrój gdzie mamy mieć możliwość obsługi kampera za darmo albo Krasiejów w którym planują zrobić specjalne miejsca dal kamperów.
izola - 2015-06-12, 17:58
dziękuję Janusz za info, już wiemy gdzie i jakie Thermy nas chętnie oczejują... Uniejów, ominę by niespodzianek uniknąć.
Edit: sprawdziłam na Mapie , wprawdzie Kastel nie jest zbyt oddalony, jest może i ok , ale nie lubię takich "machlojek "
janusz - 2015-06-12, 18:08
izola napisał/a: | Uniejów, ominę by niespodzianek uniknąć. |
Nie no nie żeby aż tak. Pole campingowe w Kasztelu tez jest OK i nie takie znowu drogie.
Poczekajmy aż ktoś tego newsa zweryfikuje i powie czy to nie plotki jakieś są.
krzlac - 2015-06-12, 18:14
janusz napisał/a: | Pole campingowe w Kasztelu tez jest OK i nie takie znowu drogie |
Pole campingowe? To nie jest nawet stellplatz. To łąka ze skrzynka elektryczną w jednym rogu. Ani kota, ani płota, ani szarej ani białej wody. Takie COŚ to w Europie albo za darmo albo 1-3 EUR.
janusz - 2015-06-12, 18:18
krzlac napisał/a: | Takie COŚ to w Europie albo za darmo albo 1-3 EUR. |
Myślę, że trzeba byłoby wizję lokalną zrobić. Może jeżeli zadecydowali, że jeżeli kampery to tylko w Kasztelu to i miejsce przygotowali - poprawili.
Nie wiem, z niecierpliwością czekam aż ktoś napisze kto tam ostatnio był albo teraz jest.
krzlac - 2015-06-12, 18:37
Ja mogę zapłacić 30 zł albo i więcej ale żeby było to czego tam nie ma. Byłem raz w Kasztelu i ledwo mi kabla starczyło (stały 3 przyczepu przy skrzynce elektrycznej) a krótkiego nie mam. Gdybym musiał wypuścić szarą to chyba w trawę. Kranu z wodą nigdzie na scianie nie widziałem. Oferują wprawdzie dostęp do łazienki, ale z kotem wchodzić do hotelu-restauracji?
jacek stec - 2015-06-12, 18:38
Będę tam za godzinę
Argo - 2015-06-12, 20:05
Byłem w kwietniu na zlocie karawanigowca, stałem w Kasztelu dwa dni i nie narzekam. Prądu do oporu, ujęcie wody jest, rzut szarej i kota też jest. Miejsce na ognisko, i grillowanie. Tylko wielkością nie powala. Więcej Brat może napisać bo często bywa.
CORONAVIRUS - 2015-06-12, 21:03 Temat postu: Re: Uniejów zmienia podejście do kamperowców.
janusz napisał/a: | Kolejny raz chyba chęć dodatkowego zarobku wylała dziecko z kąpielą. Szkoda trochę bo miejsce fajne a straci dla nas atrakcyjność. |
noooooo jeśli się potwierdzi to ciekawym czy *straci atrakcyjność* dla rocznicowych zimowych spotkań CT ??? Masz plan awaryjny czy jednak mimo wszystko dasz im zarobić ?
janusz - 2015-06-12, 21:16
BIORCA napisał/a: | to ciekawym czy *straci atrakcyjność* dla rocznicowych zimowych spotkań CT ??? |
Myślisz że kemping w Kasztelu będzie czynny zimą? Myślisz, że zmieści się tam 30 kamperów? Myślisz, że po śniegu da się tam wjechać kamperem?
Mam nadzieję, że dla zlotu zrobią wyjątek. Pożyjemy zobaczymy.
Chyba dwa lata temu była przymiarka do zlotu w Kasztelu i tam nie ma warunków na zlot.
A może będzie powód żeby zmienić termin zlotu rocznicowego.
jarko_66 - 2015-06-12, 21:30
Miałem być dziś, Dojadę jutro .Mam zamiar stanąć jak zwykle nad Wartą. Jak mnie wygonią przestanę jeździć do Uniejowa
CORONAVIRUS - 2015-06-12, 21:35
janusz napisał/a: |
A może będzie powód żeby zmienić termin zlotu rocznicowego. |
termin i miejsce
po kiego w zimie forum rozkręcałeś ? narciarzy , saneczkarzy , drogowców ...to bym szybciej zatrybił a tak....
Jarko ...a dlaczego mieliby chłodnię przeganiać ?
janusz - 2015-06-12, 21:42
BIORCA napisał/a: | po kiego w zimie forum rozkręcałeś ? |
Nie wiem, chyba z tego samego co Ty kiedy chciałeś je roz...pucyć.
Zima to taki okres w którym dochodzimy do wniosku, że my to zrobimy lepiej.
jarko_66 - 2015-06-12, 21:43
Adam, zawsze mogę powiedzieć że mięso do knajpy dowiozłem.Tylko mięso w nocy nie chrapie
BB - 2015-06-12, 21:58
Byliśmy w Uniejowie z 5.06/6.06.2015 staliśmy na parkingu,nikt nam nie kazał przenosić się w inne miejsce,rozmawiałam z ochroną poinformowali mnie tylko kiedy i gdzie będzie cień...
krzlac - 2015-06-12, 22:05
BB napisał/a: | Byliśmy w Uniejowie z 5.06/6.06.2015 staliśmy na parkingu,nikt nam nie kazał przenosić się w inne miejsce,rozmawiałam z ochroną poinformowali mnie tylko kiedy i gdzie będzie cień... |
I tak trzymać, kamper blisko Warty i jest na oku jak leżysz w bąbelkach.
jacek stec - 2015-06-12, 22:11
No więc wygląda to tak,że ochroniarze się czepiają i przeganiają, ale jak się wspomni o burmistrzu to odpuszczają-wydaje się,że jest jakiś układ między ochroną i kasztelem. Jestem tu do niedzieli zobaczymy co będzie dalej
Comsio - 2015-06-12, 22:53
Oby nie było Warki Bis.
jarko_66 - 2015-06-12, 23:17
jacek stec napisał/a: | Jestem tu do niedzieli zobaczymy co będzie dalej | No to do zobaczenia jutro.
gino - 2015-06-13, 09:04
jarko_66 napisał/a: | Tylko mięso w nocy nie chrapie |
chrapie chrapie...ino nie pierdzi
jarko_66 - 2015-06-13, 15:26
Niestety Jacka nie zastałem. Prawdą jest natomiast to, iż Uniejów przestał być miejscem dla nas przyjaznym. Moja noga więcej tu nie stanie bo i po co? Po godzinie postoju nad Wartą zjawił się patrol ,na razie ochrony oznajmiając nam o zakazie noclegu na terenie term .Jeżeli chodzi o Kasztel ,jest to teren między wałem a zaroślami. Płatny 30 zł oferujący prąd i wodę w kiblu. Nie podoba mi się tam , mogłem stanąć w ogrodzie przed domem , wcale nie mam gorzej. Jeżeli ktoś się wybiera ,to do momentu gdy się nic nie zmieni, nie polecam.
IAAN - 2015-06-13, 18:03
A może jakieś oficjalne zapytanie wysłać do Term lub Burmistrza o co w tym wszystkim chodzi ?Ciekaw jestem ich odpowiedzi
CORONAVIRUS - 2015-06-13, 19:44
IAAN napisał/a: | A może jakieś oficjalne zapytanie wysłać do Term lub Burmistrza o co w tym wszystkim chodzi ?Ciekaw jestem ich odpowiedzi |
popieram ...z pieczątkami i podpisami prezesów PTTCC nie odważą się nie odpowiedzieć pozytywnie
janusz - 2015-06-13, 19:55
Zredagujcie pismo to wyślemy.
CORONAVIRUS - 2015-06-13, 20:34
janusz napisał/a: | Zredagujcie pismo to wyślemy. |
IAAN ...zredaguj pismo
IAAN - 2015-06-14, 10:19
Ja jestem chyba ostatnią osobą na tym forum zainteresowaną postojem i noclegiem na tym parkingu ,byłem tam raz i raczej drugi nie pojadę teraz się tak porobiło że u mnie prawie każda gmina musi mieć basen lub termy i nawzajem się prześcigają kto większy i kto ładniejszy .
Ale jak piszecie że straszenie burmiszczem daje efekt że ochroniaże odpuszczają to musi coś w tym być że ktoś komuś w łapę dał aby ochrona sugerowała nocleg w innym miejscu za kasę .
Wydaje mi się że oficjalne pismo rozwiązało by wszystkie wasze zapytania
Nie wiem do kogo należy teren paringu jeżeli teren jest miasta tak jak i termy to burmistrz powinien dać jasną odpowiedź.
jeżeli stoisz nie rozkładając markizy i krzesełek to tylko parkujesz a to raczej jest tam legalne chyba że postawili jakiś śmieszny znak
Comsio - 2015-06-14, 10:43
Warto powalczyć o tą miejscówkę.
matro - 2015-06-14, 11:45
...tak oto na naszych oczach zmienia się Polska
Miejsc z zakazami od kilku lat przybywa a jedyną zachętą do zaparkowania na płatnym parkingu nie jest podniesiony standard lecz represja i straszenie...
CORONAVIRUS - 2015-06-14, 12:03
matro napisał/a: | ...tak oto na naszych oczach zmienia się Polska
Miejsc z zakazami od kilku lat przybywa a jedyną zachętą do zaparkowania na płatnym parkingu nie jest podniesiony standard lecz represja i straszenie... |
Przybywa też miejscówek darmowych , więc ruch w interesie jest .... problemem jest zmiana mentalności ludu kamperowego , że jeśli nie zapłacą to będzie im źle , okradną ich i zgwałcą.
Moim zadaniem to praca chyba na pokolenia
Fux - 2015-06-14, 12:03
Ciekawe, kiedy będzie zakaz parkowania dla samochodów w kolorach czarnym, białym i srebrnym.
Bronek - 2015-06-14, 13:56
Sikam do wody, chrapię, drapię sie po jajkach....
Ale nie oznacza to , że lubię gdy mi chrapią, drapią się i nieumyci z nietrzymaniem moczu, z gilami się kąpią.
Do tego Uniejów ma tyle wspólnego z wodami zdrojowymi, co wanna wody z tradycyjną zapomnianą już szyszką.
Byliśmy tam na zlocie motocyklowym, i jeśli dla dzieci to rozumiem
Starzy do Ciechocinka, tam sześć kobiet na jednego faceta przypada. Czasem pięć jak szósta odejdzie na wieki
Ale z następnym turnusem bilans wraca do normy
A kasowanie klientów , którzy kamperami na pewno spędzą więcej niż jeden dzień, to idiotyzm.
IAAN - 2015-06-14, 14:38
Pewnie wkrótce pojawi się tam znak zakaz dla pojazdów powyżej 2,5 tony i sprawa sama się rozwiąże
Janusz u nas w Poznaniu tez mamy baseny termalne ,niedawno też zostały otwarte w Tarnowie Podgórnym jaki problem zmienić miejscówkę na rocznicę:)
izola - 2015-06-14, 14:58
Fux napisał/a: | Ciekawe, kiedy będzie zakaz parkowania dla samochodów w kolorach czarnym, białym i srebrnym.
|
to będe miała całkowicie przerąbane bo mam auto srebrne z czarnymi szybami,,,
na szczęśćie wole wejsc do kaźdej wody w plenerze aniźeli do basenu chlorowanego.
Jak całe Lato pływam gdzie tylko się daje - to mi to wystarcza na przetrzymanie czasu przejsciowego, od listopada do maja ,,,nic tak skóry nie biczuje do regeneracji jak kąpiel w morzu północnym w maju,,, parę minut są efektywniejsze jak te zabacylowane Termy przez cały rok,,, wytestowane na sobie
arek - 2015-06-14, 15:19
W weekend Bożego Ciała stałem po lewej stronie tuż za parkingiem na trawie z innymi było
chyba 8-9 załóg i nikt nas się nie czepiał a sąsiedzi którzy przyjechali z Opola wręcz powiedzieli że zostają na 6 dni/zresztą jak co roku/.
jarko_66 - 2015-06-14, 19:01
Spokojnie sprawa jest rozwojowa . I pewnie trzeba ją wyjaśnić. Jacek się odnalazł, i spędziliśmy w trzy załogi miło czas nad Wartą. Ochroniarza później spotkałem pod termami , ktoś go bardzo wkurzył i kazał nam stać , stwierdził że nikt nie będzie robił z niego idioty. Na pytanie kto zakazał postoju , nie otrzymałem odpowiedzi, tylko zdanie- że coś kręcą .Ale co i kto? Spokojnie przenocowaliśmy ,dziś nikt nas nie niepokoił .Jeżeli chodzi o miejscówkę na kasztelu ,to dziękuję za darmo tam nie chcę stać.
wbobowski - 2015-06-14, 19:17
jarko_66 napisał/a: | ... zjawił się patrol ,na razie ochrony oznajmiając nam o zakazie noclegu na terenie term |
Czy jest to w jakiś sposób oznakowane
jarko_66 - 2015-06-14, 19:24
Włodek, nic nie jest oznakowane. Żadnego zakazu. No ale wiesz, jeżeli przyjeżdża patrol interwencyjny ochrony? można go ignorować ,ale miłe to nie jest. Nawet jeżeli jest to nie zgodne z prawem.
moskit - 2015-06-14, 23:41
Nas próbowano postawić w Kasztelu niestety nie dałem rady wjechać tuż przy wjeździe podłoże odmówiło współpracy z moimi oponami a deszczyk nie padał, zaś postawiono nas na parkingu przed kasztelem, oczywiście za kasę chyba 15 zeta
Tadeusz - 2015-06-15, 08:22
moskit napisał/a: | postawiono nas na parkingu przed kasztelem, oczywiście za kasę chyba 15 zeta |
To się nazywa wzorowa współpraca gminnych term z prywatnym "Kasztelem".
Dla wzajemnych korzyści oczywiście.
CORONAVIRUS - 2015-06-15, 09:43
moskit napisał/a: | postawiono nas na parkingu przed kasztelem, oczywiście za kasę chyba 15 zeta |
szlachectwo zobowiązuje
oni też potrafią przeczytać nazwę kampera
StasioiJola - 2015-06-15, 12:04
Najlepiej to jest zasięgnąć informacji u żródła!! Przed chwilą rozmawiałem tel. z p. Piotrem który zawsze był nam pomocny w organizacji naszych spotkań wiosennych i jesiennych na termach w Uniejowie. I tak- nie jest prawdą że termy Uniejów zabraniają parkowania i nocowania kamperom na swoim parkingu przy wałach. Nadal możemy nocować za free jak było dotyczas z zachowaniem pewnych norm jakie tam obowiązują. Osoby które chcą parkować czy nocować po prawej stronie od wjazdu/strona boiska/ powinny zgłosić ten fakt kierownictwu term jak również zamiar podłączenia sie do prądu, a nie podlączać się samodzielnie na dziko nie płacąc za prąd/ a takie fakty miały miejsce. Juz sam dobry obyczaj wymaga zgłosić gospodarzowi terenu. że chcemy u niego zanocować i skorzystać z jego udogodnień!!Również kamperowcy którzy tam nocowali potrafili palić ogniska na suchej trawie w bezpośrednim sąsiadztwie parku i biesiadować do póznej nocy, co spowodowało interwencję ochrony obiektu!! Termy Uniejów były, są i będa przyjazne dla kamperowców - tylko przestrzegajmy zasad ogólnie przyjętych na kempingach i parkingach. a będzie dobrze.
samotny wilk - 2015-06-15, 12:05
Byłem niedawno w Uniejowie 2 noce: z 30/31 maja i z 31 maja/1 czerwca br. Auto stało na ichniejszym parkingu, po lewej stronie od wjazdu. Były 2 inne kampery. Nikt nie pukał, nikt nie stukał, nikt o nic nie pytał. Cisza i spokój. Na oznakowanie parkingu (placu) nawet nie zwróciłem uwagi. Jakiś pan chyba z ochrony był, ale przed wejściem na baseny. Na piersi miał jakiś identyfikator - plakietkę. Nie był ubrany w mundur ochroniarza.
Może owo przeganianie kamperów zależy od tego, kto z ochrony ma tam dyżur ? A może nam się jedynie udało ?
Zobaczymy co będzie dalej ?
Tadeusz - 2015-06-15, 12:07
Postępujmy tak jak prawi Stasio, a będzie dobrze.
IAAN - 2015-06-18, 17:21
Nieraz wystarczy zapytać u źródła .
Cytuję odpowiedź na meila wysłanego do Uniejowa.
"Szanowni Państwo,
Termy Uniejów od samego początku funkcjonowania są przychylne turystyce camperowej i wszystkim miłośnikom tej formy rekreacji. Uniejów wielokrotnie gościł zloty camperów, jednocześnie udzielając ich uczestnikom preferencyjnych rabatów na wejścia do Kompleksu Termalno-Basenowego oraz pobierając symboliczne opłaty za korzystanie z energii elektrycznej. Nigdy nie odmówiliśmy przyjęcia grup camperowych.
Kompleks Basenowy wraz z parkingiem i Kasztelem jest częścią Term Uniejów. Po stronie Przedsiębiorstwa leży zapewnienie porządku i bezpieczeństwa na terenie przezeń administrowanym. W tym celu podpisana została umowa z firmą ochroniarską, która zabezpiecza obszar wokół obiektów należących do Term.
Decyzja o odsyłaniu załóg camperowych do Kasztelu Rycerskiego była podyktowana zdarzeniami, do których dochodziło w godzinach nocnych oraz samowolą niektórych Gości Term Uniejów. Niestety zdarzały się przypadki kiedy załogi camperów bez zgody administratora podłączały się do gniazdek z prądem lub usilnie próbowały wjeżdżać na teren, na którym nie powinny w danym terminie stawać. Zdarzały się również sytuacje, kiedy bez zgody administratora rozpalano ogniska w miejscach do tego nie uprawnionych. Dlatego też nie może być mowy o żadnej zmowie firmy ochroniarskiej i pracowników Kasztelu.
Po Państwa informacji postanowiliśmy bliżej przyjrzeć się sprawie i zmienić zasady korzystania z terenu okalającego Kompleks Basenowy tak, aby wszyscy korzystający byli usatysfakcjonowani. Wszystkie załogi, które będą chciały pozostać na noc na terenie Term są proszone o zgłoszenie się do Punktu Informacji w Kompleksie Basenowym. Punkt Informacji funkcjonuje w godzinach między 9:30 a 21:00. Pracownik Punktu wskaże miejsce, w którym załoga będzie mogła zaparkować. Jeśli załoga będzie chciała podłączenie do prądu i możliwość zrzutu nieczystości będzie to Kasztel Rycerski gdzie postój jest odpłatny. Jeśli nie ma potrzeby podłączenia pod prąd i zrzutu wtedy będzie to miejsce na parkingu. Wszystkie załogi prosimy o stosowanie się do zaleceń pracowników Term Uniejów. Zasady organizacji zlotów będą ustalane za każdym razem indywidualnie.
Jednocześnie chcielibyśmy przeprosić wszystkich za niedogodności, których doświadczyli. Nasze decyzje były podyktowane chęcią zapewnienia bezpieczeństwa na terenie przez nas administrowanym. W żaden sposób nie chcieliśmy szkalować lub zniechęcać do korzystania z Term użytkowników i miłośników camperów.
Z wyrazami szacunku
Rafał Porada
Koordynator Kompleksu Termalno-Basenowego"
Ja ze swojej strony dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
Swoją drogą kto pali ognisko przy parkingu ??
WINNICZKI - 2015-06-18, 19:31
Eeeee........i już po krzyku, a było tyle domysłów,że spóła ,że złośliwi,a ONI tylko w naszym interesie i dla Naszego dobra. Odpowiedź logiczna ,uważam ,że należy przyjąć za dobrą monete i odwiedzać Uniejów tak jak do tej pory stosując sie do prośby dyrekcji.
slawwoj - 2015-06-18, 21:23
A mnie ciekawi jak można samowolnie podłączyć się do prądu? Prosto ze słupa ? czy tez przepiłować kłódkę w szafce ?
Argo - 2015-06-18, 21:31
Szafki zamykane są jednakowym kluczykiem dla całej Polski.
moskit - 2015-06-18, 22:21
Swoją drogą kto pali ognisko przy parkingu ??
Zadam jeszcze jedno pytanie
Kto używa "saperki" na plaży przy Warcie????????????????
i wcale nie ma co się dziwić że dyrekcja Uniejowa chce brać kamperową zdyscyplinować bo niektórym mozg odparował
Andrzej
Tolo-Digli - 2015-06-19, 09:08
slawwoj napisał/a: | A mnie ciekawi jak można samowolnie podłączyć się do prądu? | Po raz kolejny wychodzi na to że nikt nie potrzebuje prądu "każdy może stać miesiącami ,mamy takie bajery,na co nam prąd",a jak widzą gniazdka to brak ich dla innych,którzy na prawdę ich potrzebują a FRIII zawsze kusi
WINNICZKI - 2015-06-19, 20:03
Są kraje gdzie na porządku dziennym są stosowane liczniki prądu z dziurką na monety.Może dyrekcja term zastosowała by kilka takich urządzeń i prąd był by już dostępny dla każdego potrzebującego,a dyrekcja nie musiała by go sponsorować.
matro - 2015-06-19, 20:53
Argo napisał/a: | Szafki zamykane są jednakowym kluczykiem dla całej Polski. |
Nie prawda Systemem objęte są złącza kablowe i szafki licznikowe danego operatora poza tym zdobycie tego klucza nie jest możliwe dla wszystkich
Co do term to wszystko jest fajnie ale jakoś tak się czuje dziwnie... bo za grzechy garstki kamperowców być może nawet nie związanych z CT dostaje się teraz wszystkim... zgłaszanie do Informacji która jest czynna od ...do... A co gdy przybędę tam po tych godzinach ?
...dobra, już nie marudzę
Tolo-Digli - 2015-06-19, 21:02
matro napisał/a: | A co gdy przybędę tam po tych godzinach ? | Jak to co ? staniesz gdzie chcesz i pójdziesz spać
jarko_66 - 2015-06-27, 23:45
Jakoś mi to wszystko nie składa się w jedną całość . Pisać można wszystko. I zarzucać też . Bywam tam dość często, ale po ostatnim razie zaczynam się zastanawiać. Widziałem jaki syf zostawili po sobie w okolicy plaży niedzielni goście przyjeżdżający osobówkami. Kibel w krzaczkach. Butelki i resztki zostały tam gdzie biwakowali. Kosza na plaży brak. Nie widziałem nigdy ognisk przy kamperach,co innego daleko za parkingiem po lewej, pod wałem .Tam ogniska palili ,nigdy tam nie spotkałem kogoś od nas . Jeżeli ochrona współpracuje z termami wystarczyło by zwrócić uwagę ,że nie wolno palić ognisk. Jeżeli chodzi o prąd, to się nie wypowiadam bo się nigdy nie podpinam ani tu ani gdzie indziej. Pojadę kiedyś i sprawdzę jak to działa po zgłoszeniu w termach. Jeżeli będzie jak ostatnio termy będę odwiedzał tylko w czasie zlotów. I to nie ze względu na termy , na tą ich chlorowaną wodę , solaną solą z Kłodawy.
silny - 2015-06-28, 07:36
Jarko , zobaczymy jak otworzą w Koninie , bo prace idą.
jacek stec - 2015-06-29, 20:35
Właśnie za jechaliśmy do Uniejowa ,zameldowaliśmy chęć pozostania do jutra, pani nic nie wiedziała ale po stanowczym żądaniu skontaktowania się z menadżerem grzecznie przeprosiła i poinformowała, że miejsce dla kamperów nie potrzebujących prądu i ścieków jest pod tężniami przy plaży. Tak więc stoimy sobie na beton kach i pozdrawiamy wszystkich gorąco. Myślę, że sytuacja się wyjaśniła
StasioiJola - 2015-06-30, 11:17
Jacku - dzięki za wyjaśnienia które potwierdzają moją rozmowę z zarządem term!! Jeśli ktoś chce skorzystać z podłączenia to wystarczy zgłosić , zapłacić i wszystko o-key. Sam nocleg na terenie term - jeśli zachowujemy się zgodnie z przyjetymi normami jest za darmo!!
matro - 2015-08-21, 18:19
Hej , kto wybiera się do Uniejowa na ten weekend?
W niedzielę ma być koncert Radia Zet i TVP2 i kupa gwiazd...
Wie ktoś jak wygląda stan Warty na tym odcinku i czy gdzieś w pobliżu jest slip do wodowania łodzi?
Comsio - 2015-08-21, 19:23
Bylem wczoraj w Uniejowie, postawili scenę na trawce, w tym miejscu co parkujemy na zlotach.
Z wodowaniem to się przecisniesz przez tłum słuchaczy
Przed imprezą tak
Przykro mi ale scena skierowana jest na łąkę
matro - 2015-08-22, 09:50
Dziękuję :-) Mam nadzieję że z postawieniem kampa nie będzie problemu
matro - 2015-08-24, 00:24
Byliśmy...jesteśmy :-)
Czy pożyteczną będzie informacja że Kasztel przechodzi jakąś modernizację i nie przyjmuje kamperków? około 20 kamperków stoi więc na dzikuska :-)
Termy jak zwykle - bdb.
Organizacja wyjazdu po koncercie to pomyłka ... koncert skończył się o 22 a auta jeszcze do teraz trąbią żeby wyjechać... ale jak dobrze mieć kampera i móc nim jutro wyjechać
matro - 2015-08-24, 00:28
Byliśmy...jesteśmy :-)
Czy pożyteczną będzie informacja że Kasztel przechodzi jakąś modernizację i nie przyjmuje kamperków? około 20 kamperków stoi więc na dzikuska :-)
Termy jak zwykle - bdb.
Organizacja wyjazdu po koncercie to pomyłka ... koncert skończył się o 22 a auta jeszcze do teraz trąbią żeby wyjechać... ale jak dobrze mieć kampera i móc nim jutro wyjechać
EwaMarek - 2015-08-24, 20:40
zapodaj aktualne fotki, mieszkam blisko a dawno nie byłem - za duży tłok
jarko_66 - 2015-08-25, 21:02
matro napisał/a: | Kasztel przechodzi jakąś modernizację | Kasztel zmienił właściciela.
miciurin - 2015-08-26, 22:57
matro napisał/a: | Byliśmy...jesteśmy :-)
|
Stałeś patrząc przodem do wejścia po lewej stronie tak daleko pod laskiem?
No to widziałem z daleka Twoje auto, jechałem służbowo do Łasku i podjechałem pod termy z rana oblukać
matro - 2015-08-28, 00:19
Trochę spóźnione
miciurin u mnie tył i przód prawie taki sam
jarko_66 napisał/a: | matro napisał/a: | Kasztel przechodzi jakąś modernizację | Kasztel zmienił właściciela. |
Być może ale tyle się tu mówiło o "wyganianiu" kamperów do Kasztelu a tu okazuje się, że nie ma gdzie wyganiać ... chyba taka informacja powinna na jakiś czas zamknąć dyskusję na ten temat
Natomiast wiele dobrego mam do powiedzenia na temat pewnej młodej i miłej pani, która siedziała "na kasie" w niedzielę 24 sierpnia ok. godz. 16.20 ... miałem mały problem z płatnością za pobyt i dzięki cierpliwości z jej strony udało nam się przejść przez to w miarę bezstresowo
Brat - 2015-12-14, 12:42
Od wczoraja stoimy na betonie przy boisku. Wczoraj nie udało się znaleźć pana od prądu, dziś już tak, opłata 10 zł, otwarcie skrzynki prądowej.
Okazuje się, że nie jest to rozwiązanie systemowe; duży problem stworzyłem, nawet z przyjęciem tych 10 zł (ostatecznie zapłaciłem za "wejście na basen").
Najważniejszą osobą w tej sprawie jest Rafał Porada tel. 502675219, który dysponuje kluczem ... Żeby się do prądu podłączyć, trzeba się z nim umówić (rozumiem - wcześniej nieco). Dziś rano zadzwoniłem (via recepcja, bo ode mnie nie odebrał) powiedziałem, że chcę się umówić - i poskutkowało ... Kiedy wróciliśmy po basenie - skrzynka była już otwarta.
Chcecie prądu - umawiajcie się wcześniej
JaWa - 2015-12-14, 18:12
Brat napisał/a: | Okazuje się, że nie jest to rozwiązanie systemowe; duży problem stworzyłem, nawet z przyjęciem tych 10 zł ( |
My też to przerabialiśmy tydzień temu. Zamykają skrzynki odkąd jakiś kamper im się podłączył bez pytania. Swoją drogą nie wykazują żadnej chęci stworzenia chociaż mini kamperparku. Nikt przecież nie chce za dramo. Im się jednak nie chce chcieć, bo bajki o braku funduszy niech głodnemu opowiadają.
jarko_66 - 2015-12-14, 18:36
Przy okazji ostatniego zlotu i trochę później , po rozmowach z panem Rafałem (przed i po ślubie). Mówił że mają w planach budowę obiektu dla kamperów. Specjalnie piszę ,,obiektu ,, bo trudno wyczuć ,czy miał by to być kamperpark , czy coś innego. Mieli się nawet konsultować z kimś od nas , aby nie wyszło jak w Grudziądzu . No i żeby nie było tak, że pobudują taki obiekt ,a kampery będą stały na parkingu ,albo pod wałami. Bo Uniejów będzie miał ceny z kosmosu. i ochrona będzie z naszą wolą ,lub bez niej, nas kierowała na taki obiekt. Oby do tego nie doszło ,bo rozmowa rozmową , a życie życiem.
Bartek-Ayer - 2016-04-14, 19:56
WItam,
Odświeżam temat
Czy coś się zmieniło w temacie parkowania pod termami?? W zeszłym roku parkowałem na betonowych płytach i było ok, ale pewnie dlatego że "kasztel" był zamknięty. A jak jest teraz??
Parking odpada w uwagi na wielką, kolorową, głośną reklamę działającą w godzinach 9-22 (ciekaw jestem kto zezwolił na działalność takiego cuda w tak ustronnym miejscu)
Pozdrawiam
Bartek
jacek stec - 2016-04-14, 20:34
chyba jest lekki bałagan-w święta ostatnie Wielkanoc-zapytałem gdzie mogę stanąć pani wykonała tel do menadżera-na betonach przyjdzie ktoś otworzyć skrzynkę el 15 zł za dobę.I dotąd było fajnie.Wyjeżdżając poszedłem zapłacić i od kierownika term usłyszałem pretensję,że dopiero teraz płacę,oraz że nie jest zadowolony,że kampery stoją w tym miejscu.Powiedział ,że zostanie wyznaczone miejsce dla kamperów na parkingu po drugiej stronie na trawie ,ale bez prądu.Szef policzył 10 zł za dobę,zapłaciłem ,przeprosiłem-nikt nie wspominał o płaceniu z góry i z mieszanymi uczuciami pojechałem dalej.
krzlac - 2016-04-14, 21:01
A ja jadę, staję gdzie chcę, nikogo nie szukam, nigdzie się nie podłączam (własnego prądu starcza), nic nie płacę i nie bardzo mnie interesuje podejście Uniejowa do tego tematu.
jarko_66 - 2016-04-14, 21:41
W związku ze zlotem miałem zaszczyt rozmowy z Panem Dyrektorem . Chodzi o to, aby przyjazd zgłosić na początku ,najlepiej osobiście, a przed wyjazdem uregulować za prąd. Ewentualnie zgłosić że się stoi na betonkach bez podłączenia. Na placu po lewej, za parkingiem pod wałem, można sobie stać ,bez jakichś większych ceregieli. Natomiast na samym parkingu ,utwardzonym przed termami można stanąć , nie można biwakować . Ostatnio ktoś od nas stanął centralnie na parkingu na przeciw wejścia i rozwiesił gacie na sznurku. Niestety kierownictwo się bardzo wkurzyło na tego kamperowicza, za taką wizytówkę. Jacku pewnie Ci się dostało za niego. Jeżeli będziemy mieli takie podejście jak kolega krzlac będziemy niemiło widziani.
krzlac - 2016-04-15, 10:16
Jarko_66 szybko do mnie te "gacie" przykleiłeś. Ja staję na boku, nie wywieszam gaci ani nawet ręcznika, nie śmiecę, nie grilluję, nie rozkładam obozu, nie kradnę prądu, nie drę się przy wódce do rana. Daję zarobić termom za wejściówki. Wyjaśnij mi, dlaczego kampery mają być przeze mnie niemiło widziane.
jarko_66 - 2016-04-15, 16:25
krzlac napisał/a: | nic nie płacę i nie bardzo mnie interesuje podejście Uniejowa do tego tematu. | krzlac napisał/a: | Jarko_66 szybko do mnie te "gacie" przykleiłeś. | Czytaj ze zrozumieniem .Ja nie napisałem że to Ty wyskoczyłeś z tymi gaciami.I to nie Ty będziesz nas niemiło widział ,tylko kierownictwo term.
StasioiJola - 2016-04-15, 16:54
Koledzy - dajcie na luz!!! Z racji że wielokrotnie wspólnie z Jackiem Jawa organizowalismy spotkanuia w Uniejowie- mogę powiedzieć. że jak my zachowujemy sie w porządku - to i kierownictwo Term jest przyjażnie nastawione do kamperowców. Świadczą o tym chociażby spore..zniżki na karnety , z których korzystamy. symboliczne 10 zł za prąd, jesli zgłosimy potrzebe korzystania z niego i zgoda na korzystanie z cichego placyku betonowego na spotkania.Tylko - my tez musimy zachowywać się jak cywilizowani ludzie. Jak wjadę do gospodarza na podwórko- to wypada sie zapytac czy mogę tam pozostać -itd.itp....Nigdy jeszcze nie miełiśmy problemów w trakcie pobytów w Uniejowie!!
SlawekEwa - 2016-04-15, 18:53
jarko_66 napisał/a: | I to nie Ty będziesz nas niemiło widział ,tylko kierownictwo term. |
jarko_66 napisał/a: | Czytaj ze zrozumieniem |
krzlac napisał/a: | Wyjaśnij mi, dlaczego kampery mają być przeze mnie niemiło widziane. |
ano jarko66 czytaj i zrozum co krzalac napisał
jarko_66 - 2016-04-16, 15:28
Stasiu absolutnie masz rację .....
jarko_66 - 2016-04-16, 15:33
CYTUJĘ .... A ja jadę, staję gdzie chcę, nikogo nie szukam, nigdzie się nie podłączam (własnego prądu starcza), nic nie płacę i nie bardzo mnie interesuje podejście Uniejowa do tego tematu.
samotny wilk - 2016-04-16, 16:10
jarko_66 napisał/a: | A ja jadę, staję gdzie chcę, nikogo nie szukam, nigdzie się nie podłączam (własnego prądu starcza), nic nie płacę |
Zrobiłem identycznie. Stałem za friko. Do mnie też nikt nie pukał, o nic nie pytał. Gdyby nie forum zupełnie nie wiedziałbym o jakimś innym podejściu term do kamperowców.
krzlac - 2016-04-16, 17:53
jarko_66 napisał/a: | Sławek, no co napisal? krzlac |
To ty nie zrozumiałwś obu wpisów.
Pierwszy jest prosty: staję, nocuję, idę na termy i odjeżdzam.
Podejście Uniejowa do mnie, mnie nie interesuje, bo Uniejów od lat nawet nie wbił w grunt zwykłej tabliczki " miejsce dla kampera". Ani słowa również o tym problemie na stronie internetowej.
O kamperowej infrastrukturze nawet nie wspomnę. To co było w Kasztelu to też "zero"- skrzynka z prądem w jednym rogu.
Drugi:
1."Gacie" są w cudzysłowiu, czytaj jak: przypiąłeś mi przysłowiową łatkę i na to się trochę oburzyłem.
2."Przeze mnie" czytaj jako: z mojej winy.
Zawiły ten język polski, dlatego że bogaty w słowa.
jarko_66 - 2016-04-17, 09:06
Jeszcze raz i żeby było jasne, nie są to moje poglądy. Każdy odpowiada za siebie. ...... W związku ze zlotem miałem zaszczyt rozmowy z Panem Dyrektorem . Chodzi o to, aby przyjazd zgłosić na początku ,najlepiej osobiście, a przed wyjazdem uregulować za prąd. Ewentualnie zgłosić że się stoi na betonkach bez podłączenia. Na placu po lewej, za parkingiem pod wałem, można sobie stać ,bez jakichś większych ceregieli. Natomiast na samym parkingu ,utwardzonym przed termami można stanąć , nie można biwakować . Ostatnio ktoś od nas stanął centralnie na parkingu na przeciw wejścia i rozwiesił gacie na sznurku. Niestety kierownictwo się bardzo wkurzyło na tego kamperowicza, za taką wizytówkę. Jacku pewnie Ci się dostało za niego. Jeżeli będziemy mieli takie podejście że wszystko nam wolno , będziemy niemiło widziani. przez termy. I koniec w tym temacie. Miałem to przekazać na forum, i zrobiłem to ,a jak ktoś do tego podejdzie to absolutnie jego sprawa . Kamper parku na razie nie będzie ,są ważniejsze inwestycje i kropka...
krzlac - 2016-05-08, 19:35
Teraz drogowcy zmienili podejście do Uniejowa. Droga 473 do Uniejowa (po zjeździe w Dąbiu) zamknięta. Drogowcy wyznaczyli fatalny objazd - po polach.
jarko_66 - 2016-05-08, 19:58
To nie jedź tam gdzie drogowcy wyznaczyli ,tylko gdzie podpowiada zdrowy rozsądek . Z Dąbia na Koło za stacją benzynową w lewo przez drewniany most na Nerze , potem wioskami drogi wąskie ale dobre ,(nie to co oficjalnym objazdem szutrowe) i jesteś w Uniejowie.
Jawor_ki - 2016-05-19, 06:30
Dostałem wczoraj mail od menagera Term w Uniejowie, z którym korespondowałem przy okazji spotkań tam organizowanych przeze mnie. Jest to odpowiedź na wiadomość wysłaną do tegoż menagera przez jednego z kamperowców, niestety nie wiem przez którego. Pozwolę sobie zacytować treść korespondencji ,gdyż wydaje się ona być ważna i wyjaśniająca zasady korzystania z parkingu przed basenami :
Szanowny Panie,
Poniższy mail został również wysłany na adres: jawor_ki@o2.pl
W odpowiedzi na Pańskiego maila informujemy, że wokół Basenów Termalnych w Uniejowie nie ma specjalnie wyznaczonych miejsc dla kamperów. Nie dysponujemy również polami biwakowymi oraz namiotowymi. W związku ze współpracą z organizacjami zrzeszającymi ekipy kamperowe udostępnialiśmy miejsce postojów dla uczestników zlotów. W miejscach tych była możliwość podłączenia do prądu oraz możliwość zrzutu nieczystości. Udostępnialiśmy również w drodze wyjątku podłączenie do prądu indywidualnym ekipom, ale tylko za wcześniejszym uzgodnieniem terminu i opłaty.
Niestety w roku ubiegłym i oraz od początku obecnego roku miały miejsca zdarzenia, które spowodowały, że nie będziemy już udostępniać indywidualnym ekipom prądu oraz nie będziemy zezwalać na postój przed basenami. Postój będzie możliwy jedynie we wskazanym przez obsługę miejscu. Jeśli ktoś będzie po godzinach otwarci Kompleksu Basenowego urządzał postój w miejscu niedozwolonym będzie wypraszany z terenu zarządzanego przez PGK Termy Uniejów.
Powodami tej decyzji były m.in. następujące sytuacje:
1. Samowolne podłączenie do prądu;
2. Zrzut nieczystości w niedozwolonym miejscu – nieczystości przez wywietrznik wlano do przepompowni uszkadzając jednocześnie część urządzeń tam się znajdujących;
3. Wjazd kamperów na teren imprezy masowej pomimo zakazu ze strony pracowników Kompleksu Basenowego oraz ochrony w sierpniu 2015 roku.
Proszę zrozumieć, że nasza decyzja nie jest powodowana złośliwością, ani złymi intencjami. Nie możemy jednak, jako administratorzy terenu tolerować samowoli, niektórych uczestników ruchu kamerowego i karawaningowego.
Z wyrazami szacunku
Rafał Porada
Termy Uniejów
From: plywalnia@termyuniejow.pl [mailto:plywalnia@termyuniejow.pl]
Sent: Thursday, May 05, 2016 5:11 PM
To: rafal.porada@termyuniejow.pl
Subject: FW: KAMPEROWCY
From: […………………………….]
Sent: Wednesday, May 04, 2016 9:15 PM
To: plywalnia@termyuniejow.pl
Subject: KAMPEROWCY
WITAM !
Jestem zawiedziony traktowaniem nas KAMPERY kiedy tylko jestem u Was na basenach termalnych
nie mogę zrozumieć że dyrekcja traktuje NAS jak największe zło ...a przecież zostawiamy u Was wcale nie małe pieniądze
bo przeważnie jesteśmy zawsze co najmniej 3 słownie trzy dni.z całymi rodzinami.
Jeżeli dyrektor wyznacza nam pole kamperowe , to my chcielibyśmy mieć udostępniony prąd , bo tam gdzie dyrekcja sobie życzy
niema takiej możliwości , ponieważ niema podłączenia do prądu tzn. skrzynek prądowych. Natomiast tu gdzie chcemy stać i zapłacić
za prąd dyrekcja robi nam problemy.
Myślę że pan dyrektor weźmie sobie to pod uwagę i zrozumie nasze zapotrzebowanie.
z poważaniem
moskit - 2016-05-19, 06:58
No się doigraliśmy
Bronek - 2016-05-19, 07:12
Nie dziwię się.
Ps.
Te g.... w studzience niekanalizacyjnej wkur.. najbardziej.
Ktoś chciał prawie dobrze a wyszło jak zwykle.
To biznes a nie FWP, czy okno życia.
Widocznie per saldo to nie taka znów kasa wielka wobec kłopotów, ze strony "kamperowców".
wlodo - 2016-05-19, 09:21
Ee..to,że ktoś naświnił,to nie znaczy ,że wszyscy tak będą robić,wiadomo.
Każdy prowadzący działalność stara się żeby klienci do niego dotarli.
Buduje drogi dojazdu,parkingi,ścieżki dla pieszych,stojaki na rowery itd.chce ułatwić dotarcie do niego.
Tu selekcja na więcej i mniej sprawiających kłopot-ewidentna,by nie powiedzieć prawie rasi.......
Nie ten człowiek na tym stanowisku,ma złe podejście do ludzi i bisnesu
JaWa - 2016-05-19, 09:31
Dla term to widocznie inwestycja ogromna, zrobić skrzynkę z prądem i zrzut ścieków, nie mówiąc już o "prawdziwym" kamperparku. Jak mówił dyrektor mają inne wydatki. Może tak, tylko że to nie jest biedna firma. Stosowanie zaś odpowiedzialności zbiorowej to już przesada. Widać wyraźnie, że nie życzą sobie nas jako klientów. Nawet jak się stanie w pobliżu rzeki, to też im przeszkadza, choć to pewnie nie ich teren.
Narzeka, że ktoś wlał kota przez otwór wentylacyjny, chociaż właśnie taki otwór na zlotach był wskazany przez termy do tych celów. Koszt zrobienia klapy do zrzutu bliski zeru, tylko trzeba chcieć. Widocznie temu panu lepiej idzie pisanie, niż jakiekolwiek zaangażowanie.
Termy w Tarnowie Podgórnym już wkrótce zaczną budowę kamperparku, mam nadzieję, że na powstających termach w Koninie i Toruniu również pomyślą o kamperowcach, tak jak w całej cywilizowanej Europie, a wtedy "przyjazne" termy uniejowskie, będziemy omijać szerokim łukiem.
Panu Dyrektorowi trzeba życzyć dalszych sukcesów w prowadzeniu firrmy.
slawwoj - 2016-05-19, 09:44
Jeszce powinni zdjęcia wywiesić z napisem TYCH NIE OBSŁUGUJEMY.
No i nakaz noszenia krawatów
jacek stec - 2016-05-19, 10:37
Byliśmy na Termach Warmińskich w Lidzbarku Warmińskim-teren ogrodzony,można zostać na noc,przeprosili za prąd -właśnie robią przyłącze.Termy otwarte 4 miesiące temu,nie pomyśleli wcześniej o kamperach-teraz reagują na sugestie kamperowców.
Termy w Mszczonowie ,byliśmy kilka razy-miło ,grzecznie,prąd,woda za darmo,mozliwość korzystania z toalet w budynku term w godzinach otwarcia 8.30-22.Na stronie term zakładka "kamperem na termy".Teren ogrodzony,w razie wyjazdu w nocy pan otwiera bramę bez żadnych problemów.
krimar - 2016-05-19, 11:32
A jakim niby klientem dla term jest użytkownik kampera - przyjedzie w nim maksymalnie 4 osoby, zajmie miejsca tyle co 2-3 osobowe, którym przyjechałoby 8-12 osób i tylko z nim kłopot, bo jest cwany i się awanturuje jak chce nocować za darmo, wywiesi gacie i jeszcze spuści kota, gdzie nie trzeba.
Bim - 2016-05-19, 12:01
Czy jest postawiony znak informujący gdzie i kiedy można zaparkować kampera przed termami?
Myślę .że dalszą polemikę z Panem Poradą powinno poprowadzić PTTCC, aby zapobiec jawnej dyskryminacji kamperow na termach.
Jesteśmy mile widziani jako grupa przy corocznym zjeździe , ale indywidualnie już nie nawet jako klient korzystający z parkingu nie korzystajacy z prądu i rozkładania markizy.
Myślę że warto by poruszyć ten problem wyżej w Uniejowie i skłonić Pana Poradę o zmianę podejścia do indywidualnych klientów nie łamiących zasad przyjętych przy parkowaniu samochodu na parkingu.
Wystarczy informacja co wolno , a czas pokaze swoje po ilości klientów z kamperami .
Na szczęście Uniejów nie jest jedyną oazą na pustyni , a zarządzający tym obiektem nie jego wlascicielem
krzlac - 2016-05-19, 13:09
Bim napisał/a: | klient korzystający z parkingu nie korzystajacy z prądu i rozkładania markizy.
|
Tak własnie korzystam z parkingu i nie widziałem żadnej tablicy z regulacją co wolno, a czego nie wolno. Pewnie na tablicę też im szkoda kasy. Najtaniej straszyć kamperowców za darmochę na CT i to jeszcze za pośrednictwem innego uczestnika. Nie ma też informacji na stronie internetowej, czego nie mogę pojąć, bo to 5 minut pracy dla administratora strony.
Wniosek: Tu nie chodzi o kasę, to zwykłe manie klienta w d...e. Dyrektor nie napiszę że parkować nie nie wolno, ale z parkingu będzie wyganiał. Pogratulować.
brams - 2016-05-19, 15:01
Jawor_ki napisał/a: |
2. Zrzut nieczystości w niedozwolonym miejscu – nieczystości przez wywietrznik wlano do przepompowni uszkadzając jednocześnie część urządzeń tam się znajdujących;
3. Wjazd kamperów na teren imprezy masowej pomimo zakazu ze strony pracowników Kompleksu Basenowego oraz ochrony w sierpniu 2015 roku. |
ad.1, ad.2 i ad.3
Gdyby ktoś zrobił mi coś takiego na moim terenie miałby natychmiastowy, dożywotni wypierdol.
Tak już mam, że grzecznie pytam się gospodarza o ZGODĘ na korzystanie z jego dobrodziejstwa inwentarza i upewniam się, gdzie jest miejsce na kasztany.
Byłem z 5, czy 6 razy na zlotach przy termach w Uniejowie. Zawsze było to samo - fajna
atmosfera, prąd dla chętnych, no i rewelacyjna cena - 8zł za 1 godzinę korzystania z basenów.
Poprzednim razem dostałem od nich nawet kartę gościa (nie prosiłem, ale: niech Pan weźmie na "zaś") Na to chyba też jest zniżka
Osobną kwestię stanowi brak woli budowy kamperparku, tego nie rozumiem.
I jeszcze dygresyjka - oburzamy się na zakazy, ale nawet we własnym, niby tak zgranym gronie są łosie (łosiu i łosiu1 - to tylko przypadkowe synonimy), co nie płacą za prąd naszemu organizatorowi.
A na koniec:
Cytat: | Jestem zawiedziony traktowaniem nas KAMPERY kiedy tylko jestem u Was na basenach termalnych |
Cie choroba.
Kampery mailują....
mischka - 2016-05-19, 15:55
gdyby mi ktoś kradł prąd i g... wlał na głowę też bym gonił...
naczytałem się o samych pozytywach stawania na dziko a tu taka heca...
Jawor_ki - 2016-05-19, 17:46
brams napisał/a: | Jawor_ki napisał/a: |
3. Wjazd kamperów na teren imprezy masowej pomimo zakazu ze strony pracowników Kompleksu Basenowego oraz ochrony w sierpniu 2015 roku. |
ad.1, ad.2 i ad.3
Gdyby ktoś zrobił mi coś takiego na moim terenie miałby natychmiastowy, dożywotni wypierdol.
Tak już mam, że grzecznie pytam się gospodarza o ZGODĘ na korzystanie z jego dobrodziejstwa inwentarza i upewniam się, gdzie jest miejsce na kasztany.
Byłem z 5, czy 6 razy na zlotach przy termach w Uniejowie. Zawsze było to samo - fajna
atmosfera, prąd dla chętnych, no i rewelacyjna cena - 8zł za 1 godzinę korzystania z basenów.
Poprzednim razem dostałem od nich nawet kartę gościa (nie prosiłem, ale: niech Pan weźmie na "zaś") Na to chyba też jest zniżka
Osobną kwestię stanowi brak woli budowy kamperparku, tego nie rozumiem.
I jeszcze dygresyjka - oburzamy się na zakazy, ale nawet we własnym, niby tak zgranym gronie są łosie (łosiu i łosiu1 - to tylko przypadkowe synonimy), co nie płacą za prąd naszemu organizatorowi.
A na koniec:
Cytat: | Jestem zawiedziony traktowaniem nas KAMPERY kiedy tylko jestem u Was na basenach termalnych |
Cie choroba.
Kampery mailują.... |
Chyba to jest sednem sprawy
jarko_66 - 2016-05-19, 21:52
Byłem 1_3 maja. Zajechałem stało kilka kamperków od nas na betonkach. Pytam czy mają pozwolenie na postój i podłączenie do prądu. I słyszę, byli w termach pozwolenia nie dostali i stanęli sami i sami się podłączyli. Szlak mnie trafił ,to tak trochę ,gdybym zostawił otwartą bramę ,ktoś wjechał i widząc gniazdko podłączył się. A i jeszcze na mnie nakrzyczał . Poszedłem do Pana Rafała sprawę załatwiłem, na tyle że nikt nas nie ścigał za opłatą 10 zeta za prąd. Ja wyjechałem oczywiście za siebie zapłaciłem,i mam nadzieję ,że pozostający należność uregulowali. To nie Pan Rafał odpowiada za politykę Term, jako że ostatnio zdarza mi się organizować zloty w Uniejowie mogę powiedzieć ,że Pan Rafał to bardzo przyzwoity facet. A prawda jest taka jak pisze Krzysiek krimar napisał/a: |
A jakim niby klientem dla term jest użytkownik kampera - przyjedzie w nim maksymalnie 4 osoby, zajmie miejsca tyle co 2-3 osobowe, którym przyjechałoby 8-12 osób i tylko z nim kłopot, bo jest cwany i się awanturuje jak chce nocować za darmo, wywiesi gacie i jeszcze spuści kota, gdzie nie trzeba. | dopiero konkurencja może to zmienić . Mam nadzieję że jesienny zlot odbędzie się normalnie
Stanek - 2016-05-20, 07:33
Ja w Uniejowie byłem w zeszłym roku pierwszy raz i był to pierwszy i ostatni raz. Żeby wejść na baseny musiałem stanąć w kolejce o 8 rano. Wewnątrz człowiek na człowieku. Dopóki będzie takie obłożenie i nie wyrośnie jakaś konkurencja w okolicy to kilka kamperów w lewo kilka w prawo nie robi różnicy skoro ludzie i tak stoją w kolejce.
Oczywiście nie pochwalam zachowań opisanych w mailu
gino - 2016-05-20, 08:34
Stanek napisał/a: | Żeby wejść na baseny musiałem stanąć w kolejce o 8 rano. Wewnątrz człowiek na człowieku. | pamiętaj, że winny tej sytuacji byłeś również Ty...
każdy ze stojących w kolejce, podobnie jak i Wy..chciał dostać się na basen..
mało tego, wszyscy chcieliście w tym samym momencie..
znajdź mi tu winę....basenów
Argo - 2016-05-20, 09:50
gino napisał/a: | Stanek napisał/a: | Żeby wejść na baseny musiałem stanąć w kolejce o 8 rano. Wewnątrz człowiek na człowieku. | pamiętaj, że winny tej sytuacji byłeś również Ty...
każdy ze stojących w kolejce, podobnie jak i Wy..chciał dostać się na basen..
mało tego, wszyscy chcieliście w tym samym momencie..
znajdź mi tu winę....basenów |
I dwie godziny przed otwarciem
Stanek - 2016-05-20, 09:53
gino napisał/a: | znajdź mi tu winę....basenów |
Czy ja cokolwiek napisałem o winie basenów? Chodziło mi o to, że dopóki będzie tylu chętnych to basenom nie będzie zależało na kamperach, bo jak nie kamper to kto inny przyjedzie. Skoro kampery dodatkowo sprawiają kłopoty to łatwiej pogonić niż rozwiązać problem.
Mnie taki tłok nie odpowiada więc więcej tam nie pojadę. Nie ważne czyja to wina - moja, basenów czy innych ludzi
gino - 2016-05-20, 10:01
Stanek napisał/a: | Czy ja cokolwiek napisałem o winie basenów? |
Niby nie..
ale zerknij na tytuł tematu
JaWa - 2016-05-20, 10:23
jarko_66 napisał/a: | I słyszę, byli w termach pozwolenia nie dostali i stanęli sami i sami się podłączyli. |
Znaczy się przepiłowali kłódkę od szafki z prądem i się podłączyli ?
Jawor_ki - 2016-05-20, 12:42
JaWa napisał/a: | jarko_66 napisał/a: | I słyszę, byli w termach pozwolenia nie dostali i stanęli sami i sami się podłączyli. |
Znaczy się przepiłowali kłódkę od szafki z prądem i się podłączyli ? |
Jacku kto jak kto ale Ty dobrze wiesz, że skrzynka prądowa nie jest zamknięta na kłódkę. Równie dobrze wiesz , że jeden telefon do menagera i masz zgodę na zlot/spot czy też spotkanie. Myślę, że gdyby wszyscy podchodzili w realu do tematy tak jak Ty to dzisiaj nie byłoby dyskusji o zmianie podejścia do kamperowców. Masz natomiast rację z tym, że wszyscy ponosimy skutki działań niewielu z Nas.
Zaproponowałem Panu Rafałowi udział w dyskusji zobaczymy czy skorzysta z zaproszenia.
Niestety argumenty Term o szkodliwym działaniu kilku kamperowców jak i Nasze o niesłusznym traktowaniu pozostałych turystów karawaningowych trudne są do obalenia. Może jednak dyskusja pozwoli dojść do kompromisu.
Pozdrawiam Adam
JaWa - 2016-05-20, 13:29
Jawor_ki napisał/a: | Jacku kto jak kto ale Ty dobrze wiesz, że skrzynka prądowa nie jest zamknięta na kłódkę |
Dobrze wiem, że jest zamknięta. Jak ostatnio byliśmy to po zgłoszeniu pobytu, przyszedł pan i otworzył. Uważam, że było OK. Teraz za to jest zakaz wjazdu. Cała sytuacja idzie w złym kierunku, niestety.
Porównam podejście geoterm w Uniejowie i Grudziądzu.
W Grudziądzu po kilku zlotach zainstalowano kilka skrzynek z prądem, może się podłaczyć kilkadziesiąt kamperów.
W Uniejowie: wieczny problem z prądem, kiedy zgłaszać, komu, za ile. W końcu problem rozwiązano; zakaz wjazdu. Wcześniej jak podjechaliśmy ok. 2:00 w nocy i podłączyliśmy się pod prąd, przyjechała firma ochroniarska i kazała nam się wynosić na trawę koło wałów. W Grudziądzu można się podłączyć o każdej porze dnia dnia i nocy, a rano wykupić kartę parkingową za 10 zł, która jest dowodem opłacenia postoju z prądem. Jest też kran z czystą wodą, bo jaki to problem wyprowadzić kran ? Jest też wskazana studzienka kanalizacyjna, gdzie można zrzucić kota. Mieli z tym jakiś problem ? Żaden, ale dla Uniejowa to pewnie wielka inwestycja za setki tysięcy złotych.
Dzień przed zlotem w Grudziądzu, jest już zarezerwowany parking dla zlotowiczów, wyznaczony taśmami. Początkowo geotermia w Grudziądzu kupiła duży namiot, żebyśmy mieli gdzie organizować swoje imprezki. Później przeniesiono nas do "piramidy", prawie do rana czuwa nad nami pracownik geotermii. To wszystko w ramach opłat parkingowych. (10 zł)
Gdy zadzwoniłem, że chcemy zorganizować wycieczkę autokarem, żeby podali mi namiary na jakieś firmy przewozowe, odpowiedzieli, że sami znajdą najtańszego i dobrego przewoźnika i tak też zrobili.
Gdy zbliża się termin zlotu, często sami się przypominają, że na nas czekają.
To w Grudziądzu, a w Uniejowie zakaz wjazdu i trawka pod wałem.
Obie firmy są własnością skarbu państwa. Można tak, można siak.
PS
Chciałem dać więcej porównań, ale nie było co porównywać.
slawwoj - 2016-05-20, 13:35
A o czym tu gadać ?!
Albo nas chcą i robią:
1. kran z wodą
2. w studzience klapę
3. automat na prąd.
4. tablicę z jasnymi zasadami.
Albo nas nie chcą i robią:
1. Znak zakazu - nakazu
2. Bramkę z poprzeczka na wysokości. 2 m.
A tak to jak panienka - i chciałabym i się boję. A w ogóle JA (menadzer, dyrektor czy jaktam zwał) to wam pozwalam bo wy jesteście fajni a ja jeszcze jestem fajnieszy, tylko ONI (zarząd, wójt) są żli bo wam nie pozwalają.
Z autopsji - przyjeżdżam w długi łykend z zamiarem stania 4 dni. Lecę do kasy z pytaniem o prąd i pozwolenie na stanie. Panienka odpowiada że nie ma szefa i będzie po łykendzie. I co !? A szafka otwarta. ?! ...
JaWa - 2016-05-20, 13:39
slawwoj napisał/a: | Panienka odpowiada że nie ma szefa i będzie po łykendzie. I co !? A szafka otwarta. ?! ... |
eMKa - 2016-05-20, 22:08
A ja tam nie wiem co widzicie w tym Uniejowie.
Ludzi aż gęsto, każdy pryk, czaem co innego fuu.. widziałem"klocka" w "rzece"
Jak widzę że co drugi nawet się nie opłukuje bee..
o myciu nie wspomne
Jakbym po kimś wchodził do wanny..
na plasykowych zasłonkach odłożony tłuszczyk (zwróćcie uwagę)
Jestem tam tylko w styczniu na zlotach, taki mus.
Do Uniejowa mam aż 60 km
Bronek - 2016-05-20, 22:25
Też nie kumam w dobie internetu...
A propos szafki, u mnie też otwarta i gniazdek w ogrodzie kilka.
Jakoś żaden sąsiad się nie podłączył, jak byłem na weekendzie
A zakazu nie ma. Dziwne.
TomekM - 2016-05-20, 22:35
Bronek, podaj adres
Bronek - 2016-05-20, 22:42
Masz bliżej, bo takich gniazdek bez zakazu widziałem trochę.
Siódme przykazanie działa tylko jak jest tablica z zakazem.
gryz3k - 2016-05-20, 22:46
JaWa napisał/a: | Jawor_ki napisał/a: | Jacku kto jak kto ale Ty dobrze wiesz, że skrzynka prądowa nie jest zamknięta na kłódkę |
Dobrze wiem, że jest zamknięta. Jak ostatnio byliśmy to po zgłoszeniu pobytu, przyszedł pan i otworzył. Uważam, że było OK. Teraz za to jest zakaz wjazdu. Cała sytuacja idzie w złym kierunku, niestety.
Porównam podejście geoterm w Uniejowie i Grudziądzu.
W Grudziądzu po kilku zlotach zainstalowano kilka skrzynek z prądem, może się podłaczyć kilkadziesiąt kamperów.
W Uniejowie: wieczny problem z prądem, kiedy zgłaszać, komu, za ile. W końcu problem rozwiązano; zakaz wjazdu. Wcześniej jak podjechaliśmy ok. 2:00 w nocy i podłączyliśmy się pod prąd, przyjechała firma ochroniarska i kazała nam się wynosić na trawę koło wałów. W Grudziądzu można się podłączyć o każdej porze dnia dnia i nocy, a rano wykupić kartę parkingową za 10 zł, która jest dowodem opłacenia postoju z prądem. Jest też kran z czystą wodą, bo jaki to problem wyprowadzić kran ? Jest też wskazana studzienka kanalizacyjna, gdzie można zrzucić kota. Mieli z tym jakiś problem ? Żaden, ale dla Uniejowa to pewnie wielka inwestycja za setki tysięcy złotych.
Dzień przed zlotem w Grudziądzu, jest już zarezerwowany parking dla zlotowiczów, wyznaczony taśmami. Początkowo geotermia w Grudziądzu kupiła duży namiot, żebyśmy mieli gdzie organizować swoje imprezki. Później przeniesiono nas do "piramidy", prawie do rana czuwa nad nami pracownik geotermii. To wszystko w ramach opłat parkingowych. (10 zł)
Gdy zadzwoniłem, że chcemy zorganizować wycieczkę autokarem, żeby podali mi namiary na jakieś firmy przewozowe, odpowiedzieli, że sami znajdą najtańszego i dobrego przewoźnika i tak też zrobili.
Gdy zbliża się termin zlotu, często sami się przypominają, że na nas czekają.
To w Grudziądzu, a w Uniejowie zakaz wjazdu i trawka pod wałem.
Obie firmy są własnością skarbu państwa. Można tak, można siak.
PS
Chciałem dać więcej porównań, ale nie było co porównywać. |
Nie ma co porównywać to fakt. Grudziądz to kilka niecek w ziemi dla grupy emerytów a Uniejów to aquapark. Prawda jest taka, że Uniejów nie wyrabia się z obsługą klientów i nie ma więc motywacji, żeby przygotowywać jakieś preferencje dla garstki kłopotliwych klientów. Kamperowcy to tylko promil klientów basenów a wymagania mają wyższe niż inni.
Czy mamy wymagać też od lecznic weterynaryjnych by budowały kamperparki bo dużo kamperowców ma psy?
Ot i cała filozofia.
martini44 - 2016-10-28, 19:50
jak na dzień jutrzejszy wygląda podejscie do kamperowców ?? W Kasztelu nadal można stanąć i podłączyć się do prądu ??
JaWa - 2016-10-29, 09:26
martini44 napisał/a: | W Kasztelu nadal można stanąć i podłączyć się do prądu ?? |
Nie można, kasztel sprzedany.
Brat - 2016-11-21, 19:22
Dojechaliśmy do Uniejowa, stanąłem na parkingu. Zamierzamy zostać do środy. Ktoś blisko jest? Już wróciliśmy z moczenia, obloźenie niewielkie; po raz pierwszy w źyciu dostałem zniżkę ...
A co ... przysługuje ...
Brat - 2016-11-22, 13:02
Zakazu wjazdu w uliczkę w stronę Warty/dotychczasowego miejsca zlotów nie ma.
Ale - tylko do tegoż miejsca, potem ogrodzenie i zakaz.
Z nowości - na plaży boisko do gry oraz zestaw stacjonarnych przyrządów treningowych.
Kasztel w wielkim remoncie, zapewne hotel odlotowy z tego powstanie. Ale - de gustibus ... wieża obok kasztelu, średniowieczna oczywiście, wzbogaciła się o zewnętrzną szklaną windę ...
O znanym w tamtym miejscu obrazku - nie sprzątanych od dawna śmieciach - nie wspominam ... chociaż nie odmówiłem sobie udokumentowania
Brat - 2016-11-22, 13:06
A my tu sami ... ani psa z kulawą nogą ...
Przybywajcie !
Wojciechu - 2016-11-22, 13:16
Marian - no normalnie zazdrość nas zżera, że Wy tak wypoczynkowo - a tu człowiek w pracy - "żyły sobie wypruwa".
Brat - 2016-11-22, 19:20
prof-os napisał/a: | Marian - no normalnie zazdrość nas zżera, że Wy tak wypoczynkowo - a tu człowiek w pracy - "żyły sobie wypruwa". | Jesteś jednym z tych dwóch, co to na mnie robią ... Sprężaj się, wydajność zwiększ, bo ja bym chciał podwyżkę !
Misio - 2016-11-22, 22:43
Ale Bracie cień rzuciłeś
Przynajmniej cały basen dla Was.
Teraz wiem dla czego telefonu nie odbierasz.
Pozdrowienia dla małżonki, no i pieska od nas wytargaj.
kubryk1 - 2016-11-24, 20:24
Wojtuś! Jako stypendysta ZUS-u popieram głos Mariana - sprężaj się brachu i pracuj wydajniej! Chciałbym poczynić pewne inwestycje w kamperku i w Tobie (i uzyskanej dzięki Twojej wydajnej pracy podwyżce emerytury) cała nadzieja.
A co! Można sobie pozwolić na odrobinę złośliwości jak dobrzy ludzie dla człowieka "wypruwają sobie żyły".
forhend - 2017-03-08, 21:41
Ma ktoś jakies świeże informacje odnosnie noclegu przy Termach?
wbobowski - 2017-03-08, 22:08
forhend napisał/a: | Ma ktoś jakies świeże informacje odnosnie noclegu przy Termach? |
Co dzisiaj nie wiem.
Ale w połowie stycznia odbył się zlot rocznicowy camperteamu i było ok. 40 kamperów.
Wszystko było OK. Staliśmy zaraz za Termami, przed boiskiem. Za prąd należność uregulowana. Więc chyba wszystko powinno być w porządku.
kakadu - 2017-05-07, 19:03
Nocowaliśmy w tym tygodniu jedną noc w dwie załogi ,bylo jeszcze kilka kamperów po lewej stronie wjazdu przy wale ,bez problemów.Zapytany ochroniarz powiedział ,że stajemy gdzie chcemy i nikomu nie płacimy.
brams - 2017-05-07, 19:27
No i jak to jest?
Zmienił Uniejów podejście do kamperowców, czy nie?
Bo już nie wiem.
|
|