|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Albania - pierwsza wyprawa na południe europy co warto zobaczyć
mlynek - 2015-06-14, 09:56 Temat postu: pierwsza wyprawa na południe europy co warto zobaczyć witam mojego kamperka i mnie czeka pierwszy dziewiczy rejs za granice i podruż poślubna, planuje 2-3 tygodnie celem jest Chorwacja i Czarnogóra. Po drodze Węgry, Serbia,Bośnia i hercegowina.
i moje pytanie do was bardziej doświadczonych gdzie warto pojechać i dołozyć pare km a co lepiej ominąć z daleka. Gdzie trzeba uważać na winiety kontrole, prędkości gdzie dużo zapłace np za przeładowanie. Gdzie spotkam wagi w drodze bo ponoć i takie cuda są. Jaka mapa do nawigacji będzie najlepsza i czy lepiej palcem po mapie? gdzie można zatrymać się na poboczu, parkingu czy w zatoczce i kimnąć a gdzie jest za to lipa? No i najważniejsze gdzie nie lubią polaków.
ZEUS - 2015-06-14, 10:23
w zasadzie na te wszystkie pytania znajdziesz odpowiedź na Forum... wymaga to trochę czasu i cierpliwości ale zapewne warto, przy okazji znajdziesz jeszcze wiele innych przydatnych informacji, jak na pierwszy raz to trochę tego dużo ... chyba, że to będzie tylko objazdówka
andi at - 2015-06-14, 12:07
ZEUS ci dobrze radzi. Wejdź w dane państwa na forum i trochę poczytaj (dział zagraniczne )
futro2606 - 2015-06-19, 10:24
Z mojej praktyki na temat wag to największy problem jest w Austri i w Niemczech. Ja zawsze jadę przeładowanym autem (ok 700-1000 kg) ale mam zasadę przez Austrię jadę po godz. 22 i ciągnę do końca aby przed 6 00 być już poza granicami tego kraju. Jeżdżę od kilkunastu lat co roku i w życiu nie miałem kontroli i problemów .
|
|