| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Pasy dla 6 osób
maciekB - 2015-06-16, 11:20 Temat postu: Pasy dla 6 osób Przymierzam się do kupna kampera. Jest nas 6ka - dwójka dorosłych i 4 dzieci i tu pojawił sie duży problem a mianowicie pasy. Niestety nie znalazłem jeszcze kampera, który miałby pasy trzypunktowe dla wszystkich pasażerów. Kierowca i pasażer obok owszem, 2 osoby przodem do kierunku jazdy tak, ale pozostałe dwa miejsca jesli w ogóle mają pasy to są one tylko biodrowe, a w takie nie wepnę fotelików do jeżdzenia dla dzieci Pewnie najnowsze kampery maja ten problem rozwiązany ale te w cenach ok 100 000 niestety nie:( Jak ugryźć ten temat bo aktualnie urósł on do największego problemu zwiazanego z kupnem:( Może są jakieś konkretne modele, które przewidują pasy dla wszystkich pasażerów? Będę bardzo wdzięczny za pomoc!
ZEUS - 2015-06-16, 11:29
CT również Cię serdecznie wita...
Rodzinka Cztery Plus - 2015-06-16, 12:34
Cześć.
Myślałem, że 2+4 to unikat, a tu proszę
U mnie jest w sumie 5 pasów 3 punktowych i 3 biodrowe.
Układ jest zwykle taki, że ja i syn (12 latek) jedziemy z przodu, najmłodsza córcia (niecałe pół roczku) jedzie w foteliku tyłem do kierunku jazdy, zapięta w pasy 3 punktowe, a obok niej mama, też w trzypunktowych. Pozostałe dwie córcie (7 i 9) jadą na "poddupnikach" tyłem do kierunku jazdy, zapięte pasami biodrowymi - wszak w razie czołówki i tak przytulą się plecami do foteli.
@ndrzej - 2015-06-16, 12:38 Temat postu: Re: Pasy dla 6 osób
| maciekB napisał/a: | Niestety nie znalazłem jeszcze kampera, który miałby pasy trzypunktowe dla wszystkich pasażerów. Kierowca i pasażer obok owszem, 2 osoby przodem do kierunku jazdy tak, ale pozostałe dwa miejsca jesli w ogóle mają pasy to są one tylko biodrowe, a w takie nie wepnę fotelików do jeżdzenia dla dzieci Pewnie najnowsze kampery maja ten problem rozwiązany ale te w cenach ok 100 000 niestety nie:( Jak ugryźć ten temat bo aktualnie urósł on do największego problemu zwiazanego z kupnem:( Może są jakieś konkretne modele, które przewidują pasy dla wszystkich pasażerów? Będę bardzo wdzięczny za pomoc! |
Jak dobrze poszukasz na pewno znajdziesz! Mój nowo nabyty Burstner T620 zarejestrowany jest na 6 osób i ma 6 miejsc siedzących z trzypunktowymi pasami. I nie jest to najnowszy model, bo wyprodukowany został w 2000 r. (gorzej z miejscami do spania - wygodnie dla 4 dorosłych osób )
cirrustravel - 2015-06-30, 21:25
Mój Hymer B544 z 2002 roku ma 5 pasów 3 punktowych + 1 biodrowy
ferguson - 2015-07-02, 05:22
Można wymienić pasy. Zdjęcie fotela i można coś doradzić.
|
|