Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

11-13.09.2015 - XXXVI zlot CT Wataha na Jurze - XXXVI Zlot Camperteam - Wataha na Jurze

darol - 2015-06-21, 20:56
Temat postu: XXXVI Zlot Camperteam - Wataha na Jurze
W imieniu naszej grupy, zapraszamy wszystkich forumowiczów na pożegnanie lata w pięknych okolicznościach przyrody Jury Krakowsko-Częstochowskiej.
Zlot zaplanowany jest w terminie 11-13 września w Kroczycach/Podlesicach. Gospodarzem naszym będzie Gościniec Jurajski
Atrakcji nie zabraknie a szczegóły podamy wkrótce.

lepciak - 2015-06-21, 21:00

W tym samym miejscu ale tydzień wcześniej zlot organizuje www.karawaning.pl
Widać - miejsce atrakcyjne.

darol - 2015-07-02, 22:21

Nadszedł czas na kolejną garść informacji dotyczących zlotu.
Ogólny plan jest taki :

Piątek po południu, 11 wrzesień:
Przyjazd na camping, czas wolny, wieczorem ognisko z muzyką na żywo

Sobota 12 wrzesień:
Wycieczka rowerowa
Zawody sportowe -spartakiada
disko-ognisko i nagrodzenie zwycięzców konkurencji sportowych

Niedziela 13 wrzesień:
Piesza wycieczka na Górę Zborów i do Jaskini Głębokiej
Wspinaczka skałkowa pod okiem doświadczonych instruktorów wylatuje z planu ponieważ nie uzbierało się minimum 40 osób.
Pożegnalne zdjęcie zlotowe i wyjazd

Plan spartakiady

Siedmiobój dla dorosłych - konkurencje będą przeprowadzane w parach.

1. Jak wyją wilki ?
2. Co słychać w naszym lesie
3. Wilki penetrują
4. Walenie wilka
5. Ustrzel wilka
6. Parowanie wilków
7. Wilcze worki

Konkurencje dla dzieci:
Zawody dla dzieci są indywidualne i nagradzane za każdą konkurencję. Będą trzy kategorie wiekowe.

1. Wilcze oponki
2. Wilcze wyścigi
3. Pęknij wilka
4. Ustrzel wilka
5. Wilki hasają
6. Wilczy klejnot

Tak jak w zeszłym roku, trzy pierwsze "dorosłe" załogi za siedmiobój otrzymują otrzymają cenne medale z prawdziwego kruszcu :ok

Koszty zlotu
130 zł od kampera i załogi 2 osobowej. Każda następna osoba to dodatkowo 10 zł za cały zlot.
W cenie mamy pobyt piątek-niedziela, energię elektryczną, nielimitowany dostęp do natrysków z ciepłą wodą i sanitariatów, ognisko z kiełbaskami, możliwość skorzystania z wiaty w razie niepogody.
Zwierzęta są mile widziane i przebywają z nami gratis. Gospodarz prosi tylko o zachowanie higieny na polu i sprzątanie po swoich pupilach.
Na terenie campingu funkcjonuje lokal gastronomiczny, serwujący smaczne obiady i przekąski. W pobliżu również cukiernia z pysznymi lodami i ciastkami.
W najbliższej okolicy wiele szlaków pieszych i rowerowych prowadzących do ciekawych miejsc.

Pozostałe informację będziemy uzupełniali na bieżąco.
Serdecznie zapraszamy.

rado - 2015-07-04, 00:12
Temat postu: dla porządku
Hej,
dla porządku...
zapisy na zlot tutaj : zapisy LISTA WATAHA 2015 JURA

zapisy na wspinaczkę tutaj: wspinaczka skałkowa - Chętni

Irel - 2015-07-05, 23:13

Nie chciałbym się narzucać, ale jako mieszkaniec najbliższej okolicy mogę zaoferować organizatorowi zlotu CT moją skromną wiedzę i umiejętności w ewentualnym poprowadzeniu grupy cyklistów chcących oglądać Jurę z poziomu rowerowego siodełka. Można skorzystać z tras krótkich, kilkukilometrowych lub długich kilkudziesięciokilometrowych w wersjach „hard” i „soft”, obejmujących najbardziej malownicze i ciekawe fragmenty regionu Jury Północnej.
rado - 2015-07-06, 01:25

Irel napisał/a:
Nie chciałbym się narzucać, ale jako mieszkaniec najbliższej okolicy mogę zaoferować organizatorowi zlotu CT moją skromną wiedzę i umiejętności w ewentualnym poprowadzeniu grupy cyklistów chcących oglądać Jurę z poziomu rowerowego siodełka. Można skorzystać z tras krótkich, kilkukilometrowych lub długich kilkudziesięciokilometrowych w wersjach „hard” i „soft”, obejmujących najbardziej malownicze i ciekawe fragmenty regionu Jury Północnej.

Irek a będziesz na zlocie? Bo chętnie skorzystamy z podpowiedzi, a najlepiej z przewodnika, bo jak przyjedzie sporo osób, to nie wiem, czy nie trzeba będzie dwóch grup poprowadzić - w wersji soft na pewno i może medium ;-) a może i hard :spoko

Irel - 2015-07-06, 11:20

rado napisał/a:
Irek a będziesz na zlocie? Bo chętnie skorzystamy z podpowiedzi

Na razie jeszcze się nad tym nie zastanawiałem, ale przyjazd do Podlesic jest dla mnie tożsamy z przyjazdem kamperem na plac sąsiada. Myślę, że czasu jest jeszcze dużo i moje nastawianie może się zmienić. Jeżeli zdrowie dopisze, to służę osobista pomocą w poprowadzeniu grupy. Mogę przyjechać specjalnie w sobotę, na jeden dzień ( mieszkam 20 km od Podlesic), aby poprowadzić cyklistów.
rado napisał/a:
Bo chętnie skorzystamy z podpowiedzi, a najlepiej z przewodnika, bo jak przyjedzie sporo osób, to nie wiem, czy nie trzeba będzie dwóch grup poprowadzić - w wersji soft na pewno i może medium ;-) a może i hard

Sprawa jest bardzo prosta:
1. Przygotuję mapki tras rowerowych w różnych opcjach ( od trasy najkrótszej do najdłuższej)
2. Zabieram wszystkich ze startu wspólnego i wyruszamy w drogę
3. W punktach, w których będzie można bezproblemowo wrócić na miejsce zlotu, osoby chcące zakończenia wycieczki dostają mapkę z trasą powrotną, a reszta jedzie dalej ze mną
Proponuję trzy pętle ze startu wspólnego:
- Podlesice-Rzędkowice- Podlesice- około 12km
- Podlesice-Rzedkowice-Hucisko-Bobolice-Mirów-Podlesice około 28 km . (W opcji omijającej Rzędkowice, tj. Podlesice- Hucisko-Bobolice, Mirów- Podlesice około 20 km)
-Polesice-Rzędkowice- Hucisko-Bobolice-Mirów-Łutowiec-Cztachowa-Żarki-Mirów-Bobolice, Podlesice około 50 km

Jura to wzniesienia, nie powiem góry, bo bym przesadził. W związku z tym należy być przygotowanym na większy wysiłek. Ponieważ wiem, że z kondycją bywa różnie, szczególnie w rożnych grupach wiekowych, na trasie w formie dużej pętli będzie możliwe, dla nie wytrzymujących kondycyjnie, wcześniejsze jej zamknięcie( mniejsze pętle). Długość proponowanych tras od 12 km (3 godz.) do max 50 km (5-6 godz.) lajtowej jazdy i podziwiania atrakcji okolicy..

CAPOMAN - 2015-07-09, 10:41

oooo niech mnie ..... :szeroki_usmiech
teraz się doczytałem, że KMW organizuje zlot :ok
tylko dlaczego ten termin hehehe z jednej strony mój obowiązek, aby przyjechać a z drugiej żona ma z początkiem wcześnia "rozwiązanie" i teraz jestem w "kropce" :bigok

Jak przyjadę to znowu sam... tzn. z córkami, ale czy dam radę obrobić wszystko :roll:

rado - 2015-07-09, 11:28

Ostatnio dałeś radę ;)
TomekM - 2015-07-10, 17:36

Maurycy przyjedz z żoną. Jak coś to wataha odbierze poród ;)
darol - 2015-08-31, 18:57

Dzięki jednemu z naszych kolegów (na razie postanowił być incognito) przybędzie nam w piątek dodatkowa atrakcja czyli muzyka na żywo :band:
darol - 2015-09-01, 20:42

Naklejka okolicznościowa już gotowa. Zapraszamy po odbiór na zlot :spoko
Irel - 2015-09-05, 22:05

Chciałbym zapytać czy są chętni na rowerową wycieczkę po Jurze i jeżeli są to ilu, oraz o której godzinie w sobotę można zaplanować wyjazd. Nie chodzi o przesadną punktualność, ale o ustalenie jakiegoś harmonogramu. Jeżeli będzie, chociaż jedna osoba chętna na taki wyjazd, to z chęcią z nią pojadę. Oczywiście musi być jakąś znośna pogoda, czyli nie może padać deszcz, bo wtedy z wycieczki”nici”.

Technicznie widzę to tak:
Proponuję trzy pętle ze startu wspólnego i jedną trasę do przejechania indywidualnie:

- Podlesice-Rzędkowice- Podlesice- około 12km ( mała pętla) - połowa trasy drogami gruntowymi, powrót drogą asfaltową. Co zwiedzamy- Skały Rzędkowickie z wejściem do jaskini przyszczytowej Okiennika oraz wejściem do malej jaskini kominowej Studnisko. Czas wycieczki to około 2-3 godziny.

- Podlesice-Rzedkowice-Hucisko-Bobolice-Mirów-Podlesice około 28 km . (Większa pętla. W opcji omijającej Rzędkowice, tj. Podlesice- Hucisko-Bobolice, Mirów- Podlesice około 20 km) Około 7 km dróg gruntowych, reszta to drogi utwardzone lub asfaltowe. Co zwiedzamy- w Rzędkowicach jw., w Mirowie i Bobolicach zamki jurajskie oraz skałki Grzędy Mirowskiej z wejściem do schroniska Stajnia (schronisko to niewielka płytka jaskinia). Czas wycieczki to około 3-4 godziny.

-Polesice-Rzędkowice- Hucisko-Bobolice-Mirów-Łutowiec-Czatachowa-Żarki-Mirów-Bobolice, Podlesice około 40-45 km ( Duża pętla)
Około 10 km dróg gruntowych, reszta to drogi utwardzone i asfaltowe w tym asfaltowe ścieżki rowerowe. Co zwiedzamy- jw. + zabytki Żarek ( Leśniów, kilrkut, muzeum rzemiosła w Starym Młynie), wzgórze Laskowiec ( lipa „Babka”, ruiny kościoła św. Stanisława, kuesta jurajska). Czas wycieczki to około 5-6 godzin.
Ta trasa przeznaczona jest dla osób „wyjeżdżonych”.

-Podlesice –Morsko- Podlesice około 10 km. 80% to drogi gruntowe, 20% utwardzone. Co zwiedzamy- ruiny zamku „Bąkowiec” i „piękne okoliczności przyrody”.

darol - 2015-09-06, 20:35

Irel, ==> PW
Frowyz - 2015-09-06, 20:42

Irel czy żwawy pięciolatek da radę trasę 12 km przejechać czy są tam duże podjazdy? Czy raczej od razu mamy się nastawić na trasę 10 km... Generalnie chcielibyśmy coś po równym... ;)
darol - 2015-09-07, 10:12

Aktualizacja planu zlotu:

Piątek po południu, 11 wrzesień:
Przyjazd na camping, czas wolny, wieczorem ognisko z muzyką na żywo

Sobota 12 wrzesień:
Wycieczka rowerowa
Zawody sportowe -spartakiada
disko-ognisko i nagrodzenie zwycięzców konkurencji sportowych

Niedziela 13 wrzesień:
Piesza wycieczka na Górę Zborów i do Jaskini Głębokiej
Wspinaczka skałkowa pod okiem doświadczonych instruktorów wylatuje z planu ponieważ nie uzbierało się minimum 40 osób.
Pożegnalne zdjęcie zlotowe i wyjazd

Plan spartakiady

Siedmiobój dla dorosłych - konkurencje będą przeprowadzane w parach.

1. Jak wyją wilki ?
2. Co słychać w naszym lesie
3. Wilki penetrują
4. Walenie wilka
5. Ustrzel wilka
6. Parowanie wilków
7. Wilcze worki

Konkurencje dla dzieci:
Zawody dla dzieci są indywidualne i nagradzane za każdą konkurencję. Będą trzy kategorie wiekowe.

1. Wilcze oponki
2. Wilcze wyścigi
3. Pęknij wilka
4. Ustrzel wilka
5. Wilki hasają
6. Wilczy klejnot

Tak jak w zeszłym roku, trzy pierwsze "dorosłe" załogi za siedmiobój otrzymują otrzymają cenne medale z prawdziwego kruszcu :ok

Irel - 2015-09-07, 17:14

Frowyz napisał/a:
Irel czy żwawy pięciolatek da radę trasę 12 km przejechać czy są tam duże podjazdy? Czy raczej od razu mamy się nastawić na trasę 10 km... Generalnie chcielibyśmy coś po równym... ;)

Przykro mi, ale Jura to wjazdy i zjazdy. niekiedy bardzo strome. Poza tym część tras prowadzi leśnymi drogami gruntowymi gdzie można trafić na wystające korzenie.
Trasa Podlesice-Morsko-Podlesice też jest trasą trudną. Na początku na stromym podjeździe jest asfalt, ale dalej prowadzi piaszczysta droga leśna, aby przed ruinami zamku Bąkowiec przejść w bardzo stoimy podjazd utwardzoną droga gruntową. Sam mam problemy pod tę stromiznę wjechać, więc raczej nie przypuszczam aby mógł tego dokonać pięciolatek. Tydzień temu jechał ze mną z Podlesic do Bobolic i Mirowa dziewięciolatek (pętla 22 km) i w połowie trasy zaczęły się problemy,a w wybrałem trasę najmniej uciążliwą. Jeżeli jesteś zainteresowany, to mogę przyjechać w piątek po południu (podaj godzinę) i zabrać Cię na rowerowy rekonesans.
Tak się porobiło, że 40 km oddanych na Jurze w ostatnim czasie asfaltowych ścieżek rowerowych, gdzie bezproblemowo mogą jeździć dzieci, znajduje się około 15 km od miejsca zlotowego.

bercik - 2015-09-07, 23:46

Pytanie do organizatorów. Czy można zapłacić za zlot na miejscu :spoko
darol - 2015-09-07, 23:49

Można zapłacić na miejscu
stander - 2015-09-11, 06:23

Niestety nie mogę dojechac na zlot.Próbowałem poukładać do nie wyszło.
Jeżeli sa jakiekolwiek koszty organizacyjne które trzeba w takim przypadku pokryć proszę o podanie kwoty ,przeleje na podane przez organizatora konto
Pozdrawiam ,miłej zabawy :spoko

Bunio2 - 2015-09-12, 14:38

Utknąłem na "zakopiance" padł rozrusznik i niestety nie dojadę życzę miłej zabawy tymbardziej że pogoda super. :spoko
Komplecik - 2015-09-13, 19:48

Eee kolejny zlot, wycieczki, spartakiady, nagrody, disco nawet z osobistym zespołem , nuda panie nuda,
zadowoleni uśmiechnięci ehhhh nuda z tą karawaną KMW, już może przestaną organizować te zloty, dziewczyny też jakieś takie za bardzo uśmiechnięte no nuda taka nuda i tyle ;) :spoko
:haha: :pifko :hello

CAPOMAN - 2015-09-13, 20:25

wstawiać mi tu zdjęcia bom cały weekend przeżyć nie mógł, że mnie tam nie było :szeroki_usmiech :spoko :ok
moskit - 2015-09-13, 20:33

Już w domu
Jeszcze raz Serdeczne Podziękowania wszystkim organizatorom i uczestnikom za wspaniałą zabawę

Pozdrawiamy
Ela i Andrzej

Komplecik - 2015-09-13, 20:41

moskit napisał/a:
Już w domu
Jeszcze raz Serdeczne Podziękowania wszystkim organizatorom i uczestnikom za wspaniałą zabawę

Pozdrawiamy
Ela i Andrzej

Aśśś normalnie lekkie rozczarowanie wykazuj to dopinguje do doskonałości :) :haha:
ten zlot był faktycznie taki :) ale następny będzie
;) :)

TomekM - 2015-09-13, 21:05

Capoman a co u was? Jest juz +1?
Frowyz - 2015-09-13, 21:41

Nie wiedziałem czy to taka aura czy mgła po szotach serwowanych przez Agnieszkę...
monio7 - 2015-09-13, 22:10

Kilka chwil temu dotarliśmy do domku. Dziękujemy organizatorom i całej Watasze za miłe przyjęcie i wspaniałą zabawę. Już z góry zapisujemy się na następny zlot. Oto kilka naszych fotek z imprezy.
https://picasaweb.google.com/109188362721166429391/September132015

CAPOMAN - 2015-09-13, 22:50

TomekM napisał/a:
Capoman a co u was? Jest juz +1?

Niestety nie... jest już po terminie i w domu nerwówka.
Nawet pracować nie można bo cały czas pod telefonem :wyszczerzony:
W środę chyba wywołanie :ok

ps. szkoda- bo liczyłem, że przed zlotem będzie już po wszystkim i przyjadę sam z dziewczynami a żona w domu z maleństwem.... ale jak swoje a natura swoje :szeroki_usmiech

Mork - 2015-09-14, 18:20

Załoga Miziołków (bo tak dzieci wybrały i musi zostać) również serdecznie dziękuje za otwarte przyjęcie i opiekę organizatorów oraz całej Watahy. Wyjazd był bardzo udany i mam nadzieję, że zobaczymy się jeszcze na trasach czy kolejnych zlotach.
Pozdrawiamy serdecznie,

Adam&Magda&Marysia&Krzyś

Bazylek21 - 2015-09-14, 18:39

My również dziękujemy w szczególności organizatorom ale również wszystkim załogą za serdeczne przyjęcie, świetną zabawę i miłą atmosferę.
Do zobaczenia na następnych zlotach i może gdzieś w trasie
Bazylki

rado - 2015-09-15, 21:48

My również dziękujemy przybyłym gościom i mam nadzieję, że każdy znalazł coś dla siebie, a było tego sporo: wycieczka rowerowa z Irkiem, spartakiada dzieci i dorosłych, sobotnie ognisko i niedzielna wycieczka do Jaskini Głębokiej i na górę Zborów.

Częściowa fotorelacja poniżej.
Parę osób nam umknęło i mam nadzieję, że nie pomyliłem nazw poniższych załóg.

Zdjęciowe przywitanie Gości:

OMEGA - 2015-09-15, 21:51

nie wiem co jest grane ale zdjęcia mi się nie otwierają.
rado - 2015-09-15, 22:04

c.d.
rado - 2015-09-15, 22:06

c.d.
rado - 2015-09-15, 22:18

Po piątkowym ognisku powitalnym, w sobotę rano, wszyscy chętni wyruszyli na ponad 22 km wycieczkę rowerową po Jurze. Przewodnikiem był Irel (Irek !!! jeszcze raz wielkie dzięki). Tu mam nadzieję, że ktoś wrzuci zdjęcia z wycieczki.
W międzyczasie przygotowaliśmy zawody dla dzieci i młodzieży, które rozpoczęły się tuż po wycieczce rowerowej. Wszystkie dzieci, startowały w 6 konkurencjach w 3 grupach wiekowych.

rado - 2015-09-15, 22:28

Po spartakiadzie dzieci, rozpoczął się siedmiobój dla dorosłych ;-)

Po zakończeniu zawodów, Jury miało pełne ręce roboty z policzeniem punktów, a musieli być sumienni, bo nagrodą w siedmioboju były medale z prawdziwego kruszcu !

rado - 2015-09-15, 22:35

Przed sobotnim ogniskiem wszyscy czekali na wyniki...

Dzieci, wszystkie bez wyjątku, dostały medale oraz paczki ze słodkościami, a dla najlepszych przygotowaliśmy dyplomy.

rado - 2015-09-15, 22:41

Dorośli również się doczekali :-)

Po dekoracji było ognisko z kiełbaskami i nocne Polaków rozmowy ;-)

rado - 2015-09-15, 22:47

W niedzielę rano była wycieczka do Jaskini Głębokiej i na górę Zborów.

Zachęcam inne osoby do podzielenia się swoimi zdjęciami :spoko

Pozdrawiamy !!!

TomekM - 2015-09-16, 07:10

Byłem, widziałem, podobało mi się. Wielkie dzięki dla wszystkich uczestników zlotu!
Kotek - 2015-09-16, 09:21

Brawo, bardzo fajnie się bawiliście, dla organizatorów :kwiatki: :kwiatki: :kwiatki: , a dla autora fotorelacji leci :pifko
Frowyz - 2015-09-16, 09:43

Cóż, nieskromnie napiszę...

Venimus Vidimus Vicimus :-P

Dziękujemy za wspaniałą atmosferę i super zabawę.

CORONAVIRUS - 2015-09-16, 09:59

Fajnie się bawiliście ...fotki załóg na tle kamperów pierwsza liga i proponowałbym utworzyć oddzielna galerię na CT właśnie z takimi fotami :) Janusz co TY na to ????
jarekzpolski - 2015-09-16, 10:38

uzupełniam o zdobywców Góry Zborów. Pierwsza grupa trochę we mgle, pól godzinki później pełne słońce...
jarekzpolski - 2015-09-16, 10:41

cd
Frowyz - 2015-09-16, 20:19

A ja mam dwa takie
slajd - 2015-09-28, 23:27

Bardzo Dziękujemy Organizatorom za Zlot- był świetnie zorganizowany, jak każdy zresztą
"robiony" przez Watachę :bukiet: :bukiet: :bukiet: a :pifko mamy nadzieję niedługo w realu :ok

hawwa - 2015-09-29, 09:06

Noooo... babskie after party w niedzielę było MOCNE :mrgreen:

Szkoda, że ja podzieliłam los mężczyzn, bo też byłam kierowcą tego dnia :(