| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Gdzie te kampery?
mrsulki - 2015-07-06, 18:49 Temat postu: Gdzie te kampery? Za nami przejechane już ponad 2tyś km zaczęliśmy ze Szczecina przez Mazury wzdłuż granicy wschodniej teraz jesteśmy na wylocie z Bieszczad i po drodze spotkaliśmy może z 8-10 kamperów z tego ze 2 polskie. Czy w sezonie wszyscy jadą na zachód i już nikt naszych pięknych zakamarków nie zwiedza? Dodam że mamy sezon wakacyjno - urlopowy, a i pogoda dopisuje. Podsumowując: Gdzie jesteście?
ZEUS - 2015-07-06, 18:57
| mrsulki napisał/a: | | Gdzie jesteście? |
na Forum?
marian.marian - 2015-07-06, 19:46
My jeszcze w domu, wczoraj byliśmy w Natalinie a w drogę wyruszamy dopiero w sobotę. Udanych wakacji
Fux - 2015-07-06, 20:23 Temat postu: Re: Gdzie te kampery?
| mrsulki napisał/a: | | Za nami przejechane już ponad 2tyś km zaczęliśmy ze Szczecina przez Mazury wzdłuż granicy wschodniej teraz jesteśmy na wylocie z Bieszczad i po drodze spotkaliśmy może z 8-10 kamperów z tego ze 2 polskie. Czy w sezonie wszyscy jadą na zachód i już nikt naszych pięknych zakamarków nie zwiedza? Dodam że mamy sezon wakacyjno - urlopowy, a i pogoda dopisuje. Podsumowując: Gdzie jesteście? |
Na zlotach na dziko siedzą, bo szkoda kasy na wpisowe, paliwo, opłaty za toalety i prą∂.
Czarna i Krzysiek - 2015-07-06, 20:49
My przejechaliśmy na razie nie wiele, bo zaledwie 400km ale nie spotkaliśmy żadnego kampera :-(
eMKa - 2015-07-06, 21:52
To kwestia przypadku. W niedzielę na trasie Kalisz – Konin (48 km) naliczyłem 12, z czego 5 – z Polski , 3 – z Niemiec, 4 – z Francji (!). Następne 50 km (Wilczyn) nic. W drodze powrotnej jedna przyczepka.
Niestety, te z Polski bez wyraźnych, jedynie słusznych oznaczeń CT
Bronek - 2015-07-06, 22:01
Kołobrzeg Gdańsk i "curik"... z dwadzieścia, w tym większość machających
miciurin - 2015-07-06, 22:06
Wczoraj mijałem 4 szt w tym 2 z Francji, a reszta rodacy. Dzisiaj w drodze do Kutna drogą 92 jednego z rejestracją z Kutna
Mazur - 2015-07-06, 22:08
Byliśmy nad Śniardwami, obecnie nad Niegocinem , kamperów spotkaliśmy sporo, ale bez logo CT.
dudusie34 - 2015-07-06, 22:14 Temat postu: gdzie te kampery. witam. pozwolę się trochę pochwalić.naszym dudusiem byliśmy we Wiśle z noclegiem,na Równicy z noclegiem, w Sromowcach Niżnych, dwie doby, następnie Kotórz Duży,kemping nad jeziorem małym [Turawik], dwie doby,jedziemy też na piknik do Mrągowa, no i długi urlop chyba Kaszuby.Jesienią Dukla,coś tam jeszcze i jak co roku od kilku lat Sylwester w plenerze. W związku z powyższym, proszę nie obrażać naszego DUDUSIA. do zobaczenia na trasie.Pozdrawiam.
hrys - 2015-07-07, 06:07
jestem w trakcie podróży na pd Polski i ościenne granice RP.. ok 1500km spotkałem nieliczne campery . Jedynie w Nowym Sączu na campingu stała grupa Poznaniaków /ale nie z camperteamu/.Dziś stoję w Gródku nad Dunajcem w towarzystwie niezrzeszonego camperowaca z Tarnowa .
Pawcio - 2015-07-07, 09:08
Pomiędzy stolicą a Mazurami kamperowy ruch wakacyjny wzmożony. Widuję codziennie 2-3, czasem z logo CT .
CORONAVIRUS - 2015-07-07, 09:47
Jak ktoś spragniony widoku kamperów to zapraszam do Rumi.... krajowa *6* łącząca HEL z reszta świata ... na godzinę setka kamperów to nie przesada a do tego cepki .... jadą w dwie strony , połowa na niemieckich blaszkach ... z tym jadą to przesadziłem bo często się wloką i stoją na światłach których przybywa
Johny_Walker - 2015-07-07, 11:23
Szósty dzień na w okolicach Wolina. Obywamy się bez kempingów.
Pawcio - 2015-07-07, 12:58
Zdroworozsądkowe rozważania na temat kosztów kamperowania zostały przeniesione -> http://www.camperteam.pl/...p=515414#515414
andi at - 2015-07-07, 13:23
Miały być Alpy ale moja polowa wymyśliła soline i dalej kierunek wielkie jeziora.
I to jest fajne w tym kamperowaniu
Startujemy w piątek albo sobota--Rajecke Teplice-Beszeniowa-Spływ Dunajcem-Szczawnica-Stary Sącz-Krynica-Bieszczady-Przemysl-Mazury.To tak na szybko
Urlopu mamy na to 3 tygodnie (razem) a ja jeszcze do 9 sierpnia na rybki
pagand - 2015-07-07, 13:58
Andi to szkoda, że się minęliśmy...Ja właśnie wróciłem z Bieszczad. Szkoda, że się nie spotkamy...ale jakbyś przejeżdżał przez Wrocław to zapraszamy do odwiedzin...
dulare - 2015-07-07, 14:10
A na Mazurach, na campingu Szekla niedaleko Giżycka stoi prof-os i dulare a także kilka niezrzeszonych kamperków. Zapraszamy
Ja z racji pracy w lipcu raczej stoję niż jeżdżę, ale czemu by nie stać w miłym miejscu, zamiast siedzieć w biurze... W sierpniu sobie odbijemy.
Po drodze z Krakowa do Warszawy we czwartek mijaliśmy raptem cztery kampery, żaden nie był na naszych numerach. W sobotę jadąc do Giżycka już z dziesięć minęliśmy i wtedy raptem trzy zagraniczne...
andi at - 2015-07-07, 14:59
| pagand napisał/a: | | Andi to szkoda, że się minęliśmy...Ja właśnie wróciłem z Bieszczad. Szkoda, że się nie spotkamy...ale jakbyś przejeżdżał przez Wrocław to zapraszamy do odwiedzin... |
Dzięki za zaproszenie ale jaka będzie trasa to tylko Zosia raczy wiedzieć
A na Mazurach, na campingu Szekla niedaleko Giżycka stoi prof-os i dulare a także kilka niezrzeszonych kamperków. Zapraszamy
Sami nie wiemy dokąd dojedziemy,ale jesteście w planach
DarKu - 2015-07-07, 19:22
Ja udajac sie w piatek do PL minalem w Czechach dwa polsie kamperki, wracajac w poniedzialek wyprzedzilem kolejne trzy kamperki jak widac polacy jada na poludnie
Mazur - 2015-07-07, 23:25
| dulare napisał/a: | | A na Mazurach, na campingu Szekla niedaleko Giżycka stoi prof-os i dulare a także kilka niezrzeszonych kamperków. |
My stoimy na przeciwległym brzegu w Bystrym (kamping Borowo) . Jak będzie mniej wiało i niższa fala to podpłyniemy W piątek niewykluczona przeprowadzka na Szeklę ...
matro - 2015-07-08, 00:05
to my mieliśmy kumulację ... nad Czerwoną Rzeczką w Ustroniu Morskim widziałem ponad 15 kamperów przez 3 dni... z kilkoma nawet była biesiada
mrsulki - 2015-07-10, 19:39
Już wiem gdzie te kampery. Ostatni etap naszej włóczęgi biegł autostradami przez Grudziądz (solanki) a dalej pasem nadmorskim do Niechorza (jesteśmy w Pomonie) i co??? BINGO!!!! Mnóstwo kamperów - wniosek: kampery lubią autostrady, dwucyfrowe krajówki i kurorty a unikają odludnych pięknych zakątków i bocznych dróg. Zaznaczam to tylko moja subiektywna ocena poparta spostrzeżeniami z ponad 3500km przejechanych po Polsce.
Czarna i Krzysiek - 2015-07-10, 19:48
My dzisiaj w Wieliczce widzieliśmy 8 kamperow na parkingu przed kopalnią. Wszystkie zagramaniczne Na A4 za Krakowem mijaliśmy jednego, też obcy, nie odmachał.
|
|