|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - budowa kamper parku
fan - 2015-07-22, 16:41 Temat postu: budowa kamper parku chciałbym wybudować kamperpark na 6-8 aut mam odpowiedni teren przy drodze głównej
około 8 km. od przejścia granicznego w świecku.
potrzebuję pomocy (nie finansowej)
-gdzie zdobyć plan zabudowy?
- jaką działalność gosp. zarejestrować?
-itd.
może ktoś z kolegów prowadzi coś takiego?
na placu ma być woda,zrzut i prąd
pozdrawiam
fan
Pawcio - 2015-07-22, 22:28
fan napisał/a: | -gdzie zdobyć plan zabudowy? |
Musisz zlecić wykonanie projektu.. projektantowi . Pamiętaj, że miejsce musi być zgodne z planem zagospodarowania (MZGP) i zgłosić zamiar budowy w wydziale budownictwa. Jeśli go nie ma należy wystąpić o wydanie warunków zabudowy do gminy. W chwili obecnej w większości wydziałów jest niezły zamęt w związku z wprowadzeniem nowego prawa budowlanego.
fan napisał/a: | - jaką działalność gosp. zarejestrować? |
Działalność zgodną z działem 55 PKWIU. Możesz dowiedzieć się czy masz możliwość dofinansowania w związku z rozpoczęciem prowadzenia działalności gospodarczej z Urzędu Pracy.
Czarna i Krzysiek - 2015-07-22, 22:31
Podobny wątek już jest na forum, kolega buduje takie miejsce, poszukaj a na pewno znajdziesz, wiele tam już zostało powiedziane.
CORONAVIRUS - 2015-07-22, 22:49
...zapytaj w Grudziądzu jak nie sp.....ć takiej budowy
piotr1 - 2015-07-22, 23:12
Grudziądz to niezbyt dobry przykład
Czarna i Krzysiek - 2015-07-22, 23:13
Bardzo dobry, z serii "jak tego NIE robić"
Pawcio - 2015-07-23, 10:03
fan napisał/a: | potrzebuję pomocy |
Możesz również przestudiować poradnik wydany przez PFCC -> http://www.pfcc.eu/pol/files/poradnik.pdf
Jest to poradnik dla organizujących kemping, jednak również i dla CamperParku znajdziesz kilka pożytecznych porad.
Możesz również skontaktować się z naszym klubowym kolegą sasquatchem . On również może udzielić Ci wielu ciekawych wskazówek .
maszakow - 2015-07-24, 19:48
Zaproś Świstaka i Janusza na testy.
Jak Milką wjedzie i wyjedzie - zdałeś. Jak nie wyjedzie... jest Janusz żeby go wyciągnąć
Pawel75 - 2015-07-26, 20:15
ja nie dawno wybudowałem kamper park w Kryłowie nad Bugiem więc jestem na bieżąco ze wszystkimi przepisami jeżeli chcesz podzielę się swoim doświadczeniem, pisz na priv
Tadeusz - 2015-07-26, 20:22
Pawel75 napisał/a: | a nie dawno wybudowałem kamper park w Kryłowie nad Bugiem |
Pochwal się, Pawle, swoim dziełem. Pokaż zdjęcia i daj namiary. Jestem pewien, że będziemy Ciebie odwiedzać jako, że wschodnie rubieże bardzo nam się podobają.
Pawel75 - 2015-07-26, 21:01
większość informacji i namiary do mnie znajdziecie na www.kajakibug.pl pole biwakowe i kamper park nad samym Bugiem
zapraszam :-)
|
|