Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Toruń największy w Europie zlot Citroena 2cv

jarek73 - 2015-07-28, 13:50
Temat postu: Toruń największy w Europie zlot Citroena 2cv
Witam od dzisiaj do wtorku w Toruniu odbywać się będzie największy w Europie zlot Citroenów 2cv http://www.2cvpoland2015.pl/
Od rana masa samochodów z całej Europy , sporo starych ala camperów i stylowych przyczep.
Myśle że jst to jakaś opcja na weekend lub jak ktoś nad morze jedzie.

WODNIK - 2015-07-28, 15:16

Zrób jakąś relację foto z tego zlotu.
Pozdrawiam :spoko

dulare - 2015-07-28, 15:41

Wybieramy się do Torunia - od Czwartku wieczorem do Soboty rano. Widzę że zlot Citroenów zajmuje między innymi camping Tramp na którym planowaliśmy się zatrzymać, więc chyba teraz to odpada, czy możesz jarek73 polecić jakieś miejsce do postoju w Toruniu na dziko ale w miarę blisko centrum? Chcemy trochę pozwiedzać a i na zlot byśmy się wybrali...
jarek73 - 2015-07-28, 16:38

Jak nie będzie padać to za godzinę chcę jechać, to zdjęcia porobie ale zlot jest blisko mojej firmy to sie na patrzyłem totalny Old school , co do miejsc noclegowych to podejrzewam że wszystko zapchane to naprawdę duża impreza.

Mogę zaproponować ogrodzony parking przed moją firmą 5 minut z buta na zlot, na starówkę jakieś 10 minut rowerem , jak coś to dzwonić albo możesz spróbować zadzwonić na parking na placu Katarzyny lub na bulwar filadelfijski świetne miejsca przy samej starówce.

dulare - 2015-07-28, 16:54

jarek73, nie szukam koniecznie miejsca na parkingu, po prostu jakiegoś ciekawego miejsca gdzie można się przytulić na dwie noce i nie podpaść pod zakaz parkowania albo coś... Nie chcę Ci robić kłopotu ze staniem pod firmą, tym bardziej że nie wiemy o której we czwartek dotrzemy ani o której w sobotę wyjedziemy...

Wypatrzyłem na przykład parking przy placu św. Katarzyny, ale może coś ciekawszego się znajdzie...

jarek73 - 2015-07-28, 17:06

Parking na Katarzyny jeśli jest wolne miejsce to najlepsza opcja , przy samej starówce, a na zlot to wtedy albo rower, albo komunikacja miejska. Jest jeszcze fajny bezpłatny parking przy kościele Józefa na ulicy Jozefa czasem tam campery widuję , ale z tamtego miejsca piechotą to jakieś 20 minut na starówkę i 30 minut na zlot.
Dla mnie otwarcie bramy to nie problem .

maga - 2015-07-28, 20:47

Tak,fotorelacja mile widziana :szeroki_usmiech
2CV to ulubione autka mojej Ewuni,chętnie ją obejrzymy :spoko

kabierki - 2015-07-28, 20:50

1 noc pod hotelem Mercure w centrum 30 zł
WODNIK - 2015-07-28, 22:01

W niedzielę na starym mieście w Bielsku, na parkingu, takie stało cudo.
Ciekawe czy będzie w Toruniu.
Czekałem na właścicieli ale chyba byli na imprezie na rynku.
Ciekawe czy ta antrapa jest orginalna.
Pozdrawiam

jarek73 - 2015-07-29, 10:35

Wczoraj pojechałem trochę za późno i większość pojechała do bazy , a ta dla zwiedzających jest czynna od dzisiaj ale, parę udało mi się pstryknąć .
jarek73 - 2015-07-29, 10:53

cd..
maga - 2015-07-29, 17:07

Śliczne te "żabcie" :szeroki_usmiech
Dzięki za fajne fotki :spoko

salut - 2015-07-29, 19:02

WODNIK napisał/a:
W niedzielę na starym mieście w Bielsku, na parkingu, takie stało cudo.
Ciekawe czy będzie w Toruniu.
Czekałem na właścicieli ale chyba byli na imprezie na rynku.
Ciekawe czy ta antrapa jest orginalna.
Pozdrawiam

Wczoraj widziałem ich w Warszawie. Super !!!!
:spoko :spoko

Socale - 2015-07-29, 19:57
Temat postu: Re: Toruń największy w Europie zlot Citroena 2cv
jarek73 napisał/a:
...w Toruniu odbywać się będzie największy w Europie zlot Citroenów 2cv...

Tosz wczoraj właśnie landówkami jechałem do Leipzig, co chwilę mijały mnie stare Citrony, a 2 CV najwięcej. Zlot pewno jakiś -myślę sobie, ale nie spodziewałem się że w PL, Toruniu.

jarek73 - 2015-07-29, 20:51

Dla naszego miasta ( powiatowego ) to naprawdę duże wydarzenie. Samochody jak samochody nie które perełki nie które szroty w stylu dzieci kwiaty , ale atmosfera wydarzenia nie do opisania.
Ja sporo po Europie jeździłem, a teraz Europa przyjechała do mojego miasta.
Jak ktoś lubi te kaczki to musi tu przyjechać, jak ktoś na wakacje przez Toruń to musi się choć na chwilę zatrzymać.
Klimat vintage na żywo.

dulare - 2015-07-30, 13:11

jarek73, my przyjechaliśmy już wczoraj bo była mała zmiana planów. Stoimy na placu Św. Katarzyny, dziś wieczorem wyjazd.

A na zlocie suuuper!

dulare - 2015-07-30, 13:12

c.d.
Socale - 2015-07-30, 18:03

Te furgonetki z zadziornym ryjkiem i króciutkim tyłkiem , mam wrażenie że gdyby miały świetne hamulce to mogłyby przy ostrym hamowaniu fikołki robić :)
Misio - 2015-07-30, 20:49

Ten model Cytrynki zawsze mi się podobał. Prosty w budowie, zgrabny i ładny. Dzięki za fajne fotki i leci piwko. :pifko

A kibel z nartami, szampanem, telewizorem i resztą "cudów" to wymysł wyobraźni najwyższych lotów. Przygotowany na każdą porę roku i okazję. A jaki komfort psychiczny? Po prostu wielki szacun. :lol:

Socale - 2015-08-02, 20:56

Właśnie teraz w TVN Turbo Raport Końcowy (odc 31) reportaż z tego zlotu.
Pięknie wystrojone niektóre :)

papamila - 2015-08-04, 09:40

Niestety nie mogłem być w Toruniu (choć to rzut beretem)
miałem za to przyjemność podziwiania wielu z tych aut na trasie do Francji
Staruszki dziarsko dawały radę w 35- cio stopniowym upale
W korku, krótka wymiana zdań i poczęstunek zimnym napojem
:bukiet:

koko - 2015-08-04, 19:42

Jestem na campingu w Gdańsku na Stogach przyjechali tutaj wkleje zdjęcia camperowych cytrynek jak wrócę z tarki
qdlaty_78 - 2015-08-04, 22:57

Te kabriolety to co to za model? To jakieś retro kit cary?
dulare - 2015-08-05, 07:52

qdlaty_78 napisał/a:
Te kabriolety to co to za model? To jakieś retro kit cary?

Na moją odpowiedź nie licz, ja tylko zrobiłem te zdjęcia ale na samochodach się nie znam. Jeśli potrzeba to mogę podesłać jeszcze kilka zdjęć do identyfikacji :)

qdlaty_78 - 2015-08-05, 12:51

:lol: Zapodawaj fotorelacją :lol:
Socale - 2015-08-05, 21:29

koko napisał/a:
Jestem na campingu w Gdańsku na Stogach przyjechali tutaj wkleje zdjęcia camperowych cytrynek jak wrócę z tarki

Ja natomiast na zachodnim wybrzezu i tez je tu widac, juz kilka sztuk i jeden furgonik.
Alez ich na zlocie musialo byc duzo...

dulare - 2015-08-06, 08:47

Ciężko będzie wszystko na forum wrzucać, daję więc link do albumu:

https://goo.gl/photos/1PkfPBYdiQd94NXx7

A te kabrio to Citroen Le Patron

https://goo.gl/uYqeYU

rjas - 2015-08-07, 00:43

My wyjechaliśmy z Krakowa w sobotę, dotarliśmy dzisiaj do Dębek koło Karwii i praktycznie każdego dnia w różnych rejonach Polski widzielismy po kilka sztuk. Musze przyznać że widok całkiem przyjemny :szeroki_usmiech
qdlaty_78 - 2015-08-07, 01:53

dulare napisał/a:
A te kabrio to Citroen Le Patron

Zgadłem że to kit na bazie 2cv. Śliczne

koko - 2015-08-11, 11:15

obiecałem to wkleję
Pablo_krak - 2015-08-12, 20:33

Witam
Jadąc do Grecji zatrzymuję się zwykle w Belgradzie na Campingu w Zemun Dunav Camp. I tam spotkałem ekipę jadącą 2 CV z Grecji na zlot do Torunia :) super ekipa - wieczorem było buzuki i spiewy.

BaWa - 2015-08-13, 09:29

Mogę prosić o namiary na ten camping w Belgradzie :ok
bwie - 2015-08-13, 09:55

http://pl.camping.info/se...ing-dunav-22163

W tamtym roku jechaliśmy w strasznej ulewie do Belgradu i mieliśmy się tam zatrzymać pod namiotem ... nie było wolnych miejsc w domkach, więc wróciliśmy do głównej drogi i spaliśmy w całkiem dobrych warunkach pobliskim hotelu pracowniczym. Z kilkuminutowej wizyty na tym kempingu pamiętam tylko ścianę deszczu :-/

Pablo_krak - 2015-08-15, 21:43

bwie napisał/a:
http://pl.camping.info/serbia/serbia/camping-dunav-22163

W tamtym roku jechaliśmy w strasznej ulewie do Belgradu i mieliśmy się tam zatrzymać pod namiotem ... nie było wolnych miejsc w domkach, więc wróciliśmy do głównej drogi i spaliśmy w całkiem dobrych warunkach pobliskim hotelu pracowniczym. Z kilkuminutowej wizyty na tym kempingu pamiętam tylko ścianę deszczu :-/

Tak, to jest ten Camping- kilka razy zatrzymywaliśmy się tam na jedną noc w drodze na południe, czyli do Grecji. Albanii czy Macedonii. Doskonałe miejsce na wieczorny wypad do centrum Belgradu. Nalezy tylko pamiętac aby zjechać z autostrady na zjeździe ZEMUN i potem kierować się w stronę Belgradu ulicą batawnicki put a nie E 75. jesli przejedziesz ten zjazd, następny jest dopiero z obwodnicy ( w kierunku centrum Blegradu i lotniska. Ale w sumie nadrobisz może tylko parę kilometrów, bo czasowo wychodzi na jedno.

maszakow - 2015-08-20, 00:51

koko napisał/a:
obiecałem to wkleję

Kolega który był na zlocie swoją 2CV pokazał mi filmik jak HY urządzają sobie wyścig na ćwierć mili. Ale beka... :bigok

Tolo-Digli - 2015-08-20, 09:13

DSC04446.JPGmiałem okazję poznać właściciela tego kampera oklejonego dolarami,po otworzeniu drzwi do przedziału mieszkalnego ,od wewnątrz przykręcona jest tara i wyżymaczka od pralki "frani" , z tyłu napis " im starszy kamper tym młodszy właściciel" (coś w tym tekście) i ciekawe czy z tyłu do drabiny miał przypięte stare SKI z butami,ale gość przesympatyczny ,a"jajcarz" jakich mało.