Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - camping nad Bałtykiem

jarek73 - 2015-08-08, 12:05
Temat postu: camping nad Bałtykiem
Czy moglibyście polecić jakieś fajne campingi nad Bałtykiem czytałem juz o dwóch fajnych w Dziwnówku, o horyzoncie i lazurowym w Chłapowie, miałem jechać w Bieszczady i później ściana wschodnia, ale te upały ( prognozy mówią ze jeszcze 2 tygodnie ) mnie zniechecily.
piotrul - 2015-08-08, 13:06

A jak byś tak, lekko zawęził obszar? Bliżej Szczecina, czy Gdańska? ;)
jarek73 - 2015-08-08, 13:15

Bez znaczenia mogę zacząć na zachodzie a później w stronę Helu pojechać.
tomas67 - 2015-08-08, 14:24

Witaj a Stegna i Piaski masz blisko ja przebywam w Stegnie pozdrawiam :spoko
Bronek - 2015-08-08, 14:38

http://camperpark.pg.edu.pl/o-nas

Kamping nie kamping , ale pusto , centrum Gdańska idealne by go zwiedzić jako przejazdówka, 50 za noc. kible i prysznice ze 150m ale ganz nówka , fajne samopoczucie masz klucz do kempingu , pełna swoboda w środku miasta , prąd woda , kot są
Przy Politechnice ul Zwycięstwa 12 lub Towarowa 40. rowerek lub transport publiczny .Rowerek w Gdańsku , dla mnie niesympatyka cyklizmu to miodzio .
zero zakazöw i możesz jechać pod prąd na jednokierunkowych , zakazy nie dotyczą rowerów .

Potem zach lub Wsch. - atakujesz Hel itd.
możesz też do Krynicy Morskiej , Stateczkiem do Fromborka na bliny i zwiedzanie.

z Gdańska wjeżdżasz na Kaszuby i tu .....raj , zero radarów i piękne okolice , potem pojerzeże Drawskie kolejny raj .

W każdej chwili możesz na północ to ok 100 km , potem ...np.
Łeba i ruchome wydmy . Warto raz w życiu zobaczyć , bierz Meleksa , lub rowery do tych wydm.

Dalej na zachód ?. Niekoniecznie wszędzie juź podobnie tłok i plaża z zimną wodą

No może Świnoujście Albeck Wolin "?

jarek73 - 2015-08-08, 15:16

Byłem w Świnoujściu w tamtym roku mimo iż nie jestem fanem naszego wybrzeża w środku lata to przyznam że tam mi się podobało, trochę pozwiedzalismy niemiecką stronę, no i pogoda mi sprzyjała chłodno tak że na plażę w polarnych tak jak lubię :lol:
Wracaliśmy przez Borne Sulinowo droga widokowo piękna, w tym roku jest upał więc plan jest raczej na odpoczynek bierny , czyli żona i dzieciaki na plażę a ja do kampera zasłaniam wszystkie okna włączam klime i książki, gazety , filmy .
Już sobie w mówiłem że uwielbiam ryby prosto z kutra i jazdę na byku.
Więc prośba o namiar na jakiś wygodny camping blisko morza, bo jak o szóstej rano będą szedł parawan montowac to chcę mieć blisko. :mrgreen:
a właśnie parawan muszę kupić i koszulkę na ramiączkach bo na razie jako Polak i katolik mam tylko gumowy młotek , i zaokraglony brzuszek.

Bronek - 2015-08-08, 15:33

No to , jedź ...i tyle. wspóczuję :spoko
To kwestia indywidualna, nad morzem nie znam fajnego kempingu w sezonie wysokim.
nie oznacza , że go nie ma , ale ja nie znam ... :roza: :oops:

Za młodych , lub jurńych lat takie zatłoczone miejscowości to raj . Teraz nie chcę cierpieć jak dziecko z powieści Żeromskiego przed witryną cukierni :mrgreen:

jarek73 - 2015-08-08, 16:01

Też pamiętam jak w liceum do Łeby się jeździło camping chyba 21 , w knajpach pierwsze anteny satelitarne MTV ,później imprezy do rana pieknie było , a teraz jak by się koło mnie takie bydło z liceum rozbilo ?
Więc lepiej jakas mała miejscowość ja juz na dyskoteki nie chodzę a moje dzieciaki jeszcze.

Bronek - 2015-08-08, 17:05

Najlepsze były typu Niechorze , Pogorzelica , jedna główna droga.

Jak wyrwałeś coś po pijaku i nie za bardzonpamiętałeś co i jak , a fajna była .Wystarczyło stanąć wieczorkiem przy głównym dukcie , :mikolaj na bank musiała się tam wylansować.

w takim Kolbergu musiałbyś rok mieszkać by spotkać :mrgreen:

jarek73 - 2015-08-08, 18:39

Kurcze , z jednej strony fajnie się takie rzeczy wspomina z drugiej przy najmniej dla mnie trochę dolujace że już to się nie powtórzy :(
Bronek - 2015-08-08, 19:02

U nas leje i burza.
To za grzeszne myśli. :lol:

jarek73 - 2015-08-08, 19:17

U nas straszny upał i duchota.
To za grzeszne myśli

Marcinlukasz - 2015-08-08, 20:48

Właśnie stoję na campingu ara w mielenku koło Mielna mogę śmiało polecić od tego roku nowy właściciel.Camping spory 3 hektary wszystko to co potrzeba jest na miejscu toalety prysznice czyste od morza oddziela nas tylko lasek na wydmie na miejscu smażalnia i sklep codziennie animacje dla dzieci pogoda super i jest jeszcze sporo miejsca.
EwaMarek - 2015-08-08, 22:06

Jak nad morzem to tylko Łeba - kemping Ambre albo Morski
jacik - 2015-08-08, 23:51

Pozdro z Sopotu. Fajnie mozna sobie smigac rowerami.
Kemping trafilem prawie pusty bo od kilku dni czynny ;) to i miejsce mam przy wodzie i zrzucie szarej. Tylko kolejki do kibelka sie robia bo sa tylko 2 meskie.

tosiek159 - 2015-08-09, 01:04

jarek73 napisał/a:
Byłem w Świnoujściu w tamtym roku mimo iż nie jestem fanem naszego wybrzeża w środku lata to przyznam że tam mi się podobało, trochę pozwiedzalismy niemiecką stronę, no i pogoda mi sprzyjała chłodno tak że na plażę w polarnych tak jak lubię :lol:
Wracaliśmy przez Borne Sulinowo droga widokowo piękna, w tym roku jest upał więc plan jest raczej na odpoczynek bierny , czyli żona i dzieciaki na plażę a ja do kampera zasłaniam wszystkie okna włączam klime i książki, gazety , filmy .
Już sobie w mówiłem że uwielbiam ryby prosto z kutra i jazdę na byku.
Więc prośba o namiar na jakiś wygodny camping blisko morza, bo jak o szóstej rano będą szedł parawan montowac to chcę mieć blisko. :mrgreen:
a właśnie parawan muszę kupić i koszulkę na ramiączkach bo na razie jako Polak i katolik mam tylko gumowy młotek , i zaokraglony brzuszek.

Blisko morza masz kamping w Gąskach " U Gienka"- 50m do plaży, dobre zaopatrzenie w sklepikach.

mrsulki - 2015-08-09, 01:30

Fajny kemping POMONA w Niechorzu mili właściciele, czyste łazienki i kibelki, dobra infrastruktura wszędzie blisko. Bywam tam jest bardzo fajnie. Polecam.
Johny_Walker - 2015-08-09, 09:13

A ja polecam kamping Tramp w Międzywodziu. Nie mieszkaliśmy tam, ale przejeżdżając GRATIS skorzystaliśmy z serwisu WC i napełniliśmy wodę przy okazji rozglądając się po okolicy. Jest bardzo dużo miejsca ale nie wiem czy pozwalają wszędzie stanąć. Przyczepy stały ściana w ścianę. Może to lubią? Kampery w różnych miejscach. Do morza trzeba przejść przez krótki odcinek lasu. Na plaży są tylko klienci kempingu, bo miasteczko jest nieco oddalone. Duży, dodatkowo odgrodzony plac zabaw dla dzieci.
zbyszekwoj - 2015-08-09, 09:13

jacik napisał/a:
Kemping trafilem prawie pusty bo od kilku dni czynny ;) to i miejsce mam przy wodzie i zrzucie szarej. Tylko kolejki do kibelka sie robia bo sa tylko 2 meskie.

Jak tam trafić?

Bronek - 2015-08-09, 09:38

Johny_Walker napisał/a:
A ja polecam kamping Tramp w Międzywodziu. Nie mieszkaliśmy "...............ci.

byłem tam po sezonie ale fakt , że jest ok . Stawaliśmy jak popadło . Facet , polecał w sezonie , mówiąc o rożnych atrakcjach . M.in Animacje dla dzieci . Tak , że rodzice mogą sobie nawet ........ Właściciel wydawał się być zaangażowany. 50 zł za kamper z wszystkim bez kwitów ....po sezonie

Bajaga - 2015-08-09, 13:03

EwaMarek napisał/a:
Jak nad morzem to tylko Łeba - kemping Ambre albo Morski

Tradycyjnie polecam Ambre. Nie ma tu młodzieży pijanej itp. Wszystko zadbane, jedyny problem- ciężko o miejsce bo wielu rezerwuje z rocznym wyprzedzeniem :shock: Ale próbować i dzwonić warto.

EwaMarek - 2015-08-09, 15:22

jacik napisał/a:

Gdzie masz taki kemping???

jacik - 2015-08-09, 17:27

Bitwy Pod Płowcami 55
Dalej na tej samej ulicy jest kemping 67 ale tam nie bylo szans na miejsce

jacik - 2015-08-09, 17:33

Z telefonu wysylam i odrazy sie wyslalo. Mam jeszcze kilka fotek z dzisiaj.
jarek73 - 2015-08-09, 18:50

Wszystkim Wam serdecznie za podpowiedzi dziękuję i z kilku z pewnością skorzystam. My góra 4 dni w jednym miejscu wytrzymujemy tak więc kilka z wiedzimy. Zaczniemy chyba od Mielenka później Łeba, albo coś zmienimy bo ten wyjazd co go jeszcze nie ma to na razie same zmiany :spoko
Marcinlukasz - 2015-08-09, 22:51

jarek73 napisał/a:
Wszystkim Wam serdecznie za podpowiedzi dziękuję i z kilku z pewnością skorzystam. My góra 4 dni w jednym miejscu wytrzymujemy tak więc kilka z wiedzimy. Zaczniemy chyba od Mielenka później Łeba, albo coś zmienimy bo ten wyjazd co go jeszcze nie ma to na razie same zmiany :spoko

Warto do tego mielenka ja dziś wyjechałem i jestem w dębkach i juz załuję w mielenku cisza i dużo miejsca chyba gdzieś się przeniose

rjas - 2015-08-10, 10:03

My akurat wyjechaliśmy z pola namiotowego Leśne z Dębek. Debki to faktycznie jedno wielkie targowisko :(
Ale, pojechaliśmy na rowerach jakieś 3-4 km w stronę Bialogory, i co ? ...... Inny świat. Pusta płaza, 5 osób na krzyż i tyle i cieplutka woda jak na Bałtyk. Aż chciało sie tam zostać dłużej.
Pozdrawiam

okonek - 2015-08-10, 22:07

Z kolegą Jacikiem staliśmy jak widzę w Sopocie po sąsiedzku ☺☺ ale na zdjęcie się nie załapałem bo przestawriłem się pod zmywalnię...., ☺
miciurin - 2015-08-10, 23:18

Bronek napisał/a:
Johny_Walker napisał/a:
A ja polecam kamping Tramp w Międzywodziu. Nie mieszkaliśmy "...............ci.

byłem tam po sezonie ale fakt , że jest ok . Stawaliśmy jak popadło . Facet , polecał w sezonie , mówiąc o rożnych atrakcjach . M.in Animacje dla dzieci . Tak , że rodzice mogą sobie nawet ........ Właściciel wydawał się być zaangażowany. 50 zł za kamper z wszystkim bez kwitów ....po sezonie

Tramp jest cały zapchany, byłem tam przejazdem wczoraj i pojechałem dalej :ok

jacik - 2015-08-10, 23:49

Tu jest dużo miejsca i nawet kamperek z logo CT stanął w pobliżu.
emeryl - 2015-08-11, 18:19

Zapraszamy. Wieczorem.
izola - 2015-08-11, 19:52

jarek73 napisał/a:

Jareczku. Miielenko jest ok . w Chlopach kupisz swierze flądry z kutra same dobroci,,, mniam mniam- byłam i polecam,
W Mielenku plaza jest fajowa ... mnie sie podobało .
Wjedz na postojowke" za free" ... dzieki Biorca :spoko

jarek73 - 2015-08-11, 21:00

Przybyłem dzisiaj, w Dziwnówku Biały domek i Viking brak miejsc , pojechałem na Tramp po za sezonem może być ok , ale dzisiaj mimo że na recepcji powiedzieli zapraszamy to ja myślałem że już większość uchodźców przyjęliśmy.
Jeden na drugim bo parceli wyznaczonych nie ma , stoję teraz na polu campingowym Bryza to bardziej taka działka niż camping i jak tak by się zastanowić to straszny syf ( sanitariaty ) i chyba się przekonamy do tego co mamy w camperze , ale ja się szybko adaptuje i już dzisiaj dalej nie jadę .

Socale - 2015-08-11, 21:57

Jarek, od Trampa aż do Trzęsacza przeryłem wszystko. Masakra.
Ostatecznie pojechałem dalej na stare śmieci do Niechorza.
Obecnie już w domciu.

Andrzejek10 - 2015-08-11, 22:37

Polecam w Międzywodziu camping Zacisze. nie przyjmuje dużo osób bo ustawiony gość na domkach jest ale co rok tam jadę i po rozmowie zgadza się.Polecam to miejsce jest cicho miło i sympatycznie.
Socale - 2015-08-11, 22:43

Andrzejek10 napisał/a:
Polecam w Międzywodziu camping Zacisze.
...

Nie przyjmuje już, brak miejsc, znamy się bo bywałem u niego.
Dojazd ukryty ale miejsce urocze.

miciurin - 2015-08-12, 00:18

Socale napisał/a:
Jarek, od Trampa aż do Trzęsacza przeryłem wszystko. Masakra.
Ostatecznie pojechałem dalej na stare śmieci do Niechorza.
Obecnie już w domciu.

A ja stałem na ogrodzonym parkingu w Trzęsaczu kilka dni i to za 10 zł doba :mrgreen:
Dzisiaj śpię w Rewalu przy samym morzu ul.Saperska,, polecam wszystkim :spoko

jarek73 - 2015-08-13, 18:00

Marcinlukasz napisał/a:
Właśnie stoję na campingu ara w mielenku koło Mielna mogę śmiało polecić od tego roku nowy właściciel.Camping spory 3 hektary wszystko to co potrzeba jest na miejscu toalety prysznice czyste od morza oddziela nas tylko lasek na wydmie na miejscu smażalnia i sklep codziennie animacje dla dzieci pogoda super i jest jeszcze sporo miejsca.

Właśnie tu dotarłem i bardzo nam się podoba to chyba to czego a szukaliśmy dziękuję za info leci piwo :spoko

Marcinlukasz - 2015-08-13, 18:37

Dzięki za piwko cieszę się że wam się podoba udanego odpoczynku! :spoko
jarek73 - 2015-08-16, 19:11

Czy może ktoś coś ciekawego do zobaczenia lub przeżycia na wschód od Mielna polecić, od czwartku nie ruszyłem campera I zaczynam być agresywny takie wczasy plażowe to trza lubić
Tadeusz - 2015-08-16, 19:17

jarek73 napisał/a:
I zaczynam być agresywny takie wczasy plażowe to trza lubić

Nie lubię wczasów plażowych i teraz wiem dlaczego nie jestem z natury agresywny. :szeroki_usmiech :haha:

Bronek - 2015-08-16, 20:19

ruchome piachy w Łebie camping 51 Bywam na kempingach po sezonie to zupełnie inna bajka .
Warto raz w życiu zobaczyć , Gąski latarnia itd , Generalnie .... nie komentuję , ale współczuję. :spoko

Agresją się nie martw . Założą Ci niebieską kartę i tyle :roza:

jarek73 - 2015-08-16, 20:53

Właśnie się zastanawiamy czy Łeba czy Toruń ( piękna starówka ), z jednej strony w Toruniu zabawimy dłużej wiec nie ma się co spieszyć.
jarek73 - 2015-08-16, 20:58

Większość moich sąsiadów to dziadkowie z wnukami w przyczepach, ciekawe ile z nich to z dziadkowej miłości a ile z musu?
Bronek - 2015-08-16, 21:09

Toruń warto jest kemping po drugiej stronie Wisły, byłem czepką . Spacerek prze most trochę trwa .
Łeba warta zachodu , weż Melexa do wydm
Nie musisz tam spać to wycieczka kilkugodzinna , po obiadku nach Toruń

emeryl - 2015-08-17, 16:44

Wracając z Sopotu zatrzymałem się w Toruniu.Parking przy Bulwarze Filadelfijskim z widokiem na Wisłę starówka parę minut koszt 35zł.doba
Rav - 2015-08-17, 17:49

jacik napisał/a:
Bitwy Pod Płowcami 55
Dalej na tej samej ulicy jest kemping 67 ale tam nie bylo szans na miejsce

A możesz wrzucić współrzędne?

jacik - 2015-08-17, 18:32

Na Street View jeszcze stare fotki.
Kemping czynny od miesiąca
Namiary GPS 54.433420, 18.581182
Niestety wczoraj opuściłem kemping i dzisiaj pierwszy dzień w pracy po urlopie.
Miejsce lepsze od kempingu 67 bo dużo bliżej do centrum Sopotu i nie ma tłoku.
Dla mnie było ważne żeby nie latać z garami tylko wszystkie gary w kampie obrabiałem.
Trzeba tylko ustawić się blisko któregoś z kranów ;D
pozdro
już zazdroszczę :)