Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Porady dla kupujących kampera - Proszę o pomoc

galileo - 2015-08-17, 21:46
Temat postu: Proszę o pomoc
Chciałem sprzedać kampera BURSTNER Marano A 590 (wystawiałem go na tym forum ale bez echa) koniec końców znalazł sie klient z allegro dzwonił przez dwa tygodnie zbił cenę na 75 tys zgodziłem się :evil:
choć kamper kosztował mnie ok 140 tys(akcyza ,pierwszy przegląd we fiacie ,nowe opony plus klimatyzacja stacjonarna) użytkowałem go przez dwa sezony Wyobraźcie sobie moje zdziwienie jak gość poprosił mnie o skan dowodu rejestracyjnego i karty pojazdu ,które mu wysłałem następnie wyzwał mnie od oszustów stwierdzając cyt'' teraz wiem czemu była taka niska cena'' (którą sam zbijał) bo w karcie pojazdu w urzędzie komunikacji wpisali;samochód kempingowy specjalny Fiat Ducato Pilote a On twierdzi że powinno być Fiat Ducato Burstner nie PILOTE i że chcę sprzedać mu innego kampera Proszę Szanowne Grono Forumowiczów o opinie może ktoś ma kampera Burstnera i się wypowie co ma wpisane w Karcie Pojazdu i o co chodzi z tym PILOTE
Serdecznie Pozdrawiam

galileo - 2015-08-17, 22:10

ps.Przepraszam Moderatora za tak szeroki opis mojego problemu mój post powinien się odnieść do ostatniego zdania. Na dzień dzisiejszy kamper wycofany ze sprzedaży
Jeszcze raz Pozdrawiam

Banan - 2015-08-18, 00:06

Moim zdaniem, gdzieś wkradł się błąd urzędniczy, a Ty tego nie dopilnowałeś :-/
Podpisując dokumenty przy ich odbiorze, potwierdziłeś zgodność.
To są dwie różne firmy i mogło gościa potelepać, jak zobaczył dokumenty niezgodne ze stanem faktycznym.
Przejrzyj wszystkie papierzydła importowe i sprawdź gdzie jest błąd.
Następnie do WK aby sprostowali pomyłkę - nie będzie to łatwe, ale też nie jest to niemożliwe.
Powodzenia :spoko

gino - 2015-08-18, 05:13

generalnie nie wpisują w dowód m-ki zabudowy...
marka: FIAT
model: DUCATO
przeznaczenie: specjalny kempingowy
i tyle...
ewidentny błąd wydziału komunikacji...
domyślam się że maja kopie oryginalnych dokumentów, i na ich podstawie swój błąd powinni naprawić :spoko

Bronek - 2015-08-18, 05:22

Pomyłka ja miałem Ford Ducato na tymczasowym.
Nawt polisa PZU tak miała, woziłem przez rok aneks wielkości plakatu.

galileo - 2015-08-18, 08:02

Bardzo Dziękuje za podpowiedzi jadę do WK
Pozdrawiam :spoko