Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Kołobrzeg niedostępny dla pojazdów powyżej 2,5 tony ?

HarryLey4x4 - 2015-08-21, 11:40
Temat postu: Kołobrzeg niedostępny dla pojazdów powyżej 2,5 tony ?
Chciałem zapytać, czy rzeczywiście poruszanie się kamperem po mieście Kołobrzegu jest teraz niemożliwe ? Podobno jakiś czas temu pojawiły się znaki o zakazie 2,5 tony . Czy to dotyczy tylko centrum , czy portu ? Możliwe ,że temat był poruszany, ale nie mogę na szybko nic znaleźć a w weekend chciałem tam zawitać. Zawsze stawałem na parkingu w porcie .
Bronek - 2015-08-21, 13:07

Wiesz nawet nie wiem . W ogóle nawet jakbyś się poruszał , to i tak nie zaparkujesz.
Motocykle też mają przes...
Generalnie kampery tu jeżdżą . No ale pod Ratusz nie zajedziesz , i po co, ciasno i full
? Centrum to kilka ulic, w starej , pseudostarej zabudowie i zero niemal atrakcji.
To nie metropolia , kampery stają tu pod centrami handlowimi , nawet nocują .

Napisz gdzie chcesz to sprawdzę, aż tak nie zwracam uwagi na znaki , by wiedzieć co i jak .
Czasem jechałem po zakupy kamperem i stawałem gdzie popadło , ale po sezonie . To duuuuuża różnica w komunikacji.
Wjeżdzanie kamperem do centrum gdzie połowa to samochody wczasowiczów jadących jak na haju....niepolecam

Endi - 2015-08-21, 19:24
Temat postu: Re: Kołobrzeg niedostępny dla pojazdów powyżej 2,5 tony ?
HarryLey4x4 napisał/a:
Chciałem zapytać, czy rzeczywiście poruszanie się kamperem po mieście Kołobrzegu jest teraz niemożliwe ? Podobno jakiś czas temu pojawiły się znaki o zakazie 2,5 tony . Czy to dotyczy tylko centrum , czy portu ? Możliwe ,że temat był poruszany, ale nie mogę na szybko nic znaleźć a w weekend chciałem tam zawitać. Zawsze stawałem na parkingu w porcie .

Znaki zakazu ruchu dla pojazdów powyżej 2,5 t dotyczy ścisłego centrum.

Do portu i do parkingu na którym stawałeś możesz wjechać. Jest ograniczenie ale dla poj.ciężarowych ( tzn pow. 3,5 t ) i ciągników rolniczych.
Do portu najlepiej wjechać nowym mostem od strony portu jachtowego.

Gdyby ceny parkingu w porcie były zbyt wysokie proponuję parking przy stadionie piłkarskim.
Obszerny, kostka, oświetlony , bez opłat, 5 min do centrum, za bazą Komunikacji Miejskiej.

Miłego pobytu :spoko

AndrzejSzymczykiewicz - 2015-08-21, 19:32

Witam,

Dla chętnych w Kołobrzegu jest boczna i cicha uliczka Morawskiego. Można tam spokojnie stanąć na ile akumulatory pozwolą. Dalej od centrum ale blisko do pięknej plaży. Zawsze stoi tam ktoś więc jest bezpiecznie

AS

Endi - 2015-09-09, 12:16

Potwierdzam !

Od 1-go września zmieniono znaki zakazu. Aktualnie do centrum obowiązuje zakaz wjazdu pojazdom pow. 5 ton.

To dobra dla nas wiadomość :spoko

Comsio - 2015-09-09, 18:38

Pytanko latam z Koszalina do Kołobrzegu do Kauflanda.Dojadę dużym , tam jest zakaz,czy nie :?:
Endi - 2015-09-09, 18:50

Dużym ? tzn jak dużym ?

Sprawdzę.

moskit - 2015-09-10, 14:39

W Białym Borze brak "foto usług" w Kołobrzegu podwyższono DMC dla pojazdów odwiedzających
Nic tylko odwiedzać Panie
Będę na rybce w październiku
Pozdrawiam

Endi - 2015-09-10, 20:52

COMSIO napisał/a:
Pytanko latam z Koszalina do Kołobrzegu do Kauflanda.Dojadę dużym , tam jest zakaz,czy nie :?:

Dojazd do Kauflandu krajową 11-stką był i jest bez ograniczeń. Obok duży parking - również.

Endi - 2015-09-10, 20:54

moskit napisał/a:
Będę na rybce w październiku

Zadzwoń, co byśmy się nie rozminęli :spoko

kisielak - 2015-09-10, 21:16

Latem na parkingu pod Kauflandem regularnie "stacjonują" kamperki. Nawet po kilka dni. Podobnie, choć rzadziej, na parkingu przy Lidlu
:spoko

Endi - 2015-09-10, 21:24

kisielak napisał/a:
Latem na parkingu pod Kauflandem regularnie "stacjonują" kamperki. Nawet po kilka dni. Podobnie, choć rzadziej, na parkingu przy Lidlu

Do parkowania świetne miejsce. Na nocleg trochę za głośne :spoko

Comsio - 2015-09-13, 21:37

Endi napisał/a:
COMSIO napisał/a:

Dojazd do Kauflandu krajową 11-stką był i jest bez ograniczeń. Obok duży parking - również.

Podziękował :pifko :spoko

kisielak - 2015-09-14, 21:07

Endi napisał/a:
kisielak napisał/a:

Do parkowania świetne miejsce. Na nocleg trochę za głośne :spoko

.... ale przy Lidlu idealne - na Szarych Szeregów mam mieszkanie - spokój cisza i po bułeczki bliziutko :)