Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - ANKIETA - po jakim czasie kupiłeś swojego pierwszego kampera

Andrut - 2015-08-27, 14:32
Temat postu: ANKIETA - po jakim czasie kupiłeś swojego pierwszego kampera
Zapraszam do ankiety!
CORONAVIRUS - 2015-08-27, 15:52

Kolega od 2 dni z nami a już chce takich wyznań? A gdzie gra wstępna ? i na poważnie do czego ta wiedza potrzebna Koledze :?: :shock: US testuje nowy program ? :haha:
Andrut - 2015-08-27, 16:04

BIORCA napisał/a:
Kolega od 2 dni z nami a już chce takich wyznań? A gdzie gra wstępna ? i na poważnie do czego ta wiedza potrzebna Koledze :?: :shock: US testuje nowy program ? :haha:

Z ciekawości by ocenić jak bardzo mi odbiło, że przed zimą chcę zakupić własnego :)

DI STEFANO - 2015-08-27, 16:16

Andrut napisał/a:
BIORCA napisał/a:

Z ciekawości by ocenić jak bardzo mi odbiło, że przed zimą chcę zakupić własnego :)

ja nie ( tylko ) chciałem,
ja kupiłem,
po jesieni kupiłem,
pamiętam to było po tym czasie,
po jesieni,
tak przed zimą.
:szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

ankieta::::
"po jakim czasie kupiłeś kampera??

odp:
kampera kupuje się przed zimą,
tak po czasie
gdy liście spadną z drzew,
a......
najlepiej przed zimą.
:spoko :spoko :spoko

izola - 2015-08-27, 16:54

Andrut napisał/a:

aaaa, to jest ciekawe podejscie do tej fajnej pory roku... czyli kampujący w zimie mają coś "odbitego" ?
nie masz racji...kup najpierw kampera , jedź na sanki i narty to napewno zmienisz zdanie...
albo polecam spędzenie sylvestra w Saint-Tropez - niezapomniane chwile ...ale najpierw kup :mrgreen:

MILUŚ - 2015-08-27, 17:14

A co w zamysle kolegi można podciągnąć pod określenie " Kamper" bo niewiem jak interpretowac moje poprzednie ............samochody :-P
Bronek - 2015-08-27, 17:48

Ja miałem przyczepkę w którą wsadziłem serce i pracę . I mi pasowała.

Monika żona ma chciała kampera.

I jak to Gino określił , poszliśmy na kompromis.

Kupiłem kampera. :oops:

Tadeusz - 2015-08-27, 17:58

My z Halszką przez wiele, wiele lat żeglowaliśmy (coś jak karawaning na wodzie) i mieliśmy kolejno 3 przyczepy kempingowe: N 126, KIP oraz Burstner, którego mamy do dziś i służy nam za bazę mazurską.
Kampera kupiliśmy w roku 2007, jesienią.

To była dobra decyzja i dobry wybór, albowiem nasz maleńki Kucyk doskonale się sprawuje. :spoko

W powyższej ankiecie nie bardzo wiem jak głosować jako, że nie ma pasującej do nas możliwości: po wielu latach karawaningu cycepkowego przyszedł czas na kampera. :szeroki_usmiech

Fordek - 2015-08-27, 21:32

Po jaki czasie :?:
Po zimie - na wiosnę :!:

bercik - 2015-08-27, 22:34

Na lato :kamp
Ale przed :mikolaj

MILUŚ - 2015-08-27, 22:41

Ankietodawca nie odpowiedział na me pytanie :-P
Andrut - 2015-08-28, 10:33

MILUŚ napisał/a:
A co w zamysle kolegi można podciągnąć pod określenie " Kamper" bo niewiem jak interpretowac moje poprzednie ............samochody :-P

Interpretacja będzie w tym przypadku pasowała niezależnie od wyboru głosującego.... :ok

Andrut - 2015-08-28, 10:34

BIORCA napisał/a:

Gra wstępna się odbyła :diabelski_usmiech Była recenzja z rajdu z dzieciakami :)

MILUŚ - 2015-08-28, 13:09

Andrut napisał/a:
...................

Interpretacja będzie w tym przypadku pasowała niezależnie od wyboru głosującego.... :ok

No tak nie można.............niektórzy koledzy byli by urażeni bo w poprzednich ani nie było kibelka ani łazienki :-P

WINNICZKI - 2015-08-28, 17:57

Chm.......po jakim czasie kupiłem swojego kamperka? Nie wiem czy czas liczyć od swojego poczęcia na tym świecie? Czy może od momentu szalonego pomysłu i wielu miesiącach studiowania netu i porad kolegów na co uważać. Czy liczyć czas od pierwszego oglądania pierwszego zgniłka w Krakowie który stał kompletnie zalany bo właściciel co mógł wymontował do nowszego nabytku i zostawił dziury w dachu po śrubach z solarów.Czy może zacząć czas liczyć od zgody rodziny na konkretny kamper znaleziony na ulicach Berlina. Pytania zadane w ankiecie wyraźnie sugerują brak doświadczenia pytającego w tej materii. :spoko
oli - 2015-08-28, 22:12

Pierwszego Kamperka kupiłem ładnych nascie lat temu Opel Betford Blitz z 1978 roku .Był popsuty w trakcie przekładki silnika benzynowego na diesla .Kupiony poprzez wówczas początkujacy portal aukcyjny E-BAY ale w tak w smiesznej cenie że lepiej nie podam aby was nie wk----ć .Wczesniej jeszce pamietam pierwszy raz pojechałem do mojego teraz szwagra z moją dziewczyną a teraz żoną do Berlina Polskim Fiatem 125 p koloru jelow bachama czy jakoś tak .Na ulicy gdzie mieszkał szwagier parkował podobny kamperek do Betforda ,i tak nam sie spodobał że stał sie naszym marzeniem Należy zaznaczyc że były to czasy kiedy na granicy stało sie po nascie godzin ,a w takim kamperku to była by dopiero wygoda .Z drugiej strony cena była nie osiągalna .Na głównej ulicy Kudamm szklanka pepsi kosztowała 4,5 marki ,była to połowa naszej oficjalnej wymiany.Fakt że na tej ulicy stały tam również samochody do sprzedaży pootwierane ,można było wejsc i oglądać.Czasy te juz nie wrócą .z jednej strony czuliśmy ,sie bardzo biedni ,jak żebracy ,bo wszysko takie drogie ,ale jak ktoś zdobył pracę wiadomo że wówczas na czarno i po czasie przyjechał do kraju ,to był gosć.Tak wzieło mnie na wspomnienia .
toscaner - 2015-08-29, 09:53

Brakuje np. po 30, 40 albo więcej latach. :haha:
Ja najpierw byłem nieletni, chodziłem do szkoły, później studia, później jeździłem po świecie, latałem. Odwiedziłem wiele krajów. Aż zdecydowałem się, że dla odmiany będzie kamper.
Więc chyba po dłuuuuugim czasie. :mrgreen:

joko - 2015-08-29, 12:22

Jak widać zdecydowani górą :ok
U mnie też tak jakoś szybko poszło. Dla mnie temat był zupełnie nowy, nie miałem wcześniej jakiś marzeń w tym temacie. Jako dziecko jeździłem na wakacje z namiotem, potem się skończyło. Długie lata jeździłem po świecie na tzw. zorganizowane wczasy z przewodnikiem :wyszczerzony:
Jedna wizyta u kolegi, wizja lokalna w Jego kamperku i szybka decyzja, chcę mieć. Pierwsza opcja buduję, szybko zmieniona na kupuję bo czasu szkoda, zycie jest krótkie :-P
Pozostało jeszcze przekonać żonkę . Pierwsza reakcja była dosadna : "Chyba zwariowałeś jak myślisz że będę się po jakichś kempingach włóczyć i spać byle gdzie, żeby nas ktoś okradł , zamordował ...................... !!!!!!!"
Sprawa załatwiona taktycznie, katalogi Frankana i Movera pozostawione na ławie ot niby tak od niechcenia ............... po dwóch dniach usłyszałem : "to jak juz musisz mieć tego kampera to go kup a nie rób , a do tego kupimy sobie potem te krzesełka, ten stolik, te naczynia, te ......................" :szeroki_usmiech :haha: