Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Grecja - Wasz najlepszy kamping na Peloponezie

chris_voyager - 2015-09-01, 22:42
Temat postu: Wasz najlepszy kamping na Peloponezie
Witajcie,
jak zwykle na ostatnią chwilę przed wyjazdem jeszcze zastanawiamy się jak trasę ułożyć i w związku z tym mam prośbę o info nt Waszego ulubionego kampingu na Peloponezie. Wiem oczywiście że najlepiej na dziko, ale jak się jedzie nie na miesiąc to nie zawsze jest czas na szukanie sympatycznej miejscówki. Proszę więc o Wasze typy.

Pozdrawiamy.

PS: Wyjedziemy w piątek (4 września) rano gdzieś z okolic Zakopanego - może ktoś też w tym terminie rusza?

koko - 2015-09-02, 03:30

Finikounda
chris_voyager - 2015-09-02, 07:12

Dzięki.
Widzę że w tej miejscowości jest kilka kampingów - masz na myśli jakiś szczególnie ulubiony?

darboch - 2015-09-02, 08:28

Camping Anemomilos ...bardzo fajny. Do morza mieliśmy może z 30 metrów a jak wybieracie sie teraz to pewnie bedzie można stanąć przy samym morzu. Świetne miasteczko z bardzo dobrym jedzeniem.
W Drepano camping Argolic.
Oczywiście Elafonisos bardziej ze względu na plażę i wodę choć teraz pewnie bedą dostępne super miejsca.

Kuba L. - 2015-09-02, 09:03

Elafonisos obowiązkowo!
koko - 2015-09-02, 09:09

Anemomilos
darboch - 2015-09-02, 21:35

Kuba L. napisał/a:
Elafonisos obowiązkowo!

Sam camping nie powala chyba ze stoisz w miejscu gdzie większość Włochów :)
Generalnie pod kątem kamperow szału nie ma , brak zacienienia etc ale wszystko rekompensuje plaza i woda :bigok

Rawic - 2015-09-12, 09:41

Cytat:
W Drepano camping Argolic.
Tak potwierdzam, bo Argolic Strand dla mnie to dobrze położony tzn w fajnej okolicy tuż przy plaży, tani a zadbany, schludny, przestronny, bezpieczny :spoko
chris_voyager - 2015-09-13, 09:29

Podjechaliśmy do Anemomilos, ale uciekliśmy po jednej nocy. Dużo ludzi, mało miejsca, mało sympatyczny pracownik (lub właściciel) i truchło szczura na parceli na której nakazano nam stanąć skutecznie nas wygoniły. I całe szczęście bo 2 km dalej znaleźliśmy kameralny kamping Finikes ( http://www.finikescamping.gr/el ) - niewielki z piękną plażą - podobną nieco do Elafonisos. Na kampingu właściwie sami grecy, znacznie taniej, w cenie WiFi a w tawernie dobre domowe jedzonko. Wg greckiego portalu e-camping.gr to najlepiej oceniany kamping w okolicy:
http://www.e-camping.gr/p...ia/327-foinikes

Pozdrówka.

darboch - 2015-09-13, 21:03

No to ciekawe bo mamy skrajnie inne odczucia na temat tego kempingu.
Pracownik codziennie podchodził i pytał czy wszystko w porządku. No ale rożnie bywa...akurat źle trafiłeś. My pewnie jeszcze tam kiedyś zawitamy :)

chris_voyager - 2015-09-13, 22:00

Każdy ma prawo mieć zły dzień, ale nawet jak by nie mieli tam wpadki wybrałbym Finikes. Polecam sprawdzić... Parę fotek zapodam przy okazji.
Rawic - 2015-09-14, 08:12

Tak dbają o klienta na kempingu w Drepano- Peloponez, foto1 :spoko
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-09-14, 08:16

chris_voyager napisał/a:
Każdy ma prawo mieć zły dzień, ale nawet jak by nie mieli tam wpadki wybrałbym Finikes. Polecam sprawdzić... Parę fotek zapodam przy okazji.
,a czy czynny jest postój przy samej drodze kolo restauracji???,tam mieścilo się kilkanaście kamperow.lecz potem był zamknięty.Wracacie :?: :?: Barbara
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-09-14, 08:19

Rawic napisał/a:
Tak dbają o klienta na kempingu w Drepano- Peloponez, foto1
,wszystko dobrze,ale brak widoku na morze,dla mnie to podstawa,działa jak balsam na chore ciało.Nic na to nie poradzę tak mam.Barbara
chris_voyager - 2015-09-14, 09:51

Zbigniew Muzyk napisał/a:
a czy czynny jest postój przy samej drodze kolo restauracji???,tam mieścilo się kilkanaście kamperow.lecz potem był zamknięty.Wracacie :?: :?: Barbara

Przy plaży FINIKE - ok 2km od naszego kampingu na zachód stoi kilka kamperów. Myślę że o to pytasz Basiu. Obok jest tawerna. My będziemy w PL 20 września jak wszystko pójdzie zgodnie z planem.

Rawic - 2015-09-14, 10:56

Zbigniew Muzyk napisał/a:
,wszystko dobrze,ale brak widoku na morze,dla mnie to podstawa,działa jak balsam na chore ciało.Nic na to nie poradzę tak mam.Barbara
Basiu, wszystkie kempingi w Drepano, od plaży oddziela jedynie wąska 5 m droga, nawet w sierpniu były wolne pierwsze miejsca od strony morza. :spoko na sąsiednim kempingu jest kamera internetowa http://www.tritonii.gr/TRITON-II/Archike.html