Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kamperowanie - Świat za progiem, widoki za oknem.

joko - 2015-09-05, 23:50
Temat postu: Świat za progiem, widoki za oknem.
Zanim napiszę o co chodzi , wcześniej napisze dlaczego.....
Otóż, przeglądając i sortując dzisiaj zdjęcia z wakacji, wpadłem na fotki, które przypomniały mi dzień, kiedy przywiozłem i postawiłem przed domem nowego wtedy kamperka.
Siedząc wtedy na obróconym fotelu kierowcy , w pewnym momencie spoglądając w otwarte drzwi zabudowy , za którymi widziałem znany mi dobrze widok , przyszła mi do głowy taka myśl : "ciekawe ile i jakich widoków , będzie nam dane oglądać , przez te otwarte drzwi ?"
Fotki , które mi ten moment przypomniały załączam poniżej . Z tego co pamiętam podobnych zdjęć zdarzyło mi się popełnić więcej w czasie różnych wcześniejszych podróży (jak znajdę to również załączę) i wszystkie jak sobie dzisiaj uświadomiłem ,zrobiłem podświadomie pod wpływem tej własnie ,wspomnianej myśli z pierwszego dnia .
Tak sobie teraz myślę, że cokolwiek by o kamperach i kamperowaniu nie napisać i jakichkolwiek by powodów ich posiadania nie wymyślić to najważniejsze są chyba te zmieniające się co jakiś czas widoki za oknem i to właśnie dla nich kampery kupujemy i nimi podróżujemy :spoko
Jeżeli przyjąć że kamper to na czas podróży nasz dom, a tak przecież jest, to widok za oknami tego domu stanowi o jakości jego lokalizacji. Nie ma chyba lepszego i tańszego sposobu aby móc powiedzieć , że miało się dom w górach, nad morzem przy samej plaży , nad zatoką , w centrach znanych miast, czy w innych ekskluzywnych lokalizacjach :ok

Jeżeli macie podobne odczucia i też zdarza się Wam podobne fotki robić , to załączcie je tutaj . Może poza innymi argumentami za , również i ten będzie dla kogoś pomocny w podjęciu decyzji o wejściu w świat kamperingu :spoko
Chodzi mi o fotki na których wyraźnie widać że zostały zrobione ze środka kampera i pokazują widok za oknem lub drzwiami .
Jestem pewien, że podobnych zdjęć macie w Swoich zbiorach sporo i zrobione zostały w ciekawych i pięknych lokalizacjach .

toscaner - 2015-09-06, 00:08

Heh, Joko fajny temat, bo wiem co masz na myśli. To samo miałem w głowie podczas budowania. :-P

Śniadanko w ....lesie? :szeroki_usmiech

Inne muszę upload'nąć, ta była na serwerze. Teraz tylko Edge i jakieś zadupie, to bez szans coś wysłać. :spoko

IAAN - 2015-09-06, 00:20

przełęcz Furka
joko - 2015-09-06, 00:24

Wiedziałem Robert , że na Ciebie w tym temacie mogę liczyć :spoko
Kto jak kto, ale Ty w temacie widoków za oknem jesteś chyba ekspertem :ok

IAAN, o to właśnie chodzi , ładny widoczek :spoko

Tak na szybko jeszcze kilka znalazłem ......

RoWeRs - 2015-09-06, 01:20

Joko, patrzę na Twojego awatara, potem na fotki i myślę, że czas wyciągać podwozie bo trawę widać :haha:
Wracając do fotek, podobnie jak Ty, my też zadawaliśmy sobie to samo pytanie :) Czyż nie fajnie jest leżeć sobie w łóżeczku i podziwiać takie zachody słońca?

MILUŚ - 2015-09-06, 03:16

Pólnoc na Nordkappie :
Pawcio - 2015-09-06, 08:52

"zrobione zostały w ciekawych i pięknych lokalizacjach"..
z pozycji kierowcy na Lofotach oczywiście ;-)

Simbus - 2015-09-06, 10:33

Norwegia, gdzieś na trasie..

Endi - 2015-09-06, 13:20

Również Norwegia.
krzlac - 2015-09-06, 13:45

Teraz Szwecja. Katarakty Trappstegsforsen koło Saxnas (północna Szwecja -okolice Vilhelminy).
MILUŚ - 2015-09-06, 15:23

Finlandia ; pod Rovaniemi :
MILUŚ - 2015-09-07, 03:06

Dolina Elby :
Skwarek - 2015-09-07, 10:41

Mało ciekawszych zdjęć się robi przez okna i progi, z trudem znalazłem kilka.
krzlac - 2015-09-07, 14:29

Miało być "za progiem" a nie pstryknięte w biegu przez okno.
Walter - 2015-09-07, 14:38
Temat postu: Piętrowy transport bydła, Maroko 2014
Bywają sytuacje, że kamera sama się prosi o użycie.
toscaner - 2015-10-09, 16:48

Joko zaniedbałem Twój temat, ale przypomniałem sobie o nim i wstawiam fotkę zrobioną przed chwilą. :)
Stoimy sobie na plaży i ...tylko my, pies, kawa i mewy. :)

Bronek - 2015-10-09, 17:25

Pierwsi pseudo uchocdzcy jeszcze nic nik nie wiedział na granicy

kosa1703 - 2015-10-09, 21:16

toscaner - 2015-10-12, 22:52

Z ostatnich dwóch dni. Przyznam, że krowy były zaskoczeniem. Rano ok. 8 coś muczy i muczy. Otwieram okno i, zresztą sami zobaczcie:

No i jeszcze taka fajna miejscówka, oczywiście na "dziko":

A to trzasnąłem w czasie jazdy na szybko, a do tej plaży da się dojechać i zaparkować ok 20m od niej, ale fotki z plaży to nie ten temat: :-P

MILUŚ - 2015-10-16, 08:30

Poranek na kampingu " CIKAT " Mali Losinj - Chorwacja - październik'15
RoWeRs - 2015-10-23, 20:08

Włochy. Fiames koło Cortina d'ampezzo