| |
Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
W³ochy - W³ochy pierwszy raz. Relacja foto i wideo
Harry - 2015-09-09, 11:47 Temat postu: W³ochy pierwszy raz. Relacja foto i wideo Witajcie,
Wróci³em z mojej pierwszej d³ugiej podró¿y mini kamperkiem. Z racji i¿ nie umiem opisywaæ wypraw tak ³adnie jak koledzy. Postanowi³em pokazaæ wam zrobione fotki i film z naszej podró¿y.
Trochê danych :
1. Trasa ( Poznañ - Grossglockner - Cortina d'Ampezzo - Garda - Chioggia - Wenecja - Cinque Terre )
2. Dystans ok 3700 km samochodem (¶rednie spalanie 7L ) wiêkszo¶æ tras to autostrady
3. Dystans pokonany pieszo w 12 dni to ok 160 km
4. Spanie na p³atnych kempingach
5. Najfajniejszy kemping na, którym byli¶my przez t± podró¿ znajduje siê w Levanto "Aqua Dolce"
Relacja foto poni¿ej w linku
https://goo.gl/photos/7C5zBW3jcJB7H3JS9
Relacja wideo ju¿ niebawem
Fux - 2015-09-09, 13:06
Fajn± pogodê na CT mieli¶cie. Które szlaki zamkniête?
Harry - 2015-09-09, 13:57
Tak by³y zamkniête z Riomaggiore do Manaroli ten najbardziej malowniczy pó³k± skaln±.
Pogoda super a¿ za gor±co, na szlakach nie da³o ¿yæ
RoWeRs - 2015-09-09, 20:46 Temat postu: Re: W³ochy pierwszy raz. Relacja foto i wideo
| Harry napisa³/a: | Witajcie,
[ciach] Z racji i¿ nie umiem opisywaæ wypraw tak ³adnie jak koledzy. Postanowi³em pokazaæ wam zrobione fotki i film z naszej podró¿y. [ciach] |
Oj tam nie umiesz… zaraz bêdziemy Ciê pytaæ to napiszesz relacjê jak trza
przegl±dam zdjêcia i teraz widzê, ¿e kapitan hook ma otwierane ¶cianki boczne. Nie doczyta³em na stronie a ja tu rze¼biê z trapem i krawcow± zupe³nie nie potrzebnie. Muszê to zobaczyæ na ¿ywo.
Mia³em inne plany wakacyjne, a nowe ci±gle nie mog± doj¶æ do skutku z przyczyn ode mnie nie zale¿nych. Mam nadziejê, ¿e w pa¼dzierniku uda mi siê wyrwaæ kilka dni. Ostateczny plan – Garda. Oczywi¶cie na rowery Mam nadziejê, ¿e biegówki nie bêd± potrzebne – poniewa¿ te¿ planujê przejechaæ trasê Grossglockner a pierwszy nocleg okolice Zell am see. Polecasz co¶?
Przegl±daj±c W³oskie kempingi widzê, ¿e pr±d jest w cenie?
Spali¶cie w Riva del Garda?
Levanto "Aqua Dolce" – ale ro¶linno¶æ To jest argument by pojechaæ tam na wiosnê, bo teraz to pewnie wszystko spalone.
Harry - 2015-09-10, 07:28
Hej,
No w pa¼dzierniku Glosglockner mo¿e byæ ju¿ o¶nie¿ony, koniecznie na zimówkach. Co do namiotu mówi³em ci ¿e ten jest super bo roz³o¿enie zajmuje ok 3 minut, poniewa¿ nie trzeba ¿adnych stela¿y przeci±gaæ itp. jego rozk³ada siê jak parasol. Ka¿dy scianka jest na zamek wiêc mo¿na ja zwin±æ a jak jest wietrznie zamkn±æ siê i wieczorkiem posiedzieæ ( my mamy jeszcze tak± nagrzewnicê na podczerwieñ z marketu za 40 z³, i jak tem. spada to sobie w przedsionku mo¿na posiedzieæ nawet jak jest 10 stopni i mniej
Nad jeziorem Garda spali¶my na tym kempingu http://www.campeggiopanorama.com/en/index.html
Fajny i w miarê tani chyba wysz³o nam 24 euro za dobê. Znajduje siê on przy ulicy na skarpie ale wieczorem samochody nie smigaj± i jest spokój. Polecam go.
Tak raczej pr±d wszyscy maj± wliczony w cenê.
Co do Cinqua Terre to polecam na maxa, piêkne szlaki z widokami, dobre jedzenie, ³adne dzikie pla¿e na ska³ach . Co do zieleni no nie by³y to nasze góry ale nie by³o najgorzej z tym spaleniem. Lipiec i sierpieñ za gor±co jak na ³a¿enie po szlakach dostali¶my ostro w dupê od tych upa³ów na trasie ale uda³o siê parê przej¶æ
Jak bêdziesz chcia³ obejrzeæ namiot daj znaæ podepniemy go do samochodu by¶ widzia³ na ¿ywca jak to siê rozk³ada itp.
slawwoj - 2015-09-10, 07:31
| Harry napisa³/a: | Tak by³y zamkniête z Riomaggiore do Manaroli ten najbardziej malowniczy pó³k± skaln±.
Pogoda super a¿ za gor±co, na szlakach nie da³o siê ujebaæ |
Móg³by¶ wyja¶niæ pojêcie "siê ujebaæ"
Harry - 2015-09-10, 07:54
Poprawione by by³o bardzie zrozumia³e
stef - 2015-09-10, 07:55
Fajne zdjêcia i piêkne miejsca ale szkoda ¿e nie ma opisu fotek.
slawwoj - 2015-09-10, 07:57
| Harry napisa³/a: | Poprawione by by³o bardzie zrozumia³e |
ooo i tego bêdziemy sie trzymaæ
RoWeRs - 2015-09-26, 15:45
I co z tym wideo? Daje Ci 2 dni jak nie to sam pojadê i nakrêcê
Niestety trasa na Grossglockner chwilowo zamkniêta
Harry - 2015-09-28, 18:13
Heee robi sie, materia³ posk³adany, brakuje tylko tekstu. Niestety nie bêdzie ca³ego materia³u, poniewa¿ karta pamiêci siê uszkodzi³a k..rwa maæ.
Mo¿e uda sie w tym tygodniu opublikowaæ.
Harry - 2015-10-03, 01:47
Uda³o siê https://vimeo.com/141222190
mrsulki - 2015-10-03, 07:07
Co¶ z tym linkiem nie halo
grzegorz997 - 2015-10-03, 08:41
https://vimeo.com/141222190
Harry - 2015-10-03, 08:53
Moze teraz pójdzie
W³ochy 2015
andi at - 2015-10-04, 11:24
Posz³o i fajnie , a ja w tym roku wyj±tkowo nie bylem na Grossglockner
RoWeRs - 2015-10-04, 13:13
Ymmm ale ³adna pogoda na filmie ☺
Harry - 2015-10-04, 16:37
No pogoda na Glos by³a super no o W³oszech nie wspominam bo by³o a¿ za gor±co
RoWeRs - 2015-10-04, 20:20
Siedze w Lido di Arco teraz temp. jest odpowiednia do chodzenia i peda³owania
Co wieczór skracam ³añcuch przez te góry 😂
Harry - 2015-10-04, 21:21
Heee jaka temp. Teraz ? Super pojecha³bym ale nie na rower no chyba ze dobry trek elektryczny
RoWeRs - 2015-10-07, 16:46
Mam problem z netem... Od kilku dni jest pochmurno, czasem pada czasem ¶wieci s³oñce. W nocy temp. nie spada poni¿ej 16 a w dzieñ jest 20-23
Wczoraj uda³o nam siê osi±gn±æ prze³êcz Nino Pernici. Trasa bardzo trudna a e-bike by raczej przeszkada³ lepszy carbon mam na my¶li noszenie, he he he
Za to zjazd przez Ponale - bajka 28 km z górki. Patrz±c na rowerki wokó³ mo¿na popa¶æ w kompleksy. Jednak nasza si³a walki na podjazdach wszystko niweluje
Co wieczór skracam ³añcuch buahahaha, straszne s± tu szlaki. Nie wiem jak mog³e¶ tu chodziæ po górach przy wy¿szych temperaturach...
Harry - 2015-10-08, 07:08
Chodzi³em tylko po najni¿szych szlakach, na jednym by³a ró¿nica wysoko¶æ tylko 200m co prawda na d³ugo¶ci moze ze 300m, ale dostali¶my tak w dupê przy 33 stopniach i ich wilgotno¶ci, ze tak nigdy ze mnie pot nie lecia³. Chodzenie przy tych temperaturach jest bez sensu, ale niestety w tym roku mi tak urlop przypad³ i nic sie nie da³o zrobi. W nastêpnych latach smigam tylko w czerwcu
|
|