Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

W³ochy - W³ochy w pa¿dzierniku

remi - 2015-09-20, 22:32
Temat postu: W³ochy w pa¿dzierniku
Zaplanowali¶my wyjazd na po³owê wrze¶nia ,lecz praca zatrzyma³a. Kempingi chyba z koñcem wrze¶nia zamykaj± .Co s±dzicie o wyje¼dzie na pocz±tku pa¼dziernika.Mo¿e kto¶ by³ w tym czasie. Czy mog± byæ problemy ze znalezieniem bezpiecznego miejsca na kempingu. A mo¿e kto¶ siê wybiera w tym czasie.
RoWeRs - 2015-09-20, 23:54

Zajrzyj na http://pl.camping.info/ przeszukaj region gdzie siê wybierasz, na stronie znajdziesz daty otwarcia kempingu i odno¶niki do stron kempingów. Mo¿esz jeszcze "skrobn±æ" mejla to bêdziesz mieæ pewno¶æ :)
remi - 2015-09-22, 08:10

Dziêkujê za wskazówkê . Strona bardzo przydatna,okazuje siê ¿e sporo kempingów pracuje do koñca pa¼dziernika wiêc przygotowania do wyjazdu w toku. Chcemy jechaæ przez Niemcy i ciekaw jestem czy trzeba mieæ poza miastami nalepkê o euro . W tym roku zmieni³em silnik i mam trochê schody. Dekra chce homologacjê auta z którego pobra³em silnik aby ustaliæ emisjê spalin. My¶lê ¿e jest to do za³atwienia,posiadam nr vin z tego dawcy.
RoWeRs - 2015-09-22, 09:59

Nie potrzebujesz plakietki. Plakietka potrzebna jest gdy chcesz wjechaæ do strefy objêtej ochron±. Zobacz tutaj: http://www.plakietka-ekol...kologiczna.html
slawwoj - 2015-09-22, 10:22

Plakietki chyba nie dotycz± kamperów
remi - 2015-09-22, 20:49

Zadzwoni³em dzi¶ do fiat poland i mi³a Pani po paru minutach odszuka³a dane auta z którego kupi³em silnik ,czekam teraz na wyci±g z homologacji. Wy¶lê go do Dekry i zobaczê co odpisz± .S±dzê ¿e ducato 2.8 jtd z 2004 to bêdzie nalepka3 , rewelacja to ¿adna ale1.9td który mia³em to nalepka2 .Najwa¿niejsze to jest to ¿e teraz razem z chipem zasuwa tak ¿e osobówki wymiêkaj± .Powy¿ej 130 km/g ma siê wra¿enie ¿e posuwam deskorolk±.Majta nim na boki,ale wyprzedzanie tirów to pestka. Prêdko¶æ trakcyjna 120 jest super. W razie wjazdu w okolice strefy lepiej wiedzieæ dok±d siê zapu¶ciæ.
Tamtam - 2015-09-23, 14:54

slawwoj napisa³/a:
Plakietki chyba nie dotycz± kamperów

Plakietki dotycz± kamperów w Niemieckich miastach, np w Erfurcie na obrze¿ach granicy strefy emisji spalin s± specjalnie SP, z których komunikacj± miejsk± dojedziesz do centrum miasta.

"Kogo nie dotyczy regulacja zwi±zana z emisj± spalin?

Skuterów, lekkich pojazdów mechanicznych, motocykli, motorowerów oraz pojazdów trzyko³owych
Ci±gników rolniczych oraz stosowanych w gospodarce le¶nej
Maszyn i urz±dzeñ je¿d¿±cych
Maszyn roboczych
Pojazdów do transportu chorych oraz u¿ywanych przez lekarzy, które oznaczone s± odpowiednio informacj± “Lekarz Pogotowia Ratunkowego”
Pojazdów mechanicznych dla osób o wyj±tkowo wysokim stopniu niepe³nosprawno¶ci, posiadaj±cych w swojej legitymacji osób niepe³nosprawnych wpis “aG”, “H” lub “BI” okre¶laj±cy wysoki stopieñ niepe³nosprawno¶ci
Pojazdów zabytkowych z numerem rejestracyjnam H lub czerwonym “numerem 07”"

Plakietka 3 Ci nic nie daje. Teraz liczy siê tylko plakietka 4ta, zielona.
Tylko do kilku miast jeszcze wjedziesz na ¿ó³t±.

Pozdrawiam