|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Borne Sulinowo, Nadarzyce
RoWeRs - 2015-09-21, 21:54 Temat postu: Borne Sulinowo, Nadarzyce W ten weekend objechałem rowerem j. Pile i jestem zdziwiony a zarazem rozczarowany, że kempingów prawie nie ma.
Najlepszy kemping to PRL w Borne. Bardzo mocno nawiązuje do nazwy i jest tak jak napisał turystasj Kemping typu wróć na noc po zwiedzaniu (w temacie http://www.camperteam.pl/...ic.php?t=13533)
2 prysznice na krzyż i jeszcze brudne. Mimo wszystko nie przekreślałbym go, bo jako nieliczny w tej ładnej okolicy ma jakiś sanitariat i słupek z prądem. Po za tym właściciel inwestuje, na miejscu zastałem ekipę budowlaną więc jest szansa, że będzie lepiej. Mam foto ale nie ma co pokazywać.
Oczywiście wokół Bornego jest masa miejsc do biwakowania czy to w lesie czy nad Piławą.
Jeśli jednak ktoś chce mieć w zasięgu wzroku jakąś bratnią duszę a za razem mieć dobry kontakt z naturą to polecam bazę wędkarską nad zalewem Nadarzyckim. (Między Borne a Nadarzyce).
Miejsca postojowe między drzewami, kibelki i umywalki – tylko zimna woda, pryszniców brak. (chociaż ciepłą wodę zarządca może podgrzać w kotle na ogniu ).
Jest też wędzarnia z grillem, ładna plaża, huśtawki. Na miejscu kilka domków bungalow i przyczep.
Opłata symboliczna, wycie wilków gratis.
mrsulki - 2015-09-22, 20:53
tramp-trend napisał/a: | polecam bazę wędkarską nad zalewem Nadarzyckim. (Między Borne a Nadarzyce). |
Byłem tam dzisiaj nawet pięknego prawdziwka na placu znalazłem. Po sezonie rzeczywiście jest fajnie i cicho ale w sezonie to pewnie palca nie wciśniesz. Dzisiaj za cicho nie było F-y 16 latały jak wściekłe cały dzień.
|
|